Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Pages: 1 2 3 ... 113
Send Topic
Kortti- ja lautapelit (myös hankinnat) (Read 287935 times)
Kaappis
Offline
NES-Retro Expert
****


Posts: 4140

Turku - Finland
Gender: male

Live: Kaappis
PSN: rauta-airo
NNID: Kaappis

Kortti- ja lautapelit (myös hankinnat)
10.01.2011 at 19:59:34
 
Saiskohan täällä aikaseks keskustelua lautapeleistä? Löytyykö täältä perinteisen Kimblen ystäviä tai vannoutuneita Dungeons & Dragons mestareita? Vai tykätäänkö mielummin pelata visailupelejä, kuten Trivial Pursuittia?

Toissa jouluna oli porukoilla käydessä tylsää, ja pelattiin tyttöystävän kanssa jotain vanhoja pelejä. Ihan hauskaahan se oli, ja siitä sain idean tutustua hieman nykyaikaisempiin tuotoksiin. Tottakai innostuin, kun itselle rakkaasta aiheesta oli tehty lautapeli, eli zombeista. Zombies!!! löysi tiensä talouteen. Valitettavasti peli jätti hieman kylmäksi. Viime pelikin taisi jäädä ratkaisemattomaksi, kun säännöissä ei lukenut mitään siitä, jos kaksi pelaajaa saapuu maali-ruuttuun samaan aikaan. Muutenkin pelaaminen tuntuu melko päämäärättömältä ennen maali-ruudun ilmestymistä. Ehkä jonain päivänä tätäkin kokeilee taas.

Scrabble on jo vanha keksintö, mutta itselle se oli uusi tuttavuus. Ihan hyvä, mutta loppua kohden tämä muuttuu turhauttavaksi.

Pandemia on siitä mielenkiintoinen, että tässä ei pelata toisia vastaan, vaan yhdessä pitää kukistaa leviävät taudit. Tästä ollaan tykätty.

Anoppi oli kuullut, että tykkään zombiesta, niin hän syntymäni kunniaksi lahjoi Zombie Fluxx:lla. Varsin kevyt korttipeli, jossa on alussa vain yksi sääntö (nosta yksi, pelaa yksi kortti) eikä päämäärää. Pakasta nostamalla sitten voi laittaa lisää sääntöjä ja päämäärän. Taktikoimaan ei hirveästi pääse, kun peli muuttuu jatkuvasti eri suuntaan. Satunnainen peli kyseessä siis. Peliajatkin vaihtelee parista minuutista noin kolmeen varttiin.

Kyllä noi lautapelitkin on kehittyneet niin paljon, ettei enää jaksa innostua niistä alkeellisista "heitä noppaa -> liikuta nappulaa" peleistä (noh, ehkä sen yhen erän Kimbleä vuodessa). Trivial Pursuititkin menee, vaikka ne aina tuntuu jäävän kesken...
 
Back to top
« Last Edit: 20.03.2015 at 11:45:15 by Radikus »  
Kaappis kaappis kaappis SipeFilmi   IP Logged   Firefox 36.0  Windows 8.1
Posetus
Offline
NES-Retro Novice
*

I'll be takin' that, see?

Posts: 228

Kokkola - Finland
Gender: male

PSN: Kuinola

Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #1 - 10.01.2011 at 20:34:52
 
Dominion on kyllä ehdottomasti yksi parhaista korttipeleistä mitä oon pelannu. Yksinkertaiset säännöt tekee siitä helposti opittavan ja suht nopeakulkuisen.
 
Back to top
 
Achievements: 1
Item Acquired

...
Kuinola Posetus JonecP   IP Logged  
que-
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 2708

Kouvola - Finland
Gender: male
Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #2 - 10.01.2011 at 20:46:46
 
Carcassonne. Ja lisärit.

Taktinen ja leppoisa peli, jossa laitellaan laattoja vuorotellen pelialustalle. Ihan parhautta paitsi et häviin aina.  Cry

Pelaako muut tätä? Suosituksia lisäosista, mitkä on erityisen hyviä?
 
Back to top
 
Achievements: 5
Not Too Old For This ShitCat PeopleTypical Apple UserItem AcquiredInsider
  IP Logged  
Kaappis
Offline
NES-Retro Expert
****


Posts: 4140

Turku - Finland
Gender: male

Live: Kaappis
PSN: rauta-airo
NNID: Kaappis

Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #3 - 10.01.2011 at 21:02:04
 
que- wrote on 10.01.2011 at 20:46:46:
Carcassonne

Ainiin, tän mä hommasin Xboxille. Säästyypä siivoomiselta ja pisteiden laskemiselta. Cheesy

Tykkään kovasti, varmaan ois tullu oikee hommattua jollei ois tohon XBLA:n versioon sortunut. RISK:n hommasin kans alennuksesta, mutta sen testailu on jääny vähemmälle. Yhen matsin classic-moodia ja sekin jäi kesken, kun siitä ei meinannut tulla loppua millään.

