Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Pages: 1 2 3 
Send Topic
Master Systemin ostamisen arvoiset pelit (Read 51757 times)
Psychic
Offline
NES-Retro Apprentice
**

Adventurer

Posts: 618

Gender: male
Re: Master Systemin ostamisen arvoiset pelit
Reply #30 - 20.02.2016 at 15:14:09
 
Keräilyn puolesta suosikkejani ovat Dragon Crystal, King's Quest (tämä vain jenkeissä julkaistu), Ultima IV ja Smurfs 2. RPG:itä haluaisin hommata lisää kun fantasia on kokoelmien pää-genreni.

Päivitinkin juuri Master System -kokoelmasivua. Tuo Dragon Crystalin animaatiomainen kansi on oma lempparikansi koko Master Systemin kirjastosta. Olisi mukava tietää kuka sen on maalannut - sattuisiko jollain olemaan ideaa tai miten voisi etsiä? (Game Gear -versiossa taas on tylsä geneerinen ritarikansi.)

Peliäkin hieman tullut kokeiltua, mutta opetteluahan nuo RPG:t vaatii.

Bokseissa ja manuaaleissahan näitä kansitaitelijoita ei juuri koskaan mainita, elleivät itse ole näkyvään paikkaan onnanneet signeerata Smiley. (Esim. Ultima II:n taiteilija oli pitkään haussa, mutta signeeraus paljastuikin boksin sisätaitoksesta!) Epäkiitollisimpia ammatteja tuo koteloiden taiteilu ainakin vähemmän tunnettujen osalta, vaikka niistä bokseista monet retro-pelit usein parhaiten muistetaan.

(Myös toiseen ketjuun näistä aiheista pistin.)

PS. Ja onhan tuota Dragon Crystalin kantta käytetty vain tämän pelin yhteydessä?

Sillä joskushan teemaan sopivia kansia on vain otettu jostain ja käytetty eri yhteyksissä, kuten kirjan kansina yms. Esim. Akalabethin ("Ultima 0") tunnetuin demoni-kansi ilmestyi alunperin Space Gamer -lehden kantena kyseiseen peliin mitenkään liittymättä. Richard Garriott osti kyseisen taiteen ja sitä käytettiin pelin 1981-versiossa. (Ja myöhemmin Origin käytti sitä Ultima II:een liittyvissä mainos- ja kansikuvissa kuten kokoelmissa, koska he eivät saaneet Sierran julkaisemaan alkuperäiseen usvaiseen tähtiportti ja linna -maalaukseen oikeuksia.)
 
Back to top
« Last Edit: 20.02.2016 at 15:42:00 by Psychic »  
WWW artofjukkaeronen springbringer   IP Logged   Firefox 44.0  Windows Vista
Aasi Kong
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 429

Jyväskylä - Finland
Gender: male
Re: Master Systemin ostamisen arvoiset pelit
Reply #31 - 20.02.2016 at 21:48:34
 
Psychic wrote on 20.02.2016 at 15:08:39:
Uuden hankinnan Sega MS:n Bubble Bobblen käynnistin äsken ekaa kertaa. Käännös vaikuttaa ihan hyvältä. Joskin mulla ei ole juuri nyt MS:n omaa ohjainta

En käytä SMS:n omaa ohjainta, ellei ole pakko. Sen D-pad on vaan jotenkin veltto verrattuna muiden konsolien vastaaviin. Täytyy kuitenkin olla tuo Wonder Boy in Monster Landia varten, kun sitä ei jostain syystä voi pelata MD:n ohjaimella.

Quote:
Sonicin Master System -versio pitäisi joskus hommata takaisin. Myin aikoinaan kun aattelin, että en tarvitse kahta Sonicia kun löytyi Mega Drivellekin. Nyt tietenkin tajuaa, että se on varmaan aika erilainen Master Systemillä. En enää muista, mutta ei taida MD-version vauhdikkuuteen yltää (kuten 90sfan yllä asiaan viittasi). Siksipä sen varmaan myinkin. Mutta ainakin Sonic the Hedgehog Chaoksesta tykkään kyllä, vaikka sekin tuntuu hitaahkolta kun on MD-Sonicin makuun päässyt.

Ensimmäinen Sonic on Master Systemin Soniceista ihan kevyesti paras; peli scrollaa todella sulavasti + näyttää ja kuulostaa hyvältä. Sonic 2 on hyvä peli sekin, mutta varsinkin musiikkipuolella jää täysin ensimmäisen pelin varjoon. Sonic Chaosista en itse oikein perusta, Sonic liikkuu siinä jotenkin töksähtelevästi ja koko peli tuntuu hutaisten tehdyltä. Ja kyllä, hitaitahan nuo ovat MD:n Soniceihin verrattuna, mutta täytyy muistaa että SMS:n Sonicit ovat yksinkertaisesti eri tyylisiä pelejä - perinteinen tasohyppely ja salaisuuksien löytäminen on niissä se ykkösjuttu, eikä nopeudella ole samanlaista merkitystä kuin MD:n versioissa.
 
