Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Leffaevääksi (tai miksei muutenkin) pizzaa.  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Alkaa perjantaina heti 0:00!
 
1  Pelit / NES / Re: Juhannusolumppialaiset 2017
 on: Today at 12:17:43 
Started by Arto4000 | Post by Radikus  
Arto4000 wrote Today at 00:10:28:
Kourallinen FB-jengiä on jättänyt vielä maksut hoitamatta ja haiskahtaa, että muutama kappale saattaisi palautua takaisin myyntiin...


Huhhuh mitä urpoja. Smiley

2  Kauppa / Myydään tai vaihdetaan / Re: Peliharvennus!
 on: Today at 11:20:17 
Started by Hessu | Post by Hessu  
Loput menee Huutoon tänään joskus myöhemmin, eli jos joku vielä kiinnostaa, niin ilmotelkaas.

3  Kauppa / Ostetaan / Re: Pelejä (NES/FC/GBA/PS1), sarjiksia ja leluja
 on: Today at 11:06:05 
Started by Arto4000 | Post by Arto4000  
Hoplaa! Listaa päivitelty.

Street Fighter The Movie The Game ja puuttuvat kasari-He-Manit erityisesti kutkuttelisi, jos joltain sattuisi löytymään. Smiley

4  Kauppa / Myydään tai vaihdetaan / Re: M: Konsoleita, importpelejä (3DO, C64, Atari Lynx, PC Engine yms)
 on: Today at 10:09:42 
Started by 90sfan | Post by tukse  
Eli 1541:ssä ei ole laatikkoa mukana? Onko piuhat? Oletko testannu että nuo toimii

5  Pelit / Yleinen pelikeskustelu ja muut koneet / Re: Wiizeli Pelaa! - The Most Epic Thread. Ever.
 on: Today at 09:47:56 
Started by Wiizeli | Post by Wiizeli  
On kyllä jännä miten pelaamisfiilikset vaihtelee. Mulla saattaa joskus mennä useampi kuukausikin siten, että pelaaminen on melkein vastenmielinen ajatus. Nyt sit taas vaan malttamattomana töissä, että koska pääsee kotiin pelaamaan.

6  Pelit / Nintendo / Re: Nintendo Switch - Uusi Konsoli Nintendolta
 on: Today at 09:15:14 
Started by natedogg | Post by Rusakko  
juhohei wrote Yesterday at 23:04:34:
25€ posteineen niin saat kokea sen hienouden.

Sovitaan niin
jatketaan viesteillä

7  Yleinen / Elokuvat,  TV ja musiikki / Re: 80-Luvun Rakeinen Telkku
 on: Today at 09:02:02 
Started by metalgamerfreak | Post by Rhesus Miinus  
...

8  Yleinen / Elokuvat,  TV ja musiikki / Re: Huipennus
 on: Today at 09:01:03 
Started by Tingle | Post by Rhesus Miinus  
...

9  Yleinen / Kaatopaikka / Re: Turha threadi IV
 on: Today at 02:42:09 
Started by Sera | Post by Mirsku  
Wellu wrote Today at 01:41:22:
Sinänsä mielenkiintoista mitä vanhemmaksi tulee sitä erilaisemmin asioita ajattellee, se vanha "tiedät sitten vanhempana" jolle kaikki naureskeli skidinä on täyttä totta, huomaa että kaikki ihmiset sukupolvesta riippumatta (mitä nyt itse tietää) muuttuu vanhetessaa konservatiivisemmaksi ja ajattelee asioita vähän enemmän siltä kannalta mitä se meinaa muita kohtaan, jännä juttu miten esim. musamaku muuttuu, skidinä ei olisi kuunnellut kirveelläkään jotain melankolisia iskelmiä ja muita kansanlauluja mutta vanhemmaksi tullessa se melankolia iskee vuosi vuodelta kovemmin "ja vuodet ne vierii yhä vaikeammin..." Joskus lueskelin jotain että kun ihminen tulee vanhemmaksi niin aivoissa muuttuu joku "asia, hieno tekninen Wellutermi" joka aiheuttaa sen että esim. korkeat, kilahtavat yms. äänet ärsyttää ja häiritsee enemmän, huomaa hyvin jo tässä vaiheessa  ikää tuon, ainakin itse huomaan


Ehkä se miten asiat havaitsee kokemuksen karttuessa ei liity mihinkään muutokseen asioiden havaitsemisessa vaan siihen että vertailuaineistoa vain sattuu kertymään pidemmältä aikaväliltä, joten on helpompi havaita mitkä asiat pysyvät mitenkin samoina vaikka muuttaisivat hiukan muotoaan.