Dominionia oon kuullu kehuttavan, ehkä siihen pitäisi tutustua kanssa.
 
Back to top
 
Kaappis kaappis kaappis SipeFilmi   IP Logged  
makedin
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 1337

Gender: male
Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #4 - 10.01.2011 at 21:22:38
 
Lauta- ja korttipelaaminen on hauskaa puuhaa. Sosiaalisuuselementin takia peleille antaa helposti anteeksi aika tavalla enemmän kuin videopeleille. Toisaalta peliseuran tarve on myös aika vakava ongelma, kun en ole lainkaan kiinnostunut netin yli näitä pelaamaan - jotenkin tuntuu, että jos peli toimii yhtä hyvin ilman peliporukan aikaansaamaa ei-peliteknistä elementtiä, ei siitä olisi pitänyt tehdä lautapeliä alun perinkään.

Tällä hetkellä yksi on selkeästi ylitse muiden: Munchkin on hauska jo kolmellakin pelaajalla ja on muutenkin helppo aloittaa ja pelata loppuun, mutta on pelinä kertakaikkisen loistava.
 
Back to top
 
Achievements: 1
Insider

lost in time and space
makedin   IP Logged  
Arcane
Online
NES-Retro Expert
****


Posts: 3032

Helsinki - Finland
Gender: male

Live: Mad Arcane

Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #5 - 10.01.2011 at 21:25:20
 
Doom: The Boargame ja sen ilkeä kaksoinen, Descent: Journeys in the dark ovat olleet aika kovassa käytössä, mutta viime aikoina jääneet vähän vähemmälle. Ovat ihan äärettömän kovia aika syöppöjä, eivätkä toisaalta ole aina kovin hauskoja pelata, kun jompi kumpi puoli (siis sankarit tai pimeyden voimat) ovat yleensä aina aivan ylivoimaisia. Lisäosat ovat jonkin verran sekä parantaneet että huonontaneet pelien vetovoimaa... mielenkiintoisin lisäosa Descentiin on ollut Road to Legend, joka tuo kunnon kampanjamoodin, mutta jotenkin peliin menevää aikaa olisi vaan mukava rutistaa useita tunteja pienemmäksi.

Tänään tuli myös korkattua kaverilla Ghost Stories, jota on kehuttu vaikeimmaksi yhteistyötä vaativaksi lautapeliksi. Hyvin mielenkiintoiselta vaikutti, ja aluksi sen pelaaminen sujui aloittelija -tasolle oikein sutjakkaasti, kunnes huomasimme pelaavamme paria sääntöä väärin. Kun laudan reunat alkoivat täyttyä mahdottomista haamuista, henkien poismanaus menee harakoille eikä hyödyllisiä esineitä ehdi keräämään, alkoi lähinnä masentaa. Vaikutti ihan jännältä, mutta vaatii pakosti sen neljä pelaajaa ja sopivan pirteän olotilan, ettei parin ekan takaiskun jälkeen masennu heti.

Korttipeleistä nopeita pelejä vaikka lentokoneessa tai tauoilla pelattavaksi tarjoaa Flash Duel, joka on pääsemässä lemppareihini. 10 eri hahmoa tarjoaa jokainen 3 abilityä. Pelatessa käytetään 18 ruudun mittaista alustaa, jonka eri puolilta kaksintaistelijat aloittavat. Taistelu hoidetaan numerokorteilla 1-5, joilla liikutaan, hyökätään, puolustetaan, työnnetään, syöksytään ja paetaan, ja noihin sitten saa vaihtelua erilaisilla tuplakorttien hyökkäyksillä ja hahmojen abilityillä. Eivät ole täysin tasapainossa nuo hahmot, mutta yhtä rikkinäistä on jo korjattu pelin toiseen editioniin, jossa on tulossa toiset 10 hahmoa ja myös uusi pelimuoto. Toivon mukaan ilmestyy nyt alkuvuodesta. Ihan loistava peli noin 15 euron hintaisena, tosin Suomessa toistaiseksi sitä myy ainoastaan Poromagia.com.
 
Back to top
 
WWW arcanefin tahuomo   IP Logged  
Rami_Airola
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 15458

Turku - Finland
Gender: male

NNID: Rami_Airola

Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #6 - 10.01.2011 at 22:03:42
 
Pienenä tuli pelattua paljon Sadonkorjuuta (alkuperäinen versio oli ilmeisesti nimeltänsä Vuodenajat ja nykyään tästä pelistä löytyy versio nimellä Maatila).

