Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Pages: 1 2 3 4 5 ... 29
Send Topic
MSX keskustelu! (Read 188776 times)
Sepeh
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
Barry Lyndon
******


Posts: 7980

Re: MSX keskustelu!
Reply #30 - 27.02.2009 at 19:32:21
 
Rouhijan myymä kappale löytyy täältä.

Pelaan jopa ennemmin MSX:lla kuin NES:lla. Smiley
 
Back to top
 
Achievements: 7
Pokémon MasterNot Too Old For This ShitNES-Retro FailcabinKeyboard VeteranDonated to AVGNNES-Retro FailboatInsider

the beautiful journey
  IP Logged  
Pitka_Masa
Offline
NES-Retro Elite
******

Maalla on mukavaa!

Posts: 6072

Kittilä - Finland
Gender: male
Re: MSX keskustelu!
Reply #31 - 04.03.2009 at 12:31:29
 
Sepeh wrote on 27.02.2009 at 19:32:21:
Rouhijan myymä kappale löytyy täältä.

Pelaan jopa ennemmin MSX:lla kuin NES:lla. Smiley

Lulz, noilla kotitietokoneilla pelaaminen on itsekidutusta kun vertaa NESiin. Tahmaisia ne pelit. Tosin makuasiahan tuo on.
 
Back to top
 
Achievements: 5
Keyboard VeteranTypical Apple UserFirst Successful SaleInsiderDonated to AVGN
Pitka_Masa akseli_91 PitkaMasa1   IP Logged  
Mirsku
Ex Member

Re: MSX keskustelu!
Reply #32 - 28.12.2009 at 01:33:47
 
Pitääkin nostaa vanhaa ketjua takaisin pinnalle.
Elikkäs tuli tuossa sitten aivopieruna/heräteostoksena hommattua Spectravideo SVi-738 (joka tosin ei vielä saapunut mutta kunhan saapuu niin päätyy täydelliseen puhdistukseen) Elikkäs kyseisessä laitteessahan on valmiina sisäinen korppuasema joka tosin lähtee välittömästi ja tilalle Atari STFM.n DD korppuasema.

Testailin sitten emulla disk imageja kun hirveästi ei aiemmin mainittu kassuaseman kanssa säätäminen innosta ja pitäähän se korppuaseman hyöty ottaa irti. Nooh jappipelejä on suunnilleen mahdoton löytää mitenkään toimivina ja eurofirmojen julkaisemat pelit näyttää karmeilta Amstrad käännöksiltä. Onko ykkösmallin MSX.lle pahemmin edes olemassa sellaisia hiukan parempilaatuisia pelejä muita kuin moduleilla olevat? Konamilla tuntuu olevan ihan ok tavaraa mut "ota joku random eurofirma" niin pelit näyttää karmeammilta kuin C-64 versiot.  Undecided

Sitten olisi vielä tämmöinen kysymys jos kellään on vastaava SVi-738 niin miten muuntajan polarisuus menee? (Sain jo selville et käyttää 16V ja 2A)

MSX.n hankinnasta oli se hyöty tietysti että kotitietokonekokoelmaankin tuli jotain uudistusta, pääsee hakkaamaan Twinbeetä, sekä heräsi ihan älytön innostus MSX2.sta kohtaan. Varsinkin kun kaivelee vanhoja jappi disk magazineja, niin ei todellakan tarvinnut pitkään miettiä pistääkö seuraavaan laitteeseen varatut rahat Wiihin, PS3.seen vai MSX2.seen  Grin
 
Back to top
 
  IP Logged  
Gorgane
Offline
NES-Retro Journeyman
***

Comrade Gorgane

Posts: 1949

Gender: male
Re: MSX keskustelu!
Reply #33 - 28.12.2009 at 01:57:40
 
738 on helppo modata MSX2-koneeksi, se on ikäänkuin MSX 1.5. Hulluimmat ovat tehneet siitä MSX2+ standardin mukaisen koneen. Levyasema siinä ei itsessään ole huono, vaan sen ohjain eli Disk ROM, joka on hidas ja buginen paska. Aseman vaihto ei siis vielä tuo autuutta, pitää vaihtaa myös Disk ROM.

