Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
20 ilmaiskierrosta sekä lotto/kasinobonukset kutsukoodilla NESRETRO
 
Pages: 1 ... 4 5 6 
Send Topic
SilentWinterin NES läpäisyt (Read 15695 times)
SilentWinter
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 2373

Mikkeli - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #75 - 09.04.2019 at 19:33:53
 
Die Hard 142/710

Vähän leffaan perustuvaa peliä Smiley

John McClane saapuu tapaamaan vaimoaan joka työskentelee Nakatomi yhtymän pilvenpiirtäjässä. Yhtyeen johto juhlii juuri onnistuneesti tehtyjä miljoonakauppoja.
Käy kuitenkin niin, että kaksitoista terroristia hyökkää rakennukseen ja ottaa johtoryhmän panttivangikseen.
Terroristit haluavat 640 miljoonan arvopaperit panttivankeja vastaan. Panttivankien joukossa on myös John McClanen vaimo ja hän lähtee pelastamaan vaimoaan muiden panttivankien lisäksi.

Leffassa oli siis kaksitoista terroristia, tässä pelissä niitä on 40. Olisi varmaan ollut vähän liian helppo vain kahdellatoista terroristilla.
Harvoin peleissä ilmoitetaan noin tarkkaan vihollisten määrä, mutta ihan hauskaa vaihtelua seurailla monta on enää jäljellä.

Nyt oli harvinaisen sekava peli. Mulla ei ollut hirveemmin hajua mitä ihmettä olin tekemässä Cheesy
Keräilin vain erilaisia tavaroita ja tapoin terroristeja. Välillä peli ilmoitti cutscenellä että jotain tapahtuu.

Ilmeisesti tässä on erilaisia loppuja, olen aika varma että sain kaikista huonoimman lopun.

Pelissä pyöritään vain muutamassa kerroksessa etsimässä terroristeja. Kerrokset 31-35 ovat heti alussa käytössä. Katolle jos mielii, tarvitsee avaimen.
Kerrokseen 30 ei pääse heti koska siellä pidetään henkilökuntaa panttivankeina. Ainakin kerrokseen 5 voi mennä vielä näiden lisäksi mutta en keksinyt miten sinne pääsee.

Aluksi aseena on vain pelkkä pistooli mutta ensimmäiseltä viholliselta saa jo konekiväärin millä voi ampua nopeaa sarjaa.
Viholliset ampuvat kyllä melkoisen määrän panoksia kerrallaan ja heittävät välähdyskranaatteja jotka lukitsevat Johnin joksikin aikaa.
Melko usein vihollisia tulee vielä monta kerrallaan, tästä syntyy kyllä kunnon kaaos.

Energiaa saa limsatölkeistä. Viholliset pudottavat niitä ja jotkin ovat vain lattialla odottamassa. Hauskin on kuitenkin ampua limuautomaatti hajalle jolloin tölkkejä lentää useampi kappale ulos.
Pelissä on jaloilla oma energiapalkkinsa. Se menee itsestään alaspäin mutta kuluu paljon nopeammin jos kävelee särkyneiden ikkunoiden lasinsirujen päältä.
Jalkoja voi hoitaa First-aid pakkauksilla mitä on ripoteltu ympäri rakennusta. John kävelee kyllä tuskallisen hitaasti jos tuo palkki on nollassa.

Kerroksista löytyy myös muunlaista tavaraa kuten C4:sta, raketti ja viidennen kerroksen piirrustukset. Mitään näitä en käyttänyt kun ollut hajuakaan miten niitä käytetään Cheesy

Pause -menussa oli jonkinlainen lukkosysteemi kaiken muun lisäksi. Aika rullasi ilmeisesti kokoajan alaspäin mutta jos käytti rappusia tai hissiä, se rullasi paljon nopeammin. Ilmeisesti kun tuo menee nollaan ja hidastelee tarpeeksi niin tulee Game Over.