Itsellä henkinen kehitys on ollut eräänlaista hyppyä mahdolliseen takautuvaan tilaan erilaisessa muodossa ja siitä rakentamista toiseen suuntaan mikä jättää pois niitä virheitä mitä liiallinen vaikutteiden ottaminen ympäriltä tai niiden huomioiminen muuten kuin ympäristöön vaikuttavina aiheuttais. Vähän kuin olis varhaisteini ikuisella kesälomalla keskittyen tasan tarkkaan niihin asioihin mitkä kiinnostavat täysin itsekkäistä syistä (ja mihin olisi tahtonut keskittyä jo paljon pidempi aika sitten mutta ympäristön mukana toimiessa velvoitteet haittasivat), mutta tehden kiinnostumisen ilman että sillä on vaikutusta tai se aiheuttaa kohtuutonta rasitusta ympäristöön. Sellanen varhaisteinin uhmaikä edelleen päällä muttei itseään itsearvoisesti ylläpitävänä, vaan sovelluttana vain silloin kun on selkeät perusteet miksi se toimii parhaiten eikä jokin toinen malli toimi. Tohon sit liittyisi lähes suoraan myös esim se että mitä vaatimuksia tavallaan tietty ikäpolvi asettais missäkin muodossa millekin toiselle ikäpolvelle yms. ja miten iso osa näistä "asiat on näin koska ne on näin" automaattisuuksista sisältävät mitenkin paljon tuota ja miten paljon jotain muuta.

Tieto ja oppiminen on hyvästä mikäli se tapahtuu perustelluista syistä ja mikäli oppimiselle on perusteet, mutta oppiminen ilman perusteita vain vaatimusten alla toimittaessa ei kehitä oikein sellaista tietoa mikä olisi niin monipuolisesti sovellettavissa.

Wellu wrote Today at 01:41:22:
Ei tämä nyt varmaan liittynyt mitenkään Mirskun filosofiaan (varaan yhden kappaleen tulevaa kirjaa, kai Mirsku nyt kirjan kirjoittaa?) mutta "tulipahan mieleen"


Jos kirjoittaisin kirjan ni tällä hetkellä varmaankin olisi työn alla kappaleet siitä miten tietyn kielen vaikutuksessa olevat henkilöt oppivat kyseisen kielen jäljittelemällä sitä puhetapaa jota havaitsevat ympärillään, mutta joka joidenkin kielien kohdalla vaatii yksilön tavallaan droppaamaan tukea jollekin vaihtoehtoiselle kielelle tai muodostamaan erilaisia malleja erilaisille käyttämilleen kielille sekä niiden lausumisille. Toinen kappale taas käsittelisi varmaan sitä miten retrolaitekulttuuri toimii erilaisissa ympäristöissä, ja erityiskiinnostuksen alaisuuteen menisi se missä se muodostaa eräänlaista perinteisempää scavanger/heimokulttuuria jossa on piirteitä valtakulttuurista mutta joka kuitenkin on samalla eräänlaista vastavaltakulttuuria.

Jos henkilökohtaisesti pitäisi poimia lähin ajattelumallikokonaisuuksien ympäristö retroiluun niin se olisi todennäköisesti tietynlainen japanilainen konservatiivisempi malli tai sitä vähän muistuttava latinomaiden japanilaisella tekniikalla räpeltäminen ja vanhan päivittäminen ja ylläpito (tosin miinus se että paljon asioita tehdään vähän ns juosten kusten) sellaisen kulutuskulttuurin sijaan mitä nykysuomi edustaa ja mikä eroaa siitä millaista tavarakulttuuri on ollut esim sodan nähneillä henkilöillä.

10  Pelit / NES / Re: Mikä on teidän suosikki nes mario peli?
 on: Today at 01:57:48 
Started by Mario_Mario123 | Post by Tingle  
SMB:a pelasin lukio-iässä ensimmäistä kertaa. Super Mario World ja Sunshine eivät olleet suosikkipelejäni, mutta ykkösen tiukka pelisuunnittelu teki minuun vaikutuksen. Aito klassikko, vaikka Marion jatkuva liukuminen johtaakin moniin kuolemiin.

SMB2 on sympaattinen peli, mutta salaisuuksiin ja tutkiskeluun keskittyvä seikkailu on tehty monissa muissa peleissä (ja genreissä) toteutettu paljon paremmin.

Super Mario Bros 3. sen sijaan... ei jukolauta mikä peli. Marioista puhuttaessa tuntuu, että pelissä on joko mielikuvitukseksekkaat ympäristöt ja kekseliäs meininki löysästi suunnitellussa pelissä (Super Mario Land 2 ja Super Mario Sunshine), tai sitten ne ovat mielikuvituksetonta, mutta terävää paahtamista (New Super Mario Bros. Wii, Super Mario 3D Land). Super Mario Bros 3. on molemmat ja itse kaikkeus. Peli on täydellinen rakkauspakkaus unohtumattomia kenttiä, lisävoimia, musiikkia ja salaisuuksia. Samalla sen pelaaminen pitää otteessaan kuin Radikus nesretron BDSM-illoissa, tilaa virheille ei juuri ole ja viimeinen maailma on yksi vaikeimmista osioista Nintendon 1st party pelejä koskaan. Super Mario Bros. 3 on kauttaaltaan autuaallisen hauskaa, ja yhdessä Paper Mario: The Thousand-Year Doorin kanssa suosikkimarjoni.

Lost Levelsin aion pelata seuraavaksi.