Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Pages: 1 ... 61 62 63 64 
Send Topic
Wiizelin Leffaluola (Read 118292 times)
biblo
Offline
NES-Retro Guru
******

en voi hyvin

Posts: 10207

Turku - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #930 - 08.05.2020 at 22:53:41
 
nassekova wrote on 08.05.2020 at 21:31:57:
Silti parempi ku orggiksen kasarihämähäkki


Just kova toi hämis Smiley
 
Back to top
 
Achievements: 6
Dog PeopleKeyboard VeteranNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroNES-Retro FailcabinTypical Apple User

”Olen Nikander, entinen teurastaja, nykyinen roskakuski, huonot hampaat, samoin vatsa, maksa toimii siinä ja siinä. Turha siis kysyä mitä minä haluan.”
iivil_clown   IP Logged   Chrome 81.0.4044.117  Android 7.0
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #931 - 09.05.2020 at 16:42:14
 
It Chapter Two (2019)  Smiley

Ohjaus: Andy Muschietti
Pääosissa: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader

Itin tarina jatkuu, 27 vuotta ekan osan tapahtumien jälkeen.

Pennywise: For 27 years, I dreamt of you. I craved you... I've missed you!

Ekan osan lapsukaiset ovat yhtä lukuunottamatta kaikki muuttaneet muualle Derrystä ja unohtaneet lapsuuden traumansa. Mutta kun Pennywise saapuu jälleen saalistamaan, niin on Luusereiden kerhon aika taas kokoontua kotikaupunkiinsa.
Kukaan ei ole järin innoissaan Pennywisen kohtaamisesta, mutta asiat etenevät nopeasti siihen pisteeseen, että heidän on pakko tehdä asialle jotain.

Ekan osan nuorten aikuisversiot on tähän suht onnistuneesti valittu. McAvoy ja Chastain ovat ok, mutta Bill Hader on vitun täydellinen valinta. Hän esittää siis Richietä, jota ekassa osassa esitti Finn Wolfhard. Itse asiassa Wolfhard oli jopa toivonut, että Hader näyttelisi tämän roolin.
Myös Pennywisen hahmoon saatu hieman ikää ja nuhjuisuutta lisää, että ajan kulumisen näkee hänessäkin.

Tämä chapter two noudattaa todella paljon enemmän 1990 vuoden minisarjan kuvioita ja etenemisrytmiä kuin aiempi leffa.
Välillä jopa hämmentävän samanlaisia kohtauksia.
Ja vaikka tässä eletäänkin vuotta 2016, niin mukana on myös 1989 vuoteen sijoittuvia kohtauksia. Vaikka lapsukaiset ovat oikeassa elämässä hieman vanhentuneet, niin ei sitä näissä kohtauksissa huomaa.

Tarina etenee sitä tuttua kaavaa, että ensin tutustutaan hahmoihin, ihmetellään ja pelätään pahista, sitten lopulta uskalletaan lähteä kohti taistoa. Mikä siis tarkoittaa jälleen viemäreihin/luoliin menemistä. Eli hahmot kokevat oikeastaan saman seikkailun kuin 27 vuotta aiemminkin, tosin nyt he tuntuvat pelkäävän enemmän.

Mutta mitä tästä nyt sitten jäi käteen?
Kyllä tämä tuo ihan ok tavoin päätökseen ekan osan seikkailun.
Jotain tuntuu kuitenkin puuttuvan. Ja se jokin on se kuuluisa taika. Siinä on jotenkin vain niin paljon enemmän fiilistä, kun lapset juoksevat yliluonnolista mörköä pakoon viemäreissä kuin että nelikymmpiset tekevät samaa. Mutta minkäs elokuva lähdemateriaalilleen voi.
Hahmot tuntuvat olevan tässä myös paljon enemmän erillään kuin ekassa osassa. Ei ole sellaista yhteenkuuluvuutta ja porukalla homma kotiin meininkiä. Ennen kuin vasta lopussa siis.
Itse lopussa on useampi osio. Siis lopputaistoa meinaten. Ja se lopullinen päätös taistolle jätti ainakin mut vähän kylmäksi.

Avataanhan tässä myös Pennywisen historiaa ja alkuperää.
Niissä mennään taas sellaisiin sfääreihin, että olisiko ollut parempi vain jättää selittämättä? Oltaisiin annettu pahan olla vain paha, joka kumpuaa jostain.
Liiallinen asioiden selittäminen vie helposti sen pelottavuuden pois. Ja tässäkin tapauksessa kaiken alkujuuret johtavat syihin, mitkä löytyvät aika monesta muustakin Kingin teoksesta.

Ei tätä missään nimessä ole huonosti tehty. Näyttelijät hoitavat homman kotiin ja hauskojakin hetkiä löytyy.
Ekassa osassa on vain niin paljon enemmän tunnelmaa ja taikaa, että ei tämä voi pärjätä sitä vastaan. Jos eka osa oli ravintolan uunituore pizza parhailla täytteillä, niin tämä oli Saarioisten roiskeläppä, joka mikrossa lämmitetty. Molemmat ovat pizzoja ja vievät nälän, mutta toinen hoitaa sen vain paremmin ja hyvällä fiiliksellä.

Muutamia mietteitä elokuvasta vielä tähän loppuun.
Henry Bowersista, ekassa elokuvassa hän oli melkein Pennywiseä suurempi pahis. Ainakin ilkeämpi jos ei muuta. Tässäkin hän on mukana aikuisena, mutta hahmo jää niin pieneen rooliin, että tuntuu jopa turhalta. En ole kirjaa lukenut tai jos olen, niin yli 20 vuotta sitten, niin en osaa nyt sanoa että onko siinäkään sen enempää roolia kyseiselle hahmolle. Jäi vaan vähän kismittämään.

Tässä on Stephen King mukana ja jopa suht isossa cameossa, kun saa ihan roolia ja vuorosanoja. Mistä sitten rupesin miettimään, että olikohan tässä pientä vinoilua ekan osan suuntaan. Kingin hahmo meinaan huomauttaa että McAvoyn hahmoa kielenkäytöstä. Ekassa osassahan ne pennut hoki vittua enemmän kuin hengittämään kerkesivät. Ja tässä ei todellakaan kiroilla lähellekään niin paljoa kuin aiemmassa osassa.

