Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
20 ilmaiskierrosta sekä lotto/kasinobonukset kutsukoodilla NESRETRO
 
1  Yleinen / Laitteet, elektroniikka sekä ongelmanratkonta / Re: Atari Mega ST kunnostuspäiväkirja (tai vastaava)
 on: Today at 08:27:59 
Started by Mirsku | Post by Mirsku  
BTW jos joku kattelee tota emolevyn kuvaa ja miettii et mistä ihmeestä saa hankittua sopivan kokoisen tarpeeksi pienen terän. Ikäviä uutisia, ei oikein mistään, suurin osa työkaluista pitää kehitellä ja modifioita itse käsillä olevista vastaamaan aina sitä käyttötarkoitusta mihin sitä milloinkin tarvitsee.

Esimerkiks sopivan terävän kärjen noiden huonoks menneiden tinausten poistoon saa ottamalla sopivaa metalliseosta olevan mattoveitsen kärjen ja murtamalla sen just sopivasti. Sen jälkeen sitä täytyy vaan enää hioa vähän sopivaksi.  Jos se musta moska on syöpynyt kokonaan läpi kuten pariston kiinnityskohtien tapauksessa oli, niin silloin taas sen voi työntää yksinkertaisesti ulos ohuella mutta kestävällä metallilangalla. Yksi kanssa mikä voisi toimia olisi mustekynä johon voisikin kiinnittää ohuimman poranterän mitä löytyy.

Samoin myös Macin avaamisen suhteen mulla oli kaks vaihtoehtoa, joko olisin tilannut erikseen siihen soveltuvan työkalun ja maksanut posteja yli kaksi kertaa työkalun verran, tai sitten vain käyttänyt 2 minuuttia muokatakseni olemassaolevasta jolla yleensä käytän gamebitkärkiä tollaiseen sopivan.

Sen harjaksen jota aion käyttää simm muistipidikkeen ja emolevyn välin puhdistamiseen muokkaan kanssa sopivilla harjaksilla olevasta kunhan siirryn siihen vaiheeseen.

Tasan kaksi kertaa parin vuoden aikana olen tainnut joutua lainaamaan dremelin. Esim yhdessä 1988 vuoden koneessa oli virtalähteessä niin paksua peltiä ja entinen tuuletin oli liimattu kiinni, ettei olis saanut muuten tehtyä siihen reikiä uuden tuulettimen kiinnitysruuveille.


2  Pelit / Nintendo / Re: Pioneeri Project 64 - 100 N64 pelin läpäisy
 on: Today at 07:20:00 
Started by Pioneeri^ | Post by Pioneeri^  
83.Quest 64

Euroopassa tunnetaan nimellä "Holy Magic Century". Peli kuuluu Nintendo 64lla harvinaiseen RPG-kategoriaan, joita ei paljoa konsolilta löydy.

Pelissä seikkaillaan Brian nimisellä pojan klopilla, jonka tarkoituksena on etsiä oma isänsä, joka on livahtanut lähteä omille teilleen maagien luostarista. Matkan edetessä luonnollisesti selviää syy, miksi isukki lähti lätkimään, mutta sitähän minä en tässä paljasta.

Mutta sitten itse pelimekaniikkaan. Peli ei ole niinkään kovinkaan tyypillinen RPG, vaan hieman erikoisemman konseptin omaava roolipeli. Toki taistellessa vihollisia vastaan kehität luonnollisesti energiatasojasi, taikavoimatasojasi, puolustusvoimaa ja jopa ketteryyttä, mikä on aika tyypillistä roolipeleissä. Pelistä ei kuiteskaan löydy minkään valtakunnan valuuttaa, joten kaikki tavara mitä pelissä saadaan, niin ne saadaan joko arkuista tai putoavat vihollisislta. Mitään suojuksia tai asepäivityksiä peli ei myöskään tarjoa, joten silläkin saralla on hieman erikoisempi tekele. Pääpointti pelissä on kerätä maastosta löytyviä sieluja ja hyödyntää niitä eri elementtien upgrademiseen. Elementit ovat Vesi, Tuli, Maa ja Tuuli. Sieluja saat myös taistelemalla ja keräämällä ns. "sieluexpiä". Eri elementeillä on erilaisia taikoja, joita hyödynnät pelin edetessä nirhatessasi vastustajiasi. Esimerkiksi Maa-elementissä on kivilohkare hyökkäyksiä ja Vesi-elementissä löytyy mm. healaus taiat.

