Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
 
Pages: 1 ... 151 152 153 154 155 ... 157
Send Topic
Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi? (Read 338009 times)
Wulfon
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 3774

Pyhäselkä - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2280 - 03.03.2019 at 02:15:04
 
Pitkästä aikaa tännekin jotain.

Dragon Quest II: Akuryou no Kamigami (91/100) - 31h 30min

Pitihän se nyt tämäkin sitten kokea alkuperäisessä muodossaan, kun se kerta on tuossa hyllyn reunalla ollut jo vuosia.

Pelihän itsessään on ihan pätevä tapaus, mutta ei valitettavasti alkuperäisenä versiona, eikä varsinkaan Famicomilla, jossa ei ole edes paristotallennusta ja salasanatkin yltävät parhaimmillaan 52 merkin pituisiksi.

Itsehän pidän tätä kakkosta ensimmäisenä oikeana Dragon Questina, vaikka ykkösessäkin oli jo iso osa palasista paikoillaan. Tämä osa kuitenkin aloitti sarjan trendin laajentaa kaikkea edelliseen osaan verrattuna ja lisäsi paljon myöhemmistä osista tuttuja juttuja, kuten esimerkiksi laivalla kulkemisen. Kolmen hengen partykin löytyy jo, mikä tekee taistelemisesta tietyllä tapaa ykköstä helpompaa, sillä yksi voi keskittyä kaatamaan mörköjä ja joku muu pitämään omaa porukka hengissä.

Kuitenkin pelattavuudeltaan tästä puuttuu kaikenlaisia käyttömukavuutta parantavia juttuja ja kaikki on muutenkin hitaanpuoleista. Reppu on jatkuvasti täynnä esineitä, sillä jokainen voi kantaa vain kahdeksan esinettä, mukaanluettuna päälläolevat varusteet. Mitään pohjattomia säkkejä tai edes turvaholveja ei ole missä rahaa tai tarinan vaatimia esineitä säilyttäisi käytön jälkeen.

Tasojen nostaminen on myös todella hankalaa kiitos pienemmän EXP määrän ja vaarallisten vihollisten. Osalla bosseista kyllä on vähemmän HP:ta kuin remakeissa, mutta remakessa ne eivät spämmääkään jatkuvasti loitsuja joilla henki tippuu kerrasta koko partylta tai muuta yhtä mukavaa.

Tämän version viimeisellä bossilla varsinkin on ikävä taipumus parannella itseään jatkuvasti takaisin täysiin heloihin tehden kaiken siihen astisen työn kertarysäyksellä turhaksi. Läpäisy olikin kirjaimellisesti tuurista kiinni, sillä ainoa hengissä oleva hahmo onnistui monen yrityksen jälkeen käyttämään Parupunte-nimisellä loitsulla henkiinherätystä ja kohdistamaan sen porukan soturiin. Kyseinen loitsu siis valitsee käytettäessä satunnaisesti ennaltamäärätystä listasta jonkin komennon, mikä voi olla joko parannusta omille hahmoille tai vahinkoa vastustajille. Vielä tämänkin jälkeen ottelu veti todella tiukoille ja lopussa olikin enää soturi hengissä kahdellatoista HP:llaan.

Ei tätä varmaan ole turhaan sanottu yhdeksi sarjan vaikeimmista peleistä ja nyt ymmärrän hyvin miksi. Olikin hyvä, että pelasin varman päälle ja grindasin loppuun leveleitä varmaan 12-14 tunnin edestä. (Varsinkin kun menin vikaan paikkaan tarkoituksella aivan liian pienellä levelillä.)
 
