Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
20 ilmaiskierrosta sekä lotto/kasinobonukset kutsukoodilla NESRETRO
 
1  Yleinen / Kaatopaikka / Re: Mitä sait tänään aikaiseksi?
 on: Today at 05:39:28 
Started by TriplaKoo | Post by Sera  
Kiitti jätkät  Smiley

2  Yleinen / Elokuvat,  TV ja musiikki / Re: NES-Retron oma Vinyyli Corner!
 on: Yesterday at 22:07:39 
Started by aksuun | Post by Wick  
Pitkästä aikaa muutama lätty lähti mukaan kirppiskierrokselta, kun hinnat olivat oikein kohdillaan (eli n. vitosen per kiekko) ja lomarahatkin tulivat palkan mukana.

3  Pelit / Streamaus / Re: Wulfonin rento retromeininki
 on: Yesterday at 21:46:08 
Started by Wulfon | Post by Wulfon  
Deus Ex jatkuu kohtapuoliin. En tiedä yhtään miten pitkällä peli on, mutta veikkaisin puolivälin tienoilla. New Yorkista on poistuttu ja siirrytty eksymään Hong Kongin sokkeloisille kujille.

4  Yleinen / Elokuvat,  TV ja musiikki / Re: Uusimmat (UHD) Blu-ray -hankintasi
 on: Yesterday at 20:43:04 
Started by Radikus | Post by natedogg  
Spermanni 1, 2, 3 ja 4  Smiley Smiley Smiley ja Smiley

Ritsmasta 5€ / ripule, eli 20€ yht.

Reeven Terikset siis, koska gotta have these ja silleen.  Smiley5  Pelit / Yleinen pelikeskustelu ja muut koneet / Re: Uusimmat pelien ennakkotilaukset ja odotukset
 on: Yesterday at 18:08:47 
Started by Radikus | Post by Zapper2  
Powerin sivuilta: "Lasku ja erämaksu antavat sinulle lisää aikaa verkkokauppaostostesi maksamiseen. Niitä käyttämällä voit odotella tilauksesi saapumista ennen sen maksamista" Eli kaiken järjen mukaan kun tilaus lähetetty saapuu myös lasku.

Saas nähdä saako näitä julkaisun alla enää ollenkaan. Monesta paikkaa euroopasta ovat jo myyneet loppuun.

6  Kauppa / Myydään tai vaihdetaan / Re: Switch pelejä kaupan
 on: Yesterday at 12:43:51 
Started by Pheidian | Post by Pheidian  
Siirsin nämä huutonettiin suht matalilla lähtöhinnoilla huutokaupalle, sieltä voi napsia myös jos haluaa Smiley

https://www.huuto.net/haku/sellernro/2111303

7  Yleinen / Laitteet, elektroniikka sekä ongelmanratkonta / Re: iPhone / iPad / Watch / TV - ohjelmat, vinkit, yleistä keskustelua
 on: Yesterday at 12:11:33 
Started by juhohei | Post by Wiizeli  
Edellisellä sivulla manasin puhelimen latauspiuhaa, joka ei toimi enää kunnolla.
Ostin sitten vihdoin uuden piuhan.

Vika onkin puhelimessa.....

Ja luurin laturireiässä ei ole paskaa tai kuolleita huoria.
Kontaktin saaminen ongelmana. Voiko noi pinnat sitten kulua?
Vai pitääkö tässä pumpulipuikkoa ja septidiniä survoa sisään?

8  Pelit / Yleinen pelikeskustelu ja muut koneet / Re: Uusimmat retropelihankintasi (lue aloitusviesti)
 on: Yesterday at 11:49:35 
Started by Radikus | Post by Mirsku  
muumilapsus wrote Yesterday at 09:34:49:
Nää Atari koneet on uusi tuttavuus, joten kaikki tietotaito otetaan mielellään vastaan.