Vaikka pelissä sisältöä riittää ja pelattavaa on useaksi tunniksi, silti pelin ulkoinen olemus ei ehkä ole sieltä parhaimmasta päästä. Pelissä on todella suuri määrä ns. turhaa pyörimistä paikasta toiseen, tyhjiä huoneita ja koko maa ylipäätään on aika valjun ja tyhjän oloinen. Pelin luolastot on tehty aivan liian ylisuuriksi sokkeloiksi, joista niistäkin paistaa pieni "vähän jäänyt kesken" meininki. Jotain olisi kaivannut lisää elävöittääkseen pelielämystä, sillä suurinosa pelissä etenemistä oli aika putkijuoksua todella tylsissä maisemissa.

Hieman korkeammat odotukset pelistä oli, vaikka ei tämä nyt kuiteskaan niitä paskimpia N64-pelejä ollut. Roolipelien ystäville suosittelen pienellä varauksella!
3  Yleinen / Kaatopaikka / Re: Hyviä asioita keräävä ketju IV
 on: Today at 06:20:18 
Started by Sera | Post by CODEath  
Ihampaska

4  Yleinen / Laitteet, elektroniikka sekä ongelmanratkonta / Re: Atari Mega ST kunnostuspäiväkirja (tai vastaava)
 on: Today at 05:55:32 
Started by Mirsku | Post by Mirsku  
Sivuprojektien sivuprojektien sivuprojektit jatkuu:

Applejuttuja on edistetty enemmän tai vähemmän myös muiden osien osalta....

BEFORE: 
Emolevyllähän oli paristovuotoa mikä oli levinnyt noin 2.5 senttiä joka suuntaan, tuhonnut tinauksia, ja tehnyt myös omat jälkensä tohon näyttis maskromin kantaan.

Näiden kanssa se helpoin on vain poistaa koko sirukanta ja korvata se uudella. Myös sirun toisenpuolen jalat piti käsitellä ja sen jälkeen varovasti hioa vähän että sai pariston ongelmat niistä pois.


Kuten näkyy niin paristovuoto on tehnyt aika paljon tuhoja noihin tinauksiin ja osaan sirujen jaloista. Noi pienet on kuitenkin sellasia peruschippejä että mikäli siellä on jotain ongelmaa jossain, ni poistan vain kolme paristoa lähimpänä ollutta ja alueen puhdistuksen jälkeen nappaan uudet tilalle. Tässä vaiheessa reaaliaikakellon kide on vielä jotenkuten paikoillaan.....

VÄHÄN MYÖHEMMIN:

..mutta sen jalat oli niin huonossa kunnossa että ne katkes sillä että niihin tökkäs vähän kynnellä. Nasse olikin laittanut tohon pitkälti ihan laadukkaat konkat vaihtaessaan, joten otin ne vain pois (olivat tiellä), puhdistin niiden alueet ja muutenkin kaiken vielä tarkemmin entisistä vuotaneista mönjistä, ja laitoin ne samat uusitut konkat takaisin mut vain matalammalle. Myös uuden sirukannan sai oikein ongelmitta ja tina suostui tarttumaan hyvin, kun kävi ensin läpi ja puhdisteli reiät siltä puolelta miltä paristo oli tehnyt ongelmia. Toi reaaliaikakellon siru ja sen kide on vähän sellasia että koska en ole laittamassa uutta paristoa niin en aio alkaa virittelee niitä toimiviks.