Back to top
 
Achievements: 1
First Successful Sale
  IP Logged   Chrome 48.0.2564.116  Windows 7
Psychic
Offline
NES-Retro Apprentice
**

Adventurer

Posts: 618

Gender: male
Re: Master Systemin ostamisen arvoiset pelit
Reply #32 - 20.02.2016 at 22:18:12
 
Aasi Kong wrote on 20.02.2016 at 21:48:34:
En käytä SMS:n omaa ohjainta, ellei ole pakko. Sen D-pad on vaan jotenkin veltto verrattuna muiden konsolien vastaaviin.


Jostain syystä mulla on vajaus MS:n ohjaimista. Varmaan rikki osa. Voi olla niitä jossain kaapissa mihin olen unohtanut. Laiskahan se kontrolli tosiaan on, nyt kun sanot (ei ole tullut niin funtsineeksi), verrattuna vaikka NES:in kapulaan, joka olisi mielestäni paras ohjain mihin tahansa (konsoli)peliin! (PC-peleihin on toki tottunut pienestä pitäen näppikseen.)

Mutta yksinkertainen on kaunista. Esim. joku pleikkarien ohjain on ihan hirvittävän tuntuinen omalla kohdalla. En osaa käyttää ollenkaan. Ja kaikki vastaavat "ergo"-ohjaimet.

Joykkarilla en myöskään ole koskaan osannut pelata.

Ja ongelma tuossa MD-ohjaimessa (Challenger Super Joypad Smiley) oli kun siinä on miljoona eri asentoa, jotka vaikuttavat näppäinten funktioihin. Kokeilemallahan siitä selviäisi niin saisi paremmat näppäinvalinnat.

Jossain shoottereissahan tuo Challenger olisi taivaan lahja.

Ja älysinpä juuri, että miksipä Salamanderia (legendaarisimpia avaruusräiskinnöistä) ei sitten jostain syystä Sega MS:lle tai Sega MD:lle käännetty.
 
Back to top
« Last Edit: 20.02.2016 at 22:21:20 by Psychic »  
WWW artofjukkaeronen springbringer   IP Logged   Firefox 44.0  Windows Vista
Pelkobootsi
Offline
NES-Retro Journeyman
***

Scruffy looking nerfherder

Posts: 1819

Re: Master Systemin ostamisen arvoiset pelit
Reply #33 - 21.02.2016 at 09:18:50
 
Tässäpä parit mitä en ketjusta vielä huomannut:

Dead Angle ammuskelu, joka sijottuu 1930-luvun gangsterimaailmaan. En tiedä, miksi tyyliä kutsutaan, mutta peli on kuvattu siis pelihahmon läpi kuten esim. arcade Punch-Out! tai Crossed Swords. Kuulostaa ehkä köppäseltä, mutta toimii yllättävän hyvin. Samaan teemaan sijoittuu myös Gangster Town, mutta tämä on enemmän perinteisempi valopyssyammuskelu. Suositeltava kuitenkin!

Bomber Raid taas on paras vertikaalinen ammuskelu, mitä olen SMS:lle löytänyt. Ei tässä nyt ehkä muuta mainittavampaa, mutta huvittavasti pelin kannessa on kuvattu Stealth-hävittäjä ja oikeasti pelissä lennetään sitten jollain kaksitasolla.

Loppuun vielä ihmettelen, ettei kukaan ole maininnut Rastania!
 
Back to top
 

Once you get locked into a serious video game collection, the tendency is to push it as far as you can.
  IP Logged   Chrome 48.0.2564.116  Windows Vista
MegaMania
Offline
NES-Retro Journeyman
***

old school gamer

Posts: 1226

Re: Master Systemin ostamisen arvoiset pelit
Reply #34 - 20.10.2017 at 20:04:08
 
Minulle Master System on Mega Driven ja Dreamcastin jälkeen kolmanneksi paras Sega konsoli, Saturn jäi niukasti taaksepäin. Yleisesti Master System pelit ovat aika vaikeita.


Minun suosikit "Mestari Systeemi" pelit.

SMS:llä MONTA loistavia tasoloikkapelejä kuten kaikki Mickey, Donald ja Asterix pelit.

Alex Kidd in Miracle World - Jos verrataan tätä ja Super Mario Brosia. SMB:ta ei jaksa loputtomasti toistoja / tunteja pelata. AKMW:ssa taas ensi vaikutelma ei ole hyvä, mutta kunhan huomaat miten monipuolinen peli on. Jos mulla 30 min aikaa pelata, valitsen SMB:n. Jos 1 tuntia niin pelaan AKMW:tä.
Asterix
Asterix and the Secret Mission - Oi oi, yksi parhaimpia Master System tasoloikkapeleistä.
Bubble Bobble
Castle of Illusion starring Mickey Mouse
Deep Duck Trouble starring Donald Duck
Land of Illusion starring Mickey Mouse
Legend of Illusion starring Mickey Mouse - Julkaistu vain Brasiliassa. Mutta onneksi julkaistu myös Game Gearille.
The Lucky Dime Caper starring Donald Duck
Master of Darkness
Rastan
Shinobi
Ninja Gaiden