Minä sitten aikani tutkin kerroksia terroristeja tappaen ja miettien minne ihmeeseen pitää mennä. Noh, lukon aika meni nollaan ja tuli jokin cutscene jossa sanottiin että panttivangit siirretään katolle. No nyt pääsi sitten menemään tuohon kerrokseen 30.

Menin tutkimaan kerrosta ja siellä oli viimeiset viholliset jäljellä. Vihollismittari näytti enää yhtä ja yritin tutkia huonetta energian toivossa. Löysinkin muutaman limsatölkin! Olin suunnistamassa viimeistä huonetta kohti kunnes tuli cutscene missä katolle tullut helikopteri räjähti panttivankeineen. En ole varma olisiko tämän voinut estää olemalla nopeampi.
Eikun viimeiseen huoneeseen sisälle ja tappamaan pääpahista, Hansia. Panoksetkin loppuivat kesken taistelun ja sain viimeisillä energianrippeillä hakattua ukon kuoliaaksi pelkillä nyrkeillä.

Tästä oli kyllä melkoisen hankala kertoa mitään kun koko pelikokemus on senverran hämärän peitossa Cheesy
Luulen että peli etenee tuon lukkosysteemin ja tutkittujen paikkojen vaikutuksesta. Mitä enemmän tutkii, saa uusia cutscenejä jotka kertoo minne pitää mennä tai missä on vielä vihollisia.

Ompahan läpi kuitenkin tämäkin!
 
Back to top
« Last Edit: 09.04.2019 at 19:37:39 by SilentWinter »  
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 72.0.3626.105  Android 8.0.0
SilentWinter
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 2373

Mikkeli - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #76 - 11.04.2019 at 19:26:14
 
City Connection 143/710

Tätä tuli junnuna pelailtua pirakasetilta mutta en tainnut päästä toista kenttää pidemmälle Cheesy

Ideana on ajella jokaisen tienpinnan päältä jotta ne maalautuu valkoiseksi. Poliisit eivät oikein pidä tästä toiminnasta ja ne yrittävätkin estää maalaamisen. Kentistä löytyy öljytynnyreitä joilla voi heittää poliiseja.
Liukas öljy laittaa poliisiautot pyörimään paikallaan ja ne voi tuhota ajamalla niitä päin. Muussa tapauksessa poliisiautot tuhosivat pelaajan auton kerrasta.

Matkaa tehdään ympäri maailman maalaillen tienpintoja. Ilmeisesti tässä vähän niin kuin yhdistetään maailmaa maalaamalla, näin voisi pelin nimestäkin päätellä Tongue

Kuudessa kohteessa käydään, sitten rupeaa peli loopaamaan. Löytyy New York, Lontoo, Pariisi, Frankfurt, New Delh ja Tokio.

Alkuperäisessä Famicom -versiossa päähahmo on nainen mutta NTCS -versioon oltiin jostain syystä vaihdettu blondi mies. No, ainakin kenttien väliset kuvat olivat hienompia tässä kuin Japanin versiossa.

Tiet ovat hienosti useassa eri kerroksessa ja autolla pitääkin hyppiä päästäkseen niitä maalaamaan. Reunojen maalaaminen oli vähän hankalampaa jos halusi pysyä samalla tasolla.
Piti ajaa ihan reunalle ja sitten vaihtaa suuntaa juuri oikealla hetkellä ettei putoaisi. Välillä tämä ei onnistunut ja putosi alemmalle tasolle.

Autolla ei voinut heti suunnanvaihtamisen jälkeen hypätä, vaan piti odottaa animaatiota jossa auto nostaa keulaa. Tämä oli joskus hankalaa ajoittaa että pääsi ylemmälle tasolle. Välillä roinaa oli niin paljon ruudulla että meinasi tosiaan paniikki iskeä.
Auton pystyi myös kääntämään hypyn aikana vastakkaiseen suuntaan oikealla näppäinyhdistelmällä, mutta tämä piti tehdä juuri samaan aikaan kun aloitti hypyn.