Mitä peleihin tulee, niin kaikki Euroopassa julkaistu on tosiaan aikalailla kuraa. Samasta pelistä on monesti kunnollinen japaniversio modulilla ja susipaska euroversio kasetilla. Euroversiot ovat yleensä vielä suoraan Spectrumilta käännettyjä eli oikeastaan käännöksen käännöksiä ja eivät täten käytä mitään MSX:n omia ominaisuuksia hyväkseen. Tosin esim. Jet Set Willy on yhtä hyvä ellei parempi, kuin Spectrumilla.

http://www.generation-msx.nl/ ;  Tuolla on listattuna lähes kaikki MSX-pelit eli siitä vaan kattelemaan.

Konamin pelien lisäksi kovaa kamaa ovat esim. Zanac- ja Aleste -sarjat. Monet MSX1:n pikkupelit ovat yllättävän koukuttavia yksinkertaisuudessaan. Japanissa suurin osa peleistä julkaistiin modulilla ja sitten diskillä loput, kasetteja on hyvin hyvin vähän.
 
Back to top
 
Achievements: 3
Not Too Old For This ShitItem AcquiredNES-Retro Failboat

Koneita siellä, koneita täällä, koneita sängyn päällä...
http://www.huuto.net/fi/showfeedback.php3?fbuser=1 http://www.facebook.com/profile.php?id=10000055676 Gorgane   IP Logged  
Mirsku
Ex Member

Re: MSX keskustelu!
Reply #34 - 28.12.2009 at 04:50:12
 
Tuli luettua juttua jo modaamisesta ja huomattua millaista ylistystä kyseinen malli on säätäjiltä saanut. Todellakin on käynyt vähän muistien juottaminen ja parin sirun vaihto mielessä ellei joku ole jo ehtinyt, en nimittäin ole vielä saanut tuota käsiini mutta tapojeni mukaan en koskaan hommaa mitään tollaista ellen ole ottanut asioista selvää jo ennenkuin koko ostos on saapunut Smiley (PSP.nkin ostin vasta kun custom firmiksen asennusfilut ja c64 emulaattori oli jo valmiina odottamassa.)

Ongelmana tässä nyt vaan on se että mistä ihmeestä kaivan sopivat rom chipit? Toisaalta olen miettinyt että jos tosiaankin heittäs sen DD aseman sisään ja pitäisi muutokset siinä ja ostaisi toiseksi "ihan aidon" MSX2.sen niin ei tarvitsisi ihmeempiä säätöjä, kun todellakin tuon korppuaseman vaihdolla olis vain se tarkoitus että pystyisi lukemaan paremmin useamman pelin sisältäviä diskejä.

Pitää kattoa pari viikkoa ja kaivaa infoa et löytyykö tarvittavia osia tai tuleeko sopivaa MSX2 mallia vastaan esim. ebayssa järkevällä hinnalla. Kun tosiaan mitään yybermääriä muistia en tosiaankaan tarvitse kun suurinosa MSX2.senkin hommaamisen syistä on päästä fiilistelemään sitä about 2 gigan määrää japanilaisia disk magazineja aidolla laitteella, vaikka noh tietysti Compilen pelit tosin taitaa kiinnostaa vieläkin enemmän.  Roll Eyes
 
Back to top
« Last Edit: 28.12.2009 at 04:50:36 by N/A »  
  IP Logged  
Gorgane
Offline
NES-Retro Journeyman
***

Comrade Gorgane

Posts: 1949

Gender: male
Re: MSX keskustelu!
Reply #35 - 29.12.2009 at 01:38:28
 
Hollannin tai Espanjan eBayssä ne MSX2:t on. Ja ei sitten kannata ostaa mitään halvahkoa tai ilman levaria olevaa. Joku Philipsin pizzakotelossa oleva laite kannattaa alkuun hommata. Hintaero olematon käyttömukavuuteen nähden.

Spectravideon modiosia kannattaa msx.org foorumilta kysellä, siellä on kaikki gurut tosiaan.
 
Back to top
 
Achievements: 3
Not Too Old For This ShitItem AcquiredNES-Retro Failboat

Koneita siellä, koneita täällä, koneita sängyn päällä...
http://www.huuto.net/fi/showfeedback.php3?fbuser=1 http://www.facebook.com/profile.php?id=10000055676 Gorgane   IP Logged  
sacrumman
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 6

Gender: male
Re: MSX keskustelu!
Reply #36 - 10.02.2010 at 19:34:50
 
Sain melkein ilmatteeksi maailman parhaan pelikoneen MSX 728.

