Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 16
Send Topic
SilentWinterin NES läpäisyt (Read 48058 times)
Rami_Airola
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 15332

Turku - Finland
Gender: male

NNID: Rami_Airola

Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #120 - 02.12.2019 at 23:22:46
 
Joo kyllä toi Simpsons on kova peli! Oikeesti tosi uniikki tapaus jopa. Tollasta tasohyppelyn ja seikkailun sekotusta ei toista taida edes löytyä.

Parashan ois ollut, jos kaikki kentät ois ollut ykkösen kaltaisia. Perus tasoloikkaa, mutta kohtuu epälineaarisesti ja tavaroita hankkien ja käyttäen.

Tykkään kyllä muistakin kentistä toki ja tietty huvipuisto on toiseks paras.

Kankeat kontrollithan tossa on, mutta ei mitenkään mahdottomat oppia ja hallita. C64-versio onkin sitten melkein täysin epäpelattava tapaus.

Hyvinkin aliarvostettu peli.
 
Back to top
 
Achievements: 8
24h MarathonHC Movie CollectorNot Too Old For This ShitItem AcquiredKeyboard VeteranFirst Successful SaleDonated to AVGNInsider
13881 ramiairola ramiairola Airola Airola Airola   IP Logged   Firefox 70.0  Windows 8.1
natedogg
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
******

You are never too old
to play

Posts: 17406

Kuopio - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #121 - 02.12.2019 at 23:36:50
 
Rami_Airola wrote on 02.12.2019 at 23:22:46:
Hyvinkin aliarvostettu peli.


On.
 
Back to top
 
Achievements: 8
Clothed by NES-RetroNot Too Old For This ShitBeersiderbassokoira's Long Con VictimKeyboard VeteranMedal of HonorInsiderDonated to AVGN

Special Power Glove programs on game pak enhance other joystick games.&&&&"TEH MOST BEAUTIFUL JOURNEY TROUGH DARKNESS THAT WILL KIRVESTÄÄ MEIDÄT KAIKKI! HAILATAAN HAILAUKSEN JÄLKEENKIN, HAIL HAIL HAIL AND KILL!" CODEath @ kännissä.
215494   IP Logged   Firefox 70.0  Windows 10
SilentWinter
Online
NES-Retro Elite
******


Posts: 2525

Espoo - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #122 - 04.12.2019 at 20:04:01
 
Pipe Dream 172/709

Blogiin

Yllätyin vähän että miten helposti tämä peli meni läpi.
Yleensä tälläiset nopeatempoiset, monia askelia ennakkoon suunniteltavat pelit on meikälle todella pahoja.

Pelissä on kolme erilaista pelimuotoa; Standard Play (A), Tournament (B) ja One Shot Play (C).
A muoto on lähinnä vain harjoittelua ja C pelimuodossa voi itse valita aloitettavan tason ja nopeuden. Tässä pelataan yksi taso kerrallaan ja on enemmänkin kaverin kanssa kilpailemista varten.

Pelin läpäisyyn vaadittiin B-pelimuodon läpäisy. Tässä pelimuodossa pelataan kaikki 16 tasoa putkeen läpi jonka jälkeen peli loopaa. Halutessaan voi jatkaa pelaamista sillä peli siirtyy automaattisesti seuraavalle vaikeusasteelle.

Kolme elämää joiden avulla 16 tasoa pitäisi yrittää päihittää. Alusta vaan jos elämät loppuivat.
Sain ensimmäisellä yrityksellä jostain lisärin, en kyllä onnistunut toistamaan tätä Cheesy Ei se ainakaan pisteistä tullut koska läpi menneellä yrityksellä oli huomattavasti enemmän pisteitä.

Ideana on laitella putkia yhteen jolloin neste pääsee kulkemaan turvallisesti. Tasoista löytyy matkamittari joka näyttää verran nesteen pitää vähintään kulkea että pääsee seuraavaan tasoon.
Alkupään tasoissa ainut tavoite on saada tuo matkamittari nollaan. Myöhemmissä tasoissa tulee sitten Exit -putkenpätkä johon pitää lopuksi päästä. Tässä täytyy olla tarkkana että ei liian aikaisin lähde reittiä tekemään Exitille jotta saa matkamittarin nollaan.

Erilaisia putkia tulee satunnaisessa järjestyksessä. Tässä pitää osata ennakoida että laittaa jonkun hyödyttömän putkenpätkän jonnekin päin aluetta jotta sitä voi myöhemmin hyödyntää.
Vääriä putkenpätkiä voi laittaa päällekkäin tai ympäri aluetta niin pitkään kunnes löytyy oikea. Tästä lähtee vain pisteitä pois, ei ole muuta haittaa.
Loppupään tasoissa väärien putkien päällekkäin laittoa kannattaa välttää, sillä ei meinaa aika riittää moiseen touhuun. Jos liian pitkäksi aikaa jää jumittamaan jonkun putken kanssa, kerkeää neste saavuttamaan vuotokohdan Sad

Tasoissa on myös muutama erilainen valmiiksi asennettu putki. Toinen nopeuttaa nesteen kulkua hetkellisesti ja toinen hidastaa. Jos pisteiden perässä on, kannattaa tuohon nopeuttavaan mennä sillä siitä saa paljon pisteitä.
Hidastava putki olikin hyödyksi, se antoi hetken aikaa miettiä ja saattoi juuri ja juuri selvitä tukalasta tilanteesta.