Pelissä aloitetaan pienen torpan omistajana ja pyritään asteittain nousemaan lopulta jättimäisen kartanon omistajaksi. Pelinappuloilla kuljetaan vuodenaikojen läpi. Ostellaan pääasiassa peltoihin perunaa ja venhää ja sellasia ja syksyn tullessa pyritään myymään peltojen annit pois ennen, kuin halla vie kaiken pois. Metsää ja eläimiä voi myös ostella.

Peli kesti meillä aina minimissään noin kolme tuntia. Moneen kertaan peli kesti viisikin tuntia. En tiedä sitten millainen tuo uusin versio kestoltansa on.
 
sadonkorjuu.jpg (99 KB | )
sadonkorjuu.jpg
Back to top
 
Achievements: 8
24h MarathonHC Movie CollectorNot Too Old For This ShitItem AcquiredKeyboard VeteranFirst Successful SaleDonated to AVGNInsider
13881 ramiairola ramiairola Airola Airola Airola   IP Logged  
Diablo^
Offline
NES-Retro Journeyman
***

Genesis Does What Nintendon't.

Posts: 1071

Gender: male

Live: DiabloFIN

Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #7 - 10.01.2011 at 22:51:54
 
Tullu tässä nyt muutamina päivinä pelattua Rummikubia kolmella pelaajalla. Hauska jonkin verran ajattelua/pähkäilyä ja taktikointia vaativa peli.

http://www.lautapelit.fi/product.asp?lang=1&sua=1&tk=14246713&q=y&s=932
...

Carcassonnesta pidin myöskin. Pitkään aikaan ei oo sitä tullu pelattua. Sais sekin olla vähän jotenkin monipuolisempi kun vähän ehkä liian ilmeinen. Sen takia sen pelaaminen loppuikin suht lyhyeen.
 
Back to top
« Last Edit: 10.01.2011 at 22:54:14 by Diablo^ »  

Xbox 360 Elite | 4x Xbox | PS3 | PSP | PS | PSone
Wii | NDS | NDS Lite | 2x GC | GBA SP | N64 | 12x NES | 2x SNES | 2x GBC
Dreamcast | Sega MD 2 | Sega MD | 4x Sega MS
WWW   IP Logged  
tsernobyl
Offline
NES-Retro Elite
******

Iskelmä-Bondi

Posts: 2025

Mikkeli - Finland
Gender: male
Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #8 - 11.01.2011 at 00:06:41
 
Carcassonne
Tätä jaksaa pelata aina vain uudestaan. Omistan kaikki lisäosat, tosin ei olla kaikkia edes vielä kokeiltu. Helppo peli oppia! Ihan paras. Jos tästä ei diggaa, on elämässä jotain pielessä.

Zombies!!!
Ihan hauskaa selviytymisräiskintää. Voi sitä riemua, kun pääsee kavereita kiusaamaan. Täytyykin tätä taas joskus pelata. Ainakin kuusi lisäosaa tuli alkuhurmiossa ostettua (vaiko seitsemän, en muista).

Munchkin
Tämän kesto meinaa venyä aina sinne kolmen tunnin paremmalle puolelle. Muutama lisäosa mukaan, niin mielenkiinto kasvaa entisestään. Tässä mielialat vaihtuu hetkessä voitonriemusta epätoivoon. Toimii jo kolmella pelaajalla, mutta neljäs pelaaja tuo enemmän mahdollisuuksia taktikointiin "Vittu kävelet kotii jos et jeesaa tota mosaa vastaa".

Menolippu
Vasta muutama peli takana. No joo, varsin pätevä peli, mutta silti jotenkin semmoista nysväystä.

Lautapelit on kyllä hienoja. Just hienoa kun pääsee omin käsin räpeltämään pelinappuloita ja muuta roinaa. Joku Trivial Pursuit on vaa siitä hauska, että pääsee keulimaan huonoimmalla yleistiedolla. Monopoly on taas jotenkii niin nähty. Mitäs pelejä vois pelata tyttöjen kanssa? Carcassonne on ainakii toiminut.
 
Back to top
 
Achievements: 6
Not Too Old For This ShitChurch of NES-Retrobassokoira's Long Con VictimClothed by NES-RetroInsiderDonated to AVGN

siis lisään maanantaina,mitä nyt muistan oli smurffi tanssipeliu,pikkuoravat(myös tanssipeli,lego------ batman, ---sonic colors,tässä on kyllä grafiikkat kohdallaan, todella hieno peli, takuukin on  voimissa viellä reilu kaksviikkoa
sirkumfleks pelijammari   IP Logged  
Ed-Die
Offline
NES-Retro Insider
******

Boom!