Jännä peli kun vaikeusaste pysyy noissa kuudessa kentässä oikeastaan samana, muutamassa viimeisessä poliisit sinkoilevat vähän kovempaa vauhtia päin. Luultavasti vaikeusaste nousee sitten seuraavalla loopilla mutta varmaan tässäkin taso on suunnilleen sama näissä kuudessa kentässä.
Kentät on muutenkin aika samankaltasia taustaa lukuunottamatta. Ensimmäinen kenttä, New York on selkeästi erilainen kuin muut. Jännä.

Poliisien lisäksi tässä on helvetin rasittava kissa johon törmätessä menettää elämän. Kissa spawnaa täysin randomilla johonkin, välillä sitä ei meinaa päästä millään karkuun.
Parasta on kun kissa kököttää viimeisten maalattavien kohtien päällä ja joutuu ajelemaan ympäri kenttää että sen saa pois siitä Cheesy
Välillä kissa spawnaa juuri siihen mihin on hyppäämässä. Autoa voi toki kääntää hypyn aikana mutta ei heti hypyn alussa.

Joskus randomilla maasta ilmestyy jokin piikki, ilmeisesti tämä tulee jos viettää liian pitkään aikaa yhdessä kohdassa. Piikki tappoi kerrasta muiden asioiden tapaan.

Aika hyvännäköinen peli tullut vuonna 1985 mutta tämähän perustuukin täysin samaan Arcade -peliin niin ei ole mikään ihme Smiley
 
Kuva_1_001.jpg (2480 KB | 3 )
Kuva_1_001.jpg
Kuva_2.jpg (4929 KB | 3 )
Kuva_2.jpg
Kuva_3.jpg (1678 KB | 2 )
Kuva_3.jpg
Kuva_4.jpg (6305 KB | 3 )
Kuva_4.jpg
Kuva_5.jpg (1786 KB | 2 )
Kuva_5.jpg
Back to top
« Last Edit: 11.04.2019 at 19:29:57 by SilentWinter »  
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 73.0.3683.103  Windows 10
SilentWinter
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 2373

Mikkeli - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #77 - 11.04.2019 at 23:33:47
 
Chessmaster 144/710

Shakista en ymmärrä mitään, en ole koskaan pelannut kyseistä peliä.

Tässä pelissä riitti kun voitti Chessmasterin millä tahansa vaikeusasteella.

Aluksi yritin ihan itsekseni mutta eihän siitä mitään tullut kun en tiennyt miten nappulat liikkuvat laudalla Cheesy

TMR veti tämän läpi 52 sekuntiin muutamalla siirrolla. Katsoin sen videosta miten siirrot menivät ja sain shakkimatin tehtyä.
Onneksi tietokone teki melkein aina samat siirrot joten tuon sai kopiotua.

NESille on vielä toinenkin shakkipeli olemassa, siihen varmaan joutuu ihan säännöt opettelemaan. Tuskin näitä molempia pystyy näin helposti menemään läpi.

Tiesin kyllä etukäteen että tästä pelistä ei tule mitään omin avuin mutta läpäisty on kuitenkin Cheesy

Kyl tää olis saattanut tuurillakin mennä läpi jos olisi tarpeeksi jaksanut nappuloita pyöritellä, kyseessä oli kuitenkin helpoin vaikeusaste.
 
Back to top
« Last Edit: 11.04.2019 at 23:34:46 by SilentWinter »  
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 72.0.3626.105  Android 8.0.0
SilentWinter
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 2373

Mikkeli - Finland
Gender: male
Re: SilentWinterin NES läpäisyt
Reply #78 - 16.04.2019 at 12:41:33
 
The Three Stooges 145/710

Oltiin kaveriporukalla viettämässä dokailuviikonloppua. Saunottiin grillattiin ja pelailtiin, perussettii.