Back to top
 
Achievements: 7
24h MarathonPlayStation Network Level 15+Shadow ManAchievement ArtistNES-Retro FailplayInsiderMedal of Honor

"Kun minä olin nuori niin valikosta valittiin että 'arkku'."
1502378 Wulfon Feinnar wulfon   IP Logged   Firefox 60.0  Windows 7
Wulfon
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 3774

Pyhäselkä - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2281 - 19.03.2019 at 07:17:02
 
Final nassekova Fantasy (92/100) ~19h 30min

En tiedä. Junamatkalla oli tylsää, joten aloittelin tämän pelaamista, vaikka olen monta kertaa sanonut, etten aio siihen koskea. Päätin sitten ihan piruuttani vääntää pelin myös loppuun asti.

Final Fantasy 1 on kyllä pelinä ihan hyvä, mutta ei kyllä FC/NES versiona, joka on niin buginen, että voi vain ihmetellä miten pelistä tuli siitä huolimatta niin suosittu, että sarja on täydessä vauhdissa vielä nykypäivänäkin. Eihän siinä varsinaisesti mitään pelin rikkovaa settiä ole, mutta on siinä silti suorastaan koomisen paljon asioita rikki. Esimerkkinä osa loitsuista ei tee mitään tai tekee jopa päinvastoin kuin mitä sen sanotaan tekevän. Myöskään yksikään elementti aseessa ei toimi, kuten ei myöskään "tämä ase tehoaa paremmin mörkötyyppiin X" -jutut.

Hyödyllisiäkin bugeja löytyy, kuten esimerkiksi intelligencen rikkinäisyys. Statin pitäisi määrittää miten hyvä maagi on työssään ja luonnollisesti Red Magen, joka osaa vähän sekä mustaa että valkoista magiaa, pitäisi tietenkin olla kehnompi maagi kuin täysin valkoiseen tai mustaan magiaan perehtynyt hahmo. Mutta koska intelligenceä ei koskaan lasketa mihinkään, Red Mage on siitä syystä yhtä kova taikomaan kuin muutkin maageista.

Toinen hyödyllinen ja ehkäpä myös "tunnetuin" bugi on critical hit bug, jossa aseiden mahdollisuus tehdä critical damagea ei toimi aiotulla tavalla. Aseilla on kyllä olemassa oma critical chance taulukko, mutta peli katsookin sitä lukemaa vahingossa aseiden järjestysnumeroiden seasta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että loppupään aseet crittaavat aiottua useammin ja alkupään aseet eivät melkein koskaan. Esimerkiksi pelin yksi ensimmäisistä aseista, Nunchaku, crittaa yhden prosentin todennäköisyydellä, kun se pitäisi oikeasti olla 10%. Samaten järjestyslistan viimeinen ase, Masamune, crittaa 40 prosentin todennäköisyydellä, kun sen pitäisi olla vain 10%.

Lukemani perusteella kyseinen critical hit bugi on ollut niin tunnettu tai suosittu, että se on jätetty tarkoituksella remakeihin, joita pelistä löytyy varmaan jokaikiselle alustalle.

Muuten kyseessä onkin sitten melkoisen kömpelö peli, ainakin näin alkuperäisessä muodossaan. Tarinaa on niukasti ja tekemistä ei tarinan ohella ole oikeastaan yhtään leveleiden grindaamisen lisäksi. Tavallaan kaksi sivutehtävää pelistä löytyy, mutta molemmat niistä on sen verran hyödyllisiä, ettei niitä kannata jättää tekemättä ja ne voisi laskea osaksi tarinaa.

Joka tapauksessa: pelin aluksi valitaan kuudesta hahmoluokasta neljä, jonka jälkeen pelaaja tiputetaan keskelle karttaa, josta pitäisi sitten lähteä tutkiskelemaan asioita. Tavoitteena onkin neljän kristallin (tai kuulan tässä versiossa) voiman palauttaminen ja sitten Ison Pahan tuhoaminen.