Sitten lopulta se, että näiden kahden elokuvan kokonaisuus on aika onnistunut Stephen King-filmatisointi mikä on aika harvinaista.
Yksi iso syy yleensä leffojen surkeuteen on se, että ne ovat yrittäneet tiivistää ison kirjan johonkin 1,5h leffaan. Siinä joutuu pakosti karsimaan asioita ja siten menettämään jopa juonesta tärkeitä kohtia. Ja jotkut jutut jätetään jopa selittämättä, mikä tekee elokuvasta vain sekavan.
No nämä It-leffat ainakin ovat panostaneet siihen että tarina kerrotaan kunnolla.
Ekalla osalla oli kestoa 2h15min ja tällä 2h49min. Siitä kertyy jo karvan yli 5 tuntia kokonaiskestoa.
Eli jatkossa kaikki King-leffat vähintään kolmen tunnin kestolla.  Wink

Mutta joo. Ei tämä tosiaan pärjää ekalle osalle. Kaikki parhaat asiat tapahtuvat siinä ja tässä vain lyödään jo kerran kylmentynyt pizza uuniin uudestaan, jotta saadaan ateriointi vietyä loppuun. Tässä leffassa muuten jopa heitetään paljon läppää siitä, että Bill-hahmon kirjoissa aina loput ovat surkeita.

3/5   Näiden kahden elokuvan kokonaisuus on kuitenkin edelleen 3½/5
 
It21.jpg (25 KB | 15 )
It21.jpg
It22.jpg (193 KB | 14 )
It22.jpg
It23.jpg (106 KB | 15 )
It23.jpg
It24.jpg (215 KB | 15 )
It24.jpg
It25.jpg (99 KB | 16 )
It25.jpg
It26.jpg (152 KB | 16 )
It26.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #932 - 11.05.2020 at 17:00:33
 
Dark Phoenix (2019)  Smiley

Ohjaus: Simon Kinberg
Pääosissa: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Sophie Turner, Jessica Chastain

X-Men-juniorit seikkailevat jälleen. Tällä kertaa Jean Grey on hieman hukassa itsensä kanssa ja muuttuu vaaralliseksi.

Raven: [to Charles] It's funny. I can't actually remember the last time you were the one risking something. And by the way, the women are always saving the men around here. You might wanna think about changing the name to X-Women.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1992.
Hahmoista mukana menossa ovat: Charles Xavier, Raven/Mystique, Hank McCoy/Beast, Jean Grey, Scott Summers/Cyclops, Ororo Munroe/Storm, Peter Maximoff/Quicksilver, Kurt Wagner/Nightcrawler sekä tietysti Magneto. Jeccica Chastain on avaruusolento Vuk.
En nyt oikein tiedä mitä tämän tarinasta pitäisi sanoa. Yksinkertaisinta varmaan todeta, että Ryhmä-X:n sisällä on ristiriitoja ja heidän polkunsa kulkee tässä sinne minne Jean heitä "johdattaa".

Ja nyt suoraan sanottuna elokuva tuntuu tarinansa ja tapahtumiensa puolesta turhimmalta X-Men-seikkailulta mitä on tapahtunut viimeiseen 20 vuoteen.
Sophie Turnerin esittämä Jean Grey on todella vaisu hahmo verrattuna Famke Janssenin esityksiin aiemmista elokuvista.
Ja Turnerilla ei todellakaan ole riittäviä näyttelijäntaitoja kannatella elokuvaa niin isossa roolissa, mitä hänelle on annettu.
Vuorosanat tulevat kuin liukuhihnalta ja ilman sen suurempia tunteita tai eleitä. Ei mitään fiilistä esityksessä.
Sivuroolissa hän varmasti menettelisi, mutta tämä oli liian näkyvä osa. Varsinkin kun muut X-Menit jäävät aika varjoon, kun Jeanin lisäksi Charles ja Magneto ottavat oman ruutuaikansa.

Onhan tämä jälleen kerran teknisesti ihan hyvin toteutettu, kun budjetit kunnossa jne. Muutamat ihan ok tappelut ja lopussa tapahtuva juna-osuus itsessään oli aika jees.
Mutta muuten tämä on aika yhdentekevää.
Jos on kunnon tappokankkunen, missä näköä haittaa ja aivot eivät ihan täysillä synapseilla toimi, niin silloin tämä on juuri oikea elokuva.

2½/5
 
DarkPhoenix1.jpg (152 KB | 14 )
DarkPhoenix1.jpg
DarkPhoenix2.jpg (106 KB | 14 )
DarkPhoenix2.jpg
DarkPhoenix3.jpg (234 KB | 14 )
DarkPhoenix3.jpg
DarkPhoenix4.jpg (87 KB | 14 )
DarkPhoenix4.jpg
DarkPhoenix5.jpg (37 KB | 15 )
DarkPhoenix5.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #933 - 11.05.2020 at 18:30:11
 
Interstellar (2014)  Smiley

Ohjaus: Christopher Nolan
Pääosissa: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine

Nyt kun olin haltuuni vihdoin saanut Interstellarin 4K-version, niin pitihän se katsontaan laittaa. Ja voi perkeles, kun oli just niin upea kokemus kuin muistelin ja odotinkin.
Alla vielä kertauksena mielipiteet jokusen vuoden takaa, kun BD:llä leffan ekaa kertaa katsoin.

Wiizeli wrote on 27.05.2015 at 17:43:54:
Maapallo tekee kuolemaa ja jostain tuolta avaruudesta pitäisi löytää uusi koti.

Dr. Brand, Cooper: We need the bravest humans to finds us a new home.
Cooper: But the nearest star is over thousand years away.
Doyle: Hence the bravery.


Interstellar, hehkutettu elokuva Christopher Nolanilta, joka ei pahemmin huonoja elokuvia ole tehnyt.
Voitte uskoa että oli sangen kovat odotusarvot tätä leffaa kohti.
Ja elokuva toimi paremmin kuin hyvin. Se vastasi kaikkia odotuksia ja ylitti ne.
Tosin en mä oikein osannut odottaa mitään, kun en varsinaisesti juonesta tiennyt.
Mitä nyt olin vain kuullut ohimennen jostain aikaerojutusta, mutta ei siitä sen enempää.
Se ei itse asiassa ollut edes mikään spoileri vaan se todetaan jo leffassa itsessäänkin ennen kuin vauhtiin päästään.

