Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Pages: 1 ... 49 50 51 
Send Topic
Mitä säädit viimeksi? (Read 217045 times)
nassekova
Offline
NES-Retro Expert
****

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 3274

Gender: male
Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #750 - 01.10.2019 at 12:34:39
 
muumilapsus wrote on 01.10.2019 at 12:13:14:
Joo samaa mieltä. Ei näissä emulointivehkeissä koskaan samaa fiilistä ole kö klassikoissa.
Tarkotus olis muokata arcade1up minikabinetista vähän realistisemman olonen ja tuo MiSTer menis sinne sydämeks.
Pitäs vaan suolestaa joku pikku crt ja rakennella sopivat kiinnikkeet ja muokata vähän tota kaappia.
Joskus sit  Roll Eyes


Teehän sitten omaa topikkia moiselle proggikselle kun saat aikaseksi alottaa!
 
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Chrome 76.0.3809.132  Windows 10
Mirsku
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 6754

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #751 - 12.10.2019 at 22:55:23
 

Kun viimein aloin saada tota ruostemonsteri X1:stä siistiks ja recappailtyä niin mukava pistää sitä kasaan kun ei esim likaannu sormet ton osia käsitellessä.

Ton poweri oli vähän kysymysmerkki et mitähän se tulee olemaan sisältä, mutta nyt kun lopulta otin sen auki niin eihän se olekaan edes mikään hirveän näköinen. Yksi syy on siinä että tohon tuulettimen kohtaan tuleva tuuletin ei puhalla powerista ilmaa lainkaan, vaan se on vain powerissa kiinni oleva kotelotuuletin.

Kun piirtelin vihkoon sijoittelukuvaa johon merkitsin konkat ja (myöhemmin kun tutkin switcherit yms) kuoreen lämmön johtavien diodien ja switcheri transistorien tyypit ja muut merkinnät, niin yksi mikä pisti välittömästi silmään oli toi mains konkan vieressä oleva pikkukonkka. Merkitsin sen itselleni että siihen pitää ottaa niin long life mallia oleva kuin mitä löytyy, ja mulla sattuukin olemaan sopivasti ylimääräinen 22uF 63V long life joka on jäänyt toisen powerin osista.

Powerin valmistaja siis on ihan Nichicon itsessään, eka kondensaattorivalmistajan tekemä poweri mikä tullut vastaan, ja samalla myös ekat sellaiset konkat mitä en ole ennen nähnytkään missään.

Siniset on PC(M) sarjaa ja vihreät PX(M) sarjaa, joista ei löydy enää nykyisin oikein tietoa, muuttuneet noi mallisarjat sen verran 80-luvun alusta. Mitä epäilisin noiden olevan niin siniset on jotain aikansa long life konkkia ja vihreät aikansa sellaisia jotka vastais ikäänkuin nykyisiä Panan FM:iä. Eeli eli vaihdan sinisten tilalle jotkin rubyconin tai nichiconin modernit long life mallit, ja vihreiden tilalle varmaanki Panan FM:t

Se pieni konkka ison luona jonka heti merkkasin että se on critical komponentti paljastuikin selllaiseksi että se oli ihan hajoamispisteessä. Tollaista on näkynyt tuplaswitcherillä varustetuissa myöhemminkin että jos siellä on yksikin pikkukonkka niin sen kunto on todella iso vaikuttaja siihen pysyykö standby jännite kohdallaan, tossa siis on erillinen standby linja ja on samalla varhaisin poweri jossa olen törmännyt siihen. Sharppi oli kyllä aika edelläkävijä näissä, ja hieman huvittava että ekojen ATX powereiden säännöt pätee tähänkin, kuten myös toi että just se tietty on pahiten leviämispisteessä.

Yksi jännä noissa konkissa oli sekin että ne ei ole kuivuneet kuitenkaan, epäilin vähän että mistä johtuu että ne ei ole vuotaneet kuitenkaan, voisiko ne olla kuitenkin kiinteitä konkkia. Mutta kun leikkasin muutaman pihdeillä niin sihinästä ja sisällä olevan nesteen väristä ja käyttäytymisestä paljastuikin heti mitä ne ovat ja miks ne ei kuivu. En ole ihan satavarma mitä se aine niiden sisällä on, mutta sen verran törmännyt siihen aiemmin, että se on just näitä mitä ei todellakaan kannata saada käsilleen, joidenkin ns vaarallisten aineiden kohdalla ne ei ole oikeastaan niin vaarallisia lopulta, mutta toi on sellaista mikä polttaa kyllä rakkuloita käsiin. Mulla oli kerran toinen käsi vähän myöhemmin ihan rakkuloilla siitä että pelkästään olin pyöritellyt yhtä sellaista konkkaa kun tutkin onko sen merkinnät mitkä ja onko aikakoodi miten selkeä tulkita yms. Eli päätyivät samantien purkkiin eikä niistä sen enempää, valmistusvuosi niiden kyljessä oli 1983.