Hommaa hankaloittaa liuta mörköjä, jotka on poimittu Dungeons & Dragonsista ilkeine hyökkäyksineen, sekä julmetun kalliit hinnat jokaikisen asian kanssa. Kun soppaan lyödään vielä sekaan pieni inventory ja useimpien myöhemmistä osista tuttujen asioiden puuttuminen, on homma alusta loppuun asti todella haastavaa. Tässä on peli, jossa möröt voivat tappaa kerrasta jopa tavallisilla hyökkäyksillä, HP:tä parantavia esineitä on tasan yhtä sorttia, eikä MP:tä voi palauttaa juuri ollenkaan.

No hyvä on, pelistä löytyy kyllä erilaisia yöpymismuotoja, kuten majataloja ja mukana kuljetettavia telttoja ja mökkejä, mutta yhtäkään niistä ei ole apuna luolastoissa. Luolastoja kolutessa apuna on vain rajallinen määrä parannusloitsuja ja yhden tyyppinen potion, joka maksaa paljon hyötyynsä nähden ja parantaa korkeintaan 30 HP:ta kerralla.

Noistakin yöpymisesineistä löytyy oma buginsa. House niminen esine on aiona, jolla saa palautettua MP:tä matkatessa, mutta vain jos pelin tallensi samalla. Jostain syystä esine palauttaa ensin HP:t, sitten kysyy tallennetaanko peli ja vasta sitten palauttaa MP:t, mutta ilmeisesti vain jos tallentamiseen vastasi kyllä. Sen lisäksi jos pelaamisen lopettaa siihen paikkaan, niin MP:t jää myös saamatta kun tallennuksen lataa seuraavan kerran.

Vaikeusaste onkin tässä versiossa sen verran kova kaikkine kummallisuuksineen, että pelin PS1 remake otti mukaan vapaaehtoisen Easy moden, joka on sitten säilytetty ainoana vaikeusasteena kaikissa myöhemmissä remakeissa. Easy mode tarkoittaa mm. alennettuja hintoja, nopeampaa levelöintiä ja tiettyjen vihollisten hyökkäysjärjestyksen muokkamista. Alunperin osa möröistä tykkäsi aloittaa taistelun täräyttämällä kerrasta tappavan loitsun, mutta easy modessa niitä on siirretty taistelun myöhemmille vuoroille.

Ei tämäkään versio nyt aivan kamala ole, mutta en sitä silti voi täysin suositella, koska parempia versioita on saatavilla niin paljon. Niissä kun nyt kuitenkin on korjattu alkuperäisen ongelmia (ja rikottu uusia asioita) ja tehty muutenkin muutoksia, joita peli todella kaipasi. Hyvin se alkupään Final Fantasyiden tunnelma välittyy niistäkin remakeista.

Lopullinen party: Knight/Ninja/Red/White levelillä 36. Valitsin saman porukan kuin remakessa, mutta eihän tietysti NESillä voi tehdä samanlaista tappocomboa, koska yksi siihen vaadittava loitsu ei tee tässä versiossa yhtään mitään.
 
Back to top
« Last Edit: 19.03.2019 at 07:20:25 by Wulfon »  
Achievements: 7
24h MarathonPlayStation Network Level 15+Shadow ManAchievement ArtistNES-Retro FailplayInsiderMedal of Honor

"Kun minä olin nuori niin valikosta valittiin että 'arkku'."
1502378 Wulfon Feinnar wulfon   IP Logged   Firefox 60.0  Windows 7
nassekova
Offline
NES-Retro Expert
****

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 3222

Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2282 - 19.03.2019 at 08:25:24
 
WUHUUU!

NES-versiossa melkein se paras kombo tuntu olevan 2 fighteria + black  & white mage. Kyllähän ne jotkut ;HURJAT vetäny sen NES-versionki single fighterilla läpi, siinä pitää kyllä olla jo jotain mielenterveyshäiriötä  Cheesy
 
atlast.gif (486 KB | )
atlast.gif
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Chrome 64.0.3282.140  Windows 7
Wulfon
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 3774

Pyhäselkä - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2283 - 11.04.2019 at 03:24:19
 
Argos/Argus no Senshi/Rygar (93/100) - 2h, 11 kuolemaa

Rygar-äijä seikkailee etsimässä jumalia ja krääsää, että voisi pistää isolle pahalle turpiin.