Tässä vaiheessa paristovuodot on pitkälti neutraloitu ihan mekaanisella hankauksella ja raaputtelulla, ja sellaset läpimenot mitkä ei olleet kunnossa on puhdistettu ja vedetty uudella tinalla. Se mitä noissa tapahtuu niin sen himmeän rosoisen tinan alla on sellasta hyvin märkää mustaa moskaa mikä pitää saada poistettua. Tähän käytin terävän askarteluveitsenterän kärkeä ja kun moskat oli poistettu ni kovalla lämmöllä uutta tinaa tilalle. Sen jälkeen sit testasi että kaikki läpimenot toimii niinkuin pitääkin.  Tota käsittelyä ei oikein erota kuvasta mutta se on tehty koko sille 2.5 cm suuntaansa pariston kohdasta. Toihan siis käynnistyi kyllä aiemmin, mut arvatkaa mitä olis tapahtunu ilman tätä operaatiota jos olisin joskus laittamassa tohon lisäkortin..

Harmi että toi 030 prossu on juotettu kiinni eikä se ole erillisessä kannassa, muuten sen olis voinut ottaa irti ja paijata sitä.

Oikeastaan ainoa mikä pitää vielä käsitellä on toi firmisrommin pidikkeen sirukanta. Applella ovat käyttäneet siinä 72 pinnisen simmin pidikettä, ja firmis on ikäänkuin simm muisti, mutta muistisirujen sijaan maskromeilla. Lisäksi pari sirua saattaa olla muutenkin viallisia, eikä niitä pääse testimään kuin vasta sitten kun kone on poweria myöten kasassa, mut ne on ihan pieni nopea ongelma koska ne ei ole kuin poistaa ja lisätä sirukannat uusille.

Se mitä tolle siis pitää vielä tehdä niin paristoa lähimmät jalat olivat saaneet paristovaurioita. Ja jos niitä ei saa kuntoon tai yletä hankailee sen jälkeen kun etupää emolevystä on käynyt hapossa, ni teen saman kuin toisella puolella eli entinen pidike mäkeen, puhdistus, ja uusi tilalle. Tästä syystä pari konkkaa puuttuu vielä, laitan ne paikalleen vasta sen jälkeen kun toi 72-pinnisen simmin pidike on ok.

Tän kohdalla on käynyt todella hyvin siltä osin että se vaurioalue on jäänyt niin pieneksi. Vastaavat paristot voivat tuhota puolet emolevystäkin helposti, joten ottakaa ne tollasilla paristoilla olevat cibmint koneet auki ja repikää ne paristot irti, koska NE OIKEASTI VOIVAT TUHOTA SEN KONEEN täysin korjauskelvottomaks. Joku pintaliitoskonkkien nesteiden vuotaminen, ja siitä seuraavat tuhot on hyvin pientä siihen verrattuna mitä tollaisten kohdalla voi tapahtua. ...

Ulkoisen kovon poweria en ole vielä ottanut auki, katoin vain speksit siitä että tietää miten virtasyöppöä siinä voi tarvittaessa käyttää. Yksi mukana tulleista kovoista esim on 2.5 kertaa normaalia paksumpi ja syö 12V linjasta enemmän kuin mitä toi pystyis antamaan sille, joten esim sen käyttö tossa (tai missään muussakaan oikeastaan) on erittäin out.

Muuten noikin on sellasia että niistä lahoaa osa konkista varmasti, joten tutkin ja listailen sen läpi kunhan otan koneen sisäisen powerin auki ja listaan senkin konkat. Välttämättä tota ulkoista ei tarvitsis mut kun tollainen kerran on niin tuhlataan se muutamien konkkien summa siihen et saadaan ulkoisen SCSI powerin kotelo siihen kuntoon, et sitä vois tarvittaessa ehkä käyttää muuallakin. Tollainen on siis ihan yleispätevä kunhan vain aina sit laittaa sopivan kovon tai kovoa vastaavan viritelmän....