Muutaman kentän jälkeen tulee aina bonustaso. Tässä putkia putoilee Tetris -tyyliin, mutta idea on muuten sama kuin normaaleissa tasoissa.
Putki rullaa yläreunassa vasemmalta oikealle ja se pitää pysäyttää oikeassa kohdassa. Tässäkin olisi paremmalla ennakointikyvyllä pärjännyt, mutta eipä tämä ollut kuin pisteiden keräämistä, ei muuta Tongue

Ensimmäisellä yrityksellä pääsin jo tasoon 16 ja lähellä oli että ei olisi mennyt suoraan läpi Cheesy
No, seuraavana päivänä sitten huomasin, että ehkäpä siinä yrityksessä oli hieman tuuria mukana, seuraavat yritykset menivät aika vihkoon.
Rupesihan se sitten taas sujumaan! Läpi menneellä yrityksellä pääsin viimeisellä elämällä tason 16 läpi. Pelailin sitten vielä huvikseni niin pitkälle kuin pääsin ja menikin toisen kierroksen tasoon 12 Smiley

Oli kyl hyvä kun pääsin pistetaulukossa kirkkaasti ykköseksi eli olen tyytyväinen tähän läpäisyyn Smiley

Hauska mutta vähän itseään toistava. Olisi voinut laittaa enemmän erilaisia valmiita putkia tasoihin ja jopa niin, että joidenkin niiden läpi olisi ollut pakko mennä.
Musiikit oli kyl mahtavat, niiden tahdissa oli kiva yrittää pähkäillä tätä Cheesy
 
Kuva_1_021.jpg (887 KB | 8 )
Kuva_1_021.jpg
Kuva_2_021.jpg (586 KB | 7 )
Kuva_2_021.jpg
Kuva_3_021.jpg (876 KB | 9 )
Kuva_3_021.jpg
Kuva_4_017.jpg (772 KB | 11 )
Kuva_4_017.jpg
Kuva_5_012.jpg (698 KB | 9 )
Kuva_5_012.jpg
Back to top
 
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 78.0.3904.108  Windows 10
SilentWinter
Online
NES-Retro Elite
******


Posts: 2525

Espoo - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #123 - 09.12.2019 at 20:56:48
 
Pinball 173/709

Blogiin

Nämä tämmöiset tuuripelit ovat aina vähän niin ja näin, saattaa mennä nopeasti tai sitten menee pitkään Cheesy
Itsellä oli vähän siltä väliltä.

Pelissä oli kaksi erilaista goalia, täytyi saada 150 000 pistettä ja pelastaa Pauline.

Aluksi ihmettelin vähän että miksi juuri 150 000 pistettä, mutta syy olikin ihan looginen.

Kun keräilee tietyn määrän pisteitä, tapahtuu jotain hyödyllistä tai hankaloittavaa.

50 000 pistettä antoi pelin ainoan lisärin! En ainakaan onnistunut enempää saamaan.
100 000 pistettä niin liipasimet muuttuivat näkymättömiksi. Peli hankaloitui kertaheitolla.
150 000 pistettä ja liipasimet ilmestyivät takaisin ruutuun.

Tästä syystä goali oli tuon 150 000 pistettä, peli ei enää tämän jälkeen muutu mitenkään.
Onnistuin kerran saamaan yli 230 000 pistettä ja ei ainakaan tässä vaiheessa mikään ollut enää muuttunut mihinkään suuntaan.

Pelihän on hyvinkin perinteinen flipperi kolmella lisärillä. Mukavaa kun tämä on aika yksinkertainen ja ei ole hirveästi äksöniä ruudulla samaan aikaan.

Erilaisia helpotuksia saa jos onnistuu muutamia hankalampia kikkoja tekemään.

Flipperin yläosassa kun onnistuu pyöräyttämään oikealla olevan vihreän lenkin kautta ja saamaan kolme samaa symbolia vaaleanpunaisen lavetin alle, saa palkinnoksi esteen liipasimien väliin.
Tämä on kyllä hieman erikoinen, sillä jos esteeseen osuu muutaman kerran tai menee joidenkin paikkojen läpi mistä saa pisteitä, este häviää.

Alempaan osaan saa täysin samanlaisen esteen, erona on vain, että se ei häviä mihinkään paitsi jos onnistuu kuulan pudottamaan pois flipperistä.
Tämän esteen saaminen on todella hankalaa. Yläreunassa on viisi korttia ja ne kaikki pitää saada käännettyä. Varsinkin reunimmaiset on todella tuurin varassa että ne saa käännettyä.
Välillä tuuri on myös pelaajan puolella, sillä kuula voi kimpoilla pistetauluista ja oikein hyvällä tuurilla voi saada kolmekin korttia kerralla auki Smiley

Ihan reunoihin saa vielä kertakäyttöiset pomppulaudat jotka ilmestyy jos saa kaikki kolme pientä tipua samaan aikaan näkyviin.

Jostain syystä toiseksi goaliksi oltiin laitettu Paulinen pelastaminen. Tämä on vain Bonuspeli, mutta varmaan kun pelissä ei ole niin hankalaa saada tuota 150 000 pistettä ja muutenkin olisi melko lyhyt, on tämä lisätty.

Pauline tepastelee sillalla ja Marion täytyy yrittää flipperin kuulalla saada allekkain olevat numerot saman värisiksi. Jos tässä onnistuu, sillasta lähtee pieni siivu pois.
Hommaa vielä hankaloittaa reunoissa olevat pistetaulut, joiden ansiosta kuula saattaa kimpoilla ihan mihin tahansa. Välillä pystyy hieman ennustamaan mihin kuula saattaa lentää, mutta tuuri se tässä isoin tekijä oli.
Tarpeeksi kun siltaa on onnistunut pienentämään, putoaa Pauline alas. Hänet täytyy yrittää napata lavetilla, jota Mario pitää käsissään. Jos tässä ei onnistu, menettää yhden kuulan.
Pauline pitää vielä lopuksi saada joko ruudun vasempaan, tai oikeaan reunaan.
Tätä pystyy yrittämään miten pitkään haluaa, kunhan vain sai pidettyä kuulan pelissä Paulinen pelastamisen lomassa.