Elokuvan tarina sijoittuu lähitulevaisuuteen, mutta tarkkaa aikaa ei kerrota. Ihan tarkkaan ei myöskään kerrota, että mitä kaikkea maapallolla on mennyt vituiksi. Pieniä vihjeitä ja juttuja toki kerrotaan, mutta täysi totuus jää uupumaan. Tämä ei kuitenkaan haittaa. Elokuvan perusasetelmat ovat kuitenkin niin selvät, että ei noita tietoja varsinaisesti jää kaipaamaan.
Leffalla on kestoa 169 minuuttia, eli siis vajaa kolme tuntia. Kaikki tuo aika on onnistuttu käyttämään hyvin. Missään vaiheessa ei iske tylsyys tai lähde ajatukset harhailemaan. Tästä kuuluu kiitos niin tarinalle kuin näyttelijöille että musiikeille.

Musiikeista on vastuussa Hans Zimmer, joka oli saanut ohjaajalta käskyn tehdä vähän jotain erilaista normaalien orkesteri-musiikkien sijasta.
Ja Zimmer on tehnyt murskaavaa jälkeä. Ei elokuvassa musiikit tauotta pauhaa vaan mennään sangen vähäeleisesti, mutta sitten juuri oikeissa kohdin alkaa soimaan hiton upeat syntikka(?)musat. Saatanan mahtipontiset sellaiset. Itselle ainakin toimi niin hyvin, että melkein selkäkarvat nousivat pystyyn.
Zimmer on myös hienosti musiikkiin yhdistänyt yhden elokuvan teemoista, jonka kuulee aika selkeästi.

Näyttelijäpuolella on pelkkää rautaista ammattilaista, niin pääosissa kuin sivurooleissakin. En nyt viitsi alkaa nimiä mainitsemaan, koska itse koin ainakin yhden positiivisen yllätyksen leffan aikana. Tämä tosin johtuu varmaan osittain siitä, kun en tiennyt elokuvasta tai sen castista oikein ketään ennakkoon.
Mutta joo, McConaughey on varmasti tehnyt kaikille näyttelijäntaitonsa selväksi viimeisten viiden vuoden aikana ja sama loistava linja jatkuu tässäkin.
Nolanin luottopakki Michael Caine suorittaa normaalin laatutyönsä.

Viimeistään elokuvan lopussa tulee katsojalle selväksi, että Nolan on 2001: A Space Odysseyn nähnyt ja mies sen myöntää myös itse yhdeksi esikuvaksi tälle.
Ei nyt mitään varsinaisen suoraa kopiointia ole kyseessä, mutta vahvaa samankaltaisuutta on ilmassa. Jos se on hyvin tehty niin sehän on vain kunnianosoitus. Huonosti tehtynä se on sitten varastamista.

Elokuva toimii joka osa-alueellaan ja jää vielä mieleenkin loppumisensa jälkeen.
Jotenkin sellainen tunne että tämän saatan katsoa uudestaan yllättävänkin nopeasti.

4½/5


Aika pitkälti olen samaa mieltä edelleen.
Upea avaruusseikkailu kohti tuntematonta.
Mukana paljon ihmisten välistä draamaa.
Jännitystä. Vaarallisia tilanteita. Näyttäviä erikoistehosteita.
Ja ne Hans Zimmerin musiikit!
Jos tätä elokuvaa katsoessa ei irtoa minkäänlaisia tunteita, niin aika kylmä ihminen saa olla.

Oli muuten kolmas peräkkäinen elokuva nyt missä oli Jessica Chastain mukana. Ja tämä ei ollut millään tavoin edes suunniteltua.
Jotain muutakin piti tästä vielä kommentoida, mutta enhän minä enää muista että mitä.
Tai no ainakin sen voin sanoa, että paras Nolanin ohjaus.
Ja korotan aiempaa scoreani.

5/5

 
Interstellar0_001.jpg (159 KB | 14 )
Interstellar0_001.jpg
Interstellar1_001.jpg (158 KB | 14 )
Interstellar1_001.jpg
Interstellar2_001.jpg (130 KB | 14 )
Interstellar2_001.jpg
Interstellar3_001.jpg (129 KB | 14 )
Interstellar3_001.jpg
Interstellar4_001.jpg (121 KB | 14 )
Interstellar4_001.jpg
Interstellar5_001.jpg (265 KB | 14 )
Interstellar5_001.jpg
Interstellar6_001.png (1283 KB | 14 )
Interstellar6_001.png
Interstellar7_001.jpg (253 KB | 14 )
Interstellar7_001.jpg
Interstellar8_001.jpg (142 KB | 16 )
Interstellar8_001.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #934 - 12.05.2020 at 16:46:37
 
The Mule (2018)  Smiley

Ohjaus: Clint Eastwood
Pääosissa: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Andy Garcia, Ignacio Serricchio

Tositapahtumiin perustuva tarina yhdeksänkymppisestä sotaveteraanista, joka päätyy huumekartellin muuliksi.

Earl Stone: Yeah next time you see me, I'll be texting my brains out!

Elokuvassa seurataan siis ~90v Earl Stonea, joka ammattinsa/harrastuksensa puolesta häärää kukkien parissa. Kukat vievät miehen aikaa jopa niin paljon, että oma perhe jää hunningolle. Niinpä kun nykyaika ajaa ohi Earlin kukkabisneksen, niin miehelle ei oikeasti jää mitään käteen. Ei edes rakastavaa perhettä, koska vuosien laiminlyönti on tehnyt tehtävänsä.
Sitten ihan puhtaasti sattumalla Earl saa tarjouksen alkaa hommiin kartellille. Ei tarvitse kuin ajaa paikasta a paikkaan b ja rahaa tulee.
Earl ei varsinaisesti alkuun tiedä mihin ryhtyy, mutta raha vie lopulta mukanaan. Ja pian sitä ollaankin jo aika syvällä kartellin maailmassa.