Kyseessä on ihan mielenkiintoinen sekoitus Zeldamaista seikkailua yhdistettynä perinteisempään tasoloikkaan. Suurin osa pelistä vietetään sivuttain scrollaavissa "kentissä", joissa voi hyppiä vapaasti ja huitoa mörköjä jojomaisella piikkikilvellä.

Tuhotuista möröistä saattaa saada eräänlaista expaa, loitsupisteitä tai sitten yhden HP:n palauttavan pienen pullon. Expalla saa tuttuun ropetyyliin nostettua hyökkäystä, puolustusta ja maksimi HP:ta.

Loitsupisteillä puolestaan maksetaan yhtä kolmesta loitsusta, joista en itse käyttänyt kuin kahta. Ensimmäinen loitsuista maksaa kolme pistettä ja nostaa hyökkäystä entisestään kuolemaan saakka. Toinen maksaa seitsemän(?) pistettä ja palauttaa HP:t täyteen asti. Kolmannesta loitsusta en tiedä mitä se maksaisi, mutta ilmeisesti sillä saa väliaikaisen boostin, jolla lyödessä kaikki ruudulla olevat mölliäiset ottavat vahinkoa. Hyökkäysteho nousee muutenkin todella suuriin lukemiin, joten tästä kyseisestä loitsusta ei sen takia olisikaan ollu pahemmin hyötyä kuin vain lentäviä mörköjä pudotellessa.

Hyvin piakkoin päästään toisenlaiseen pelityyliin käsiksi, nimittäin eräänlaiseen ylhäältä kuvattuun sokkeloon. Meno tässä osiossa muistuttaa hieman Bionic Commandon rekkatehtäviä, mutta suoraan eteenpäin juoksemisen sijasta polku täällä haarautuu vähän joka suuntaan ja alueelta mennäänkin lähes kaikille muille pelin alueille.

Pelin tavoitteena on tosiaan löytää kaikki jossain luolan perukoilla istuskelevat jumalat, joita vartioi liuta bosseja. Jokaisesta bossista palkitaan uudella vempeleellä, jolla saa Zeldamaisesti auki muita alueita, tosin tämän pelin tapauksessa välineet ovat lähinnä erilaisia köysien kanssa toimivia vempeleitä.

Rygar on sinänsä jännästi suunniteltu peli, että pientä tutkimista saa tehdä omaan tahtiin, mutta eksymisen vaaraa ei silti ole ja loppujen lopuksi kyseessä on melko suoraviivainen peli. Tutkimisesta palkitaan joko ilmaisella parannuksella tai sitten etenemistä helpottavilla vinkeillä. Missään vaiheessa ei tule oloa, että mihin hittoon tässä nyt pitäisi seuraavaksi mennä, vaikka reitti haarautuukin vähän väliä edes vähäsen, ja osa reiteistä on ruudun ulkopuolella piilossa. Jos sattuisikin etenemään liian pitkälle ennen aikojaan, niin jossain vaiheessa törmää melkeinpä väkisin luolassa istuskelevaan papparaiseen, joka toteaa, että jos et ole vielä löytänyt Esinettä X, niin käännyppäs vielä takaisin.

Vaikeusaste on suurimmaksi osaksi alhainen, eikä kuolemisesta rankaista kauheasti. Kuollessa joutuu alueen alkuun kolmella HP:lla, tai pääsee aloittamaan bossin alusta, jos kerkesi sinne asti. Peli myös helpottuu mitä pidemmälle pääsee, koska HP:ta ja muita apuvälineitä on loppupuolella enemmän. Itselläni tulikin suurin osa kuolemista ensimmäisestä bossista, koska putosin vahingossa ruudun reunalta alas, eikä kolmella HP:lla hahmo kestänyt kuin yhden osuman ennen kuolemista.