Muita jänniä asioita mitä paljastui, niin noi korkean transistorin näköiset osat vasemmalla sinisten konkkien seassa ei ole transistoreja, vaan ne on itseasiassa jänniteregulaattoreita. Vahva veikkaus että ne huolehtivat koneen -5V ja -12V linjoista. Nyt sitten tuleekin se erikoisin, noi ei ole miinusreguja.

Eli myöhemmin tuli erikseen tämä että 78xx merkityt on plussajännitteelle ja 79xx merkityt on miinusjännitteelle, niiden pinnitys ei ole sama, ja plussat toimii siis niin että esim 5v versiolla joku 7.5-9V sisään ja 5V ulos, kun taas miinuspuolella -7.5 - -9V sisään ja -5V ulos.  Mutta nämä eivät olekaan 79xx reguja vaan ihan vaan 78xx merkittyjä.  Ilmeisesti muinoin on osassa noista ollut ihan sama onko se plus vai miinusvolteilla käytössä ja se toimii silti ihan samoin, kun taas uusissa tollaista ei kannattais edes yrittää sillä iso osa 78xx reguista on tosiaan tehty olemaan vain 78xx reguja ja ne flippais ihan täysin saadessaan miinusjännitettä sisään. Sitä varten on olemassa ne 79xx sarjalaiset.

Toinen huomion arvoinen asia on kaksi eri diodisiltausta, toinen on ton jäähdytysalumiinin alla ja kuvasta näkyykin että siellä on hyvin tyypillisen näköinen diodisiltaus, toinen taas on paljon pienempi ihan oikealla nurkassa niin ettei se näy edes kuvassa.

Kaiken muun osalta olen aika varma että tässä ei tule olemaan mitään ongelmia, paitsi toi yks rautasydänmuuntaja näyttää vähän liikaakin ruosteiselta enkä ole ihan varma miten se vaikuttaa. Eli siinä on yksi kohta jota täytyy pitää silmällä enemmän.


Nää kuvat on nyt aika isoja mutta ihan jos jotain kiinnostaa katella.

 
Back to top
 
Achievements: 11
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleInsiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Mirsku
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 6754

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #752 - 16.10.2019 at 21:52:51
 
Tota vähän ihmeteltiin että miten nää oikein saa niin puhtaaks ni esim puhdistamalla.

Nääkin powerin metalliosat otin vaan suihkuun mukaan med tiskiharja ja fairy, vähän kuumaa fairyvettä, hankaus, huuhtelu, ja heti perään kuivaaminen ni eivät ruostu. (Toi alumiini nyt toki ei ruostuis muutenkaan)

Toi tuuletin on 12V 1A mallia ja sen purkaminen ja kasaaminen olikin vähän työläämpää kuin luulin, siellä on metallisia prikkoja useammassa välissä ja ihan normaaleja irrotettavia kuulalaakereita. Annoin niiden hengailla pienessä kupissa öljyssä jonkin aikaa samalla kun puhdistelin muuten, ja kun laakereita nosti ja vähän ravisteli ni entiset möhmät tulikin sieltä sisältä kätevästi ulos, ja sitten vaan kasasin ne öljyssä olleet takaisin.

Ongelma kasaamisessa millä sai sormet kyllä tehokkaasti öljyyn oli siinä että tuolla on välissä myös jousia, eli samalla kun kiinnikettä yrittää laittaa takaisin, joutuu sitä koko useamman laakerin ja jousen viritystä painamaan reilusti alaspäin, ja jos yksikin osa on väärässä paikassa ni sen kyllä kuulee kun kokeilee miten toi pyörii. Jouduin siis purkamaan ja kasaamaan toisen kerran että meni kohdalleen.

Ja hitto että muuten pyörii sulavasti toi tuuletin. Sitä ei oikeesti edes käsitä miten huonossa kunnossa se on aluksi mutta puhdistuksen ja laakereiden uudelleen öljyämisen jälkeen tajuaa kyllä heti miten huonosti se pyöri aiemmin.

Jos esim 1984 vuoden koneen saa näyttämään siltä että vuosi olis korkeintaan 1986, ja toimimaan paremmin kuin mitä se toimi tehtaalta lähtiessä, ni silloin on saanut tehtyä juuri sen mitä on suunnitellutkin.