Pari kertaa kävi niin, että hidas Pauline ei tarpeeksi nopeasti kävellyt lavetilta pois reunalle ja tuli lähdettyä liian aikaisin liikkeelle kun ei halunnut että kuula tippuu pois ja Bonuspeli loppuu. No, Paulinehan sitten tipahti reunan yli Cheesy
Eniten ärsyttää kun kyseinen homma kävi ennätys suorituksessa, jossa pisteitä oli 233 500. Yhden pikselin päässä oli pelin läpäisy ja huippupisteet, damn! Cheesy

Kyllähän tämän kanssa sai ottaa yrityksen jos toisenkin kun tuuri ei ollut kohdillaan. Aika helposti sai tuon 150 000 pistettä kasaan mutta Paulinen pelastus sitten ei ottanut onnistuakseen, ei sitten millään.
Hieman kaaottiseksi homma meni, kun liipasimet muuttuivat näkymättömiksi. Yläpuolella niitä tuli paukuteltua lähes kokoajan jotta pallo ei tippuisi alas. Alhaalla taas "koukkauksella" nappasi kuulan ja yritti arvioida näkymättömän liipasimen pituuden ja iskeä tarkan osuman jonnekin turvalliseen paikkaan.

Hyvä ja koukuttava peli, ei voi kun suositella! Smiley
 
Kuva_1_022.jpg (525 KB | 4 )
Kuva_1_022.jpg
Kuva_2_022.jpg (513 KB | 6 )
Kuva_2_022.jpg
Kuva_3_022.jpg (437 KB | 5 )
Kuva_3_022.jpg
Kuva_4_018.jpg (520 KB | 5 )
Kuva_4_018.jpg
Kuva_5_013.jpg (519 KB | 6 )
Kuva_5_013.jpg
Back to top
 
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 78.0.3904.108  Windows 10
SilentWinter
Online
NES-Retro Elite
******


Posts: 2525

Espoo - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #124 - 11.12.2019 at 21:08:05
 
Jeopardy! 174/709

Blogiin

Huh, olipas visaisia kysymyksiä!

Sinänsä mielenkiintoinen tietovisa, kun yhdellä oikealla vastauksella voi voittaa koko homman Cheesy

Kahta tietokonevastustajaa vastaan piti kisailla. Easy -vaikeustasolla tottakai mentiin kun kerta peli sitä ehdottikin. Varmaan ihan älyttömiä nuo vaikeammat vastustajat.

Aluksi ruutuun lävähtää kuusi eri kategoriaa. Kategorian sisällä on tietyn rahasumman arvoisia kysymyksiä. Kysymykset tietysti vaikeutuvat mitä korkeampi rahasumma on.
Oikeasta vastauksesta saa kyseisen rahasumman, väärästä sen menettää.

Aina viimeksi oikein vastannut sai valita minkä kategorian ottaa ja millä summalla. Kaikki saivat yrittää vastata kysymykseen ja vastaamattomuudesta ei rangaistu mitenkään.

Kategoriat oli kyllä ihan randomeita; pitkistä naisista kenkiin.
Kysymykset olivat välillä niin mahdottomia että ei ollut mitään hajua oikeasta vastauksesta. Ei edes silloin, kun tietokone sen tiesi Cheesy
Kyllä muutama tuli tiedettyäkin!
Ärsyttävän tarkkaa oli kirjoitusmuoto. Kerrankin kysyttiin, että "missä sijaitsee vahvin lihas". Vastasin suussa ja se oli väärin. Oikea vastaus olisi ollut leuassa, hmm?

Muutamiin eri kategorioiden summiin on piilotettu bonuspeli. Tässä pystyi omat rahat tuplaamaan jos sai vastattua oikein kysymykseen.
Itse sai valita millä summalla lähti yrittämään. Maksimisumma oli se, mikä oli itsellä hallussa.
Itse en tähän lähtenyt mukaan, vaan laitoin aina summaksi 0$ Cheesy Kysymysten ollessa niin hankalia, voitoin mahdollisuus oli olematon.

Kun kaikki kategorioiden summat oli käyty läpi, tuli toinen kierros tuplasummilla. Tässä oikein vastaaminen vei kyllä hyvään johtoon, varsinkin 1000$ kysymyksellä!

Lopuksi tuli vielä viimeinen kierros jossa kaikki kilpailijat vastaavat samaan kysymykseen. Tässä saa valita millä rahasummalla lähtee pelaamaan, vähän niin kuin bonuspelissä.
Ne pelaajat, kellä ei rahaa ole, eivät voi osallistua tälle kierrokselle. Tämän jälkeen kellä on eniten rahaa, voittaa pelin Smiley

Tämä oli siinä mielessä omituisesti rakennettu, sillä kategorioita oli reilusti mutta kysymykset kategorian sisällä pysyivät samana Cheesy
Ne olivat hienosti vielä samassa järjestyksessä.

Paras taktiikka pelin läpäisyyn oli yrittää muistaa mahdollisimman paljon kysymyksiä ulkoa ja varsinkin niitä arvokkaampia. Vastaili vain täysin varmoihin kysymyksiin.
Hankaliin kysymyksiin ei kannattanut vastata, vaan antaa tietokoneiden yrittää. Monesti ne vastasivat väärin joten heidän rahat oli joko vähissä tai miinuksella.

Läpi menneellä yrityksellä rahaa oli jo reilusti kasassa ennen viimeistä kierrosta.
Jälleen kerran oli parasta olla laittamatta yhtään rahaa peliin ja kun tietokonevastustajilla oli niin pienet summat käytössään että ne eivät edes täydellä summalla olisi saanut minua kiinni, voitto oli sinetöity!

Huomattavasti hauskempaa moninpelinä mutta nuo samat kysymykset kyllä oudoksuttaa, hieman vaihtelua olisi kaivannut.
 