Kontrollit toimivat pääosin hyvin, joskin jostain syystä yhdessä kohtaa erästä alkupuolella olevaa vuorta oli todella suuria hankaluuksia onnistua laskeutumaan erästä köyttä alas. Toinen hankala homma, johon jouduin jopa googlettamaan apua on ylhäältä kuvatuissa kohdissa köyttä pitkin kulkeminen. Kunhan sopiva apuväline on saatu, pitäisi Rygar-äijän tarttua köyteen automaattisesti, mutta näissä kohtauksissa köyteen pääsy on todella tarkkaa. Köyttä päin pitääkin kävellä heti kannon vierestä ja nimenomaan alhaalta ylöspäin liikkuessa.

Musiikeissa ei ihan hirveästi ole kehuja, mutta kyllä sekaan sopii meneviäkin biisejä. Jostain oudosta syystä JAP versiossa on osittain eri biisit enkkuversioon verrattuna.

Satuin myös lukemaan, että pelin PAL versio on kaikkein vaikein siinä olevan bugin takia, joka estää expan nousemisen 1023 pisteen yli, mikä jättää HP:n ja muut statsit muita versioita pienemmäksi. Maksimimäärän pitäisi siis olla 4095 pistettä, missä vaiheessa HP:ta on 12 pisteen verran. PAL versiossa sitä saa vain 8 pistettä.

Heitetääs alle vielä Rygarin JAP soundtrack kokonaisuudessaan (noin 22min).

https://www.youtube.com/watch?v=T8rDCvsHINg
 
Back to top
 
Achievements: 7
24h MarathonPlayStation Network Level 15+Shadow ManAchievement ArtistNES-Retro FailplayInsiderMedal of Honor

"Kun minä olin nuori niin valikosta valittiin että 'arkku'."
1502378 Wulfon Feinnar wulfon   IP Logged   Firefox 60.0  Windows 7
Wulfon
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 3774

Pyhäselkä - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2284 - 16.04.2019 at 02:23:18
 
Metal Gear (94/100) - 7h 1min, 26 kuolemaa

Kuuleman mukaan sarjan luoja Hideo Kojima ei tykkää tästä NES versiosta, eikä kumpaakaan NES Metal Gearia kyllä mainitakkaan missään muussa pelissä, ei edes MGS nelosessa, jossa on mainintaa vähän kaikista muista osista. Kyllähän tässä on ongelmansa, mutta ei tämä nyt ihan niin kamala peli ole, kuin millainen maine sillä on. Vain yhdessä kohtaa paloi itselläni hermot sen verran pahasti, että piti ottaa guidea käyttöön ja kysellä apua katsojilta (streamasin siis pelaamisen).

Onhan tätä käytännössä mahdoton pelata minkäänsortin hiippailuna ihan vain sen takia, että peli unohtaa välittömästi kaiken tapahtuneen siirtymäruudun aikana, oli se sitten seuraavaan huoneeseen/ruutuun tai rekkaan menemisen takia. Kaikki esineet ja viholliset spawnaavat takaisin oletuspaikoilleen, mikä aiheuttaa parin ruudun välein pakotettuja hälytyksiä, koska vihollisten oletuspaikat sattuvat olemaan usein ovien ja muiden sisäänkäyntien kohdalla. Parempi taktiikka onkin vain raa'asti juoksennella aseet laulaen, varsinkin kunhan saa pistooliin äänenvaimentimen.

Kaiken tuon vielä sulattaisi, kuin myös jatkuvat edestakaisin ravaamisen ja kömpelön ovikorttisysteemin, mutta sitten tuleekin loppupuolella kohta, jossa rupesi menemään kuppi nurin. Loppupuolella peliä on Zelda 1 tyylinen Lost Woods sokkelo, jota kuuleman mukaan ei ole alkuperäisessä MSX Metal Gearissa. Sokkelosta pitää löytää oikea reitti 100% samanlaisten ruutujen läpi, johon ei tietenkään saa neuvoja yhtään mistään. Valittavia ja läpäisyä vaikeuttavia reittejä on enemmän kuin Zeldassa ja sokkelo on vieläpä niin pikkutarkka, että on väliä menetkö sokkeloon ruudun ylävasemmasta reunasta vaiko alavasemmasta reunasta.

