Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
20 ilmaiskierrosta sekä lotto/kasinobonukset kutsukoodilla NESRETRO
 
Pages: 1 ... 6 7 8 
Send Topic
Nassen verstaalla (Read 28043 times)
nassekova
Offline
NES-Retro Journeyman
***

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 2312

Gender: male
Re: Nassen verstaalla
Reply #105 - 03.12.2018 at 20:17:09
 
Pitäskö sen piipata yleismittarilla johonkin noista powerboardin piikeistä? En ainakaan saanut tuolla patentti_kuulokkeilla mistään noista piikeista biisejä kuuluun (toinen jalka groundisssa ja toisella testasin kaikki). Eli ehkäpä se ei nyt sitten tulekkaan tuonne asti se ääni.

Koitin tämän kuvan perusteella lähteä metsästämään minne se ääni menee. Tuohon 1uf konkkaan asti pääsin, mutta siitä menee johonkin NOT logic gateen (onkose tuo TC40H368P piiri?) ja sen jälkeen pitäisi tulla joku 39uH induktori? Noita en löytänyt emolta, niin siihen tyssäsi tältä iltaa.

Olisikohan helpoin vain vetää noista CPU jaloista suoraan tuohon power boardille ne äänet oikeaan paikkaan? Pitäisi varmaan noita vastuksia ja konkkia + muita siihen sitten itse rakennella väliin.

En oo kyllä varma onko tää kuva edes valdi tän SHARP:n kanssa, vaan on ainoa minkä löysin.
 
NESAudio.gif (4 KB | 2 )
NESAudio.gif
Back to top
« Last Edit: 03.12.2018 at 20:18:23 by nassekova »  
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Safari 12.0.1  Mac OS X
Mirsku
Offline
NES-Retro Insider
******


Posts: 6432

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Nassen verstaalla
Reply #106 - 04.12.2018 at 01:07:33
 
Sharpin audio voidaan käsitellä ikäänkuin monen erillisen circuitryn hybridinä joka voidaan hahmottaa myös osissa. Sharpin audiot on yhdistelmä alkuperäisen famicomin audiocircuitryä (joka sisältää myös yksinkertaisen kakkosohjaimen mikin miksauksen sekaan) (1), välttämättömät lisäykset saada se disk system audio sinne sekaan (2), loppupään komponentteja jotka on specifit juuri kyseiselle laitteelle (3), ja sitä lopun filtteröintiä joka niissä vakiona sattuu olemaan (4)


Alkuperäinen famicomin circuitry myös sisältää sen että äänet kierrätetään carttiliittimen kautta jolloin extrasiruja sisältävät pelit voivat ikäänkuin augmentoida itsensä siihen välille. Peleissä joissa ei ole extraääniä audio vain kiertää pinnistä toiseen (tämä näkyy peleissä U muotoisena johtimena)


Ota alkuperäisestä famicomin audiosta kuva ja tutki emolevyltä missä on mikäkin niin löydät sen circuitryn alkupään joka siis lähtee niistä cpu jaloista. Emolevyllä loppuosa audiocircuitryä on disk system äänien miksaus sekaan. Käytännössä famicomin circuitry on yksinkertaisimpia tapoja miten se vaan voi olla toteutettu ja sen vuoksi se on altis kaikille mahdollisille yksittäisten komponenttien häiriöille, jännitteen vuotamiselle ääneen yms (tämän takia se bipo konkka disk systemin äänille filtteröimään pahimmat suhinat ja repäisevän kuuloiset äänet)


Se piirilevy missä taas on se jäähdytysalumiini sisältää VAIN noi kohdat 3 ja 4, eli tietylle laitteelle specifin lisätyn pätkän välissä joka ei olisi välttämätön, ja sen loppupään filtteröinnin. Tota on helpointa lähteä purkamaan sillä että poistaa sen filtteröinnin ihan lopusta jolla saa karsittua komponentteja -> joka tekee circuitrystä yksinkertaisemman ja vetää sen samalla lähemmäs normaalia konsolia.


