Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Pages: 1 ... 154 155 156 157 158 159
Send Topic
Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi? (Read 369583 times)
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 71

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2325 - 11.09.2019 at 04:42:00
 
Jeps Ironsword: Wizards & Warriors II on hyvinkin vaikea peli, mutta erittäin hyvä sellainen, onneksi minulla on ollut se jo lapsesta saakka. Yksi NESsin parhaita soundtrackeja myöskin, 10/10. No mutta se on David Wisen työtä, kuten raren pelit tuohon aikaan muutenkin, joten se on luonnollista Smiley
Donkey Kong Countryjen lisäksi Wisen paras soundtrack sanoisin.

Pieni opas taas siihen peliin Smiley

Sen pelin kanssa on se probleema, jotta kolmannen alueen, tulivuoren, jälkeen mystisesti sinulta loppuvat Continuet, pelissä on normaalisti olikohan nyt 2-3 Continueta mutta jostain syystä kun saavut alueelle 4 niin sinulla ei ole yhtäkään jäljellä vaikka yhtäkään ei olisi kulunut. Joten kannattaa varautua pelin treenaamiseen. Se on varmaankin jokin ohjelmointivirhe ja aika paha sellainen koska sinun täytyy suoriutua paljon paremmin kuin mitä he luultavasti itsekään alunperin tarkoittivat.

Pelissä on myös pari pirullista aika pitkälti heti tappavaa vihollista mukana. Heti ensimmäisellä alueella on oikealla luola jossa on pieniä leijuvia nukkemaisia hahmoja, niihin törmääminen saattaa tappaa sinut välittömästi, eli tarkkana niiden kanssa. Ensimmäisen alueen toisessa osassa, jokaisessa alueessa on kaksi osaa, on "Starmanejä", ei sukua Bowielle, keltaisia pirullisia juoksijoita, jotka myös yrittävät joskus laskeutua päällesi. Nekin saattavat hoidella sinut heti. Samoin neljännellä alueella, toisessa osassa vasta muistaakseni, on jotain punaisia vihollisia joissa on sama homma.

Pelissä on paljon salapaikkoja, joista voi löytää joko timantteja, elämiä, magiaa tai erikoistavaroita, kuten käsineen ja kirjan. Niistä saat vain pisteitä, ne tulevat näkyviin tavarainventarioosi mutta niillä ei tee mitään, joten kannattaa miettiä tarkoin kannattaako kovasti ottaa riskejä niitä hakiessa.

Esim. toisessa alueessa, osassa kaksi, voit löytää salaluolan, jossa on liiloja rivissä olevia palloja, joilla on naamat, ne ovat tappavia vihollisia ja suojelevat vain juuri sellaista tavaraa.

Timantit ovat rahaa ja sillä voit ostaa itsellesi mm. erilaisia varusteita, avaimia arkkuihin, energiaa ja elämiä, tai pelata huvittavaa uhkapeliä. Suosittelen yrittämään hankkia mahdollisimman vahvan näköiset varusteet heti kuin mahdollista. Niiden pitäisi parantaa hahmoasi. Ja elämiä jos rahat riittävät.

Magialla, joka pienten pallojen muodossa välillä ponnahtaa ilmaan pieninä riveinä pienistä salapaikoista ja joskus yksittäisinä vihollisista, pitää hoitaa päävastustajat. Jollet ole löytänyt Loitsua arkusta kyseisellä alueella niin ei päävastustajan luokse ole mitään asiaa. Eli siis sinun tulee löytää arkusta loitsu ja saada kerättyä mahdollisimman paljon magiaa, jotta voit hoidella sen.

Eli kaikkinensa hyvin vaikea mutta hyvin hyvä peli, ehdottomasti suosittelut Smiley
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 69.0  Windows 7
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 71

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2326 - 11.09.2019 at 05:32:55
 
Pelasin tuossa eilen Karnov nimisen pelin läpi kun olin kuullut siitä niin paljon kehuja. Rehellisesti sanoen ei ollut omasta mielestäni kovinkaan kummoinen peli. Hieman persoonallisempi kuin iso osa "mene eteenpäin, ammu ja hypi" -tyyppisistä peleistä mutta ei kumminkaan oikeasti hyvä peli. Pelissä on iso kasa erilaisia tavaroita ja ilman ohjekirjaa tai opasta osa niistä jää täysin mysteeriksi koska niitä ei voi käyttää eivätkä ne tunnu itsekseen tekevän mitään.
Pelissä oli yksi kryptisempi etenemiskohta, alueella jossa piti löytää vähän väliä Siipiä, jotta voit lentää alueella, siellä oli edessä oleva muuri, johon pitää käyttää pommeja, ainoa kohta pelissä, jossa niistä tuntui olevan oikeasti hyötyä. Onneksi tuli satunnaisesti testattua, kun oli sellainen fiilis, jotta "ehkäpä pommit toimivat kun ei tästä voi mennä läpi, toivotaan, ei siitä mitään vinkkiä ole annettu kuten ei mistään muustakaan".

Kyllähän se läpi meni mutta taidan myydä pelin eteenpäin (pelkkä peli eli ei ohjeita tai boksia) ja tismalleen sama juttu tässä pelissä:

Toinen iso pettymys oli Capcomin vanha räiskintäpeli Commando (ei siis Bionic commando joka on hyvä peli). Hidas hahmosi yrittää selviytyä tuhansien vihollisten läpi, jotka ovat sinua nopeampi ja ilmestyvät välillä tyhjästä, joskin he myös välillä katoavat jos pelissä on liikaa asiaa ruudulla. Pelissä oli joitain salapaikkoja, jotka piti pommittaa kranaatilla esille, välillä niissä oli jotain hyödyllistä ja välillä ei.