Kuva_1_023.jpg (904 KB | 7 )
Kuva_1_023.jpg
Kuva_2_023.jpg (602 KB | 6 )
Kuva_2_023.jpg
Kuva_3_023.jpg (512 KB | 6 )
Kuva_3_023.jpg
Kuva_4_019.jpg (473 KB | 6 )
Kuva_4_019.jpg
Back to top
« Last Edit: 11.12.2019 at 21:08:19 by SilentWinter »  
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 78.0.3904.108  Windows 10
jiipeex
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 80

Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #125 - 12.12.2019 at 10:31:17
 
Quote:
50 000 pistettä antoi pelin ainoan lisärin! En ainakaan onnistunut enempää saamaan.
100 000 pistettä niin liipasimet muuttuivat näkymättömiksi. Peli hankaloitui kertaheitolla.
150 000 pistettä ja liipasimet ilmestyivät takaisin ruutuun.

Tästä syystä goali oli tuon 150 000 pistettä, peli ei enää tämän jälkeen muutu mitenkään.
Onnistuin kerran saamaan yli 230 000 pistettä ja ei ainakaan tässä vaiheessa mikään ollut enää muuttunut mihinkään suuntaan.


Hyvä ja koukuttava peli, ei voi kun suositella! Smiley


Eikös lavat muuttuneet näkymättömiksi/ näkyviksi aina 50 000 pisteen jälkeen siitä 100 000 pisteestä alkaen?
Pelasin joskus aikoinaan pisteet ympäri. Jos vaan oppii  pelaamaan ne kortit oikein ja pitää tipujen avulla sivusuojat päällä niin pisteiden pelaaminen ei ole vaikeaa mutta aikaa se ottaa.
En muista enää onnistuinko pelastamaan gimulia, luultavasti pelastamisesta saatu palkkio/ tyydytyksen tunne oli niin vähäinen ettei akti jäänyt mieleen.

Kunnioitusta jäbälle tästä läpipeluu urakasta.
 
Back to top
« Last Edit: 12.12.2019 at 11:05:19 by jiipeex »  

WAS HERE?
  IP Logged   Chrome 72.0.3626.121  Android 9
jiipeex
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 80

Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #126 - 12.12.2019 at 11:02:53
 
Blogissasi projektin tarkoitus kohdassa pohdit läpipeluusi luotettavuutta. Kuviin vilautat sormilla jonkin oman käsimerkin vesileimaksi esim. klassiset sarvet.
Pidät kameran jossain telineessä valmiina ja kuvaamalla lopputekstin voit ottaa siitä screenshotin helposti todisteeksi.

Enklanniksi kirjoittamalla olisit varmasti löytänyt suuremman yleisön blogillesi.

 
Bucky_o_hare.jpg (4778 KB | 10 )
Bucky_o_hare.jpg
Back to top
« Last Edit: 12.12.2019 at 11:07:58 by jiipeex »  

WAS HERE?
  IP Logged   Chrome 72.0.3626.121  Android 9
SilentWinter
Online
NES-Retro Elite
******


Posts: 2525

Espoo - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #127 - 12.12.2019 at 11:32:38
 
jiipeex wrote on 12.12.2019 at 10:31:17:
Eikös lavat muuttuneet näkymättömiksi/ näkyviksi aina 50 000 pisteen jälkeen siitä 100 000 pisteestä alkaen?
Pelasin joskus aikoinaan pisteet ympäri. Jos vaan oppii  pelaamaan ne kortit oikein ja pitää tipujen avulla sivusuojat päällä niin pisteiden pelaaminen ei ole vaikeaa mutta aikaa se ottaa.
En muista enää onnistuinko pelastamaan gimulia, luultavasti pelastamisesta saatu palkkio/ tyydytyksen tunne oli niin vähäinen ettei akti jäänyt mieleen.

Kunnioitusta jäbälle tästä läpipeluu urakasta.

Ei ne ainakaan mulla muuttuneet. 100 000 kohdalla näkymättömiksi ja 150 000 näkyviksi. Siitä eteenpäin olivat näkyvät. Hieman päälle 230 000 pääsin, ainakaan tuossa vaiheessa ei ollut muutosta tapahtunut.

Mietin kyllä että jos laittaisi vesileimaa tai vastaavaa, mutta eihän sekään todista onko emulla/everdrivellä käyttänyt save stateja. Päädyin sitten ihan vaan pelkkiin kuviin Smiley Pitäisi striimata että 100% varmuus olisi mutta en mä semmoista jaksa, pelailen omaan tahtiin.
 
Back to top
 
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 78.0.3904.108  Android 8.0.0
jiipeex
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 80

Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #128 - 12.12.2019 at 11:42:29
 
Njoo siitä on todella kauan kun pisteet pyöraytin niin en muista niin tarkkaan enää.

Tuomalla esiin oman näkemyksesi ja kuvauksesi pelistä ei kenelläkään pitäisi olla syytä epäillä ettetkö olisi itse peliä läpäissyt.

 
Back to top
 

WAS HERE?
  IP Logged   Chrome 72.0.3626.121  Android 9
SilentWinter
Online
NES-Retro Elite
******


Posts: 2525

Espoo - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #129 - 12.12.2019 at 11:46:30
 
jiipeex wrote on 12.12.2019 at 11:42:29:
Njoo siitä on todella kauan kun pisteet pyöraytin niin en muista niin tarkkaan enää.

Tuomalla esiin oman näkemyksesi ja kuvauksesi pelistä ei kenelläkään pitäisi olla syytä epäillä ettetkö olisi itse peliä läpäissyt.


Näin minäkin ajattelen Smiley
 
Back to top
 
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 78.0.3904.108  Android 8.0.0
SilentWinter
Online
NES-Retro Elite
******


Posts: 2525

Espoo - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #130 - 14.12.2019 at 18:26:49
 
The Bugs Bunny Birthday Blowout 175/709

Blogiin

On Väiski Vemmelsäären 50-vuotisjuhlat! Hänen fani clubinsa on suunnitellut kunnon juhlat tämän kunniaksi.
Käy kuitenkin niin, että Väiskin ystävät tulevat tästä kateellisiksi koska he eivät ole saaneet moista huomiota syntymäpäivinään.
Näin he yrittävätkin estää Väiskiä pääsemästä omiin juhliinsa. Aika raffia menoa.

