Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Ilmainen toimitus ja 1,80e ostohyvitystä päälle.
 
Pages: 1 ... 154 155 156 
Send Topic
Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi? (Read 327470 times)
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 54

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2325 - 11.09.2019 at 04:42:00
 
Jeps Ironsword: Wizards & Warriors II on hyvinkin vaikea peli, mutta erittäin hyvä sellainen, onneksi minulla on ollut se jo lapsesta saakka. Yksi NESsin parhaita soundtrackeja myöskin, 10/10. No mutta se on David Wisen työtä, kuten raren pelit tuohon aikaan muutenkin, joten se on luonnollista Smiley
Donkey Kong Countryjen lisäksi Wisen paras soundtrack sanoisin.

Pieni opas taas siihen peliin Smiley

Sen pelin kanssa on se probleema, jotta kolmannen alueen, tulivuoren, jälkeen mystisesti sinulta loppuvat Continuet, pelissä on normaalisti olikohan nyt 2-3 Continueta mutta jostain syystä kun saavut alueelle 4 niin sinulla ei ole yhtäkään jäljellä vaikka yhtäkään ei olisi kulunut. Joten kannattaa varautua pelin treenaamiseen. Se on varmaankin jokin ohjelmointivirhe ja aika paha sellainen koska sinun täytyy suoriutua paljon paremmin kuin mitä he luultavasti itsekään alunperin tarkoittivat.

Pelissä on myös pari pirullista aika pitkälti heti tappavaa vihollista mukana. Heti ensimmäisellä alueella on oikealla luola jossa on pieniä leijuvia nukkemaisia hahmoja, niihin törmääminen saattaa tappaa sinut välittömästi, eli tarkkana niiden kanssa. Ensimmäisen alueen toisessa osassa, jokaisessa alueessa on kaksi osaa, on "Starmanejä", ei sukua Bowielle, keltaisia pirullisia juoksijoita, jotka myös yrittävät joskus laskeutua päällesi. Nekin saattavat hoidella sinut heti. Samoin neljännellä alueella, toisessa osassa vasta muistaakseni, on jotain punaisia vihollisia joissa on sama homma.

Pelissä on paljon salapaikkoja, joista voi löytää joko timantteja, elämiä, magiaa tai erikoistavaroita, kuten käsineen ja kirjan. Niistä saat vain pisteitä, ne tulevat näkyviin tavarainventarioosi mutta niillä ei tee mitään, joten kannattaa miettiä tarkoin kannattaako kovasti ottaa riskejä niitä hakiessa.

Esim. toisessa alueessa, osassa kaksi, voit löytää salaluolan, jossa on liiloja rivissä olevia palloja, joilla on naamat, ne ovat tappavia vihollisia ja suojelevat vain juuri sellaista tavaraa.

Timantit ovat rahaa ja sillä voit ostaa itsellesi mm. erilaisia varusteita, avaimia arkkuihin, energiaa ja elämiä, tai pelata huvittavaa uhkapeliä. Suosittelen yrittämään hankkia mahdollisimman vahvan näköiset varusteet heti kuin mahdollista. Niiden pitäisi parantaa hahmoasi. Ja elämiä jos rahat riittävät.

Magialla, joka pienten pallojen muodossa välillä ponnahtaa ilmaan pieninä riveinä pienistä salapaikoista ja joskus yksittäisinä vihollisista, pitää hoitaa päävastustajat. Jollet ole löytänyt Loitsua arkusta kyseisellä alueella niin ei päävastustajan luokse ole mitään asiaa. Eli siis sinun tulee löytää arkusta loitsu ja saada kerättyä mahdollisimman paljon magiaa, jotta voit hoidella sen.