Pelissä oli aivan liian vahvasti Ikari Warriorsin fiilistä. Siinä on käsittääkseni neljä eri Missionia ja kaikissa niissä neljä eri aluetta. Joskin niiden kutsuminen eri alueiksi on turhan toiveikkaasti sanottu sillä ne ovat kaikki tismalleen samat neljä eri paikkaa joka kerta mutta vihollisten määrät ja nopeudet lisääntyvät joka missionissa. Itse vedin kaksi missionia lävitse kunnes peli päätti kolmannen missionin alkuvaiheilla pelin startattuani pitää pienen tauon, kun tulin takaisin oli peli päättänyt seota eikä startista enää päässyt pois.
Ei ole tällä hetkellä fiilistä vetää sinne asti uudestaan, saati sitten, että yrittäisin vielä jatkaa eteenpäin. Pelissä saattaa olla loputtomat Continuet mutta en ole varma.

Eli Karnovista sanoisin pika-arvosteluna, että yksi peukalo ylhäällä tai yläviistossa ja yksi alhaalla, Commando saa kaksi peukkua alas, shokeeraavaa kyllä, pettymys.


Tänään pelasin juuri ensimmäistä kertaa Sunsoftin Fester's Questia, on ollut aina mielenkiintoa testata se. Omasta mielestäni se oli itseasiassa selvästi parempi kuin mitä sen maine on. Ja siitä puhutaan aina huomattavan vaikeana pelinä. Enpä tiedä, meni ensimmäisellä kerralla ja ilman kuolemista läpi, joten sanoisin, että ihmiset taitavat liioitella. Enkä edes pidä itseäni minään superpelaajana, en minä mitään Kaizo Marioita läpi pääse (joskin SMB3 Kaizo olisi kiva omistaa, se näytti mahdolliselta vedettävltä vielä).

Tärkein asia tietää varmaankin on se, että voit kerätä aseeseesi 8 sinistä Gun tekstiä, joita vihollista tippuu, se lisää aseen voimakkuutta, eli kun siinä on kahdeksan palkkia niin se on voimakkaimmillaan. Ruoskan, jonka saat hieman myöhemmin kanssa on niin, että kun saat 4 sinistä Whip tekstiä niin se on täynnä. Punaiset Gun ja Whip tekstit taas tiputtavat aseesi voimaa.

Pelissä on runsaasti erilaisia taloja, niiden ovella pitää seisoa, painaa valikosta Avainta, mennä pois valikosta ja painaa A-nappia niin saat ovet auki, käytännössä kaikki tavarasi toimivat sillä tavalla. Taloissa, joissa on pienet puuovet, oven avaamalla löydät aina jonkun Addams Familystä tutun hahmon, joka antaa sinulle pinkan erilaisia tavaroita, kuten esim. kätevä kuolemattomuusjuoma sekä juoma, jolla saat energiat täyteen. Suosittelen käyttämään näitä vasta päävastustajissa eli Pääkeissä.

Toisissa taloissa taas on suuret rautaovet, niissä taloissa on melkein aina päävastustaja odottamassa kun löydät käytävissä oven. Ensimmäisessä vastaavassa rakennuksessa oli myös yllätyslisäenergia odottamassa, se oli jossain tyhjän näköisessä huoneessa, kun menin sinne painaen samalla nappeja niin sellainen ilmestyi. Joka oli erittäin hyvä löytö, alunperin sinulla kun on vain 2 energiaa käytössäsi.

Netistä juuri lukaisin, että pelissä on sen lisäksi vielä yksi lisäenergia olemassa jossakin, en sitä onnistunut itse löytämään mutta kun oli ensimmäinen kerta pelin kanssa niin eipä se ihmekään ole. Ainoa vihollinen joka oli oikeasti hankala oli neljäs pääkki, jokin kilpeä pitävä otus joka ampui kolmeen suuntaan, siinä oli kuolema lähellä.

Pelin loppupuolella löydät Nooses nimisen tavarasetin, ne tuhoavat kaikki viholliset, paitsi pääkit, ruudusta, hyödyksi viimeisessä paikassa eli UFOssa.

Jos jotain kiinnostaa niin tässä omat merkintäni pelin varrelta mitä merkitsin ylös siinä järjestyksessä kuin asiat tapahtuivat:

Pugsley - TNT
Wednesday - Vice Grip (pystyt parantamaan hidastuksen sillä, hyönteisiin osuminen hidastuttaa hahmosi ja sitä et todellakaan halua tapahtuvan lopullisesti)
Thing - Invincible Potions
Thing - Potions
Found 1 Energy Container from a house
1 pääkki hoidettu, avasi oven talon taakse
Morticia - Whip
2 pääkki hoidettu, avasi oven talon taakse
Thing - Missiles
3 pääkki hoidettu, avasi oven talon taakse, mahdollisesti pakko olla täynnä voimaa oleva Whip (eli neljä voimaa pitää saada siihen), jolla sitten ruoskit otusta vasemmalle puolelle
4 pääkki hoidettu, avasi oven talon taakse, vaikea vihollinen, pitää ampua ilmeisesti pään alueelle jotenkin, jos tuuria käy niin Missilet osuvat siihen myös
Mama - Nooses
5 pääkki hoidettu, avasi oven talon taakse

Eli kaikkinensa olin positiivisesti yllättynyt tästä pelistä, jota yleensä kaikki haukkuvat, puolitoista peukkua pystyyn tälle pelille Smiley
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 69.0  Windows 7
SilentWinter
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 2524

Espoo - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2327 - 11.09.2019 at 11:14:27
 
Pelasit ilmeisesti PAL-versiota Fester's Questista? Itse läpäisin jenkin ja se on paljon vaikeampi kuin PAL. Seinien läpi ei voi ampua, viholliset ja pomot paljon kestävämpiä. En nyt muista oliko tuossa vielä jotain muita eroja.
 