Tälläinen todella keskiverto peli. Ei mikään huono mutta ei mestariteoskaan.
Ihan kiva tätä oli pelailla, leppoisaa etenemistä Smiley

Pelistä löytyy kuusi maailmaa jotka jokainen sisältää neljä kenttää.
Pomoja oli laitettu reilusti kenttien loppuihin ja vielä maailman viimeisen kentän lopussa oli vähän pahempi bossi odottamassa.

Grafiikat oli hyvin keskivertoa kamaa.
Yksi asia teki tästä todella ärsyttävän pelata; ruutu nyki koko ajan kun käveli eteenpäin. Ei tule äkkiseltään toista peliä mieleen missä olisi noin hirveää nykimistä.
Tämä kävi vähän silmiinkin, mutta onneksi ajan kuluessa hommaan tottui.

Välillä peli söi inputteja ja luulen että tämä johtui tästä nykimisestä. Hypyt eivät onnistuneet ja homma päätyi rotkoon tai muuhun ansaan.

Hitboxit olivat vähän oudot, etenkin bosseissa. Bossit nytkähtivät hieman taaksepäin kun niitä löi ja jos tämän ajoitti väärin, kerkesi pomo tulemaan liian lähelle Väiskiä ja sitä otti osumaa.
Pelissä on vielä hieno mekaniikka että jos ottaa osuman, ei voi lyöntiä voi hetkeen käyttää. Välillä viholliset tai pomot piirittivät niin ankarasti, että ei päässyt lyömään lainkaan Cheesy

Aivan naurettavan helppohan tämä oli. Lisäreitä sai jatkuvalla syötöllä. Yhdessä vaiheessa mulla oli pelin maksimi, eli 99 lisäriä Cheesy

Kenttiin on ripoteltu porkkanoita joita keräämällä sai bonuspeleihin valuuttaa. Bonuspeleistä sai sitten lisäreitä.
Normikentän jälkeen tulee lottopeli jossa täytyy vähintään kolme lukua saada peräkkäin jotta saa lisärin.
Jos onnistuu neljä lukua saamaan peräkkäin, tulee viisi lisäriä.
Kerran sain kunnon jackpotin kun onnistuin kaikki viisi lukua saamaan peräkkäin, tuli 50 lisäriä! Cheesy Ihan älytöntä.

Pääbossin jälkeen tuli erilainen bonuspeli, Whac a Mole -variaatio. Tämä oli ihan hauska ja kun sai vielä oikeanlaisen rytmin päälle, sai lisäreitä aimo kasan Smiley

Lisärit eivät kyllä muutenkaan hirveämmin kuluneet helppouden vuoksi. Muutama vähän haastavampi kenttä oli mutta ei mitään erikoista.
Kuolema vei aina takaisin kentän alkuun vaikka olisi pomossa kuollut.

Normaalien pomojen lisäksi tässä oli Repe Sorsa vastassa joidenkin kenttien lopussa mutta sitä vastaan ei tarvinnut taistella. Riitti, kun keräsi pomohuoneessa olevan ison porkkanan.

Pääbosseissa oli kyllä mukavasti erilaisuutta. Esimerkiksi Sylvesteri pitää tappaa kahteen kertaan, ensin pieni muoto ja sitten iso. Hekku Haukka taas oli yhdessä Kukko Koppavan kanssa.
Aluksi sitä luulee että Kukko Koppavaa pitää vetää käkättimeen, mutta eihän se ota osumaa ollenkaan. Taistelu pitää hoitaa niin, että ylätasanteella olevaa Hekkua täytyy lyödä ja kun hänet saa kaadettua, Kukko Koppavakin luovuttaa samantien Hekun kuoltua.

Viimeisissä kentissä oli hieman enemmän haastetta ja mukavaa tasoloikkaa.
Viimeisen bossin virkaa toimitti Tasmanian Tuholainen jonka ammuksia täytyi lyödä kimmottaen ne takaisin siihen itseensä. Erittäin helppo, kuin muutkin bossit.

Peli olisi ollut parempi ilman tuota ruudun nykimistä, nyt täytyy rokottaa arvosanaa siitä hyvästä.

Oli kyllä mahtavaa päästä mäiskimään Tipiä vasaralla kupoliin!
 
Kuva_1_024.jpg (466 KB | 5 )
Kuva_1_024.jpg
Kuva_2_024.jpg (637 KB | 8 )
Kuva_2_024.jpg
Kuva_3_024.jpg (686 KB | 5 )
Kuva_3_024.jpg
Kuva_4_020.jpg (1185 KB | 7 )
Kuva_4_020.jpg
Kuva_5_014.jpg (870 KB | 7 )
Kuva_5_014.jpg
Kuva_6_009.jpg (1022 KB | 6 )
Kuva_6_009.jpg
Kuva_7_003.jpg (1033 KB | 5 )
Kuva_7_003.jpg
Kuva_8_001.jpg (504 KB | 5 )
Kuva_8_001.jpg
Back to top
« Last Edit: 14.12.2019 at 18:28:22 by SilentWinter »  
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 78.0.3904.108  Windows 10
SilentWinter
Online
NES-Retro Elite
******


Posts: 2525

Espoo - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #131 - 19.12.2019 at 18:58:56
 
Bram Stoker's Dracula 176/709

Blogiin

Yön pimeydessä hän vaanii uhrejaan prinssin intohimolla ja villieläimen armolla.
Hän iskee terävät hampaansa uhriensa kurkkuun ja imee elinvoimat itseensä.
Hän on Kreivi Dracula, joka on saanut sinun rakkaan Mina Murrayn pauloihinsa hyponoottisella taijallaan.
Sinä, Jonathan Harker, sinun täytyy iskeä puuvaarna Draculan sydämestä läpi ja pelastaa Mina ikuiselta elämältä vampyyrina.