Tuntuu oikeasti liian hyvältä ollakseen totta, että tämä on tositapahtumiin perustuva elokuva. Ja vielä se, että Clint Eastwood on juuri sopiva mies tähän projektiin.
Clint on ollut 87-88v, kun elokuva tehty. Eli aika täydellinen iän puolesta rooliin. Ja onhan Clintissä sellainen tietty asenne, joka vielä nytkin hänestä huokuu vaikka ikä päälle painaa.
Ikäisekseen vetreässä kunnossa oleva Eastwood on oikeasti aika hiton täydellinen pääosa tähän elokuvaan. Voin suoraan sanoa, että ihan Eastwoodin takia minulla kiinnostus tätä elokuvaa kohti heräsi.

Ruudulla nähtävä Earl on mainio tapaus. Vaikka miehen elämä ei varsinaisesti maailman onnellisimmassa tilanteessa ole, niin silti hän nauttii kaikesta siitä, mitä nautittavissa on. Ja hän ei ole moksiskaan kartellin pahisten seassa. Ehkä se, että hän on ollut aikoinaan sodassa ja kokenut ties mitä. Ehkä se, että hänellä ei varsinaisesti ole mitään menetettävää, niin mikäs on katsoessa mitä homma tuo tullessaan.
Toki elokuvassa tuodaan myös esille oikeita motiiveja sille, miksi Earl tekee mitä tekee.
Hieno hahmo kuitenkin, joka kantaa hyvin tätä elokuvaa.
Onhan Earlissa toki paljon sitä perinteistä Clintiä, mutta se että se perinteinen Clint koetaan vielä näinkin vanhoina vuosina, niin ai että.

Leffassa on tosiaan laatunäyttelijöitä vähän joka sivuroolissa.
Nähdäänpä elokuvassa myös Clintin oikea tytär esittämässä hänen tytärtään ja myös vävypoika löytyy näyttelijöistä.
Mutta edelleen tuon esiin ja painotan sitä, että tämä on täysin Clintin näytöstä.
Puhumattakaan nyt siitä, että hän on myös ohjannut tämän.

Tapahtumiltaan elokuva on kuitenkin suht yksinkertainen. Mitäpä ihmeellistä ~90v ihmisen elämässä nyt tapahtuisi. Siis kartellin hommien lisäksi. Paljon seurataan sitä kuinka Earl ajelee pitkin maita & mantuja kamaa kuskatessaan.
On tässä mukana myös toki perhedraamaa ja pientä jännitystä kartellin puolelta. Huumoriakin mahtuu mukaan.

Tämä oli oikein hyvä elokuva. Tätä katsoessa ei varsinaisesti ollut kiire minnekään ja silti koko ajan oli mielenkiintoa seurata mitä seuraavaksi tapahtuu. Erittäin onnistunut fiilis siis kauttaaltaan tässä.
Yksi pieni asia aiheutti hieman ihmetystä, mutta ei se elokuvaa mitenkään pilannut.
Spoiler:
Kun Earl on hoivaamassa kuolevaa ex-vaimoaan, niin miksi kukaan ei vain paikantanut Earlin puhelinta? Kyllä luulisi että kartelli olisi jonkin find my phone-appin pistänyt hänen puhelimeensa.


Ja nyt on se tosi asia vielä tunnustettava, että koska olen Clint Eastwood-fanboi, niin se voi vaikuttaa kaikkeen suhtautumiseen tämän elokuvan suhteen, jopa scoren.

4/5
 
TheMule1.jpg (59 KB | 14 )
TheMule1.jpg
TheMule2.jpg (73 KB | 14 )
TheMule2.jpg
TheMule3.jpg (54 KB | 14 )
TheMule3.jpg
TheMule4.jpg (35 KB | 14 )
TheMule4.jpg
TheMule5.jpg (61 KB | 15 )
TheMule5.jpg
TheMule6.jpg (129 KB | 15 )
TheMule6.jpg
TheMule7.jpg (119 KB | 14 )
TheMule7.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #935 - 15.05.2020 at 15:59:06
 
Independence Day (extended cut) (1996)  Smiley

Ohjaus: Roland Emmerich
Pääosissa: Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum

David Levinson: You really think you can fly that thing?
Captain Steven Hiller: You really think you can do all that bullshit you just said?


Kaikkihan Independence Dayn tietätävät ja kaikkihan sen varmaan ovat myös nähneet. Kuin myös minäkin ja aika moneen kertaan. Silti tuli jälleen sen pariin palattua.
Tässä UHD-kiekolla oli myös extended cut-versio, joka tuli ihan yllärinä. En ole satavarma olenko tätä versiota ennen nähnyt.
9 minuuttia kuitenkin enemmän tapahtumia tässä.

Tarina tosiaan se kaikille tuttu. Avaruusolennot saapuvat maapallon ympärille isoilla aluksillaan ja sitten alkaa iso hyökkäys, missä paikkoja tuhoutuu ja ihmisiä kuolee. Paljon näyttäviä tehosteita ja räjähdyksiä.
Ja sitten Ameriikan tyypit aloittavat läpi maan raikuvan USA! USA! USA!-kannatushuudon minkä myötä tiedemiehet ja armeijan jannut keksivät kuinka muukalaiset häädetään maasta pois.
No ei ehkä ihan noin, mutta tiettyjä viiteitä tuohon USA the best-meininkiin löytyy kyllä.

Näyttelijöiden puolesta tässä on kaikki hyvin.
Will Smith on juuri aloittanut urallaan vakavampien roolien tekemisen. Tai siis ei komedioiden tekemisen. Bill Pullman on enemmän kuin sopiva jenkkien presidentin rooliin. Ja Jeff Goldblum tiedemiehen/sen viisaan roolissa toimii, kuten ennenkin hänen kohdallaan on havaittu toimivan.
Sivuosista löytyy sitten vaikkapa Randy Quaidia juoppona ja Judd Hirschiä perus juutalaisena. Roolit tehty ehkä vähän ylilyöviksi, mutta toimivia kuitenkin. Hyvää kevennystä tuovat elokuvaan.

Elokuvahan oli tosiaan aikoinaan, 24 vuotta sitten, oikein näyttävä ja iso tapaus. Isoja avaruusaluksia, isoja räjähdyksiä ja tunnettuja kohteita ja paikkoja pistettiin maantasalle. Oli niin komiaa.
Nyt täytyy kyllä sanoa, että ikä näkyy aika reippaasti tässä. Ei sinällään haittaa elokuvasta nauttimisesta, mutta kyllä se tietty tehostespektaakkelin leima on menetetty täysin.
Erinäisten paikkojen räjähdyksissä näkee niin selvästi, että kyseessä on pienoismalli, mikä posautetaan. Ja joissain kohdin tehosteet ovat vain hieman päälle liimattuja.