Muutama sellanen perustieto mitä saattaa tarvita ja mitkä vaikuttaa siihen miten ihan käytännössä tollasta voi käytellä:

- Hiirtä ei tarvitse ollenkaan perusjuttuihin, noissa on näppiksellä käytettävä toteutus sille. Pidä Alternate näppäin pohjassa ja käytä sit nuolia ja niiden yläpuolella olevaa kahta muuta näppäintä hiiren nappeina.

- Mega ST:issä käytetään kahta eri diskettiasemaa, niiden merkittävin ero on että vanhemmat eivät osaa lukea HD korppuja joiden reikä on peitetty teipillä ja jotka on kirjoitettu kuin ne olis DD korppuja. Asemat erottaa jo koneen etupaneelistakin koska koko kuori on siitä kohtaa sen mukainen kumpi asema siellä on. Tossa kyseisessä on just tää vanhempi. Muuten sitten ST:t on yksiä helpoimmista tietokoneista mille kirjoitella diskettejä jollain paljon uudemmalla.

Sit jos ei halua puljata minkäänlaisten korppujen yms kanssa ni tollaselle saa gotekin toimimaan hyvin helposti ja esim youtubessa on ihan "kuinka tehdä tää" tyylisiä videoita.

- Kaikkein kriittisin siru ST koneissa on ns DMA Chip joka todennäköisimmin ekana hajoaa huonokuntoisen powerin takia, sekä alkaa tekemään kaikenlaista oireilua huonokuntoisen powerin takia vaikkei oliskaan vielä hajonnut. Toi vaikuttaa aivan kaikkeen, myös diskettiaseman käyttöön ja ilman sitä koneella ei tee pahemmin mitään. Lisäksi noi on vaikeimmin saatavimpia siruja koska ihmiset hajottaa niitä huonoilla powereilla ja vähän muutenkin eniten.

- Megassa ei ole RF modulaattoria, joten siinä ei ole myöskään esim komposiittia modulaattorille, eli ei pysty nappaamaan sellaista jostain välistä. Lisäks tollanen antaa TTL tasoiset syncit jotka ei välttämättä ole ihan justiinsa, joten jos sen haluais kytkeä RGB:llä johonkin muuhun monitoriin tai telkkariin ni fiksuinta olis laittaa väliin sync combiner.


9  Yleinen / Elokuvat,  TV ja musiikki / Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi III
 on: Yesterday at 07:44:00 
Started by Radikus | Post by Massive  
Bohemian Rhapsody  Smiley
Ymmärrän että elämänkerta- ja tositapahtumiin perustuvissa leffoissa pitää tehdä taiteellisia muutoksia tiettyjen tapahtumien suhteen jotta tarinat saadaan kerrottua järkevän ajan sisällä. Se on ihan ok. Tässä tehtiin niin myös mm. Queniin perustamisen suhteen mikä on ihan ok. Sitä en kuitenkaan ymmärtänyt että miksi leffan loppupuolen tapahtumat oli muutettu sellaisiksi kuin olivat koska ne olivat vitun kliseisiä ja vain huononsivat leffaa reilusti.
Spoiler:
Tarkoitan siis sitä että Queen hajosi (jota ei tapahtunut) siksi että Freddie halusi sooloilla (vaikka muutkin olivat jo tätä ennen tehneet sooloja ja Freddie työskenteli samanaikaisesti soolonsa sekä bändin levyn kanssa), jonka jälkeen bändi ei soita yhdessä "vuosiin" (vaikka "I Want To Break Free" josta leffassa puhutaan on julkaistu albumilla vuonna 84 ja Live Aid johon leffa päättyy on vuonna 85) ihan vaan sen takia että saadaan kohtaus jossa bändi ei pelaa yhtään yhteen jotta Live Aidin esitys olisi vaikuttavampi ja tietenkin päivänä jona Live Aid järjestetään Freddie löytää vihdoin miehen jota on etsinyt vuosia, vie tämän perheensä luokse joka välittömästi hyväksyy poikansa homouden (vaikka heidän uskontonsa sen erittäin jyrkästi kieltää) ja jäyhä isäkin vihdoin on ylpeä pojastaan ja käskee laittamaan telkkarin päälle jotta nähdään hänet laulamassa.