 
Back to top
« Last Edit: 16.10.2019 at 21:57:00 by Mirsku »  
Achievements: 11
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleInsiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Mirsku
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 6754

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #753 - 18.10.2019 at 08:41:11
 
Discossa oli juttua ihan muista asioista musiikkiin liittyen ja sitten mainitsin että muutamat tietyt ihan hyvät biisit peleissä on aina olleet sellasia ettei niistä oikein tykännyt joskus, koska niissä on sellasia yksittäisiä ääniä jotka kuulostaa hirveältä riippuen millanen circuitry konsolissa on ja miten se on kytketty yms.

Mem0_ory sitten muistutti yhdestä vähän samanlaisesta asiasta nimittäin Gameboyn Zeldoissa on aivan karsea se esineensaamisääni, lähinnä se miten se särähtää korviin. Itselläkin oli tapana penskana pelata tota äänet pois päältä koska jokin niissä oli sellaista mistä en pitänyt ollenkaan, joten tajusin heti mistä on kyse ja aloin tällä kertaa purkamaan asiaa tarkemmin.

Sellanen että tietynlaiset äänet särähtää tapahtuu yleensä just tietynlaisilla äänisiruilla, just tietynlaisia waveformeja käytettäessä, ja johtuu yleensä siitäkin ettei välissä yksinkertasesti ole kunnolla mitään mikä blockkais ne pahimmat särähtämiset. Tämän kaltainen ongelma löytyi esim Famicom Disk Systemistä ja ratkaisu oli yksinkertaisesti pistää pikkuisen sopivammilla arvoilla olevat osat sinne sirun äänilähdön perään.


Aloin sitten miettiä et mullahan on codisen Gameboy Pocket odottamassa uusia konkkia kaapissa ni samalla voiskin kattoa että jos sinne pistäis pikkuisen isommat konkat äänipuolelle että miten ne muuttais just esim sitä Zeldan ääntä miellyttävämmäks.
...


Otin sen sitten auki ja.. joo siellä ei ole väärän arvon konkkia välissä, koska siellä ei ole yhtään mitään konkkia välissä. Äänet tulee vahvistuksesta suoraan kuulokeliittimeen, ja tollaselle pienelle muovikalvokaiuttimelle.


Samalla sit päätin että uusin konkat ensin että survon normaalit silleen ovelasti sinne, ja alkuperäisten kunnot oli seuraavanlaiset....


Punaiset oli kuolleet jo. Vihreä oli vielä jotenkuten ok. Purplella merkitty oli vuotanut vähän alleen mutta niin vähän että se oli jo kuivunut eikä ollut levinnyt esim tuon muoviosan ulkopuolelle tai jalkoihin. Mut joka tapauksessa 3/4 konkista oli jo mennyt....


Vilkaisin sitten alkuperäisen Gameboyn circuitryä ja äänipuoli näyttää siinä seuraavanlaiselta. Merkkasin mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Eli Nintendo on jäljentänyt alkuperäisen circuitryn muuten, mutta jättänyt osan konkista pois, ja muuttanut parit huonompaan suuntaan mitä tulee äänien oskillointiin yms.

Tässä vaiheessa olin vähän silleen että ei voi olla mahdollista, mutta kun olin kaksi kertaa tarkistanut konsolista asian niin...


Konkkien uusimisen jälkeen ennenkuin lisäsin ääniin mitään, kasasin konsolin ja pelasin vähän Zeldan alkua silleen että nappasin äänet kuulokeliittimestä.
...


Kun tätä katsoo ni tajuaa vielä lisää mikä oikein on mennyt pieleen. Sen lisäks että tietyt ääniefektit särähtää koska osassa konsoleita on jätetty osa komponenteista pois, on ne äänet kaikenlisäks vielä helkkarin kovalla muuhun musiikkiin yms nähden....


Eli jos tollaseen uusii konkat niin on ihan mahdollista käyttää normaalejakin, se vaan vaatii kuorien sisäpuolelta muovin kanssa säätämistä. Ja jos konkat laittaa just näin niin ne mahtuu olemaan siellä, plus mahtuu tonne vielä niitä puuttuviakin.

Mulla loppui 100uF 10V konkat kesken joten laitoin aluks 47:skat ja 220uF konkan ennen kaiutinta. Vähän aikaa kun kokeilin myös kaiuttimella pelata niin tolla on todella iso vaikutus ja se parantaa kaiuttimen ääntä todella paljon. Se kuulostaa vähän paremmalta kuin mitä tollaiselta rimpulalta vois odottaa. Pitää vetää johdot sieltä ampilta noille konkille, nyt ne on vaan tolleen miten ne nyt vaan nauhottamista varten sai siihen.