Edit: Asiaahan ei tietysti auta sekään, että noita sokkelomaisia looppaavia ruutuja on useampi kuin yksi. Muissa tapauksissa niistä ei oikeasti pääse mihinkään. Sen takia tietysti tämänkin oikean sokkelon kohdalla olin alkuun, että jahas, taas näitä hämääviä ruutuja, joista ei ole mitään hyötyä.

Muuten peli on kyllä ihan pätevän sorttinen tapaus ja kaikesta huolimatta sitä voisi jopa suositella muillekin kokeiltavaksi. Eroavaisuuksia on kuulemma siellä täällä MSX versioon verrattuna, mutta sen version PS2 remaken pelaamisesta on sen verran pitkä aika, etten itse osa siihen sen enempää sanoa. Ainut asia minkä muistan on, että NES versio alkaa viidakosta, josta pitää päästä vihollisen tukikohtaan, mistä MSX versio puolestaan alkaa.

Metal Gear - Jungle Theme

https://www.youtube.com/watch?v=Dmokw0GkEKU
 
Back to top
« Last Edit: 16.04.2019 at 02:48:47 by Wulfon »  
Achievements: 7
24h MarathonPlayStation Network Level 15+Shadow ManAchievement ArtistNES-Retro FailplayInsiderMedal of Honor

"Kun minä olin nuori niin valikosta valittiin että 'arkku'."
1502378 Wulfon Feinnar wulfon   IP Logged   Firefox 60.0  Windows 7
nassekova
Offline
NES-Retro Expert
****

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 3222

Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2285 - 16.04.2019 at 08:19:46
 
Lisäksi eroavaisuutena pelistä uupuu itse Metal Gear, koska NES ei jaksanut piirtää niin isoa ja tarkkaa grafikkaa ilman lisäpiiriä. Laittoivat sen sijaan vaan ison tietokoneen... Grin Tuntuisi, että voisi jollekkin olla tärkeää, että pelissä, joka on saanut nimensäkkin ydintuhoaja_robotista, semmoinen myös löytyisi  Roll Eyes
 
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Chrome 64.0.3282.140  Windows 7
Mirsku
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 6734

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2286 - 16.04.2019 at 10:32:12
 
Toi nesin Metal Gear on oikeastaan parempi kuin alkuperänen jos se ei olis niin kömpelö ja sitten just toi että asioita ei oikein selitetä välillä kuten se oikea reitti niihin sokkeloihin. Nehän olis vain hyvä lisäys jos pelissä olis sen lisäks löydettävissä vaikka kartta tai muistio tai jokin mitä katsomalla saisi ohjeet miten niissä pitää kulkea. MSX2 versiossa on vähän tylsä just se miten siinä on vähemmän sitä aluetta rakennusten välillä ja ulkopuolella missä liikkua ja mitä tutkia. 

Kömpelyys taas on snaken liikkuminen yleisestikin, plus sitten hahmon hitboksin äärimmäinen epätarkkuus, lähinnä näkyy niissä ansaluukuissa eli ansaluukun musta alue itsessään tappaa jos se hipaiseekin snakeen, eikä se ansaluukkuun putoaminen.   Cheesy  Toihan on tehty paremmin Snake's Revengessä mut siinä on sitten ne omat lukemattomat ongelmansa..
 