Näppis ja hiiri on kylvetetty ja kasattu takaisin. Toi hiiri on todella pieni ja söpö ja tollaista vois käytellä jopa ihan mielellään, yleensä mulla on hirveet antipatiat pallohiiriä kohtaan ja esim Atareilla käytän hiirtä näppiksellä (koska niissä on sellainen mahdollisuus) ja X68000 hiirtä käytän trackball modessa (kyllä siinä on sellanen) mut tässä tää pallo jopa oikeesti liikkuukin, ja jos näppäinten määrää ei huomioida niin muuten tää on yksi parhaista pallohiiristä mitä oon testinyt.

Näppiksen kanssa oli sellanen pieni ongelma että Enterin alla alempana olisi pitäny olla jousi koska sellaselle oli pidike, mut sieltä puuttui sellanen. Tämän takia sit enter ei mene kunnolla suoraan alaspäin, joten virittelin sinne sopivasta jousesta korvaajan. Se on vähän jäykempi kuin muut, mut nyt se toimii hyvin.

Muuten toi näppäimistö vertautuu aika hyvin Megan näppäimistöön, sekin on samalla tavalla mekaaninen. Ainoa vaan et tossa näppäinten yläosat on aivan torkeän tiukassa. Megassa niitä voi nostella ja laitella miten lystää, mut tossa tarvitsee aika lailla voimaa että ne irtoaa. Sen vuoksi noi ei olekaan irrotettu täysin vaan ne on puhdisteltu paikallaan ollessa, paitsi se enter ja sen ympärillä olevat.

Vielä kun putsaa tarkemmin noiden parin alla olevat tussinjäljet tms ni tämä alkais olla oikein hyvä.

Kuvassa näkyy myös PCI väylänen SCSI kortti jonka kävin sosialisoimassa codiselta lainaan. En selosta kovojen luku ja testaus operaatioiden yksityiskohtia tarkemmin, mut käytännössä siis laitoin jokaisen kiintolevyn toiseen koneeseen yksi kerrallaan ja luin niiden sisällöt imageks talteen.

Tässä oli kaksi hyötyä, ensinnäkin tiedän mikä kiintolevyistä on niin hyvässä kunnossa että voin laittaa sen sit koneeseen, ja toisekseen voin käyttää sitä luettua käyttiksen sisältämää imagea tarvittaessa pohjana mikäli innostun laittaa koneeseen jonkin SD->SCSI tms viritelmän myöhemmin. Eli sen sijaan että tarvitsis asentaa käyttistä uudestaan, voikin ottaa käyttiksen sisältämän imagen. Tyhjentää sen muuten et jää vain se käyttis, ja sit laittaa sinne mitä siellä nyt ikinä haluaakaan olevan. Joskus esimerkiks jonkin tietynkielisen version jostain käyttiksen laajennoksesta metsästäminen voi olla puolimahdotonta, mut näin se onnistuu. Eli tavallaan koneessa on sit sama käyttis kuin minkä joku on 30 vuotta sitten asentanut, mutta vain siistittynä ja uudelle tallennusvälineelle siirrettynä.