Back to top
 
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 75.0.3770.101  Android 8.0.0
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 71

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2328 - 23.09.2019 at 08:58:13
 
Juu PAL-versiota kyllä. Enpä tiennytkään noista muutoksista, mielenkiintoista.

Hoidin juuri ensimmäistä kertaa Capcomin epämääräisen klassikon nimeltä Adventures in The Magic Kingdom. Lyhyt peli mutta ihan viihdyttävä. Jotkut paikat olivat selvästi vaikeampia kuin toiset.

Mutta pikkuisen jäi sellainen fiilis, että on varmaan jouduttu tekemään se normaalia Capcomin peliä nopeammin, sama tunne kuin The Little Mermaidin kanssa. Eli jees mutta ei suurempaa hurraamisen aihetta. No sentään pelissä pystyi nimeämään hahmonsa ja jopa kahdeksalla kirjaimella Smiley

Pelissä on mahdollisesti loputtomat Continuet, jokaisessa paikassa on Aika ja sen pystyt näkemään Selectiä painamalla, sieltä voit myös ostaa lisäenergiaa, elämiä jne. kun olet saanut kerätyksi niihin tarpeeksi Tähtiä.

Autokilpailumestassa oli hyvin tiukka aikaraja, varmaan vajaa sekunti jäi kun saavuin maaliin. B-napista voit pysäyttää auton, ja sitä tulet tarvitsemaan yhdellä sillalla kun silta on keskeltä poikki ja alkaa korjaantumaan vastarannalta. Eli siihen kohtaan kun stoppaa pieneksi hetkeksi niin ylitys onnistuu. Mutta kiirettä siellä tosiaan pitää.

Avaruuslentopaikka oli aika ärsyttävä rehellisesti sanoen, jos et onnistu painamaan nappeja heti kun ne ilmestyvät ruudulle niin huonosti käy, pelkkä pirullinen refleksipeli.

Junamesta oli hyvin helppo, tehtävänäsi on vetää juna alaoikealle.

Kummituslinna tms. oli hankalahko, lähinnä parin hypyn takia, jotka piti suorittaa nopeasti tippuville tuoleille, vaikutti siltä, että jos ne tippuvat niin homma on siinä, ei hahmo tuntunut pystyvän hyppäämään silloin pois.

Piraattien ja muiden lurjusten paikka oli hankalin tapaus, siellä pitää kovasti väistellä kaikkea ja se on tehtävä hyvin. Kylläkin paikassa, jossa on luuranko, joka heittelee jotain päällesi ja jonka vieressä on tikapuut, kannattaa hypätä suoraan viereiselle saarelle, jonka lopussa on tikapuut ja niiden vieressä ilmassa yksi setti kyntillöitä, joilla voit vihdoin ampua n. 5 vihollista, ja luultavasti tulet tarvitsemaan sitä, muuta keinoa en rehellisesti sanoen edes löytänyt nyt näin ensimmäistä kertaa pelatessani.

Eli ihan hauska & haastava lyhyt peli, jees homma.
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 69.0  Windows 7
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 71

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2329 - 25.09.2019 at 08:47:24
 
Sain juuri hoidettua TMNT III: The Manhattan Projectin Smiley
Onnekseni toisella yrittämällä, ensimmäisellä kerralla homma loppui viimeiseen pääkkiin eli Super Shredderiin. Meinasi käydä huonosti toisellakin kerralla kyllä.

Peli oli selvästi vaikeampi kuin olin olettanut, joten olin tyytyväinen kun sain tämän läpi.

Rehellinen mielipiteeni on, että peli ei ole millään muotoa yhtä hyvä, saati sitten parempi, kuin TMNT II: The Arcade Game, joka on julkaistu Suomessakin. Kakkonen on itselleni suuren luokan klassikko, mutta ilman nostalgiaakin pystyn sanomaan, että pidän sen pelaamisesta selvästi enemmän. Kaikki alueet ovat mukavampia pelata ja helpommin muistettavia, pääkit eivät ole suurelta osin super-kestäviä toisin kuin kolmosessa ja kolmosessa valtaosa niistä on jokseenkin vittumaisia vihollisia sekä musiikki on reippaasti parempaa kakkosessa.

Huomioiden, että olen aika hyvä kakkosessa, en ole koskaan vielä päässyt yhdellä elämällä läpi kun aina kuolen Krangissa, ja joskus itse Silppuri saa minut saaliikseen sillä heti tappavalla säteellään (onneksi se puuttuu kolmosesta), mutta muutoin pystyn pääsemään pelin kuolematta lävitse. Eli kun oli sen verran itsevarmuutta kakkosesta kerääntynyt niin olin yllättynyt miten paljon probleemia tämä kolmonen aiheutti, no palasinpa ainakin takaisin maanpinnalle Smiley

Mutta joka tapauksessa pätevä peli tämäkin, ostaminen ei kaduta Smiley

Muutamia vinkkejä, joita opin pelatessani (ja pelin jälkeen vilkaisin vastauksia kysymksiini Gamefaqsista), jos joku on kiinnostunut:

Kuten voi olettaa sinulla on neljä eri hahmoa ja kaikilla niillä on erilaiset aseet, kolme perushyökkäystä, normaali isku, sekä alas+lyönti, joka tappaa Foot Clanin viholliset heti mutta ei ole esim. pääkkeihin voimakkaampi kuin perusisku ja hyppypotku, joka on ilmeisesti iskuista heikoin.

Sekä kaikilla on erilainen erikoishyökkäys, A+B napit samaan aikaan painettuna, suosittelen myös painamaan oikealle tai vasemmalle samalla, tuntuu toimivan varmemmin. Jokaisella se on hieman eri vahvuinen isku ja tyyliltään erilainen.

Erikoishyökkäys vie sinulta hieman energiaa, joten yleensä kannattaa miettiä milloin sitä käyttää, hyvä uutinen on se, että jos sinulla on vain yksi energia niin voit käyttää iskua vapaasti.