Se mikä tossa Sharpissa todennäköisimmin häiritsee hahmotusta monelle johtuu siitä että se osa 3 circuitryä sisältää sekä paljon osia jotka menee maihin, maa-alueet kiemurtelee paljon siinä piirilevyllä kaiken välissä, paljon on hyppylankoja paikasta toiseen, ja lisäksi audio jaetaan ja johdetaan videon kanssa ylimääräiselle liittimelle joka ei johda mihinkään. Tämä siis on se Din liitin joka on erillistä modulaattoria varten, käytännössä kaiken sille menevän voi ignorata / poistaa mikäli haluaa circuitryä selkeämmäksi hahmottaa vianetsinnän kannalta. Siihen Din liittimeen tuskin on kukaan käyttämässä täällä RF modulaattoria joka ei edes toimisi täällä olevien telkkareiden kanssa jos RCA liittimetkin on siinä vieressä käytettävissä.


Tosiaan mitä tein oman kokonaisuuteen emolevylle sisälsi vain: mikin disabloinnin (A) koska sen johdin ei olis erikseen häiriösuojattu ohjaimen johdossa, bipokonkat muutamaan kohtaan (B) tarkoituksena manipuloida muutamia tiettyjä taajuusalueita ja leikata pois äänistä disk system controllerisirun sisäistä jännitevuotoa sen outputtiin (eli se antaa sitä edelleen mut se bipokonkka ei päästä osaa siitä läpi tarkoituksella -> vähemmän suhinaa disk system äänissä). Siihen alumiinisiilen piirilevylle taas otin koko circuitryn, poistin filtteröinnin (C), ja muokkasin sitä yksinkertaisemmaks komponenttien määrän suhteen, mutta lisäsin toisen bipolarkonkan (D) lähinnä minimoimaan vanhan välillä olevan transistorin mahdollinen jännitevuoto, ja sit toki se volumemuutos sillä yhdellä vastuksella (E) (kahdella mun tapauksessa).


Periaatteessa saat siitä emolevyltä tulevasta lattakaapeliliittimen audiopinnistä jo valmiin monoäänen (siinä on useampi maa ja kuvaa ja monoääntä niiden välillä ja vitoset löydät kun tutkit mikä menee emolevyllä tantaalikonkkien plussiin) Siinä vaiheessa kun löydät sen, on sulla ikäänkuin rough versio siitä audiosta, saattaa olla liian hiljaisella tai liian kovalla, tai suhista muuten yms koska välistä puuttuu muutamat konkat. Mut sen voit vetää miten tahdot ja ignorata muun loppupään circuitryä mikäli se on riittävän ok.


Mut mitä et voi tehdä niin vetää ääniä suoraan CPU:lta (vaarallista NMOS valmistustechin staattiselle sähkölle herkälle CPU:lle ja extraäänet ei miksaudu sekaan) tai vetää ääniä mistään väliltä emolevyä (koska silloin et saa sitä 3+1 (cpu, cartin lisäsirut, disk system äänet, mikki) audion sekoitusta kokonaisena.

--------------------------------------


edit: Se Sharpin audiokokonaisuus on siis ikäänkuin neljästä rakennuspalikasta "leikkaa&liimaa" periaatteella kasattu hybridi jossa keskenään yhteen sopivat palikat on vain ketjutettu peräkkäin ja jokainen palikka muodostaa oman vaiheensa kokonaiscircuitryä.

1. palikka on famicomin audiocircuitry joka sisältää cpu äänet, cartin äänet, ja mikin.
2. palikka on disk system äänen ujuttaminen tähän sekaan

Tässä vaiheessa meillä on kaikki äänilähteet kasassa ja kokonaisuus siirtyy yhdellä monoäänijohdolla toiselle piirilevylle.

Toisella piirilevyllä on sit:
3. palikka on mikä vain tekee muutoksia jo siihen aiemmin emolevyllä kasattuun kokonaisuuteen, ja jakaa sen kahteen suuntaan, RCA liittimeen päin, ja modulaattoriin päin.
4. palikka on lopussa oleva filtteröinti ja koko 4 palikka on tarpeeton. (Koska se paskoo esim VRC6 äänet yms aika tehokkaasti)

Eli mitä tälle voidaan tehdä ni jokaista palikkaa voidaan käsitellä omana osanaan ja tehdä siihen pieniä muutoksia, esim just se miten voidaan suodattaa tai jättää suodattamatta. Mutta jatkuen samalla "leikkaa&liimaa" palikkatoteutuksella voidaan tokalle piirilevylle tehdä vaikkapa oma audiocircuitry jos sille on tarvetta, modifioida jo olevaa reilusti (kuten itse tein). Poistaa tai lisätä osia kuten se filtteröinti tai Din liittimelle menevä haaroitus (kuten itse tein)