Eli kaikkinensa hyvin vaikea mutta hyvin hyvä peli, ehdottomasti suosittelut Smiley
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 69.0  Windows 7
Beam
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 54

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2326 - 11.09.2019 at 05:32:55
 
Pelasin tuossa eilen Karnov nimisen pelin läpi kun olin kuullut siitä niin paljon kehuja. Rehellisesti sanoen ei ollut omasta mielestäni kovinkaan kummoinen peli. Hieman persoonallisempi kuin iso osa "mene eteenpäin, ammu ja hypi" -tyyppisistä peleistä mutta ei kumminkaan oikeasti hyvä peli. Pelissä on iso kasa erilaisia tavaroita ja ilman ohjekirjaa tai opasta osa niistä jää täysin mysteeriksi koska niitä ei voi käyttää eivätkä ne tunnu itsekseen tekevän mitään.
Pelissä oli yksi kryptisempi etenemiskohta, alueella jossa piti löytää vähän väliä Siipiä, jotta voit lentää alueella, siellä oli edessä oleva muuri, johon pitää käyttää pommeja, ainoa kohta pelissä, jossa niistä tuntui olevan oikeasti hyötyä. Onneksi tuli satunnaisesti testattua, kun oli sellainen fiilis, jotta "ehkäpä pommit toimivat kun ei tästä voi mennä läpi, toivotaan, ei siitä mitään vinkkiä ole annettu kuten ei mistään muustakaan".

Kyllähän se läpi meni mutta taidan myydä pelin eteenpäin (pelkkä peli eli ei ohjeita tai boksia) ja tismalleen sama juttu tässä pelissä:

Toinen iso pettymys oli Capcomin vanha räiskintäpeli Commando (ei siis Bionic commando joka on hyvä peli). Hidas hahmosi yrittää selviytyä tuhansien vihollisten läpi, jotka ovat sinua nopeampi ja ilmestyvät välillä tyhjästä, joskin he myös välillä katoavat jos pelissä on liikaa asiaa ruudulla. Pelissä oli joitain salapaikkoja, jotka piti pommittaa kranaatilla esille, välillä niissä oli jotain hyödyllistä ja välillä ei.

Pelissä oli aivan liian vahvasti Ikari Warriorsin fiilistä. Siinä on käsittääkseni neljä eri Missionia ja kaikissa niissä neljä eri aluetta. Joskin niiden kutsuminen eri alueiksi on turhan toiveikkaasti sanottu sillä ne ovat kaikki tismalleen samat neljä eri paikkaa joka kerta mutta vihollisten määrät ja nopeudet lisääntyvät joka missionissa. Itse vedin kaksi missionia lävitse kunnes peli päätti kolmannen missionin alkuvaiheilla pelin startattuani pitää pienen tauon, kun tulin takaisin oli peli päättänyt seota eikä startista enää päässyt pois.
Ei ole tällä hetkellä fiilistä vetää sinne asti uudestaan, saati sitten, että yrittäisin vielä jatkaa eteenpäin. Pelissä saattaa olla loputtomat Continuet mutta en ole varma.

Eli Karnovista sanoisin pika-arvosteluna, että yksi peukalo ylhäällä tai yläviistossa ja yksi alhaalla, Commando saa kaksi peukkua alas, shokeeraavaa kyllä, pettymys.


Tänään pelasin juuri ensimmäistä kertaa Sunsoftin Fester's Questia, on ollut aina mielenkiintoa testata se. Omasta mielestäni se oli itseasiassa selvästi parempi kuin mitä sen maine on. Ja siitä puhutaan aina huomattavan vaikeana pelinä. Enpä tiedä, meni ensimmäisellä kerralla ja ilman kuolemista läpi, joten sanoisin, että ihmiset taitavat liioitella. Enkä edes pidä itseäni minään superpelaajana, en minä mitään Kaizo Marioita läpi pääse (joskin SMB3 Kaizo olisi kiva omistaa, se näytti mahdolliselta vedettävltä vielä).

Tärkein asia tietää varmaankin on se, että voit kerätä aseeseesi 8 sinistä Gun tekstiä, joita vihollista tippuu, se lisää aseen voimakkuutta, eli kun siinä on kahdeksan palkkia niin se on voimakkaimmillaan. Ruoskan, jonka saat hieman myöhemmin kanssa on niin, että kun saat 4 sinistä Whip tekstiä niin se on täynnä. Punaiset Gun ja Whip tekstit taas tiputtavat aseesi voimaa.