Tosin jo aika vanha ja pelitkään ei grafiikaltaan ole nykytasolla!
Mutta mielestäni pelattavuudeltaan jopa parempia kuin nykypelit!
Pelasinhan jo sillä 80-luvulla. On se kumma kun mies vanhenee mutta msx vaan pysyy samana!

Siinä oli mm. nemesis,knightmare,goonies ja kings valley.
Mutta ne ei riitä.Mistä mä löydän lisää moduli pelejä siihen?
Huutonetistä olen jo kattonu ja ebay:n kautta en ole koskaan tilannut.

Kertokaapa mikä muuten on tollasen paketin hinta jos sellasen saattaisi jostain myynti palstalta löytää?  Wink
 
Back to top
« Last Edit: 10.02.2010 at 19:41:40 by sacrumman »  
  IP Logged  
Delfrod
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 203

Lahti - Finland
Gender: male
Re: MSX keskustelu!
Reply #37 - 27.06.2010 at 09:58:29
 
Tarjoileekohan MSX Konami's Golf moduulipeli hurjiakin pelikokemuksia?
 
Back to top
 
Achievements: 1
Item Acquired

One can never have too many branches.
  IP Logged  
Neblod Zin
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 422

Kerava - Finland
Gender: male
Re: MSX keskustelu!
Reply #38 - 05.01.2011 at 12:14:46
 
Vieläkö ihmiset pelaavat MSX:llä? Itse tuli hankittua lapsena (äidin toimesta ylläri) hävitetty SVI-728 takaisin, joka onneksi sattui vielä olemaan tädin varastossa hyljättynä. Moduuleitakin löytyi kymmenisen kipaletta ohjekirjoineen hyvässä kunnossa, joten ihan kelpo löytö lopulta (alkuperäisiä kasetteja about 20 ja toimiva kasettiasema). Kone toimi vallan mainiosti tuollaisenkin varastointiajan jälkeen.

Tietenkinhän tuosta lähti innostus ja nyt on pelejä tullut hommailtua roppakaupalla lisää ja MSX 2 lähti tilaukseen, johon tuli ostettua Konamin Vampire Killer (Castlevania 1). Japsiroolipelejä on seuraavaksi tukku ostoslistalla, kun tuo japanin kielikin välttävästi taipuu. MSX2-koneita myy eräs hollantilainen heppu (Ebayn lisäksi), joissa on hyvät modausmahdollisuudet: http://www.bas-ditta.info/verkoopenlinks/hardware%20engels.htm

MSX:n kehityshän on ihan hyvällä mallilla nykyään ja uusia pelejäkin tehdään käyttäjien keskinäisissä kilpailuissa (ja jopa hyviä sellaisia + prässättynä oikeille moduuleille). Täältä kannattaa katsastaa pelien nykytilasta: http://msxdev.msxblue.com/

Suosittelen kyllä MSX:n hankintaa kaikille lämpimästi - hakkaahan se ainakin kuusnelosen mennen tullen (juuri näiden japsipelien takia).  Smiley
 
Back to top
« Last Edit: 05.01.2011 at 12:20:29 by Neblod Zin »  
Akiguchi   IP Logged  
aksuun
Offline
NES-Retro Expert
****


Posts: 3264

Re: MSX keskustelu!
Reply #39 - 05.01.2011 at 14:17:50
 
Toimi muuten siinä löytämässäni MSX 'XPRESSissä levyasema ja moduli ihan hyvin. Kaverilta sain lainaksi vanhoja disuja ja luki heti ekalla yrittämällä levyt ja pelit latautu nopeesti.

Kertokaas hakkerit, miten saisin helpoiten disuille MSX:n pelejä?
Onko jotain softaa millä saa disk-imaget kirjoitetua HD-disketille, että toimii sitten oikeella koneella? Ois kiva tutustua tolleen noihin peleihin, kun en ole koskaan MSX:ää omistanut.

Roadfighterin moduli, jonka olin ostanut viimevuoden kesällä on nähtävästi hajalla. Sad Ei auttanut vaikka putsasin liittimet. Toinen moduli toimi, joka oli lainassa kaverilta (F1Spirit).
 