Back to top
« Last Edit: 16.04.2019 at 10:33:56 by Mirsku »  
Achievements: 11
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleInsiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 65.0  X11
Rami_Airola
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 15082

Turku - Finland
Gender: male

NNID: Rami_Airola

Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2287 - 16.04.2019 at 20:54:15
 
Juu kyllähän tuo pienet "bugisuudet" huomioimatta NES-versio on MSX:n Metal Gearia parempi. Juuri tämän pelin kohdalla kiitän ja kumarran Nintendoa siitä, että vaativat aikoinaan, että jos joku haluaa tehdä saman pelin heidän laitteelleen, täytyy pelin olla tavalla tai toisella erilainen alkuperäiseen verrattuna (tai ainakin näin olen asian ymmärtänyt).

Tunnelma NESin Metal Gearissa on tosi paljon parempi juurikin osittain tuon Mirskunkin mainitseman rakennusten välillä liikkumisen takia.
 
Back to top
 
Achievements: 8
24h MarathonHC Movie CollectorNot Too Old For This ShitItem AcquiredKeyboard VeteranFirst Successful SaleDonated to AVGNInsider
13881 ramiairola ramiairola Airola Airola Airola   IP Logged   Firefox 66.0  Windows 8.1
nassekova
Offline
NES-Retro Expert
****

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 3222

Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2288 - 17.04.2019 at 09:23:08
 
Avautuminen teidän vääristä mielipiteistä  Smiley

09:19 < nassekova> katto sitä wulffonin peluuta nessillä nii jätkä paskat
                   nakkas niistä kameroista tai hälytyksistä kun pysty aina
                   vaan juokseen toiseen ruutuun niin nollaantu ja snake kestää
                   miljoona hittiä
09:19 < nassekova> tuossa ei nollaannu ja snake kuolee muutamasta osumasta
09:19 < nassekova> ei se nes versio ees oo mikää stealth
09:19 < sampyla> titidy titidy titidyyyyyy
09:20 < nassekova> ja kaikenhuippu kun tuli se tankkikohta, niin jätkä pysty
                   vaan käveleen sen tankin ohi Cheesy
09:20 < nassekova> hienosti toteutettu bossi
09:20 < nassekova> silti jengi munatvaahossa hehkuttaa foorumilla kuinka nes
                   versio o paremi nii mitätämäenedes
09:20 < nassekova> metal gear jossa ei edes ole metal gearia
 
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Chrome 64.0.3282.140  Windows 7
Zagendo
Offline
NES-Retro Apprentice
**


Posts: 580

Pori - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2289 - 17.04.2019 at 14:32:21
 
NES-versio on parempi vain yhdestä syystä: Hideo Kojima ei ollut pilaamassa sitä.
 
Back to top
 
Achievements: 4
Not Too Old For This ShitNES Game MasterAchievement ArtistItem Acquired
  IP Logged   Firefox 66.0  Windows 7
Nutshell
Offline
NES-Retro Expert
****


Posts: 2864

Kitee - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2290 - 17.04.2019 at 23:15:03
 
Adventures of Lolo ykköne ja kakkone.

Eka meni parissa päivässä, mutta kakkosen kanssa sai taistella vähän pidempään.

Oppaita en käyttänyt, vaikka houkutus oli välillä kova. En usko että itsehillintä kestää enää kolmosen kanssa, mitä olen siitä pelistä kuullut isoilta pojilta. Smiley
 
Back to top
 
Achievements: 3
Achievement ArtistChurch of NES-RetroNot Too Old For This Shit
Nutshell89 nutikka californiaraddude   IP Logged   Chrome 73.0.3683.90  Android 8.0.0
SilentWinter
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 2417

Espoo - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2291 - 18.04.2019 at 11:09:49
 
Nutshell wrote on 17.04.2019 at 23:15:03:
Adventures of Lolo ykköne ja kakkone.

Eka meni parissa päivässä, mutta kakkosen kanssa sai taistella vähän pidempään.