Muita muutoksia niin pariin keraamiseen konkkaan liittyviä vielä varmaan tsekkaan myöhemmin mutta en tiedä jaksaako niistä sen kummempaa raporttia.


edit: Mikä tässä sit oikein on mennyt pieleen ja miten toi on mennyt läpi ylipäätään?

Alkuperäinen Game boy tuli 80-luvulla ja siinä käytettiin halpoja aikansa konkkia mitkä vaikuttavat niin että aina jos pelissä on sellasia muuhun nähden voimakkaita särähtäviä ääniä, niin ne heikentävät sitä miten voimakkaalta sellaiset kuulostaa.

Zeldan testipelaajilla on ollut käytössään nimenomaan vanhat Gameboyt ja Super Gameboyn tapauksessa sen perään tulee vielä SNESin äänicircuitryä joten kummallakaan sitä ongelmaa ei tule korviin niin pahasti.

Mutta koska uusitusta mallista sitten jätettiin komponentteja välistä, niin tietenkin sellaiset mitkä vielä menee sillä vanhalla, ei välttämättä meniskään enää sillä uudemmalla.

Ja loppuun ne ääninäytteet.

Eka on tosiaan ennenkuin lisäsin konkat eli millanen Gameboy Pocket on normaalisti.

Toka on millanen on 47uF konkkien kanssa, jos käyttäis satasia niin ääni olis toki vielä parempi.

Ja kolmas on just ne särähtävä ääni ja sitä ennen oleva päläpälä, ekana ilman lisättyjä konkkia, tokana lisätyillä. Kannattaa huomioida että säädin volumetasot samaks että voisi verrata myös kuulostaako se miten erilaiselta muuten, todellisuudessa konsolilla jälkimmäinen on hiljaisempi kuin ensimmäinen.

 

Back to top
« Last Edit: 18.10.2019 at 09:06:10 by Mirsku »  
Achievements: 11
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleInsiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Junton
Offline
NES-Retro Elite
******

Playing video games

Posts: 11134

Hämeenlinna - Finland
Gender: male

PSN: Juntton
NNID: Juntton

Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #754 - 25.10.2019 at 19:21:02
 
Siirtelen tässä kännykkää koneelle tyhjäksi pitkästä aikaa. Tämän voisi tehdä useammin, kuin kerran 14 kuukaudessa Roll Eyes Mukavaa, kun joku 10k Whatsapp kuvaa siirtyy (25 min). Alappa noista nyt sit valikoimaan turhat pois... Jos ei kuitenkaan. Kaikki vaan kovalevylle ja that's it.
 
Back to top
 
Achievements: 11
BeersiderNot Too Old For This ShitNES-Retro FailcabinCat PeopleSocial Adventurerbassokoira's Long Con VictimKeyboard VeteranTypical Apple UserInsiderChurch of NES-RetroNES-Retro Failboat

SMD2(x2), NES, SNES, N64, WII U, SWITCH, GBC, PS2, PS3, PS4, XBONE
Olen nähnyt asioita, joita te ihmiset ette uskoisi. Hyökkäysaluksia tulessa Orionin edustalla. Olen katsellut C-säteiden kimaltelua Tannhäuserin portilla. Kaikki nuo hetket katoavat aikanaan, kuin kyynelet sateeseen.
17.12.2015: Rapea kalaleike ranskalaisilla (Pizzataxi) -Radilys
708256 Juntton Junt0n Junton Junton   IP Logged   Chrome 77.0.3865.120  Windows 10
Mirsku
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 6754

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #755 - 30.10.2019 at 03:03:08
 
Muistelin että olin huomannut ohimennen jossain vaiheessa että 3DO:n sais pakotettua ei-interlaced tilaan, mutta en jaksanu/viitsiny alkaa availemaan taas tota omaa, mutta nyt ajattelin että 3DO jutut varmaan hyötyis siitä että sais 240p:tä 480i:n sijaan.

Otin sitten kuoria sen verran auki että kurkistelin lampun kanssa tuuletusaukkojen välistä et mikä DAC tossa tarkalleen on, ja koska se oli se mihin modifikaatio on helpoin tehdä niin samapa se oli tehdä.


Eli jos konsolissa on just toi sama DAC mikä esim tässä (ekan kuvan oikealla ylhäällä)  niin juotetaan vaan johdot jaloista 55 ja 52, pistetään switchi joka yhdistää ne tarvittaessa. Peltiä joutuu katkaisemaan vähän mutta se kohta mikä lähti oli täysin tarpeeton uloke.