Koko jutun juju on vain käsitellä tota "leikkaa&liimaa" palikoilla tehtynä kokonaisuutena joka voidaan jakaa tarvittaessa osiin, sellaisena se on suunniteltu ja toteutettukin. Suosittelen etsimään sen monoäänipinnin mistä äänet menee emolevyltä toisella piirilevylle ja kokeilemaan saatko niistä ääntä, jos saat niin koko emolevyn kokonaisuus on toimiva. Ton jälkeen tarvitsee vain rajata se toisen piirilevyn puoli ja alkaa minimoimaan siitä mahdollisia ongelmakohtia. Ei ole mitään syytä käsitellä sitä kokonaisuutta isompana kuin vain sitä aluetta mikä on rajattu et missä se ongelma jossain kohdassa on.

Divide & Modify
 


 
Back to top
« Last Edit: 04.12.2018 at 02:03:56 by Mirsku »  
Achievements: 11
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleInsiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

" [2:03 AM]jnx:never go full Mirsku "

Radikus wrote on 07.12.2018 at 08:07:59:
Mirskulle bannit.
Mirsku   IP Logged   Firefox 62.0  X11
nassekova
Offline
NES-Retro Journeyman
***

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 2312

Gender: male
Re: Nassen verstaalla
Reply #107 - 04.12.2018 at 08:30:26
 
Mirsku wrote on 04.12.2018 at 01:07:33:
Suosittelen etsimään sen monoäänipinnin mistä äänet menee emolevyltä toisella piirilevylle ja kokeilemaan saatko niistä ääntä, jos saat niin koko emolevyn kokonaisuus on toimiva.


Tämän siis tein jo eilen ja selitin sen ehkä vähän huonosti näin:

nassekova wrote on 03.12.2018 at 20:17:09:
En ainakaan saanut tuolla patentti_kuulokkeilla mistään noista piikeista biisejä kuuluun (toinen jalka groundisssa ja toisella testasin kaikki). Eli ehkäpä se ei nyt sitten tulekkaan tuonne asti se ääni.


Koitin sitä sulle irkissä avata enemmän, mutta olit quitannut sieltä. Eli Koitin siis sillä samalla RCA-piuhalla, millä aikaisemmin debuggasin ääniä suoraan CPU jaloista, että saanko mistään noista powerboardin lattakaapelin paikoista ääntä, enkä saanut. Tuon jälkeen lähdin emolevyä käymään läpi, että mitä kautta sen sinne edes pitäisi kulkea, mutta en päässyt sinne asti. Jos tietäisi edes sen lattakaapelin jalan mitä kautta sen äänen sinne pitäisi kulkea, niin siitä voisi lähteä toiselta suuntaan vastaan etsimään sitä reittiä.
 
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Unknown   Windows 7
Mirsku
Offline
NES-Retro Insider
******


Posts: 6432

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Nassen verstaalla
Reply #108 - 04.12.2018 at 09:55:54
 
nassekova wrote on 04.12.2018 at 08:30:26:
Koitin sitä sulle irkissä avata enemmän, mutta olit quitannut sieltä.


Hei ei mulle makseta ihmisille puhumisen mahdollistavan mielentilan pitämisestä päällä joten se on defaulttina aina off.

nassekova wrote on 04.12.2018 at 08:30:26:
Tuon jälkeen lähdin emolevyä käymään läpi, että mitä kautta sen sinne edes pitäisi kulkea, mutta en päässyt sinne asti. Jos tietäisi edes sen lattakaapelin jalan mitä kautta sen äänen sinne pitäisi kulkea, niin siitä voisi lähteä toiselta suuntaan vastaan etsimään sitä reittiä.


Kun suljet pois maadotukset ja vitosen (joka löytyy sillä et se menee emolevyn reunassa olevien oranssien tantaalien plussaan) ni jäljelle jää komposiitti ja ääni. Voit jättää molemmat kytkemättä ja kytkeä vain maadotuksia ja vitoset ja sit jos jommasta kummasta ei tule ääntä ni sit syyllisen voi etsiä sitä kautta et todennäköisimmästä epätodennäköisimpään. Eli siis jätä komposiitti ja monoääni irti ettei ne mene minnekään sinne seuraavalle piirilevylle kun testaat, sillä jos siellä puolella jokin oikosulkee äänet maahan ni tietenkään sillon siitä tinakohdasta ei saa ääniä kuulokkeisiin.