Oppaita en käyttänyt, vaikka houkutus oli välillä kova. En usko että itsehillintä kestää enää kolmosen kanssa, mitä olen siitä pelistä kuullut isoilta pojilta. Smiley


Kolmosessa vaikeusaste nousee kyl roimasti Cheesy
 
Back to top
 
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 73.0.3683.103  Windows 10
Rami_Airola
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 15082

Turku - Finland
Gender: male

NNID: Rami_Airola

Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2292 - 18.04.2019 at 11:25:32
 
Joo kylhän toi kolmonen tulee tosi hankalaksi jo hyvin varhain. Muistaakseni niiden ekojen tornien jälkeen tuli jo ihan älytön vaikeustason nosto. Ja Wulfonhan tätä jossain kohtaa striimasi, niin siellä tuli nähtyä myöhempiäkin kenttiä ja nehän oli ihan mahdottoman tuntuisia, kun täytyy asiat tehdä tasan oikeassa järjestyksessä ja millintarkoilla liikkeillä monimutkaisissa kentissä.

Se on niinkus Lolojen Dark Souls. Tai sitte Dark Soulsit on pelien Lolo kolmosia.
 
Back to top
« Last Edit: 18.04.2019 at 11:26:10 by Rami_Airola »  
Achievements: 8
24h MarathonHC Movie CollectorNot Too Old For This ShitItem AcquiredKeyboard VeteranFirst Successful SaleDonated to AVGNInsider
13881 ramiairola ramiairola Airola Airola Airola   IP Logged   Firefox 66.0  Windows 8.1
Wulfon
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 3774

Pyhäselkä - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2293 - 18.04.2019 at 18:37:28
 
Lolo 3 on reippaasti pidempi ja hankalampi peli kuin kaksi aiempaa. Kenttiä on muistaakseni noin 120 kappaletta ja viimeisen alueen kentät vaativat todella paljon juurikin oikeassa järjestyksessä tekemistä, kuin myös paljon vikkeliä liikkeitä. Ainoastaan viimeinen puzzle oli ylitsepääsemätön ilman guidea ja senkin kanssa sitä taisi saada ihmetellä jotain kaksi tuntia.

En muista yhtään miten kauan sen läpäisyssä meni, mutta veikkaisin kymmenisen tuntia. Tosin alkupuoli pelistä oli todella hyvin muistissa, koska olen pelannut peliä lukemattomia kertoja pienestä asti.
 
Back to top
 
Achievements: 7
24h MarathonPlayStation Network Level 15+Shadow ManAchievement ArtistNES-Retro FailplayInsiderMedal of Honor

"Kun minä olin nuori niin valikosta valittiin että 'arkku'."
1502378 Wulfon Feinnar wulfon   IP Logged   Firefox 60.0  Windows 7
SilentWinter
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 2417

Espoo - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2294 - 18.04.2019 at 23:12:02
 
Wulfon wrote on 18.04.2019 at 18:37:28:
Lolo 3 on reippaasti pidempi ja hankalampi peli kuin kaksi aiempaa. Kenttiä on muistaakseni noin 120 kappaletta ja viimeisen alueen kentät vaativat todella paljon juurikin oikeassa järjestyksessä tekemistä, kuin myös paljon vikkeliä liikkeitä. Ainoastaan viimeinen puzzle oli ylitsepääsemätön ilman guidea ja senkin kanssa sitä taisi saada ihmetellä jotain kaksi tuntia.

En muista yhtään miten kauan sen läpäisyssä meni, mutta veikkaisin kymmenisen tuntia. Tosin alkupuoli pelistä oli todella hyvin muistissa, koska olen pelannut peliä lukemattomia kertoja pienestä asti.


Itselle toiseksi viimeinen huone oli melkoisen paha, meni pitkään keksiä se.

Viimeinenkin oli aika hankala juurkin tuon pikkutarkan näpräämisen vuoksi. Monta juttua piti tehdä putkeen tarkasti ja oikein, muuten meni alusta.
 
Back to top
 
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 73.0.3683.103  Windows 10
Pages: 1 ... 151 152 153 154 155 ... 157
Send Topic