Eli peli joka käyttää 240p jo valmiiksi ei hyödy tosta mitenkään, mutta peli joka ottaa 480i menee tolla väkisin 240p tilaan. Miksi toi 480i edes on olemassa tossa niin veikkaisin että se on vaan näyttänyt paperilla paremmalta kun on isompi lukema. Joissain peleissä se ei näytä pelkästään väpisevältä vaan siltä kuin kuva pomppisi vähän. Se miten pahasti tollainen häiritsee riippuu toki henkilöstä ja näytöstä, mutta ainakin testatessa oli kyllä sellanen "olis pitänyt jo aiemmin"-efekti. Toki näihin olis RGB modeja yms mutta ne vaatii DACin ohittamista ja ei oikein tarjoa hinta-vaivannäkö-muutos entiseen suhteessa ihan niin hirveästi.

Samalla sit huomasin että virtalähteessä on vanha Sharpin 817 optoerotin jollaiselle sopivia uusia korvaajia mulla on kasa, niin vaihdoin senkin samalla. (Pieni valkea osa virtalähteen alaosassa) Kaikki kondensaattorit olinkin uusinu tähän jo joitain vuosia sitten. Varoitus muuten siitä että tää on sitten samanlainen kuin monet muutkin panasonicin piirilevyt, eli kannattaa olla varovainen konkkia poistaessa ettei lähde mukana sellaista mitä ei pitäis. Jos joku ihmettelee et miks mulla on tuolla vähän vanhemmat Sanyon 270uF konkat S-Videossa niin vakiot olis 220uF mitä siellä oli mutta huomasin että ihan pikkuisen isommat polymeerikonkat käy pikkuisen paremmin just kyseisen koneen kanssa. Se on vähän sama kuin että tiettyjen laitteiden encodereiden kanssa pitää olla just eikä melkein tietyt, mutta joidenkin vanhempien kanssa on pikkuisen parempi olla ihan vähän erilaiset kuin mitä alkuperäiset on.   


Switchi näyttää tokan kuvan mukaiselta ja on ihan siisti, miks en tehnyt pienempää ja huomaamattomampaa, niin tarkoitus olis kuitenkin että se kestäis sitä switchailua ja tohon pääsee helposti käsiksi sokkona.  Miksi toi takaosa näyttää tolta eikä ole samanlainen kuin osassa niin tää on japanimallia eli RF modulaattori puuttuu kokonaan.


Ainakin tämä malli lämpenee jonkin verran käytössä joten mulla oli tossa korottavat pehmikkeet pohjassa jotka oli mallia "laitetaan mitä sattuu olemaan" ja aika epäsiistit, joten laitoin nyt tollaset siistimmät kumit samalla. Eihän noi olis mitenkään pakollisia mutta kaikki mikä pidentää CD aseman kunnossapysymistä ei ole yhtään huono tehdä. Lisäks voi pitää vähän epätasaisellakin eikä se ole silleen kolikoli.

edit: Ja daaaaaaaaaa  Smiley  Sitä varten laitoin switchin aika nurkkaan että laitan sen ja s-videoliittimen väliin 3.5 liittimen toiseksi audio-outiksi että saa suoraan kuulokkeet siihen, mutta unohdin sen sitten kokonaan.  Cheesy

 
mirsk-3DO-sisalta.JPG (1569 KB | 5 )
mirsk-3DO-sisalta.JPG
mirsk-3DO-taffut.JPG (335 KB | 3 )
mirsk-3DO-taffut.JPG
Back to top
« Last Edit: 30.10.2019 at 03:32:32 by Mirsku »  
Achievements: 11
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleInsiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Mirsku
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 6754

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #756 - 16.11.2019 at 00:37:15
 
Oli vähän kysymysmerkki että ehtiskö tänään kirjottaa parit disketit ja säätää mikkipuolen ettei äänet olis niin omituiset, mutta samalla sit rupesin säätämään vähän C64:senkin kanssa että sais sen streamisopivammaks.

Tää on tosiaan raadon paloista kasaan laitettu C malli, joka toimii vanhalla konkkauusitulla ulkosen kovon muuntajalla, ja  jossa on 2 kappaletta 12V osittain ottavia vanhoja sidejä jotka toimii yhtä aikaa stereona."Tarpeetonta" ylimääräistä kuten kasettipuoli on revitty kokonaan pois ja CPU:n jaloista kasettitoimintoihin liittyvät pinnit on katkaistu vaan kokonaan pois, ne nimittäin voi katkaista ja ne voi olla kytkemättä, mistä tiedän ni SX-64:ssä ne ei esim kytkeydy yhtään mihinkään. Näyttis ei ole ihan niin hyvä kuin mikä tässä alunperin oli (niissäkin on valmistuslaadussa eroja) mutta alkuperäinen levis totaalisesti ihan vain kesken käyttämisen.