Muuten vianetsintään emolevyltä voi käyttää famicomin kaavion äänipuolta ja se Sharpin toteutus disk system ääniin löytyy ihan siitä et se on se muu mitä famicomin kaaviossa ei ole. Huomaa tosiaan et äänet menee pinnistä 45 carttiliittimeen ja 46 pinnistä ulos sieltä ja eteenpäin.

Lisäksi huomaa että toi 46H368 merkitty on sama siru joka liittyy myös ohjainporttien toimintaan, elikkä hyvin todennäköisesti niissä on jotain häikkää eikä vain äänissä mikäli se on mennyt,

Famin kaavio esim tässä:

 
fami_003.jpg (295 KB | 7 )
fami_003.jpg
Back to top
« Last Edit: 04.12.2018 at 10:07:17 by Mirsku »  
Achievements: 11
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleInsiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

" [2:03 AM]jnx:never go full Mirsku "

Radikus wrote on 07.12.2018 at 08:07:59:
Mirskulle bannit.
Mirsku   IP Logged   Firefox 62.0  X11
nassekova
Offline
NES-Retro Journeyman
***

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 2312

Gender: male
Re: Nassen verstaalla
Reply #109 - 06.12.2018 at 19:37:54
 
Mirskun avustuksella träkkäsin äänien polkuja tällä viikolla, kunnes loppusuoralla yleismittarista loppui patteri Cheesy

Tänään hain uuden patterin ja sieltähän se löytyi katkon paikka! Vissiin konkka vuotanut tuohon plussan kohdille, kun siinä oli trace poikki! Pitää vielä vähän siistiä tuota hyppylankaa, mutta nyt pärähti ensimmäisen kerran PVM:n kajareista äänet hyvänä ja selkeänä  Smiley

Tästä on kaikki konkat vaihdettu, joten nekin on kunnossa. Pitää nyt katsoa onko ne pari muutakin tuossa vieressä menevää tracea poikki ja yhdistellä nekin. Sen jälkeen sitten sen viimeisen toimimattoman diskettiaseman kimppuun.
 
aanet.jpg (1903 KB | 5 )
aanet.jpg
Back to top
« Last Edit: 06.12.2018 at 19:40:10 by nassekova »  
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Safari 12.0.1  Mac OS X
nassekova
Offline
NES-Retro Journeyman
***

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 2312

Gender: male
Re: Nassen verstaalla
Reply #110 - 07.12.2018 at 16:45:32
 
Otin tuossa sen "loputtomaan lataavan" disksystemin nyt työnalle. Purin kokonaan, vaihdoin konkat, putsasin sisältä jotta osat liikkuu hyvin ja kalibroin aseman uusiksi. Sehän pärähti henkiin  Smiley

Vielä kun vähän siistii ja testailee kaikilla mahdollisilla peleillä, niin siinä olisi taas yksi täysin re-capattu ja huollettu twinfami käyttökunnossa!
 
vanhat_konkat.jpeg (2036 KB | 1 )
vanhat_konkat.jpeg
uuet.jpeg (1742 KB | 1 )
uuet.jpeg
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Safari 12.0.1  Mac OS X
nassekova
Offline
NES-Retro Journeyman
***

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 2312

Gender: male
Re: Nassen verstaalla
Reply #111 - 07.12.2018 at 22:48:29
 
Putsasin vielä kuoret ja ohjaimet ja löin kaikki kasaan! Disketitkin lähtee nopeesti ja ekalla luennalla tulille Smiley

4/4 SHARP Twiniä huollettu kuntoon siitä setistä  Cool Nää on mennyt nopeesti huudossa, niin laittelen varmaan suoraan sinne, kun ei täällä ole hirveenä ollut kiinnostusta. Toki jos joku tätä pajalankaa seuraava haluaa tän, niin voi huudella täällä / irkissä.

EDIT: Laitoin huutoon niin meni puolessa tunnissa Cheesy
 
disk_metroid.jpeg (1766 KB | 2 )
disk_metroid.jpeg
akumajo.jpeg (1835 KB | 1 )
akumajo.jpeg
Back to top
« Last Edit: Yesterday at 20:31:04 by nassekova »  
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Safari 12.0.1  Mac OS X
Pages: 1 ... 6 7 8 
Send Topic