Back to top
« Last Edit: 05.01.2011 at 14:18:40 by aksuun »  

I got my time machine, got my electronic dream!
  IP Logged  
Mirsku
Ex Member

Re: MSX keskustelu!
Reply #40 - 05.01.2011 at 14:39:29
 
aksuun wrote on 05.01.2011 at 14:17:50:
Kertokaas hakkerit, miten saisin helpoiten disuille MSX:n pelejä?
Onko jotain softaa millä saa disk-imaget kirjoitetua HD-disketille, että toimii sitten oikeella koneella? Ois kiva tutustua tolleen noihin peleihin, kun en ole koskaan MSX:ää omistanut.


Elikkäs jos sulla on siinä 738.sissa se alkuperäinen järkyttävän kokoinen asema (veikkaan että on) niin eka ongelma sen kanssa on ettei suurin osa niistä osaa lukea kuin yhtä puolta disketistä. Jos tahtoo normaaleja DD korppuja käyttää niin tarvitsis sellaisen pc.n aseman josta voisi joko kytkimillä tai kolvailulla saada sen tilasta DC / DS1 tilaan RY / DS0, molemmat siis järjestyy yleensä ettimällä aseman piirilevytlä DC/RY ja DS0/DS1 tinapisteet ja juottamalla ne tarvittaviksi. Osassa vanhempia asemia saattaa olla myös jumpperit/switchit/jotain takana jolla noi voi säätää.

Itse kirjoittamisesta taas niin osX.n kanssa en osaa neuvoa mut ainakin linuxille on komentoriviltä toimivia softia joilla imaget saa kirjoitettua (annan ohjeet korppuimagejen kirjoittamiseen siis siinä mielessä et jos innoissaan jostain nettihuutokaupasta napatussa aidossa pelissä toinen korppu onkin särki ja jotenkin pitäisi päästä pelaamaan), windowsin kanssa taas tarvitsee ottaa sopiva ajuri joka vähän laajentaa eri mahdollisuuksia sille miten data sinne korpulle kirjoitetaan.

Jutun niksi on siis siinä että vaikka msx ja atari st käyttää korppuja usein samoilla sektorimäärillä kuin pc niin alueiden ja hakemistorakenteiden pituuksissa saattaa olla eroja, tämä siis korjautuu kun pakottaa pc.n kirjoittamaan "ei-pcmäisesti" yksi toimiva softa (jota etsimällä löytyy aika varmasti myös tarvittava alle megan ajuritweakkaus win xp.lle) on alunperin atari st.n imageita varten tehty floimg94 joka osaa siis myös msx korput kirjoittaa (msx2.sen ja atari st.n korput siis eivät sisällön asettelultaan pahemmin eroa toisistaan)

Edit: Elikkäs se ajuripatchi löytyy http://simonowen.com/fdrawcmd/#download

Edit2: Niin luonnollisesti jos HD korppuja käyttää niin se aukko korpun yläkulmassa pitää peittää teipillä (DD korpuissa tätä aukkoa ei ollut, ja alunperin asemat erottivatkin nimenomaan siitä onko kyseessä DD vaiko HD korppu) etenkin jos vaihtaa laitteeseen uudemman aseman, muuten luulee kyseessä olevan hd korpun ja todennäköisesti jo pc.n asemakin alkaa inisemään asiasta.

Edit3: Niin ja vaikka 738.sissa onkin sama graffasiru kuin MSX2.sissa niin sillä ei sitten voi pelata MSX2.sen pelejä (tai no todella pientä murto-osaa voi) johtuen jo siitä ettei siinä ole tarpeeksi graffamuistia ja se sisältää kuitenkin MSX1.sen biossit sun muut.
 
Back to top
« Last Edit: 05.01.2011 at 14:48:14 by N/A »  
  IP Logged  
aksuun
Offline
NES-Retro Expert
****


Posts: 3264

Re: MSX keskustelu!
Reply #41 - 05.01.2011 at 15:02:21
 
Tänks.
Kuullostaa aika haastavalta, kun ei tuota pc:tä ole.
Noh, onko miten helppo kopsaa peliä MSX:llä. Eli esim kaverilla kun on noita korppuja, niin saanko helposti kopsattua HD-disulle jos peitän vaan reiän disusta?

edit:
niin ja en tiiä mikä disuasema tuossa on. Katotaas tietäiskö google.

se o tää
http://en.wikipedia.org/wiki/SVI-738

The Spectravideo SVI-738 X'Press was an MSX1 compatible home computer manufactured by Spectravideo from 1985. Although compatible with the MSX 1.0 standard, it incorporates several extensions to the standard (80-column display, serial RS-232, built-in 3.5" floppy drive); many are hardware-compatible with the MSX 2.0 standard[citation needed] but the system as a whole is not, leading to it being referred to as an "MSX 1.5" computer.
 