Kuten edeltävässä pelissäkin niin tässäkin saa vihollisista pisteitä, vaikuttaisi siltä, että ensimmäisen lisäelämän saat 50000 pisteestä ja sen jälkeen aina jokaisesta sadasta tuhannesta tai sadasta viidestäkymmenestä tuhannesta.

Se minkä verran pisteitä saat riippuu siitä minkälaisella iskulla tapat viholliset. Erikoishyökkäyksellä saat vähiten, hyppypotkulla ja A+B napin hyökkäyksellä keskiverrosti ja normaalilla lyönnillä eniten.

Huomasin pelissä olevan jotain poikkeuksia, ei aavistustakaan kaikista niistä koska vasta tänään ensimmäistä kertaa sitä pelasin.

Poikkeuksia ainakin olivat Mouser-viholliset, pienet lentävät vähän kuin koppakuoriaisen näköiset kaverit (kuten Mouseritkin, ne ovat kakkosesta tuttuja), viemärissä tulevat lentävät itsemurhahyönteiset ja viimeisessä kentässä olevat pyöreät pienet lentävät robotit. Sekä jos toisen vihollisen heittää toisen päälle niin, että toinenkin kuolee niin alle jääneestä saa enemmän pisteitä. Kaikki tämä tapahtuu A+B napin hyökkäyksellä.
Sekä erikoishyökkäyksellä pystyy ilmeisesti saamaan ainakin harvinaisilta Helikopterissa tulevilta Foot Clanin kavereista 3000 pistettä per kopteri.

En tiedä päteekö tämä pisteytysmeininki päävastustajiinkin, en ole ehtinyt tutkia.

Eli tosiaan pisteistä saat lisäelämiä, ja koska pelissä on vain kolme Continueta tulet luultavasti niitä tarvitsemaan, numero 1 Continue on viimeisesi, 0 numeron yksilöä ei pelissä ole.

Huomasin Krangin kanssa tapellessani, että varsinkin hänen ensimmäiseen muotoonsa tehoaa se taktiikka hyvin, että yrität saada hänet jonnekin nurkkaan tai seinään kiinni ja olemalla hyvin lähellä hahmon kehoa ainakaan suurin osa hänen hyökkäyksistään ei osu sinuun mutta itse osut koko ajan. Mahdollisesti toimiva taktiikka myös kolmanteen muotoon.

Peliin on ilmeisesti olemassa koodi, jolla voi tehdä vaikka mitä:
UP, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Right, A, B, Start - at the start screen

Eli sellaista infoa tänään tarjolla Smiley
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 69.0  Windows 7
Wulfon
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 3789

Pyhäselkä - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2330 - 27.09.2019 at 05:45:03
 
Snake's Revenge - (97/100), 9h 43min, 138 kuolemaa

Streamissä tuli puitua ihan tarpeeksi tätä, kuin myös poltettua hihoja, joten ei jaksa enää tässä kamalasti vääntää.

Jokatapauksessa, kyseessä on ideatasolla erittäin hyvä tapaus, mutta käytännön puolella kustaan niin pahasti kaikki, että epäilenpä yrittivätkö devit yhtään mitään tämän kanssa. Pelistä puuttuu täysin hionta, mistä syystä pelin voi saattaa läpäisemättömään tilaan useamman kerran. Taisi koko budjetti ja innostus mennä musiikkien puolelle, jotka ovatkin NESin parhaimmasta päästä.

...

...

...

...

Snake's Revenge - Jungle Infiltration

https://www.youtube.com/watch?v=GYKjNOcjDXY

Snake's Revenge - Enemy Alert Lv. 1

https://www.youtube.com/watch?v=2bILLNC7WioBomberman - (98/100), 4h, kuolemia varmaan ainakin 50 kappaletta, pisteet: 2899800

Tämä olikin aivan täysi yllätys miten hyvä peli loppujen lopuksi on kyseessä. Yllättävän samankaltainen myöhempien osien kanssa, joskin simppelimmällä kenttäsuunnittelulla ja karmealla musiikilla varustettuna.

Kenttätyyppejä on tasan yksi, eli vaihtelua ei juurikaan ole muualla kuin palikoiden ja ulos vievän oven sijoittelussa, joista molemmat arvotaan satunnaisesti aina kun kenttä ladataan. Eli siis myös kuollessa. Mörköjä on tietääkseni aina tietty määrä per kenttä, kuin myös minkä näköisiä ne ovat, mutta näidenkin sijainti tuntui olevan eri joka kerran.

Ideana on siis yksinkertaisesti räjäytellä palikoita ja mörköjä kunnes ovi seuraavaan kenttään on löytynyt. Ovi aukeaa kuitenkin vasta kun kaikki möröt on räjäytetty. Apuna hommaan on tietysti Bombermanin kylvämät pommit, joita alkuun on vain yksi, eikä sekään tee tuhoa kun yhden ruudun verran joka suuntaan plussan muodossa.

Pommien tehoa, määrää sun muita apuja kasvatetaan poimimalla lisävoimia, joita löytää satunnaisesti räjäyteltävien palikoiden sisältä. Hieman kummallisesti näitä apuja tuntui löytävän maksmissaan yhden per kerros. Onneksi kuitenkin osan näistä saa pitää pelin loppuun asti ja kuolemien yli, vain erikoisemmat apuvälineet katoavat kuoltua, kuten aikapommit ja kyky kulkea seinien läpi.

Olinkin yllättynyt miten paljon tässä ensimmäisessä osassa on jo sarjaan vakiintuneita lisävoimia. En ole pelannut kuin muutamia Bomberman pelejä, mutta heti tästä ensimmäisestä osasta tuntui löytyvän kaikki muu paitsi pommien heitot ja potkimiset, erilaiset räjähdystyypit sekä tietenkin ratsut.