Ikä näkyy myös tietyissä elokuvan asenteissa ja kohtauksissa.
No siis tietty tuo, että jenkit pelastaa maailman, on hiton vahvana tässä. Muu maailma oikeasti vain odotti että näin tulee käymään.
Sitten on se presidentin motivaatiopuhe sotilaille.
Ja toki sellainen väkinäinen vitsin vääntäminen sivuhahmojen toimesta.

Mitä tulee sitten tähän extended cut-versioon. Aika 50/50 kokemus.
Osa lisäyksistä ihan hyviä ja oikeasti selittivät juonta tai muita juttuja. Kun sitten taas muutama kohtaus täysin turha. Ymmärrän erittäin hyvin miksi ne muutamat oli jätetty pois teatteriversiosta.
Ei extended kuitenkaan lisää teatteriversioon mitään sellaista, minkä takia olisi oleellista nähdä juuri pidennetty versio.

On tämä edelleen ihan ok elokuva, mutta ajan hammas on kyllä puraisemaan päässyt. Ei toimi ihan niin hyvin kuin silloin joskus aikoinaan.

3½/5
 
ID41.jpg (162 KB | 12 )
ID41.jpg
ID42.jpg (91 KB | 12 )
ID42.jpg
ID43.jpg (107 KB | 12 )
ID43.jpg
ID44.jpg (90 KB | 13 )
ID44.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
nassekova
Offline
NES-Retro Expert
****

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 4204

Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #936 - 15.05.2020 at 16:03:29
 
Tää oli todella päräyttävä setti ku nasse 10v kävi leffateatterissa aikonaan kaverin kanssa kattoon!
 
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Radikus
Offline
NES-Retro Administrator
******

'Nuff Said!

Posts: 71897

Helsinki - Finland
Gender: male

Live: Radikus
PSN: Radikus
NNID: RadikusRe: Wiizelin Leffaluola
Reply #937 - 15.05.2020 at 18:01:15
 
VHS ja UHD näyttää noi tehosteet varmaan vähän eri tavalla.
 
Back to top
 
Achievements: 20
Beersider24h MarathonHC Movie CollectorCat PeopleNES-Retro ChampionSocial AdventurerAchievement ArtistNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroRetro Dealerbassokoira's Long Con VictimKeyboard VeteranClothed by NES-RetroItem AcquiredFirst Successful SaleTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatMedal of HonorDonated to AVGN

I used to think that my life was a tragedy, but now I realize, it's a comedy.
WWW 47361 Radikus Radikus Radikus Rad1kus 4 ur9969391 Radikus Radikus Rad1kus   IP Logged   Safari 13.0.5  iOS 13.3.1
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #938 - 16.05.2020 at 09:35:09
 
Radikus wrote on 15.05.2020 at 18:01:15:
VHS ja UHD näyttää noi tehosteet varmaan vähän eri tavalla.


Ehkä kenties.
Silloin kun ton on ekaa kertaa katsonut, niin tainnut tv:nä olla max. 24" ruutu ja lähteenä tosiaan se VHS.
DVD:kin on sitten aikoinaan tullut katseltua max. 37" ruudulta.
BD:n katsomisesta mulla ei hirveämmin ole muistikuvia ja se kuitenkin hyllyssä oli.

JA bonuskuva ID4:stä. Ihan itse otin tämän.
 
ID45.jpg (913 KB | 12 )
ID45.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #939 - 16.05.2020 at 10:55:37
 
Independence Day: Resurgence (2016)  Smiley

Ohjaus: Roland Emmerich
Pääosissa: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Jessie T. Usher, Maika Monroe

Pakkohan se oli ID4:n jälkeen myös jatko-osa katsoa uudestaan.
Ja kyllähän mä sen muistin, että ei tämä mikään ihmeellinen ollut. Kertoo jotain myös elokuvasta, että en juuri mitään muuta sitten tästä elokuvasta muistanutkaan.

Seuraavanlaisesti tätä tuli aikoinaan kommentoitua:

Wiizeli wrote on 11.12.2016 at 10:06:11:
Independence Day: Resurgence  Smiley

No jaa, oishan tää voinut huonompikin olla.
Ihan ok määrä vanhoja naamoja saatu takaisin ekasta leffasta. Isoin nimi Will Smith toki puuttuu, koska Fox ei suostunut pulittamaan tarpeeksi massia.

Tykkäsin siitä, että elokuvassa elettiin vaihtoehtoisessa todellisuudessa, koska 20 vuoden takaisin hyökkäyksen jäämistöstä ihmiskunta on hyödyntänyt muukalaisten teknologian ja muutenkin oppinut virheistään.

Vaikka elokuvassa hommat koko ajan olivatkin aika isosti käynnissä, niin silti tästä jäi jotenkin se suuruuden tunne puuttumaan. Ei ollut oikein mitään sellaista, mikä olisi säväyttänyt.
Elokuvan lopussa oli sitten sellainen tunne, että jaa tässä tämä sitten oli.
Tosin tällehän on jatkoa tulossa. Ilmeisesti suunniteltu jatko jo ennen tämän valmistumistakaan.

3/5


Mitä jäi tällä kertaa käteen?
Allekirjoitan edelleen noi aiemmin mainitut jutut. Varsinkin tuo vaihtoehtoinen todellisuus aiempien tapahtumien jälkeen on hyvä juttu. Mutta siihen ne hyvät jutut jäävätkin.
Todekkakin puuttui sellainen suuruuden tunne tästä. Eeppisyys. Nyt oli vain sekava scifitaistelu.

Mutta se isoin asia mikä tässä itseä häiritsi ja ehkä kenties myös eniten kusi elokuvaa kaikin puolin: Aivan liikaa hahmoja.
Tässä on koottu kasaan vähän kaikki mahdolliset tyypit, jotka olivat myös ekassa elokuvassa. Ne ketä ei ole saatu mukaan, niin sitten on tehty heidän hahmoilleen lapsi, joka on sitten mukana menossa. Ja näiden lisäksi on sitten vielä tehty iso joukko muita sivuhahmoja mukaan. Eli nyt elokuvaa seuratessa tarina on aivan helvetin pirstaleinen, kun vähän väliä seurataan eri hahmojen etenemistä eri tilanteissa.