Mitä tälle pitää vielä tehdä niin tohon entisen modulaattorin paikalle kasaan s-videovahvistuksen, s-videoliittimen vedinkin jo tohon koteloon kiinni. Eli tarkoituksena olis nopeasti laittaa standardi s-videoliitin, mahdollisesti komposiitille rca siihen viereen, ja johonkin sit sideille rca liittimet + 3.5 kuulokeliitin että saa äänet kahteen paikkaan otettua. Mulla oli tossa aiemmin modifioitu versio alkuperäisestä modulaattorista osittain siksikin että sitä kautta sai paremmin jotain osviittaa siitä miltä jotkin värit tietyissä kohdissa näyttää alkuperäisemmällä, eli jos väsäis jotain ni miltä se näyttäis muiden laitteilla, se oli silleen aika älytön että mulla oli siinä itseasiassa jopa pari switchiä joilla kuvan voi säätää tahallaan huonommaks niin että näkisi miltä jokin näyttäis about sellasen koneella joka ei kunnosta koneitaan.  Cheesy

Mut streami/kaappauskäyttöön sopivampi kone on ehkä kuitenkin enemmän sellanen jollanen voi jäädä kaappiin ennemmin.Mutta pyörittelin sellastakin ideaa että korjaan yhden C64:sen tyyppivian samalla. Näissähän on sidien vahvistus vakiona niin että esim pieni virtapiikki liittimissä pystyy hajottamaan sidin osittain (C64:set pitää AINA kytkeä VIRTOJEN OLLESSA POIS PÄÄLTÄ tosta syystä) mutta jos sideille laittais esim 4 kanava op-ampin vahvistukseks ja väsäis vähän paremman circuitryn niin ne ei olis ihan niin hajoamisalttiit.

Toinen juttu niin pari logiikkasirua pitää repiä irti ja laittaa kantoihin pikkuisen eri variantit niistä. Parit tietyt pelit nimittäin eivät toimi osalla nepoista ellei muisteista saada sellasia timingeja jollaisia niistä ei oikein olis pitänyt edes saada. Pari tiettyä sirua siellä välissä vaikuttaa sitten tohon vakauteen.

Eli jos tosta ei saanut selvää että mitä niin: tollaisen vakio video/audioliitin jää kokonaan käyttämättömäks ja sen sijaan tulee standardit liittimet. Miksi tämä niin mulla on kyllä siihen tehty stereosidin kanssa toimiva kaapeli... jossa on tietynlaiset liittimet päässä, joka taas tartteis erillisen adapterin väsäämisen toimiakseen toisessa, joka taas toimii ainoastaan tässä kyseisessä koneessa ja... joo varmaan aika selvää että customjutut suohon ja kaikkeen vaan standardiliittimet ennemmin joihin sopii samat standardijohdot kuin kaikkeen muuhunkin.

Eniveis tää on muutoksien alla, ja nepastreameja tulee tällä sitten kunhan noi asiat on kunnossa tässä. Sellanen realistinen olis joskus ensi viikolla esim.

 
DSC_0383.JPG (1508 KB | 3 )
DSC_0383.JPG
Back to top
« Last Edit: 16.11.2019 at 01:07:22 by Mirsku »  
Achievements: 11
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleInsiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Mirsku
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 6754

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #757 - 18.11.2019 at 05:39:33
 
Väsäsin nepaan vaan nopean s-videovahvistuksen ja nappasin sideille RCA liittimet vasempaan kylkeen. Tosta kasettiaseman liittimestä on sentään edes jotain hyötyä, noi johdot voi laittaa menemään sen alta.  Cheesy

Tossa s-videohommassa on suurin osa komponenteista alapuolella ja ensin ei tullu mitään kuvaa eikä monitori tunnistani signaalia ollenkaan.. aloin vähän karsimaan mahdollisia ongelman aiheuttajia, ja syyks paljastui että mun 8050 transistorit mitä käytin oli molemmat viallisia, käytin niitä ihan siks kun sattuivat tulemaan ekana vastaan laatikkoa tonkaessa. Tilalle 3904:set mitkä sattui onneks löytymään ja eiköhän tää ole streamivalmis.