Kokonaisuus onkin simppelistä toteutuksesta huolimatta melkoisen positiivinen ja sitä onkin helppo suositella kokeiltavaksi oikeastaan kenelle tahansa. Kenttiä löytyy 50 kappaletta, plus viiden kentän välein ilmestyvät bonuskentät. Vaikeusaste on käytännössä kiinni siitä tuurista, miten lisävoimat ja muut palaset sattuvat sijoittumaan kerroksiin. Sanoisinkin, että suurin vaikeus pelissä on olla sähläämättä itse. Varmasti jokainen Bombermaneja pelannut tietää sen tunteen, kun asettaa pommin maahan ja siirtyy vahingossa itse sen väärälle puolen, jääden oman pommin ja seinän väliin nalkkiin.

...

...

...
 
Back to top
 
Achievements: 7
24h MarathonPlayStation Network Level 15+Shadow ManAchievement ArtistNES-Retro FailplayInsiderMedal of Honor

"Kun minä olin nuori niin valikosta valittiin että 'arkku'."
1502378 Wulfon Feinnar wulfon   IP Logged   Firefox 60.0  Windows 7
muumilapsus
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 106

Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2331 - 30.09.2019 at 19:52:49
 
Wai Wai World 2

Pirun hauska, mutta lyhkänen paukuttelu, joka yhdistää Konamin peleistä tuttuja sankareita, kenttiä ja pelimekaniikkaa.

Löytyy perinteistä tasoloikkaa, Twin Bee söpöilyä ja Gradius/Parodius tyylistä avaruussodankäyntiä.
Olipa siellä seassa myös puzzle pelejä ja tietysti ennen Draculan avaruuslinnaa piti ylittää valtatie Frogger -tyylisessä minipelissä..

En voi käsittää miten tätä ei koskaan länkkäreissä julkastu. Yksi Konamin parhaista NES-peleistä.

Parhainta ammuskella mörrejä Contra -ukolla Draculan linnassa Bloody Tearsin jauhaessa taustalla.

Täydet bojot.


 
20190930_194114.jpg (3915 KB | 16 )
20190930_194114.jpg
20190930_193906.jpg (4480 KB | 17 )
20190930_193906.jpg
Back to top
 
280108   IP Logged   Chrome 76.0.3809.132  Android 8.0.0
nassekova
Offline
NES-Retro Expert
****

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 3821

Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2332 - 30.09.2019 at 21:41:22
 
Oho! Tuoha pitää ottaa pelilistalla
 
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Safari 13.0.1  Mac OS X
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 71

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2333 - 01.10.2019 at 13:42:15
 
Juu Wai Wai Worldit vaikuttavat mainiolta kamalta Smiley Sitten kun saan juuri hankitun Famicomini toimintakuntoon, eli hankittua jotkut johdot jostain, jotta sitä voi pelata täälläkin, niin pitää kyllä yrittää hankkia ne.

Tuon Bombermanin PAL-versiohan Dynablaster taitaa olla harvinaisuus, vai olikohan kyseessä Bomberman kakkosen PAL-versio...


Hoidin läpi UKV-version Low G Manistä juuri, ihan jees peli mutta ei mitään suurta hurraamista kumminkaan. Pelin Password systeemi on surkea, onneksi koodit itsessään ovat lyhyitä mutta itse niiden valitseminen on työn takana.

Tärkein asia mitä pitää tietää on se, että kun ammut vihollisia ne (eivät kaikki viholliset) pysähtyvät tai jäätyvät hetkeksi jolloin voit ampua joko erikoisaseillasi tai sitten tökkiä niitä keihäälläsi, joka on toinen perusaseesi. Tämä tekniikka toimii myös useisiin pääkkeihin ja voikin olla ainoa keino hoidella jotkut niistä (?).

Voit välillä löytää myös pari hypyn parantajaa, mutta kuolessasi Continueen (loputtomat) tulet menettämään paremmat hyppysi sekä kaikki erikoisaseesi.

Toinen vielä tärkeämpi asia on se, että pystyt käyttämään kolmea eri vihollisten alusta itselläsi, tunnistat ne siitä, että niissä on kuskit.
Sinun pitää pysäyttää ne aseellasi ja sitten tappaa kuski yläpuolelta, jolloin saat laitteen haltuusi.

Tämä on erityisen tärkeää siksi, että ilman näitä laitteita, ja parhainta hyppykykyä, et voi mitenkään selvittää viimeistä aluetta.
Niin sanottu seisova alus eli Walker pystyy tekemään erikoiskorkeita hyppyjä, mutta sen suorittaminen on jokseeksin hankalaa.
En olisi koskaan huomannut kyseistä asiaa, jollei minulla olisi ollut ohjekirjaa.
Suurin piirtein se toimii niin, jotta kun hyppäät sinun pitää painaa alas jolloin laite maahan tullessaan kyyristyy pieneksi hetkeksi ja jolloin seuraavan hypyn tehdessä sinun pitää painaa A:ta, tai pitää pohjassa sitä (ei varmuutta) jonka seurauksena laite voi tehdä super-korkean hyppynsä. En tiedä tismallisesti kuinka se toimii mutta jotain sellaista, yleensä en saanut sitä toimimaan.
Ns. Spider-aluksella on myös jokin seinäkiipeilykyky mutta en onnistunut suorittamaan sitä.