Tässä olisi pitänyt keskittyä maximissaan siihen, että seurataan Liam Hemsworthin ja kumppaneiden menoa avaruudessa sun muissa actioneissa ja Jeff Goldblumin sekä hänen joukkojensa menoa maankamaralla. No siis niin on nytkin, mutta näiden lisäksi ne miljoona muuta sivuhahmoa joiden menoa seurataan, niin ei. Ei vain toimi.
Aivan liikaa tapahtumia joka suunnassa ja osa täysin turhia jopa.

Sitten tähän on tehty myös niitä pakollisia silmäniskuja ekan elokuvan suuntaan. Jotain samoja repliikkejä tai samantyylisiä tilanteita. Ja pitääpä jopa presidentti jälleen motivaatiopuheen...

No kyllähän tämän katsoi, mutta ei vedä millään tavoin vertoja ekalle elokuvalle. Eikä tässä nyt oikein varsinaisesti ole edes syytä tälle elokuvalle. Siis rahan lisäksi.
Tiputan scoreani alkuperäisestä arviosta.

2½/5
 
IDR1.jpg (116 KB | 12 )
IDR1.jpg
IDR2.jpg (123 KB | 12 )
IDR2.jpg
IDR3.jpg (109 KB | 12 )
IDR3.jpg
IDR4.jpg (105 KB | 14 )
IDR4.jpg
IDR5.jpg (111 KB | 12 )
IDR5.jpg
IDR6.jpg (109 KB | 12 )
IDR6.jpg
IDR7.jpg (151 KB | 12 )
IDR7.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #940 - 19.05.2020 at 15:48:26
 
Forrest Gump (1994)  Smiley

Ohjaus: Robert Zemeckis
Pääosissa: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field, Mykelti Williamson

Drill Sergeant: Gump! What's your sole purpose in this army?
Forrest Gump: To do whatever you tell me, drill sergeant!
Drill Sergeant: God damn it, Gump! You're a god damn genius! This is the most outstanding answer I have ever heard. You must have a goddamn I.Q. of 160. You are goddamn gifted, Private Gump.


Oonhan mä Forrest Gumpin useasti nähnyt. Ekaa kertaa silloin joskus, kun se ekaa kertaa suomessa videolla ilmestyi eli 1994-95 tienoilla. Sen jälkeen se on tullut säännöllisen epäsäännöllisesti katsottua. Mutta nyt kun tätä katselukertaa olin aloittamassa, niin tajusin että olen tämän viimeksi katsonut DVD:ltä. Eli viime kerrasta saattaa olla aikaa yli 10 vuotta.

Kaikkihan toki tietävät elokuvan juonen, missä Tom Hanks esittää hieman hidasälyistä mutta hyväsydämistä Forrest Gumpia. Tarina seuraa hänen elämäänsä nuoresta pojasta aina sinne jonnekin hieman alle neljänkympin ikään. Matkan varrelle riittää sitten jos jonkinmoisia tapahtumia.

Vaikka elokuvan perustarina hyvin muistissa olikin, niin jotenkin tällä kertaa kaikki toimi vain helvetin hyvin. En ole oikeasti koskaan nauttinut tämän elokuvan katsomisesta niin paljoa kuin nyt. En sitten tiedä onko iän myötä tapahtunut jotain henkistä kehitystä tai taantumista, mikä nyt sitten vaikuttaa. Mutta iski kovaa melkein joka kohtauksellaan, kun eilen tämän katsoin.

Elokuvan tarinahan on todella monipuolinen. Maisemat vaihtuvat ja sivuhahmoja riittää. Toki aina on se tietty kotipaikka ja ne määrätyt hahmot jotka saavat eniten ruutuaikaa.
Tom Hanks sai ansaitusti roolistaan Oscarin parhaasta miespääosasta. Gary Sinise oli ehdolla sivuosastaan, mutta ei voittanut. Mutta hyvin tässä kyllä vetivät myös Mykelti Williamson ja Sally Fieldkin. Molemmat olivat oikein näkyviä hahmoja aina kun ruudulle päätyivät.
Mutta tässä elokuvassa oikeastaan jokainen hahmo oli oikein hyvin tehty. Vaikka olisi vain muutaman sekunnin mittainen kohtaus jollain, niin silti kyseessä saattoi olla hauska tai koskettava suoritus.

Elokuvahan sai myös tehosteistaan Oscarin, mitä ei tälläiseltä elokuvalta välttämättä heti tulisi odottaneeksi.
Esimerkiksi kohtaukset joissa Forrest Gump on lisätty osaksi historiallisia hetkiä ja saatu aikaiseksi tilanteet, missä hän tapaa vaikka John Lennonin tai Richard Nixonin.

Leffan 2h22min kestoon mahtuu yllättävän monta hienoa, hauskaa ja koskettavaa kohtausta. On draamaa, komediaa ja jopa hieman toimintaa. Paljon löytyy hienovaraisia vitsejä, mitkä perustuvat Forrestin hitauteen, mutta ne eivät kuitenkaan mollaa hahmoa tyhmäksi. Ja onhan tässä suurimman osan ajasta vain hyvä fiilis päällä, kun katsoo tätä.
Voittihan tämä sen parhaan elokuvan Oscarinkin.

Toimi vain paremmin kuin koskaan ennen tämä elokuva. Ei pahemmin heikkoja hetkiä sekaan mahtunut.

4½/5

 
ForrestGump1.jpg (119 KB | 13 )
ForrestGump1.jpg
ForrestGump2.jpg (480 KB | 11 )
ForrestGump2.jpg
ForrestGump3.jpg (30 KB | 11 )
ForrestGump3.jpg
ForrestGump4.jpg (456 KB | 11 )
ForrestGump4.jpg
ForrestGump5.jpg (193 KB | 11 )
ForrestGump5.jpg
ForrestGump6.jpg (135 KB | 11 )
ForrestGump6.jpg
ForrestGump7.jpg (217 KB | 11 )
ForrestGump7.jpg
ForrestGump8.jpg (181 KB | 11 )
ForrestGump8.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #941 - 20.05.2020 at 16:22:02
 
Welcome to the Jungle (2013)  Smiley

Ohjaus: Rob Meltzer
Pääosissa: Adam Brody, Rob Huebel, Megan Boone, Kristen Schaal, Eric Edelstein, Jean-Claude Van Damme

Pienen mainostoimiston porukka lähtee ryhmähenkeä rakentavalle retkelle autiolle saarelle asiantuntevan eräoppaan johdolla.
Ja hommat menevät enemmän kuin vituiksi.