Posts: 6586

Pää-Hese - Finland
Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #9 - 11.01.2011 at 01:41:48
 
Trivial Pursuit ja Alias ollu meijän kaveripiirissä illanistujaisissa ne valttikortit. Jokainen osaa ja pelitilanne muuttuu pelaajasta riippuen.

Uppoo myös naisille.
 
Back to top
 
Achievements: 14
Not Too Old For This ShitInsiderNES-Retro White Glove Society24h MarathonKeyboard VeteranNES-Retro ChampionSocial AdventurerNES-Retro FailplayNES-Retro FailcabinChurch of NES-RetroTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatDonated to AVGN

You can't take any of this shit to the grave so better make some good memories of it at least..
Ed-Die-   IP Logged  
Jarskimo
Offline
NES-Retro Insider
******


Posts: 2795

Iitti - Finland
Gender: male
Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #10 - 11.01.2011 at 12:11:27
 
 
Back to top
 
Achievements: 7
InsiderShadow ManCat PeopleChurch of NES-RetroNES-Retro FailcabinClothed by NES-RetroItem Acquired
Jarskimo69 paskaperse999 303 100001438955467 paskaperse999 Jarskimo jarskimo   IP Logged  
makedin
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 1337

Gender: male
Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #11 - 11.01.2011 at 12:35:18
 
Jarskimo wrote on 11.01.2011 at 12:11:27:

Ja nyt on uusi. Puolentoista vuoden tauon jälkeen keskustelu lähtisi joka tapauksessa käytännössä aivan alusta, joten parempi näin (on helpompi seurata keskustelua kun ei tarvitse tehdä eroa uusien ja vanhojen viestien välille.)
 
Back to top
 
Achievements: 1
Insider

lost in time and space
makedin   IP Logged  
mrjones
Offline
NES-Retro Insider
******


Posts: 787

Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #12 - 11.01.2011 at 15:44:14
 
Rami_Airola wrote on 10.01.2011 at 22:03:42:
Pienenä tuli pelattua paljon Sadonkorjuuta (alkuperäinen versio oli ilmeisesti nimeltänsä Vuodenajat ja nykyään tästä pelistä löytyy versio nimellä Maatila).

Pelissä aloitetaan pienen torpan omistajana ja pyritään asteittain nousemaan lopulta jättimäisen kartanon omistajaksi. Pelinappuloilla kuljetaan vuodenaikojen läpi. Ostellaan pääasiassa peltoihin perunaa ja venhää ja sellasia ja syksyn tullessa pyritään myymään peltojen annit pois ennen, kuin halla vie kaiken pois. Metsää ja eläimiä voi myös ostella.

Peli kesti meillä aina minimissään noin kolme tuntia. Moneen kertaan peli kesti viisikin tuntia. En tiedä sitten millainen tuo uusin versio kestoltansa on.


Mulla oli tuo Vuodenajat peli, myin sen pois yhdelle keräilijälle, taisi hintana olla 130 €  Smiley

Uusi Finanssi oli kakruna aivan ykkönen, nykyään pelaillaan Carcassonea , juuri hommasin pari uutta lisäosaa , jos vaikka viikonloppuna pääsis testaamaan

 
Back to top
 
  IP Logged  
nakki
Offline
NES-Retro Novice
*

Randomly online

Posts: 463

Gender: male
Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #13 - 11.01.2011 at 21:08:29
 
Monopolia, Afrikan tähteä ja Coco crazyä tulee lautapeleistä pelattua eniten. Peruskorttipakalla pelattavien korttipelejen lisäksi parhaita ovat Uno ja Skip-Bo. Hero Questia tulisi varmaan pelattua mutten omista sitä...Sad
 
Back to top
 
  IP Logged  
aksuun
Offline
NES-Retro Expert
****


Posts: 3264

Re: Lauta- ja korttipelit
Reply #14 - 11.01.2011 at 21:30:29
 
Ryökäleet. Varastivat ketjuni.  Tongue

Kannattaa muuten kokeilla sellasta korttipeliä kuin "Coloretto".
Aivan törkeen kova!

http://www.lautapeliopas.fi/peliarvostelut/coloretto/
http://www.student.oulu.fi/~lma/coloretto/coloret.html

Löytyy esim täältä:
http://www.lautapelit.fi/product.asp?lang=1&sua=1&s=791&tk=14258350
 
Back to top
 

I got my time machine, got my electronic dream!
  IP Logged  
Pages: 1 2 3 ... 113
Send Topic