Toi komposiitin liitin on vaan paikallaan tossa mut mitään ei ole kytketty siihen, en nimittäin muista ollenkaan miten ultimatessa oli serial liitin millä kohdalla, niin voi nopeesti pyöritellä ton irti mikäli se onkin tiellä, ja mikäli ei ole ni myöhemmin laitan vielä switchin ja pari osaa ja johtoa että saa valittua komposiitti <-->  s-video

Lähinnä ainoa syy komposiittiliittimelle on siinä että osa kuvista esim on tehty tarkoituksella sellasiks että komposiitilla värit bleedaa toisiinsa vähän.

edit: Ja joo toi virtaliitin on ihan overkill mut toi oli vähän sisäpiirin vitsi, ja yks asia mitä en ole ikinä voinu sietää on commodoren käyttämät liittimet, ne on niin huonolaatusia että ne tyyliin menee ihan paloiks joten piti laittaa sellanen mikä ainakin kestää. Ja tosiaan kun on kaks vanhempaa sidiä ni tää syö 5V ja 12V tasavirtaa sen sijasta mitä nää yleensä syö. 

Jos joku ihmettelee miks MMU:lla ja CPU:lla ei ole jäähyjä niin koska noi revisionit ei oikeesti kuumu, ne ei itseasiassa edes lämpene, mut uudempikin VIC-II ja SIDit toki kannattaa aina varustaa jäähyillä. Se miks tossa on ton kokoiset sideillä ni koska noikin mahtuu just ja just jos näppiksen muovista poistaa sen turhan "helman" ja tota korkeammat ei menis mitenkään.edit2:  Huoh... ja just just ..

Katoin sitten tarkemmin tota kuvaa sinisestä ruudusta ja toihan näyttää että muistia olis vähemmän vapaana kuin mitä sitä pitäis olla.

Nappasin tästä siis entiset muistit samalla ja heitin uudet NECin nopeammat muistien sirukantoihin ja samalla huomas kyllä että ne sirukannat oli aika sekundalaatuset kun menivät vähän liiankin helposti pohjaan (tässä oli valmiiks sirukannat jo tehtaalta) mutta ajattelin etten viiti alkaa uusimaan niitä...

.. mut näköjään sitten on pakko uusia vielä nekin.   Roll Eyes  Tässä on just tää syy miks teen kaiken näihin aina osilla mitä sattuu joko jäämään muusta tai muuten olemaan ylimääräsenä enkä suostu käyttämään rahaa näihin, nää on niin sinnepäin valmistettuja jo lähtökohtaisesti että kaikenlaiset ghettoviritelmät on just sopivia että pysyy se designin huolellisuus ja käytettyjen komponenttien laatu autenttisena.

 
DSC_0386.JPG (463 KB | 6 )
DSC_0386.JPG
DSC_0388.JPG (205 KB | 5 )
DSC_0388.JPG
Back to top
« Last Edit: 18.11.2019 at 06:13:06 by Mirsku »  
Achievements: 11
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleInsiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Mirsku
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 6754

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #758 - 20.11.2019 at 02:20:58
 
Njahas todella omituista, commodoren kaavion mukaan 150ns muistit riittää ihan hyvin, 150ns on siis jo aika hitaat muistisirut. Noi NECin sirut mitä mulla on ovat 100ns siruja ja oon kokeillut niitä Sonyn XD:ssä siis MSX2:sessa että ne on ok ja toimivat, mutta jostain syystä jos laitan noi 100ns sirut C64:jään ni se ei tunnista muistin määrää oikein.

Nopeammat muistisirut siis ei pitäis haitata mitenkään, eli jos jokin käyttää hitaampia ni siihen voi laittaa nopeammat muttei toisinpäin eli hitaammat ei käy johonkin mikä haluais nopeammat.

Vielä omituisempaa tästä tekee se että laitoin codisen koneeseen just tollaset NECin 100ns sirut ja se hyväksyi ne mukisematta. Alan epäillä et voisko siinä olla jotain sellasta että se vaan näyttää ne väärin, tai voiskohan se että koneessa on kuitenkin hitaat maskromit vaikuttaa jotenkin asiaan. Tollasta nimittäin ei pitäis tapahtua.


Tohon ylempään muuten vielä niin miks sieltä on revitty osia emolevyltä, jos C mallin nepaa jossa on vanhat sidit ruokkii 12V ja 5V tasavirralla, niin silloin kasettiasema ja kaikki siihen liittyvä circuitry on täysin turhaa, se ei nimittäin toimis niillä.