Aluksi rupesin pelaamaan peliä Medium -asetuksella kun peli sitä ehdotti. No, hetken pelailun jälkeen vilkaisin läpäisytavoitetta ja huomasin, että pelihän onkin pelattava Hardilla läpi.
Syytä tähän en tiedä, ehkäpä peli ei mene kaikkiin tasoihin pelkällä Mediumilla?

Joka tapauksessa, en hirveästi huomannut eroa Hardin ja Mediumin välillä. Ainut selkeä ero oli, että isoja sydämiä ei saanut enää laatikoista mitkä palauttivat kolme yksikköä energiaa.
Eipä tämä mikään iso ongelma ollut.

Pelissä on seitsemän eri aluetta jotka sisältävät kaksi kenttää jokainen. Eli 14 kentän verran kahlattavaa löytyy.
Kentät ei ole mitenkään järisyttävän pitkiä joten nopeasti tässä eteni.

Aina alueen ensimmäisessä kentässä tietyn ajan kuluttua tuli yö ja viholliset aktivoituivat.
Jos ei halunnut jäädä keräämään ylimääräistä roinaa, kentän pystyi juoksemaan melkeimpä loppuun asti ilman vihollisia Cheesy
Melkein kaikki alueen ensimmäiset kentät olivat sijoitettuna linnaan. Nämä oli melkoisen trollaavia paikkoja. Paljon piikkejä ja alkuun päin pudotuksia.

Alueen toisessa kentässä tätä ei tapahtunut ja vihollisia oli jo alusta asti mukana.

Pomot oli jostain syystä todella helppoja ja heikkoja tässä, myös itse kreivi Dracula. Suhteellisen helpot patternit jotka oppi nopeasti.
Pomohuoneet oli tehty erittäin ahtaiksi. Ei niissä oikein kannattanut liikkua.

Pomot helpottuivat vielä entisestään jos sai paremmat kudit taisteluun. Jokaiseen alueeseen oli piilotettu jokin heppu jonka tarkoitusta en aluksi tajunnut kun se ei edes antanut mitään.
Mutta hänen pelastamisensa jälkeen pomoissa oli paremmat ammukset käytössä.

Kentissä oli paljon piilotettuja mestoja jotka löytyivät salaseinien kautta. Välillä peli trollasi ja reitistä ei päässytkään salapaikkaan vaan joutui alkupuolelle kenttää.

Jokainen kenttä oli pullollaan suoraan Mariosta pöllittyjä kysymysmerkki laatikoita. Näistä laatikoista löytyi kaikkea kivaa kuten aseita, energiaa, aikaa, lisäreitä ja jopa continue!
Jotain timantteja ja kolikoitakin löytyi mutta ne antoivat vain pisteitä, hurraa.

Pelissä oli aikaraja monien pelien tyyliin. Mutta tämä aikaraja oli oudosti toteutettu. Yleensä jos kuolee, niin aikaraja palautuu alkuperäiseen pisteeseensä. No, tässä pelissä ei.
Kuoleman jälkeen aika oli samassa kohdassa kuin ennen kuolemista. Välillä jos kuoli kaukana edellisestä jatkopaikasta, aika yleensä kerkesi loppumaan ennen kuin selvisi takaisin samaan pisteeseen.
Pomotkin tapettiin saman aikarajan puitteissa ja jos liikaa tuhlasi aikaa, ei sitä kerinnyt tappamaan. Ajan loppuminen kustansi yhden elämän mutta ärsyttävää oli, jos kuoli juuri ennen ajan loppumista ja sitten kuoli heti perään uudelleen tähän aikarajaan Cheesy

Todella ärsyttävää pelisuunnittelua oli peli täynnä aikarajan lisäksi. Monesti viholliset ilmestyivät täysin nenän eteen eikä niihin kerinnyt reagoimaan vaan otti osuman. Monesti myös hypyn jälkeen odotti joku vihollinen vittumaisessa paikassa.
Ainut keino oli opetella vihollisten paikat sillä ne pysyivät aina samoina.

Toisesta alueesta alkaen toisen kentän puolessa välissä oli jonkinlainen minibossi. Aluksi yritin tappaa sitä mutta se ei onnistunut millään.
Selvisikin, että tätä täytyy vain väistellä tietyn aikaa ja se sitten häviää.
Nämä minibossit oli lähestulkoon kaikki melko samanlaisia, mutta pieniä muutoksia tuli kuten nopeus ja useampi samaan aikaan.

Viidennen alueen minibossi oli ehdottomasti kaikkein ärsyttävin oppia. Se teki ihan ihmeellistä patternia ja ei kyllä millään saanut kiinni, miten sitä pitäisi väistellä.
Onneksi pausetus-taktiikalla pääsi vähän oppimaan sen käyttäytymistä.

Näiden minibossien ongelma oli liiallinen nopeus. Ei niitä ilman tuota pausetus-taktiikkaa pystynyt kovin helposti lukemaan, ei ainakaan kolmen viimeisen alueen minibosseja.

Viimeinen kenttä oli melkoisen jännä. Todella lyhyt, mutta hetken tutkiskelun jälkeen pyörikin ympyrää Cheesy
Tässä oli monia salahuoneita jotka sisälsivät paljon lisäaikaa. Tämä oli hyvä, sillä aikaa kentässä oli melkoisen vähän.
Salahuoneiden jälkeen ihmettelin, että mihinkähän tässä pitäisi mennä.
Viimein sitten korkealta pudotessani löysin salareitin joka vei pieneen huoneeseen ja siellähän se Dracula odotti!

Taistelu Draculaa vastaan oli todella helppo, ihan kuin mikä tahansa taistelu Smiley

Hienosti vielä viimeisen continuen viimeisellä elämällä meni tämäkin peli läpi, onneksi ei tarvinnut enää aloittaa alusta!