Näin leffan ilmestymisen jälkeen jonkun koosteen eri lainauksista leffan jotka arvostelivat leffaa, joku sivusto tai lehti oli sanonut suurinpiirtein "Bohemian Rhapsody is a music biopic that shouldn't exist in a post-Walk Hard world", jonka kanssa olen aika paljon samaa mieltä.
Antaisin leffalla reilusti huonomman arvosanan mutta Live Aid -kohtaus on hyvin ja hienosti tehty jonka takia annan hieman plussaa ja Rami Malek vetää roolinsa niin hyvin että siitä tulee ainakin kokonainen piste lisää. Vaikka kyseessä ei siis olekaan tarinallisesti niin hyvä leffa mitä se olisi voinut olla, on tämä ainakin Malekin roolisuorituksen takia katsottava.
3.5/5

Brexit: The Uncivil War  Smiley
HBO:n tuottama ja Benedict Cumberbatchin tähdittämä leffa joka kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan Dominic Cummingsista, poliittisesta strategista joka otetaan mukaan suunnittelemaan kampanjaa Britannian EU:sta eroamisen puolesta.
Ihan mielenkiintoinen leffa joka valottaa Brexitiin johtaneiden vuosien kulissien takaista menoa. Tarina ei ehkä ole maailman mukansa tempaavin mutta oli silti ihan mielenkiintoista nähdä mitä Cummings teki kampanjan eteen ja muutenkin se että miten kansaan saatiin vaikutettua tarpeeksi että EU:sta eroaminen saatiin läpi.
3.5/5

What We Do In The Shadows Smiley
Thor: Ragnarokin ohjaajan ja kirjoittajan Taika Waititin vanhaan lyhytelokuvaan perustuva mokumentaari neljästä vampyyrista jotka asuvat yhdessä Uudessa-Seelannissa.
Ihan hauska leffa oli kyseessä mutta tässä olisi silti ollut omasta mielestä enemmänkin potentiaalia huumoriin, nyt suurin osa oli sitä miten vampyyrit käyttäytyvät arkipäiväisissä tilanteissa.
Odotin että olisi mennyt toisinpäin mutta omaan makuun Waititin myöhemmin tekemä Hunt For The Wilderpeople oli hauskempi ja parempi leffa.
3.5/5

Tour De Pharmacy Smiley
HBO:n ja Andy Sambergin tuottama ja osittain tähdittämä mokumentaari vuoden 82 Tour De Francesta jossa kaikkia paitsi viittä kilpailijaa kiellettiin osallistumasta dopingin vuoksi, tosin todennäköisesti myös nämä viisi eivät olleet myöskään puhtaita. Sambergin lisäksi mukana on mm. John Cena, Orlando Bloom, Kevin Bacon sekä hahmoja vanhempina esittävät mm. Jeff Goldblum ja Dolph Lundgren.
Kestoa leffalla on 37 minuuttia joten varsinaista hahmonkehitystä tai juonta ei leffassa paljoa nähdäkään mutta se toimii silti koska kyseessä on puhdas komedia joka vittuilee pyöräilylle ja Lance Armstrongille. Hauskaa ja todella randomia läppää.
4/5

7 Days In Hell Smiley
Pari vuotta ennen Tour De Pharmacya sama porukka teki vastaavan lyhytelokuvan tenniksestä jossa keskityttiin 7 päivää kestävään Wimbledonin tennismatsiin Andy Sambergin ja Kit Haringtonin esittämien hahmojen välillä. Mukana on vähemmän tunnettuja näyttelijöitä Tour De Pharmacyyn verrattuna mutta läppä on samanlaista ja sitä on yhtä paljon, kestoa tälläkin vain 41 minuuttia. Tour De Pharmacy oli silti hieman parempi.
4/5

10  Yleinen / Kaatopaikka / Re: Synttärionnittelut ja Amazon Wish Listit
 on: Yesterday at 06:13:56 
Started by Radikus | Post by yodax  
Olispa taas mukavasti väsyttänyt herätessä.

Ja väsyttäis kyllä vieläkin.