Eli jees action peli mutta raakile joiltain osa-alueiltaan. Ihan pätevä soundtrack.
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 69.0  Windows 7
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 71

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2334 - 07.10.2019 at 07:19:58
 
MELKEIN pääsin läpi todella vittumaisen pelin, Adventure Islandin. Pelissä on olemassa Continue-mahdollisuus joka on loputon mutta sitä käyttääksesi sinun tulee löytää ensimmäisen kentän aivan lopusta Hudsonin perinteinen Hudson Bee, kun löydät sen ja kuolet Game Overiin sinun pitää painaa ENSIN mihin tahansa suuntaan ristiohjaimesta ja sen JÄLKEEN Start. Jos painat ensin Startia niin peli alkaa alusta ensimmäisestä kentästä olitpa sitten missä tahansa päin peliä.
Jonka sain juuri karvaasti kokea, olin vihdoinkin monen tunnin hankalan ja puuduttavan aherruksen päätteeksi viimeisessä kentässä, 8-4, edeten koko ajan yhä pidemmälle ja pidemmälle, kunnes kuoleman koittaessa satuin ensin painamaan Startia ja niin peli lähti alusta.
Tämänlainen juttu olisi ollut mukavaa tietää tai sattumalta huomata monta tuntia sitten.

Enpä tiedä jaksanko antaa pelille toista mahdollisuutta, aikalailla vittumainen peli tämä ykkönen ja tuo on varmasti paskin ohjelmointi-idea mihin olen ikinä missään pelissä törmännyt. Olisi ollut mukavaa päästä tällaisen uurastuksen lopuksi voittajaksi mutta saapa nähdä jaksanko enää yrittää. Tässä muutamat lausahdukset, joita kirjoitin huvikseen pelatessa:


Ensimmäisen pisteistä tulevan elämän saa 50000 pisteestä. Seuraavan 100000 pisteestä, kolmannesta elämästä ei ole varmuutta, sain kasaan yli 185000 pojoa mutta elämää ei herunut.

4-4, sinne asti pääsin rehellisesti käyttämättä Continueita, todella hankala alue vetää läpi ilman kivikirvestä.

Menetät kuolemasta kaiken mitä sinulla on käytössä kuten heittoaseesi, joka onkin ainut puolustautumiskeinosi. Monissa pelin paikoissa ei ole keinoa saada kivikirvestäsi eli meininki muuttuu väkisin pasifistiseksi välillä.

5-1 kentässä on Pot-tavara, josta saat alueen jälkeen pisteitä, piilotettuna etanaan. Heti alueen alussa on iso ryhmä etanoita, kun juokset viimeistä päin (!) niin tavara ilmestyy. Eli voit löytää tavaran vain tunaroinnin kautta rehellisesti.
Samalla alueella on myös kätkössä Avain, munan sisällä, kun otat sen ja etenet hieman eteenpäin hypellen pilvillä niin kohdan viimeinen pilvi lähtee kovaa ylöspäin ja johdattaa sinut salapaikkaan, jossa on paljon hedelmiä kerättäväksi. Jos satut kuolemaan ennen kuin pääset pilvelle niin avain katoaa eli et pääse pilven kanssa ylös.

7-1, kentässä on lopussa päin ikään kuin "pilvihissialue", jossa pitää NOPEASTI hypätä, kun sinulla on vielä vauhtia, ylemmälle pilvelle ja siitä oikealle oleva pilvelle, kuulostaa simppeliltä mutta kohta on hankala ja onkin aikamoinen death trap.

7-2 kenttä on huomattavan hankala, jos olet siellä 3 tai 4 alueella ilman kirvestä niin kuolema vaikuttaa varmalta, en ainakaan itse löytänyt mitään keinoa vältää muutamaa vihollismuodostelmaa. Ennen alue 2:ta löytyy avain, jonka avulla löytää alue 2:sta platformin joka vetää sinut taas nopeasti ylös salapaikkaan.

7-4 kenttä on rehellisesti sanottuna perseestä, jos sinulla ei ole kirvestä täällä, varsinkin alueella 3, niin rehellisesti suosittelen pelaamaan emulaattorilla ja save stateilla. Ohessa video kun joku jotenkin vetää mystisellä hit boxilla kyseisen hypyn kohdilla 1:05-1:06, kuten kommenttiosiosta monet tuntuvat jumittuneen kyseiseen kohtaan. Onnistuin itsekin kohdan vetämään lopulta, kun oli pakko tsekata YT videota, ilmeisesti tosiaan alemman hämähäkin hit box vasemmalla alueella erikoinen, muutoin hyppy ei liene tehtävissäkään, ei ainakaan useiden kymmenien yritysteni perusteella.
https://www.youtube.com/watch?v=kVYMYkWUx1A

8-2, sinne sinun on parempi päästä kirveen kanssa ja vetää kerralla läpi koska jos sinulla ei ole kirvestä, niin olet pulassa.

8-3, muuten yllättävän helppo paikka mutta kentän loppuosan hyppelyosuus tuntuu olevan tuurista kiinni, riippuen täysin siitä miten lepakot tulevat eteesi. Eli kurja kohta. Kyseessä on hetken kestävä tippuvalta palkilta toiselle oleva hyppytilanne, jossa lepakoita myös tulee eteen, eli juokse täysillä, hypi täysiä ja heittele parin palkin välein kirves.

8-4 on samaa bullshittiä kuin 7-4 paitsi, että vihollisia ja kiviä on enemmän, eli jos sinulla on kirves niin yritä parhaasi päästäksesi kerralla tämä viimeinen mesta läpi. Jos ei ole niin pahempi homma. Ensimmäisen hämähäkin oikealla, kahden hämiksen välissä, on maitopullo, joten siitä sentään saa heti kentän alussa aikaa.
Kakkosalueen alkupuolella on puun edessä muna, josta välillä saa maidon.

Onnittelut ja aplodit kaikille niille jotka ovat jaksaneet vetää pelin läpi Continueita käyttäen, ja kunniamaininta kaikille niille varmaankin noin kolmelle ihmiselle maailmassa, jotka pystyvät pelin vetämään lävitse ilman niitä.
 