Pelissä on runsaasti erilaisia taloja, niiden ovella pitää seisoa, painaa valikosta Avainta, mennä pois valikosta ja painaa A-nappia niin saat ovet auki, käytännössä kaikki tavarasi toimivat sillä tavalla. Taloissa, joissa on pienet puuovet, oven avaamalla löydät aina jonkun Addams Familystä tutun hahmon, joka antaa sinulle pinkan erilaisia tavaroita, kuten esim. kätevä kuolemattomuusjuoma sekä juoma, jolla saat energiat täyteen. Suosittelen käyttämään näitä vasta päävastustajissa eli Pääkeissä.

Toisissa taloissa taas on suuret rautaovet, niissä taloissa on melkein aina päävastustaja odottamassa kun löydät käytävissä oven. Ensimmäisessä vastaavassa rakennuksessa oli myös yllätyslisäenergia odottamassa, se oli jossain tyhjän näköisessä huoneessa, kun menin sinne painaen samalla nappeja niin sellainen ilmestyi. Joka oli erittäin hyvä löytö, alunperin sinulla kun on vain 2 energiaa käytössäsi.

Netistä juuri lukaisin, että pelissä on sen lisäksi vielä yksi lisäenergia olemassa jossakin, en sitä onnistunut itse löytämään mutta kun oli ensimmäinen kerta pelin kanssa niin eipä se ihmekään ole. Ainoa vihollinen joka oli oikeasti hankala oli neljäs pääkki, jokin kilpeä pitävä otus joka ampui kolmeen suuntaan, siinä oli kuolema lähellä.

Pelin loppupuolella löydät Nooses nimisen tavarasetin, ne tuhoavat kaikki viholliset, paitsi pääkit, ruudusta, hyödyksi viimeisessä paikassa eli UFOssa.

Jos jotain kiinnostaa niin tässä omat merkintäni pelin varrelta mitä merkitsin ylös siinä järjestyksessä kuin asiat tapahtuivat:

Pugsley - TNT
Wednesday - Vice Grip (pystyt parantamaan hidastuksen sillä, hyönteisiin osuminen hidastuttaa hahmosi ja sitä et todellakaan halua tapahtuvan lopullisesti)
Thing - Invincible Potions
Thing - Potions
Found 1 Energy Container from a house
1 pääkki hoidettu, avasi oven talon taakse
Morticia - Whip
2 pääkki hoidettu, avasi oven talon taakse
Thing - Missiles
3 pääkki hoidettu, avasi oven talon taakse, mahdollisesti pakko olla täynnä voimaa oleva Whip (eli neljä voimaa pitää saada siihen), jolla sitten ruoskit otusta vasemmalle puolelle
4 pääkki hoidettu, avasi oven talon taakse, vaikea vihollinen, pitää ampua ilmeisesti pään alueelle jotenkin, jos tuuria käy niin Missilet osuvat siihen myös
Mama - Nooses
5 pääkki hoidettu, avasi oven talon taakse

Eli kaikkinensa olin positiivisesti yllättynyt tästä pelistä, jota yleensä kaikki haukkuvat, puolitoista peukkua pystyyn tälle pelille Smiley
 
Back to top
 
399020   IP Logged   Firefox 69.0  Windows 7
SilentWinter
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 2412

Espoo - Finland
Gender: male
Re: Minkä NES pelin pelasit viimeksi läpi?
Reply #2327 - 11.09.2019 at 11:14:27
 
Pelasit ilmeisesti PAL-versiota Fester's Questista? Itse läpäisin jenkin ja se on paljon vaikeampi kuin PAL. Seinien läpi ei voi ampua, viholliset ja pomot paljon kestävämpiä. En nyt muista oliko tuossa vielä jotain muita eroja.
 
Back to top
 
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 75.0.3770.101  Android 8.0.0
Pages: 1 ... 154 155 156 
Send Topic