Okei, kyse on siis tosiaan jossain määrin B-luokan leffasta johon on saatu Van Damme vetonaulaksi. Juoni on paikoitellen typerä ja vetää överiksi vääristä kohdin, mutta silti tästä sai ihan hyvää fiilistä aikaiseksi. Alun juonikuviot ja ihmisten laumatyperyys aiheutti oikeasti ärsytystä, mutta sitä huolimatta tämä oli yllättävän nautinnollinen.

Pääosan Adam Brody on varmaan ollut yhdessä sun toisessa tv-sarjassa, mutta yhtään en nimetä osaa näin suoraan. Silti tyypin tunnistin. Rob Huebel on kuin köyhän miehen Will Arnet ja Eric Edelstein köyhän miehen Seth Rogen. Kertoo varmasti kaiken tarpeellisen hahmoista ja heidän tyylistään. Megan Boone sitten taas Blacklististä tuttu naikkonen ja Kristen Schaal aika monessakin komediassa ollut mukana.
Van Damme on tässä mukavan komediallisena. Tekee periaatteessa kaikkea sellaista, mistä hän on tunnettu, mutta sillai itseironisesti ja se toimii vallan hyvin.
Onpa tässä mukana menossa myös pari Van Dammen lastakin. Tai siis aikuisia ihmisiä he tässä ovat, mutta siis.

Olihan tämä tietyllä tavalla typerä ja yksinkertainen komedia, mutta omaan väsyneeseen olotilaan toimi ihan tarpeeksi hyvin.
Annan kuitenkin suht alhaisen scoren, koska ei tässä varsinaisesti mitään pyörää uudestaan keksitty ja oli tässä niin vahvana paikoitellen se jo aiemmin mainittu typeryys.
Ilmaiseksi ja tai erittäin pienellä hinnalla kuitenkin ihan tarkastamisen arvoinen jos typerät komediat uppoavat.

2½/5

 
WelcomeJungle1.jpg (173 KB | 12 )
WelcomeJungle1.jpg
WelcomeJungle2.jpg (92 KB | 11 )
WelcomeJungle2.jpg
WelcomeJungle3.jpg (124 KB | 11 )
WelcomeJungle3.jpg
WelcomeJungle4.jpg (116 KB | 11 )
WelcomeJungle4.jpg
WelcomeJungle5.jpg (117 KB | 11 )
WelcomeJungle5.jpg
WelcomeJungle6.jpg (80 KB | 11 )
WelcomeJungle6.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #942 - 22.05.2020 at 15:16:53
 
Kill'em All (2017)  Smiley

Ohjaus: Peter Malota
Pääosissa: Jean-Claude Van Damme, Autumn Reeser, Peter Stormare

Hiljaiseen ja osittain suljettuun sairaalaan saapuu kerta rysäyksellä isompi lasti potilaita. Jonkinlaisessa ammuskelussa ovat olleet osallisena. Pian sairaalaan saapuu myös mies aseen kanssa, etsien jotakuta. Hän kysyy kerran ja ampuu sitten, jos ei vastaus miellytä.
Yksi sairaalaan saapuneista potilaista on Philip (Van Damme). Hänen tehtäväkseen jää estää täyden teurastuksen syntyminen. Tai jotain...

Elokuvalla oli sinällään ihan ok lähtökohdat, joista olisi voinut jotain saada aikaiseksikin. Mutta ei. Ei todellakaan. Ei.
Tässä yritetään saada jotain aivan liian monimutkaista aikaiseksi.
Leffa pohjustaa itseään ~30 vuoden takaisella Yugoslavian sodalla ja sitä seuranneilla asioilla. Eli siinä on joidenkin hahmojen alkuperää/motivaatiota.
Mutta sitten elokuvaa seurataan kahdessa eri aikajanassa.
Välillä ollaan sairaalan jälkeisissä tunnelmissa, missaä Peter Stormaren esittämä FBI-agentti kuulustelee sairaalasta selvinnyttä hoitsua, Suzannea jota Autumn Reeser esittää.
Suzanne sitten kertoo miten tapahtumat etenivät. Välillä kuitenkin aina palataan FBI:n tykä ja riidellään asioista.

No jotta elokuva ei olisi liian yhtenäinen, niin tuon lisäksi jokaisen hahmon kohdalla esitetään jonkinsortin taustatarina ja toki flashbackina menneisyyteen. Ja tämä siis oikeasti todella monen hahmon kohdalla. Eli leffassa hypitään kohtausten ja aikajanojen välillä aivan joka suuntaan ja vähän väliä. Todella hienoa.

Jos elokuvan etenemistyyli on perseestä, niin on myös kuvauskin. Kamera tärisee ja heiluu. Välillä ollaan aivan iholla ja sitten taas yleiskuvassa. Jäi tunne, että kameramieheksi oli palkattu lähiseudun koditon viinapalkalla. Koska ei tässä ainakaan budjetti kovin suuri ole voinut olla.
Ei varmaan kauheasti yllätä, että elokuvan ohjaajalle, Peter Malotalle, tämä oli ensiohjaus. Miehellä on eniten uraa tullut tehtyä stunttihommissa ja pienissä rooleissa toimintaleffoissa.
Hän on sattumoisin ollut aika paljon Van Dammen leffoissa mukana...

Mukana menossa on myös Van Dammen poika Kris, joka esittää yhtä leffan pahiksista. Krisillä on oikeasti taitoja taistelulajeissa ja tässä hänellä on kaksintaistelu isänsä kanssa. Periaatteessa Kris käy isänsä kimppuun käyttäen aseenaan juuri sitä potkua mistä isukki kuuluisaksi aikoinaan tuli. Itse taistelu jää kuitenkin aika pettymykseksi.