Mutta sitten taas toisinpäin koska sillä saa paremman muuntajan missä on modernit suojaukset, jännitteet pysyy siinä mitä niiden pitäiskin olla yms, niin en näe mitenkään ongelmana tiputtaa silloin kasettiaseman kokonaan pois. Ajattelin vain mainita että jos joku miettii vastaavaa että pistää ulkosen kovon kierrätyspowerin kuntoon ja ottaa sen nepakäyttöön, ni kasettiasema pitää dropata. Toki jos väsäis erikseen 9V AC ja 5V DC muuntajan ni sitten sitä ei tartteis tehdä, mutta sitten mennäänkin siinä ettei kierrätysmuuntajan uusiokäyttö kelpaa vaan pitää erikseen ostaa sit sopivat muuntajatarvikkeet joista väsätä.

Mulla siis tää on "miten päästä mahdollisimman edullisesti muttei kuitenkaan huonoilla osilla"

Toinen mahdollinen kysymysmerkki mitä joku saattais sitä nepan kuvaa katsoessa miettiä että miksi en ole ottanu lumaa ja chromaa näyttiksen jaloista suoraan suojatuilla johdoilla. Kokeilin sitä sellasen mallin kanssa missä oli vanha näyttis (jossa siitä olis vielä enemmän hyötyä jos olis) ja sillä ei ollu mitään vaikutusta. Mikä tarkoittaa sitä että jos luma ja chroma johtimet menee näyttikseltä niin että siinä vieressä ei mene mitään mikä vaikuttais liikaa niihin, niin silloin ei ole väliä ottaako ne jaloista vai ei ota. Yksi sellainen esim mikä vois vaikuttaa niihin ni jos sidille menis input ihan niiden vierestä. Mulla vaan ei ole kummankaan sidin input käytössä ollenkaan vaan inputit menee keraamisilla konkilla maahan.


Millä sen sijaan on vaikutusta ni näyttiksen 5V inputin luota voi pistää pienen tantaalikonkan maahan jos sellasta ei ole. Vanhoilla näyttiksillä varustetuissa sellainen yleensä on, mutta sen voi esim tuplata, ja missä sellasta ei ole voi sellasen lisätä (laitoin itse 22uF tantaalin kun oli joutavana sellasia).

Mitä tää käytännössä vaikuttaa ni simsalabim s-videon värit on voimakkaammat ja ohops ei näykään pystyviiruja kuvassa. Toki niihin voi vaikuttaa monikin asia alkaen siitä et onko poweri hyvä vai ei, ja päättyen siihen mitä AEC linjassa on tai ei ole, mut toi on näitä että monta pikkuasiaa vaikuttaa vähän ja sitten niiden yhteisvaikutus tuokin jo selvästi havaittavaa parannusta.

Nepoja kannattaa käsitellä famicomeina kun miettii mikä vaikuttaa mihinkin, sellaset pienet parannukset mitkä auttaa famicomissa auttaa nepassa ja toisinpäin.
 
Back to top
« Last Edit: 20.11.2019 at 02:36:17 by Mirsku »  
Achievements: 11
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleInsiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
statisti
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 369

Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #759 - 25.11.2019 at 00:09:58
 
Ostin GB-setin. Sen mukana tullut Game Boy ei näyttänyt elon merkkejä, kun sen käynnisti. Patteripesän liittimet olivat hapettumia täynnä, joten liittimet irti ja hiekkapaperilla ja isopropanolilla siistiksi. Samalla purin koko vehkeen ja kuurasin kauttaaltaan puhtaaksi.

Kuivauksen ja kasauksen jälkeen kone lähti iloisesti päälle, mutta näytössä oli kuolleita rivejä pystyyn ja vaakaan. Avasin koneen ja lämmitin kolvilla näytön alapuolella olevan liittimen ja sain herätettyä pystyrivit henkiin. Vaakarivit olivat hankalampia. Sain ne hetkellisesti toimimaan, mutta kun kasasin koneen, niin ne palasivat. Lähtevät kuitenkin pois kun kaapelia hieman painaa, niin voi olla että myöhemmin korjaan ne pari jäljelle jäänyttä vaakriviä jollakin patenttiratkaisulla.

Kuvassa alku- ja lopputilanne näytön kanssa.
 
Back to top
 
  IP Logged   Unknown   iOS 13.0
statisti
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 369

Re: Mitä säädit viimeksi?
Reply #760 - 25.11.2019 at 08:09:54
 
En malttanut olla roplaamatta lisää. Vähän lisälämpöä näytön liitinkaapeliin ja huopatassuista painoa oikeaan kohtaan, niin jäljelle jäi vain yksi kuollut ja yksi hieman vaaleampi, mutta toimiva vaakarivi. Täysin pelikelpoinen  Cool
 
Back to top
« Last Edit: 25.11.2019 at 08:10:36 by statisti »  
  IP Logged   Unknown   iOS 13.0
Pages: 1 ... 49 50 51 
Send Topic