En ole Shoot 'em up pelien kova fani, mutta pidin kovasti Fantasy Zonesta ja kakkosesta, kun voi liikkua vapaasti eteenpäin oikealle tai vasemalle. Lisäksi upea värimaailma.
Fantasy Zone
Fantasy Zone II


Pelin genre on Party / Minigame. Pelin alussa Retu Kivisen vaimo käskee maalata seinät ennenkuin Retu pääsee keilaamaan...
The Flintstones


Ylivoimaisesti paras futispeli Master Systemille
Tecmo World Cup 93


Master Systemillä vain 20 ajopelejä, näistä ajopeleistä ehkä paras
Micro Machines
Muita hyviä:
OutRun
Hang On
 
Back to top
 
WWW   IP Logged   Unknown   Windows 7
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 6914

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Master Systemin ostamisen arvoiset pelit
Reply #35 - 20.10.2017 at 20:43:20
 
MegaMania wrote on 20.10.2017 at 20:04:08:
En ole Shoot 'em up pelien kova fani, mutta pidin kovasti Fantasy Zonesta ja kakkosesta, kun voi liikkua vapaasti eteenpäin oikealle tai vasemalle. Lisäksi upea värimaailma.
Fantasy Zone
Fantasy Zone II


Toi Fantasy Zone II tuli itselläkin vähän yllätyksenä et miten onnistunut se Master System versiokin pelistä on.

Ykköstä olin pelannut sekä Famicom porttauksena että X68000 versiona, joista edellämainittu on aika huono, ei siksi että peli itsessään olis huono vaan siksi että juuri sen tyylinen peli ei vaan toimi famicomin laitteiston rajoissa kovin hyvin. X68000 versio taas oli sellanen et vaikka Fantasy Zone ei muuten pelinä oliskaan se ihan iskevin juuri omalla kohdalla niin toi versio siitä oli vain pelattavuudeltaan ja pelin sujuvuudelta niin toimiva et sitä pelaa hyvin mielellään sillä.

Toi kakkosen Master System porttaus taas menee aikalailla samaan kategoriaan, jos pelin erilainen tyyli ja eteneminen sattuu toimimaan niin tota porttausta kannattaa kokeilla. Tietyt eroavaisuudet siinä tietenkin on esim ne isot alas ammuttavat asiat eivät jää sinne pohjalle kuten arcadeversiossa, mut muuten toi kyllä toimii hyvin sulavasti eikä tunnu siltä että pelais konsolipeliä vaan simppeliä ja toimivaa arcadepeliä.


edit: Cloud Masteria pitäis testata jossain välissä Master Systemillä, sitäkin tuli ihan aluksi pelattua famicom porttauksena ja koko peliin iski pitkäksi aikaa kyllästyminen. Se toimii kyllä kentissä jotenkuten mut ei jaksa bosseissa mitenkään pitää tahtia yllä, niin että voisi väistellä bossien ammuksia  kunnolla, vaan jos ne tulee kohti niin kuolet kyllä varmasti niihin sillä asiat tekee niin pahaa framehyppimistä (sama vika kuin Amigalla Saint Dragonissa)

Mut X68000 versio pelistä olikin sit vähemmän yllättäen ihan toimiva, ja vaikka peli ei mikään kovin ihmeellinen ole noin muuten niin kyllä sitä ihan mielellään yhteen game overiin asti pelaili. Arvelisin että Master System porttaus pelistä olis jotain noiden kahden välimaastosta ja sitä kautta ihan pelikelvollinen vielä.
 
Back to top
« Last Edit: 20.10.2017 at 20:57:02 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 56.0  X11
Aasi Kong
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 429

Jyväskylä - Finland
Gender: male
Re: Master Systemin ostamisen arvoiset pelit
Reply #36 - 20.10.2017 at 22:12:21
 
MegaMania wrote on 20.10.2017 at 20:04:08:
The Flintstones

Yksi huonoimmista peleistä ikinä, pysykää kaukana. Muut mainitsemasi pelit (paitsi AKMW, jota pidän yliarvostettuna) ihan timanttia.  Smiley
 
Back to top
 
Achievements: 1
First Successful Sale
  IP Logged   Chrome 61.0.3163.100  Windows 10
MegaMania
Offline
NES-Retro Journeyman
***

old school gamer

Posts: 1226

Re: Master Systemin ostamisen arvoiset pelit
Reply #37 - 12.12.2018 at 18:53:28
 
Alex Kidd in Miracle World pelille on tehty fanivoimin epävirallinen jatko-osa Alex Kidd in Miracle World 2.

Pelin ROM-tiedosto voi ladata näistä linkeistä

http://www.smstributes.co.uk/alexkidd2.asp
http://www.smspower.org/Hacks/AlexKiddInMiracleWorld-SMS-AlexKiddInMiracleWorld2...

 
Back to top
 
WWW   IP Logged   Firefox 63.0  Windows 7
Pages: 1 2 3 
Send Topic