Lisäksi kiinnosti ihan muuten vaan missä kunnossa minkäkin valmistajan SCSI kovot on tällä hetkellä. Kolmesta yksi toimii ihan täysin ilman mitään ongelmia, yhdessä on noin 65% kohdalla bad sectoreita niin paljon ettei yhtenäinen lukeminen imageks esim onnistuis. Ja yksi on niin hirveessä kunnossa että sitä ei pysty enää laittamaan kyllä minnekään. Toi parhaiten kunnossa olevin sattui onneks myös olemaan noista selvästi hiljaisin. Noi kaks muuta taas piti sellasta infernaalista meteliä että kaikki muut päällä olevat laitteet samaan aikaan oli yhteensä paljon hiljaisempia kuin mitä noista lähti ääntä.  Cheesy


edit: Jos joku ihmettelee miks SIMM muistit on poistettu niin pitäis olla aika selvää että sellasten jalat hangataan puhtaaks kampa kerrallaan eikä ollut ihan yhtä tai kahta mustaa pumpulipuikkoa mitä noiden jäljiltä tulikin. Sen lisäks noi samat megaset kammat toimii myös esim Atari STE:ssä joten mikäs sen parempi tilaisuus tässä samalla myös laittaa ne vaikka kahden pareissa siihen ja ajella vähän muistitestejä läpi.

Sit tässä on sekin hyvä että kone tukee tolla käyttisromilla maksimissaan 8 megaan asti muistia, mutta muistipaikat on aina kahden pareissa, joten on hyvinkin todennäköistä että tähän voikin sit tunkea ne tarpeettomat 2 megan simmikammat aina yksi per kahden muistin pari, jotka eivät olis sopivia mihinkään muihin koneisiin, ja ottaa noi megaset kammat muuhun käyttöön.

Koska mulla on tylsää ni heitän kuvan jossa selitän tarkemmin mikä toi paristovuodon ongelma on. Vuotaneet konkat yleensä tekee sellaisen epämääräisen kerroksen joka on enemmänkin todella ärsyttävä poistaa, mut voi myöskin vaurioittaa enemmän.

Mut toi alkaalimoska on aina sen vuoksi niin vaarallista että se SYÖ itseään eteenpäin joten siksi se pitää saada poistettua tai neutraloida muuten. Se voi myös syödä itseään sirujen jalkoja pitkin sisään, tai muuten vaan heikentää ne aivan täysin kuten sen kellokiteen kohdalla on tapahtunut. Niitä jalkoja ei oikein ollut enää edes olemassa, ainoastaan se jäljelle jäänyt "kuona". Ensimmäisen kuvan rosoiset kohdat emolevyn läpimenojen päällä on juuri tollaista mitä tässä on kuvattu.

Pahimmillaan ei sit ole enää mitään entistä tinaakaan, vaan ainoastaan sellanen mustaa mullan näköistä moskaa täynnä oleva ontelo jossa on kuonakasat molemmilla puolilla, ja ne reunojen johtimet saattaa olla kanssa tuhoutuneet ihan täysin. Kuten totesin niin tässä Applessa tilanne oli vielä erittäin hyvä tilanne joka vaati vain vähäistä kaivelua, mutta sellastakin on että on joutunu poraa koko reiän uudestään auki ja vetää ohuilla metallilangoilla asioita uusiks tms. Sit jos joutuu kaivaa sirun sisältä johtimia esille niin menee vielä vähän työläämmäks.

Tämä kuvan esimerkki toki siis kaksipuoleisen emolevyn kohdalla jonka kanssa toi on vielä selkeää,  mut jos kerroksia on enemmän ni sit onkin erittäin vaikea tilanne, joten esim sellasten laitteiden kohdalla se pariston poisto ennen isompia tuhoja olis ihan pakollista.

5  Yleinen / Kaatopaikka / Re: Kuviendumppausketju
 on: Today at 05:54:19 
Started by Sera | Post by Mirsku  

Ich habe einen Apfel in meiner Lederhosen


6  Pelit / Tietokoneet / Re: Total War
 on: Yesterday at 21:54:17 
Started by Radikus | Post by Radikus  
Rikishi wrote Yesterday at 19:36:53:
Tosiaan, tuo on Warhammer 2:n Eye of the Vortex -pelimoodi, joka on siis kakkosen pääasiallinen kampanjamoodi. Siinä on kartalla sellainen pyörre, jonka herruudesta kaikki kisailevat keskenään ja se joka ekana kerää vortex-mittarin täyteen ja voittaa viimeisen taistelun, voittaa pelin. Muiden hommia voi kuitenkin hidastaa tai pysäyttää kokonaan hyökkäämällä kimppuun, eli ei sinällään ole tiukkaa aikarajaa. Tuo toi moodi kuitenkin sellaisen pienen kiireen tunteen siihen pelaamiseen.