Back to top
« Last Edit: 05.01.2011 at 15:06:26 by aksuun »  

I got my time machine, got my electronic dream!
  IP Logged  
Mirsku
Ex Member

Re: MSX keskustelu!
Reply #42 - 05.01.2011 at 15:26:07
 
aksuun wrote on 05.01.2011 at 15:02:21:
Tänks.
Kuullostaa aika haastavalta, kun ei tuota pc:tä ole.
Noh, onko miten helppo kopsaa peliä MSX:llä. Eli esim kaverilla kun on noita korppuja, niin saanko helposti kopsattua HD-disulle jos peitän vaan reiän disusta?


Eli jos siinä on se vakio 738.sin asema (joka siis on sellainen jättikokoinen mötikkä verrattuna nykyisiin) niin se ei osaa lukea kuin SD korppuja, eli siis vain toisen puolen DD korpuista. Syy miksi pc.n asema siis ei käy suoraan, on siinä että pc käsittelee sen aseman sitä moottoria eri tavalla, ja pc.lle ensimmäinen asema ei ole asema numero 0 vaan asema numero 1, eli pc.n asemat ilmoittaa msx.lle olevansa numeroa 1 vaikka laite tahtoisi aseman tunnuksella 0. (esim Amigallakin asemat menee 0,1,2,3 PC.llä ne menee taas 1,2)

Kopiointi itse laitteella onnistuu aika varmasti kunnolla vain cpm käyttiksessä, ja silloinkin vain jos disketin alueet ovat ns standardisti.

Ihan pakko sanoa tosta msx.llä kopioimisesta että ikinä ei olla onnistuttu yhtään diskettiä kopsaamaan msx.llä itsellään (tosin atari st ja amiga osaa kopsata msx.n disketit tosta vaan) mutta..

Jos saat macille sellaisen softan joka osaa lukea/kirjoittaa ne alueet miten ne ovat msx.ssä tai atari st.ssä (tai mikäli softa osaa lukea ja kirjoittaa kaiken ns "raakadatana" eikä narise siitä että sektorien pituudet ovat kummallisia) niin silloin varmaan kopiointi onnistuu ihan kun vaan luet sen kaverisi disketin sisällön imageksi ja kirjoitat sitten tyhjälle josta on se reikä teipattu, luonnollisesti jos kaverisi käyttää DD korppuina HD korppuja ilman sen reiän peittämistä niin silloin asemasta on varmaan revitty se HD/DD tunnistin pois (itse olen joutunut repimään aika monesta  Grin ) tai sitten siinä ei ole sellaista ollutkaan, eli kun luet sen korpun sopivalla softalla niin kannattaa peittää se reikä niistä mikäli niissä on.
 
Back to top
« Last Edit: 05.01.2011 at 15:27:53 by N/A »  
  IP Logged  
aksuun
Offline
NES-Retro Expert
****


Posts: 3264

Re: MSX keskustelu!
Reply #43 - 05.01.2011 at 15:58:41
 
Kiitos taas kattavasta tiedosta!  Cheesy
Taidan nyt kyllä tehdä niin, että annan ton koneen lahjaksi kaverille jolta oli noi disut yms lainassa. Hän on ollut kova msx-fani lapsuudessa joten uskon että hänellä aikaa enempi kikkailuun (jos siis tarvetta sille, kun on alkuperäsiä pelejä kumminkin hänellä).

Eipä tuo kone maksanut kun 3e. Joten hyvän mielen saan kaverille, kun palautan disut ja modulit ja sit sanoon "Ainiin, täs ois sulle tää kone. Sun omassahan oli poweri hajalla, joten tästä saat toimivan"!  Cheesy
 
Back to top
 

I got my time machine, got my electronic dream!
  IP Logged  
Pages: 1 2 3 4 5 ... 29
Send Topic