Ihan jees peli, kusisuudet laskee arvosanaa kyllä jonkin verran.
 
Kuva_1_025.jpg (864 KB | 4 )
Kuva_1_025.jpg
Kuva_2_025.jpg (847 KB | 4 )
Kuva_2_025.jpg
Kuva_3_025.jpg (800 KB | 4 )
Kuva_3_025.jpg
Kuva_4_021.jpg (815 KB | 4 )
Kuva_4_021.jpg
Kuva_5_015.jpg (818 KB | 6 )
Kuva_5_015.jpg
Kuva_6_010.jpg (297 KB | 4 )
Kuva_6_010.jpg
Kuva_7_004.jpg (342 KB | 4 )
Kuva_7_004.jpg
Back to top
 
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 79.0.3945.79  Windows 10
SilentWinter
Online
NES-Retro Elite
******


Posts: 2525

Espoo - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #132 - 30.12.2019 at 21:03:46
 
Paperboy 177/709

Blogiin

Luultavasti tämän vuoden viimeinen läpäisy. Tulihan sitä 56 NESpeliä pelattua läpi tänä vuonna Cheesy Muutosta johtuen oli noin 1,5kk tauko pelailusta. Ehkäpä sitten enemmän ensi vuonna Smiley

On aikainen aamu ja linnut laulavat. Tuttu "TÖMPS!" -ääni voi tarkoittaa vain yhtä asiaa - lehdenjakaja on saapunut.
Väsynein silmin kuljetat lehtiä uskollisille tilaajillesi.
Tämä saattaa äkkiseltään kuulostaa helpolta työltä mutta sitä se ei ole. Homma vaatii hyvää pyöränhallintaa jotta selviää asfalttiviidakon läpi!

Oli taas melkoinen RNG ryöpytys.

Jotenkin kuvittelin että tämä olisi ollut hieman helpompi, mutta yllättävän haastavaksihan tämä osoittautui.

Tavoitteena on selvitä koko viikon lehtien jaosta. Ei ole pojalle annettu edes viikonloppu vapaata.

Neljä elämää ja yhden osuman kuolemat, ai että.

Alussa näkyy, mihin taloihin lehtiä pitää jakaa. Onneksi näitä ei tarvitse muistaa sillä talot, jotka eivät ole tilaajia, ovat punaisia.
Jos ei lehteä onnistu jakamaan, peruu kyseinen talo tilauksensa.
Ilmeisesti jos kaikki peruvat tilauksen, peli loppuu siihen. Tästä en ole ihan varma kun näin ei päässyt käymään kertaakaan.
Riitti, kun edes yhden talon tilausta sai pidettyä yllä.

Myös punaisia taloja kannattaa pommittaa lehdillä sillä jos niiden ikkunat rikkoo, saattaa niistä tulla lehden tilaajia. Aika rankka keino tilaajien lisäämiseksi Cheesy

Pyörä liikkuu automaattisesti ja sen vauhtia voi joko nopeuttaa tai hidastaa.

Lehdet pitää heittää siis jatkuvassa liikkeessä joka tekee ajoittamisesta hieman hankalaa. Pelin kuvakulma antaa myös omat haasteensa oikeisiin paikkoihin viskomisen.
Onneksi tätä on sentään sen verran helpotettu että riittää, kun lehden saa jaettua etuovelle. Jos onnistuu suoraan postilaatikkoon heittämään, saa enemmän pisteitä, jee.

Jokaisen päivän lopussa on bonus-alue. Tämän läpäiseminen ei ole pakollista eikä sen feilaamisesta rokoteta elämää. Pisteiden keräilyä vaan.
Itse lähes aina yritin läpäistä tätä kun se oli ihan hauska.
Yritetään heittää lehtiä läpi renkaiden ja hypitään hyppyreistä. Lopussa on oikein maali ja ihmisiä hurraamassa suoritukselle Cheesy

Pyöräilyn lomassa saa väistellä kaiken maailman rojua jotka estävät lehdenjakamista.

Löytyy perinteisiä esteitä kuten koira ja ihmiset. Hieman oudompaan kategoriaan menee itsestään rullaava vanne ja itse Kuolema!

Esteitä oli erilaisia, osa liikkui, osa oli paikallaan. Muutama este liikkui pienen matkan jonka jälkeen se pysähtyi. Nämä oli ärsyttäviä kun ne toimivat RNG:llä.
Välillä ne liikkuivat pienen matkan, välillä ihan kadulle asti. Pienen matkan liikkumisessa ongalman oli, että yleensä edessä oli paljon muutakin rojua ja niitä ei oikein pystynyt enää väistämään.
Myöhemmissä päivissä esteiden määrä oli jo sellaisella tasolla että jos huono tuuri kävi, ei ollut mitään toivoa selvitä tilanteesta.

Oli kyllä todella surkeat Hitboxit tässä. Pyörän oikea laita oli jostain syystä paljon tarkempi kuin vasen. Pienikin hipaisu oikealla laidalla ja henki lähti saman tien.
Vasemmalla laidalla sai mennä jopa esteiden sisälle eikä kuolema ollut lähelläkään. Välillä oikein hirvitti ajolinjat kun ne menivät esteiden sisäpuolella.

Ärsytti kyllä kun läpäisy oli oikeastaan tuurin varassa. Riippui ihan täysin mihin asentoihin viholliset päätyivät.
Välillä joutui tekemään ihme pujotteluja ihmisten pihojen läpi selvitäkseen.

Kyllä tämä useamman päivän otti ennen kuin taipui. Monesti pääsin perjantai-sunnuntai -akselille, mutta inha tuuri tuli sitten vastaan.

Ihan ok peli, tätä kuitenkin jaksoi yrittää vaikka RNG ja paskat Hitboxit söivätkin pelinautintoa.
 