Joo mä en todellakaan halua kiireen tunnetta tässä pelisarjassa, pilaa aivan kaiken.

Quote:
Molemmat pelit yhdistävä Mortal Empires, joka ainakin omasta mielestäni on se pelin varsinainen suola, on kuitenkin ihan perinteisellä "tuhoa kaikki" systeemillä, ilman mitään aikarajotteita.


No kylhän ton vois sit joskus hankkia.

Ja vetäsin nyt sen longin tähän perään (505 vuoroa tuhrattu, mutta tekis silti mieli vaan jatkaa):

7  Yleinen / Elokuvat,  TV ja musiikki / Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi III
 on: Yesterday at 21:40:02 
Started by Radikus | Post by que-  
DinocideSuomennos wrote Yesterday at 20:28:03:
Tuli toissa päivänä katsottua pitkästä aikaa Terminator 2 – Tuomion päivä (1991) BRrip ja tällä kertaa leikkaamaton versio. Ja olihan se ihan perkeleen hyvä!
Paras kaikista Terminator leffoista, yltäen samalle tasolle Sarah Connorin aikakirjojen kanssa. Harmi että kyseinen sarja jäi aivan kesken :/
Arvosana 5/5.

Tytyn kanssa katsoitte?

8  Yleinen / Elokuvat,  TV ja musiikki / Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi III
 on: Yesterday at 20:28:03 
Started by Radikus | Post by DinocideSuomennos  
Tuli toissa päivänä katsottua pitkästä aikaa Terminator 2 – Tuomion päivä (1991) BRrip ja tällä kertaa leikkaamaton versio. Ja olihan se ihan perkeleen hyvä!
Paras kaikista Terminator leffoista, yltäen samalle tasolle Sarah Connorin aikakirjojen kanssa. Harmi että kyseinen sarja jäi aivan kesken :/
Arvosana 5/5.

9  Pelit / Streamaus / Re: Ed-Die striimaa! // MA 18.6. KLO 13 -> JEKKU ANY% CO-OP feat. YODAX
 on: Yesterday at 20:13:02 
Started by Ed-Die | Post by Ed-Die  
Huomenna MAANANTAINA 18.6. klo 13 striimi pärähtää käyntiin ja yodaxin kanssa co-oppaillaan Jekku any%.

Striimi sisältää videopelejä, vittuilua, hikoilua, contraa, alkoholia yms.!

TERVE TULOA JOO!

10  Pelit / Tietokoneet / Re: Total War
 on: Yesterday at 19:36:53 
Started by Radikus | Post by Rikishi  
Tosiaan, tuo on Warhammer 2:n Eye of the Vortex -pelimoodi, joka on siis kakkosen pääasiallinen kampanjamoodi. Siinä on kartalla sellainen pyörre, jonka herruudesta kaikki kisailevat keskenään ja se joka ekana kerää vortex-mittarin täyteen ja voittaa viimeisen taistelun, voittaa pelin. Muiden hommia voi kuitenkin hidastaa tai pysäyttää kokonaan hyökkäämällä kimppuun, eli ei sinällään ole tiukkaa aikarajaa. Tuo toi moodi kuitenkin sellaisen pienen kiireen tunteen siihen pelaamiseen.

Molemmat pelit yhdistävä Mortal Empires, joka ainakin omasta mielestäni on se pelin varsinainen suola, on kuitenkin ihan perinteisellä "tuhoa kaikki" systeemillä, ilman mitään aikarajotteita.