Back to top
« Last Edit: 07.10.2019 at 07:21:38 by Beam »  
399020   IP Logged   Firefox 69.0  Windows 7
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 71

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2335 - 01.11.2019 at 02:08:06
 
Nytpä pääsin viimeinkin Adventure Islandin läpi Smiley

Raaka peli kyllä. Loppujen lopuksi sanoisin, että hankalin mesta koko pelissä on 8-2, se on kokonaisuutena todella pirullinen alue, varsinkin ilman kirvestä. No koko peli on ylipäänsä aikamoinen Death Trap.
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 70.0  Windows 7
natedogg
Online
NES-Retro Ad Infinitum
******

You are never too old
to play

Posts: 17389

Kuopio - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2336 - 01.11.2019 at 17:40:32
 
Onnittelut! Mainio peli.

Eh...tavallaan.  Roll Eyes

Kaikesta vaikeudesta huolimatta pidän itse peliä erittäin sympaattisena ja siihen on aina mukava palata sillontällön.

En varmaan koskaan tule läpäisemään, mutta joka tapauksessa, hyvä peli. 

 
Back to top
« Last Edit: 01.11.2019 at 17:41:15 by natedogg »  
Achievements: 8
Clothed by NES-RetroNot Too Old For This ShitBeersiderbassokoira's Long Con VictimKeyboard VeteranMedal of HonorInsiderDonated to AVGN

Special Power Glove programs on game pak enhance other joystick games.&&&&"TEH MOST BEAUTIFUL JOURNEY TROUGH DARKNESS THAT WILL KIRVESTÄÄ MEIDÄT KAIKKI! HAILATAAN HAILAUKSEN JÄLKEENKIN, HAIL HAIL HAIL AND KILL!" CODEath @ kännissä.
215494   IP Logged   Firefox 70.0  Windows 10
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 71

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2337 - 02.11.2019 at 01:58:05
 
Juu mainio peli...tavallaan Smiley

Kyllä sen varmasti voit läpi päästä, joskin kyllä suosittelen käyttämään sitä Continue-systeemiä ja käyttämään varovaisuutta sen Startin kanssa kun pitäisi päästä Continue-hommiin.
Ei voi rehellisesti sanoen olla montaa pelaajaa, jotka pystyvät sen pääsemään pelkillä peruselämillä.

Itselleni Adventure Island II on klassikko jota tuli väännetyä jo lapsena paljon, helpompi mutta hauskempi peli, mutta suht hankala peli kumminkin sekin. Kolmosta ei ole vielä tullut testattua mutta näyttää hauskalta, joten yritän hommata vaikka hintava onkin Smiley

Ja nelosen voi saada repro carttina hankittua (kuulemma viimeinen Famicomille julkaistu virallinen peli), se näyttää hetkittäin vähän kryptiseltä peliltä, joka ei ole mainiota.
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 70.0  Windows 7
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 71

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2338 - 02.11.2019 at 02:15:15
 
Sain juuri hommattua Predatorin CIBbinä, tuntuu olevan aika harvinainen homma nykyään. Ihan hauska peli vaikka jotkut mestat repivätkin hermoja. Lyhyt mutta hyvä soundtrack.

Pelissä olisi parempi opetella nopeasti, että mikä kivi jne. on taustaa ja mikä ei niin ei tule turhia kuolemia niin paljon.

Pelissä on loputtomat Continuet, mutta niitä voi alkaa käyttää vasta kun pääset Stage 5:seen, sitä ennen Continue vie sinut pelin alkuun. Continue on tässäkin pelissä taas sellainen, että yrittäessäsi jatkaa saat vaihtoehdot Start tai Continue, jos valitset ensimmäisen vaihtoehdon eli Start niin peli alkaa alusta pirullisesti. Eli tarkkana saa olla.

Huomasin oudon yksityiskohdan, joko se on vain omassa pelissäni tai sitten yleinen juttu. Siis jos et heti pelin alussa painakaan Starttia vaan painat Continueta niin peli sekoaa ja siitä kuluu kakofoninen ääni. Kiva pikku juttu.


Muutaman Stagen jälkeen tulee ensimmäinen Big Mode niminen alue, jossa pelimekaniikka on täysin eri. Siellä pitää ammuskella sinua päin tulevia asioita samalla kun hahmo liikkuu automaattisesti eteenpäin. Jossain vaiheessa aina Predator ilmaantuu näkyviin, silloin suosittelen, että alat ammuskella vahvasti kaikkialle, tuntuu olevan helpoin keino voittaa se.
Jostain urposta syystä Big Modessa ei pysty laittamaan Startille ollenkaan.

Pelissä on olemassa oikeassa yläkulmassa Sormet jotka osoittavat joko ylös tai alas, ne ilmaantuvat ruudulle silloin kun voit mennä jompaan kumpaan suuntaan. Eli jos niitä ei ole ruudulla näkyvissä niin kuiluun tippuminen tappaa sinut.

Olin muistaakseni suurin piirtein Stage 13:sta tai vastaavaa joka oli luola-alue, siellä menin pitkää yläreittiä olevaan oveen, josta pääsin suoraan alueelle 19, jonka jälkeinen paikka oli Big Mode 5, eli skippasin muutamia alueita ja Big Mode 4:n.
Eli pelissä on erilaisia reittejä, eli jos haluaa kaikki paikat nähdä niin voi ilmeisestikin pelata muutaman kerran läpi ja mennä eri ovista.

Jatkamalla sitä reittiä pitkin tulin Big Mode 5:n jälkeen Stage 20:een joka oli erinäköinen kivinen alue kuin muut aikaisemmat mitä olin nähnyt. Siellä kun hoitelin taas yhden Predatorin niin pääsin ylhäällä olevasta ovesta suoraan Stage 24:ään. Ja sieltä Stage 25:n joka on aivan järjettömän vaikea alue, tuntuu lähinnä tuuria tarvitsevan siellä.