Kuva_1_026.jpg (750 KB | 5 )
Kuva_1_026.jpg
Kuva_2_026.jpg (1078 KB | 6 )
Kuva_2_026.jpg
Kuva_3_026.jpg (464 KB | 4 )
Kuva_3_026.jpg
Kuva_4_022.jpg (366 KB | 4 )
Kuva_4_022.jpg
Kuva_5_016.jpg (814 KB | 6 )
Kuva_5_016.jpg
Kuva_6_011.jpg (424 KB | 5 )
Kuva_6_011.jpg
Back to top
« Last Edit: 30.12.2019 at 21:05:36 by SilentWinter »  
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 79.0.3945.88  Windows 10
SilentWinter
Online
NES-Retro Elite
******


Posts: 2525

Espoo - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #133 - 31.12.2019 at 22:16:45
 
Ice Climber 178/709

Blogiin

Kerkesin kuin kerkesinkin pelaamaan vielä yhden tälle vuodelle Cheesy

Tehtävänäsi on kiivetä vuoren huipulle jäävasara apunasi.
Pystyt kaivautumaan kahdeksan jäisien kerroksien läpi aina huipulle asti!
Mutta varo, matkaasi estää korppikotkat, jääkarhut ja muut eläimet jotka eivät halua sinun pääsevän huipulle asti.

Eli, 32 vuorta täytyy valloittaa ja jokainen sisältää kahdeksan kerrosta sekä bonus-alueen.
Bonusta ei ole pakko päästä läpi, kunhan vain pisteitä keräillään.

Jos matkanteko sattuu katkeamaan ja elämät loppuvat, peli mukavasti jatkuu samasta kohdasta. Pisteet nollaantuvat mutta sillä ei kovinkaan väliä ole.
Tämä teki pelaamisesta mukavan lupsakkaa Smiley

Pelissä on aika tönköt kontrollit joten kaikki 32 vuorta putkeen olisi ollut liian hullu suoritus.

Aluksihan peli alkaa yksinkertaisilla vuorilla ja luonnollisesti hankaloituu loppua kohden.

Hankaloituminen tapahtuu maaperän vähäisyydellä, jäisillä pinnoilla ja vihollisten nopeammalla lisääntymistahdilla.

Jo pelin alusta asti vuoren ylimmät kerrokset ovat jäisiä ja niissä luisuu.
Myöhemmin tulee kuitenkin luisuvaa pintaa, joka koko ajan työntää joko vasemmalle tai oikealle. Tätä löytyy jo ihan alimmistakin kerroksista.

Vuoret sisältävät myös pilvi -alustoja joiden päältä täytyy hypätä ylemmille kerroksille.
Usein joutuu pilven päältä hyppäämään ja rikkomaan maata, jotta tämä onnistuu.

Todella helposti lähti henki. Hyppääminen oli tehty todella tönköksi ja monesti hypyt jäivät vajaaksi.
Tämän seurauksena putosi alemmalle tasolle, välillä kuolemaankin asti Sad
Loppupään vuorissa vihollisten määräkin oli jo aika suurta ja rojua satoi niskaan koko ajan.

Topi-nimiset pienet lumimiehet täyttivät vasaralla rikottuja aukkoja. Tämä oli välillä todella ärsyttävää kun yritti vaivalla päästä ylös, niin johan Topi oli jo kerinnyt laittaa estettä tielle Cheesy

Lentäviin Nitpicer -lintuihin osuminen oli välillä hankalaa. Niihin ei riittänyt mikä tahansa hyppy, vaan vasaran pään täytyy osua lintuun. Eli piti ajoittaa hyppy niin, että lintu oli tarpeeksi korkealla.
Useat kuolemat tuli tästä syystä.

Välillä jos tarpeeksi aikaili jonkun kohdan kanssa, ruutuun ilmestyi jääkarhu. Tämä vittumainen tyyppi hyppäsi ilmaan jonka voimasta ruutu nytkähti alaspäin. Välillä tämän seurauksena syntyi rotkoja alapuolelle ja ruudun yläreunaan Topeja valmiiksi olevia aukkoja peittämään.

Kun pääsi tarpeeksi kerroksia ylös, alkoi bonus-alue. Täällä keräiltiin erilaisia vihanneksia ja vihannesten tyyppi määräytyi sen mukaan, miten monta kenttää oli ilman Game Overia onnistunut läpäisemään.
Eipä näitä vihanneksia tullut hirveästi kerättyä koska ne olivat vain pisteitä varten, kunhan vain yritin päästä huipulle asti.
Huipulla odotti sitten korppikotka (joka minusta näyttää kyllä enemmän lentoliskolta) ja tähän täytyi yrittää hypätä roikkumaan. Ihan hirveästi ei auennut että miksi, eikö pelkkä vuoren valloitus riittänyt Cheesy

Peli eteni tasaisesti ja yhdessä vuoressa taisin kuolla kaksi Game Overia peräkkäin. Muuten ei mitään suurempia ongelmia ollut.

Hemmetin hyvä peli, tätä on tullut hakattua paljon skidinä, ei tosin kaikkia 32 vuorta putkeen Smiley
 
Kuva_1_027.jpg (674 KB | 4 )
Kuva_1_027.jpg
Kuva_2_027.jpg (666 KB | 5 )
Kuva_2_027.jpg
Kuva_3_027.jpg (403 KB | 5 )
Kuva_3_027.jpg
Kuva_4_023.jpg (380 KB | 5 )
Kuva_4_023.jpg
Back to top
 
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 79.0.3945.88  Windows 10
nassekova
Offline
NES-Retro Expert
****

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 3830

Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #134 - 31.12.2019 at 23:47:33
 
Topi best  Cheesy

Tätä tuli pentuna famicom piracartilta piestyä aika paljon, vaan en tainnu kyllä ihan loppuun asti jaksaa sillon.
 
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Safari 13.0.4  iOS 13.3
Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 16
Send Topic