Ei varmaan yllätä kun kerron, että näyttely on surkeaa läpi elokuvan. Jopa Peter Stormare tekee ehkä uransa surkeimman suorituksen. Autumn Reeser on ainoa joka ei sillai häiritse näyttelynsä puolesta.
Van Dammen hahmo on jostain syystä hirveän henkihieverisen oloinen läpi leffan, mutta ehkä miehellä vain ikä painaa ja parempaan ei enää pysty.

Elokuva oli aika surkeaa menoa alusta loppuun. Oikeasti selasin kännykkää aika paljon tämän aikana. Mutta halusin silti seurata loppuun, että miten käy. Niin tässä on yritetty tehdä twistiä loppuun. En tosin tiedä miksi sitä pitäisi kutsua. Vitun tökerö ja tyhmä sekä väkinäinen loppusilaus?

Oli muuten tän rinnalla toi Welcome to the jungle aikamoinen mestariteos.

1/5
 
Killemall1.jpg (97 KB | 11 )
Killemall1.jpg
Killemall2.jpg (81 KB | 11 )
Killemall2.jpg
Killemall3.jpg (155 KB | 11 )
Killemall3.jpg
Killemall4.jpg (62 KB | 11 )
Killemall4.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Radikus
Offline
NES-Retro Administrator
******

'Nuff Said!

Posts: 71897

Helsinki - Finland
Gender: male

Live: Radikus
PSN: Radikus
NNID: RadikusRe: Wiizelin Leffaluola
Reply #943 - 22.05.2020 at 16:11:33
 
Huhhuh, harmi ettei ehtinyt meidän Dammeputkeen. Cheesy
 
Back to top
 
Achievements: 20
Beersider24h MarathonHC Movie CollectorCat PeopleNES-Retro ChampionSocial AdventurerAchievement ArtistNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroRetro Dealerbassokoira's Long Con VictimKeyboard VeteranClothed by NES-RetroItem AcquiredFirst Successful SaleTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatMedal of HonorDonated to AVGN

I used to think that my life was a tragedy, but now I realize, it's a comedy.
WWW 47361 Radikus Radikus Radikus Rad1kus 4 ur9969391 Radikus Radikus Rad1kus   IP Logged   Safari 13.0.5  iOS 13.3.1
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16601

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Wiizelin Leffaluola
Reply #944 - 22.05.2020 at 16:23:45
 
The Prestige (2006)  Smiley

Ohjaus: Christopher Nolan
Pääosissa: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Michael Caine

Elokuva sijoittuu 1800-luvun loppuun ja seuraa kahden taikurin keskinäistä taistelua paremmuudesta. Samalla se on kertomus siitä kuinka pitkälle ihminen on valmis menemään saadakseen haluamansa.

Alfred Borden: Are you watching closely?

Jos en nyt aivan väärin muista, niin The Prestige oli ensimmäisten BD-elokuvieni joukossa, kun sitä formaattia aikoinaan keräämään aloin. Vuosi oli varmaan 2007 tjs.
Ja elokuva iski silloin lujaa. Se on iskenyt lujaa jokaisella katselukerralla ja se iski lujaa nytkin.
Vaikka tarinassa on asioita, jotka ovat parhaimmillaan kun elokuvan kokee ensimmäistä kertaa, niin silti tämä kaikki toimii edelleen. Se jos mikä kertoo hyvin tehdystä elokuvasta.

Leffassa keskitytään melko täysin Alfred Bordenin (Bale) ja Robert Angierin (Jackman) hahmoihin. Mukana toki sivuhahmoja joista vahvimmin läsnä ovat Michael Cainen esittämä Cutter sekä Scarlett Johanssonin esittämä Olivia.
Mutta nähdäänpä elokuvassa mm. myös Andy Serkis ja David Bowie.
Elokuva on erittäin hahmovetoinen. Isoja ulkokohtauksia ei pahemmin ole ja muutkin sijainnit ovat isolta osin teattereiden sisustoja tai ihmisten koteja. Eikä tässä kyllä edes tule niin hirveästi kiinnitettyä huomiota siihen missä mennään tai missä ollaan, kun hahmot ovat niin hyvin tehtyjä ja näyteltyjä. Ja suurin osa ajasta ollaan Lontoossa.

Tämä on yksi niistä elokuvista joka herättää varmasti halun katsoa tarina uudestaan. Yrittää bongata niitä tiettyjä juttuja ja asioita, mitkä olisi tavallaan pitänyt tajuta jo ekalla kertaa.
Toisella katselukerralla tuleekin sitten kiinnittäneeksi huomiota varsinkin repliikkeihin, joissa on aika paljonkin kaikkea pientä viittausta asioihin.
Mulle tuli itse asiassa nytkin tällä katselukerralla, joka oli vähintään viides, joku asia eteen tässä mitä en ollut aikaisemmin ajatellut tai oivaltanut.

Elokuvassa on hienoa seurata kahden päähahmon "taikasotaa" jossa ei pysty kunnolla sanomaan, että onko jompi kumpi hahmoista se hyvä ja toinen paha. Tämä asetelma kokee vaihtelua läpi elokuvan. Michael Cainen Cutter tuo tietynlaista omatunnon ääntä hahmoille, mutta niin tekee myös osa muista sivuhahmoista ja paikoitellen jopa aika suorin sanoin.
Mutta ne eivät tämän tarinan "sankareita" liikoja paina.

The Prestige on niitä elokuvia joka vain vie mennessään. Ajankulua ei edes huomaa.
Elokuvassa on hyvä tarina, hyvät näyttelijät ja hyvä toteutus.
Kaikki vain toimii.
Pitäydyn siinä scoressa, jonka tästä olen IMDb:hen pistänyt.
Seuraavaa katselukertaa innolla odottaen.

5/5
 
ThePrestige1.jpg (46 KB | 8 )
ThePrestige1.jpg
ThePrestige2.jpg (116 KB | 8 )
ThePrestige2.jpg
ThePrestige3.jpg (134 KB | 8 )
ThePrestige3.jpg
ThePrestige4.jpg (57 KB | 8 )
ThePrestige4.jpg
ThePrestige5.jpg (129 KB | 8 )
ThePrestige5.jpg
ThePrestige6.jpg (106 KB | 9 )
ThePrestige6.jpg
ThePrestige7.jpg (142 KB | 8 )
ThePrestige7.jpg
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 15+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 76.0  Windows 10
Pages: 1 ... 61 62 63 64 
Send Topic