Toinen vaihtoehdo on mennä Stage 20:sta kuilun kautta vaikeampaa alareittiä, joka johtaa sinut Stage 21 alueeseen. Ja siitä muutama kenttä eteenpäin johtaa sinut Big Mode 6:een, jonka jälkeen pääset suoraan Stage 27:ään. Suositeltavampi reitti sanoisin koska se Stage 25 on aika törkeä.

Stage 30 on viimeinen alue, siellä kohtaat lentävän Predatorin (jonka keho tai paremminkin pää satuttaa paljon), tai Casey Jonesin kuten AVGN oikeamielisesti huomautti. Suosittelen, että yrität päästä otuksen oikealle puolelle mahdollisimman kauas niin on tilaa taistella.

Congratulations. You have survived. No oli jo aikakin, kyllähän niitä Predatoreita tuli tappettua koko suvullinen.
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 70.0  Windows 7
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 71

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2339 - 03.11.2019 at 04:54:16
 
Nyt pelasin läpi juuri saamani pelin 8 Eyes aka. 8 Eye's. Hankala mutta täysin vedettävissä, kylläkin käytin nettiä saadakseni muutamia vinkkejä.

Ihan mainio peli, suosittelen sitä oikeastaan, pitää mainostaa kun ei kukaan tätä peliä koskaan tunnu tietävän. Itseltäni kesti joitain tunteja pelin hoitamiseen koska vedin alueet hyvin tarkasti läpi etsiskellen ja välillä energiaa keräillen.

Pelityyliltään Castlevaniamainen ja sisältää Mega Manin tyylisen asesysteemin pääkkejä varten. Joskaan peli ei kerro mitään siitä missä järjestyksessä alueet pitää vetää ja koska eri alueelta saamasi "paranneltu miekka" toimii vain yhteen seuraavista pääkeistä on melkeinpä pakko tietää järjestys. Muistin tämän vanhastaan ja päätin käyttää nettiä siinä sekä myös viimeissä Puzzlessa, alkoi sen verran väsyttämään ettei jaksanut alkaa pähkäilemään arvoituksia.

Käytin tätä mainiota sivustoa infoon:
https://strategywiki.org/wiki/8_Eyes


Pelissä ohjaat Orin nimistä hahmoa, jolla on käytössään miekka sekä ne erikoisaseet mitä onnistut jokaisesta alueesta löytämään, et voi pitää aseita alueesta alueeseen eli ne pitää aina hankkia uusiksi. Jotkut viholliset, ilmeisesti aina samat, tiputtavat nämä aseet. Muut tiputtavat ase-energiaa tai normaalia energiaa.
Tärkein vinkki mitä tarvitset on se, että yritä löytää jokaisesta paikasta valkoinen pallo, joka on yksi aseista nimeltään Ice Ball. Sen avulla pystyt pysäyttämään hetkeksi jopa pääkit! Eli se on todella hieno itemi ja käytännössä ainoa tarvittava esine, muut eivät edes tunnu tehoavan pääkkeihin.

Sinulla on tärkeänä apurina Cutrus niminen lintu, jota pystyt lennättämään ympäriinsä. Sen tärkein tehtävä on se, että pystyt sen avulla löytämään välillä seinien sisältä tavaroita, tärkeimpänä maksimienergian lisääjät sekä energian täyttäjät. Linnun avulla pystyt myöskin satuttamaan vihollisia ja häiritsemään niitä, eli ne saattavat alkaa keskittyä sinun sijastasi siihen. Mutta huomioi, että linnullasi on omat energiansa ja se voi näin ollen kuolla. Itselläni lintu kuoli kerran kesken pääkkitaistelun tiimellyksen, hyvä uutinen on se, että se tuli takaisin henkiin heti kun aloitin seuraavan alueen. Eli ihan reilu meininki.

Kaksinpelin valitessasi toinen ohjain pystyy ohjailemaan kyseistä lintua, ja sen avulla voit silloin saada muutamien alueiden alusta jo jotain energiakamaa haltuusi mitä et voi saada yksinpelillä mitenkään.


Koska en kuollut kertaakaan sain Scoreksi jopa 810900 Smiley

Ja mitä Scorella sitten tekee tässä pelissä? Ei ilmeisesti mitään.


Tässä alueiden järjestys missä peli kannattaa todellakin hoidella ja Vihjeet (Scrolls), joita pystyi löytämään yhden per alue ja jotka sisältävät aina vinkin viimeiseen puzzleen. Ja salasanat jokaisen alueen jälkeen, jos joku tekee niillä jotain:

01. Spain - Between Green and Purple are two jewels.
Password CMAACACDPB

02. Egypt - White, Orange, and Purple are all separated.
Password GOAICICBDD

03. Italy - White is next to Yellow.
Password KEAKCKCCCD

04. India - Black is next to Red.
Password BHAOCOCGID

05. Africa - Purple is next to Red.
Password AAAOGOGEGD

06. Germany - Between Black and White, there is no Yellow.
Password MKAOHOHAKE

07. Arabia - Black is on the far left.
Password OBAPHPHHME

08. The House of Ruth
Password NLAPPPHPFG

09. Altar of Peace - Final Puzzle
Ratkaisu siihen missä järjestyksessä Jewelien pitää olla, jollet jaksa itse selvittää sitä vihjeiden perusteella:
Yellow White Green Orange Blue Purple Red Black

Blue on se, joka tulee listalla viimeisenä ja jonka voi helposti sekoittaa Purpleen, sanoi opas.

Passwords:
TAXANTAXAN (2nd Quest) ilmeisesti viholliset ovat nopeampia.
FINALSTAGE (3rd Quest) ja tässä vielä nopeampia, kuulema hyvinkin hankala haaste vetää peli tällä tasolla läpi. Eli puuhaa riittää tarvittaessa.
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 70.0  Windows 7
Pages: 1 ... 154 155 156 157 158 159
Send Topic