Toisen päivän iltana yksi kaveri sitten halusi että pelaan jonkun pelin läpi tähän mun projektiini liittyen mitä en oo vielä aikasemmin pelannut.
Valitsin sitten pelihyllystä tämän The Three Stooges -pelin koska se ei vaikuttanut hirmu pahalta pelata liian jurrissa. Peli oli osittain tuttu Retkun ja AVGN:n videoista.

Menihän se läpi vaikka oli kyllä melkoista säätämistä Cheesy Oli kyllä nostalgista pelata pienestä kuvaputkitelkkarista, empä muista millon viimeksi olisi tullut semmoisen kanssa pelailtua.
Telkkari ei vielä tukenut jenkkikoneen 60 HZ taajuutta joten peli oli mustavalkoinen Cheesy Eipä se menoa haitannut.

Peli on melkoisen hyvä! En ole koskaan noita pölkkypäiden lyhäreitä katsellut enkä tiedä ukoista juuri mitään mutta pelin huumori sai hymyn huulille.

Ideana on kerätä orpokodille rahaa koska mörskä on päässyt ränsistymään pahasti ja vuokratkin on maksamatta. Minimivaatimus on 5000 dollaria mutta jos haluaa parhaimman mahdollisen lopun, rahaa pitää kerätä 20 000 dollaria.
Rahaa kerätään erilaisten minipelien avulla jotka ovat pieniä työtehtäviä. Mitä paremmin minipeleissä pärjää, sitä enemmän rahaa saa. Aikaa kerätä rahat on 30 päivää.

Minipelit valitaan kädellä joka rullaa valintaruudukossa. Ruudukossa on kuusi erilaista kohtaa mihin käsi voi pysähtyä. Osa näistä ruuduista on hiirenloukkuja jotka vievät kädestä yhden sormen pois.
Kun kaikki sormet on menettänyt, peli alkaa alusta.
Ruudukossa on myös muita turhia ruutuja jotka tuhlaavat vain yhden päivän.
Päivä siis kuluu aina, kun on pelannut jonkin minipelin tai turhakkeen.

Käden nopeutta pystyy säätelemään läpsimis -minipelissä. Humalapäissään en tiennyt että mitä ihmettä tässä pitää tehdä ja mikä tämän pelin virka on mutta myöhemmin selvisi että läpsimällä kahta muuta pölkkypäätä, saa käden hidastumaan roimasti ja oikeisiin ruutuihin osuminen on paljon varmempaa.

Minipelit liittyvät kolmikon lyhytelokuviin. Pelaaja onkin aivan pihalla jos ei tiedä niistä mitään. Onneksi kuitenkaan tietämättömyys ei vaikuta pelaamiseen paitsi tietovisassa.
Tietovisan kysymykset sijoittuvat hahmojen historiaan, 1930-40 -luvulle. Meni kyllä nämä hommat täysin arvaukseksi Cheesy

Tietovisan lisäksi löytyy nyrkkeilyä, piirakoiden heittelyä, keksien syömistä, sairaalassa apulaisena olemista.

Pelasin tämän vielä himassa uudestaan läpi koska piti kuvia saada pelistä. Eipä tuo mitään haitannut sillä tykkäsin tästä. Tähän on laitettu vielä hahmoille kunnon äänet, aiheuttivat melkoista repeilyä Cheesy

Humalapäissään kun sain juuri ja juuri tuon tarvittavan 5000 dollaria kasaan, tällä jälkimmäisellä pelikerralla tuplasin summan!
Aika tekeminen olisi saada tuo paras, 20 000 dollaria kasaan mutta ihan varmana palaan vielä joku päivä tekemään sen Smiley

Pitää kyllä näiden ukkojen lyhäreitä käydä katselemassa YouTubesta, vaikuttaa hyvältä setiltä Cheesy
 
Back to top
« Last Edit: 16.04.2019 at 12:42:38 by SilentWinter »  
Achievements: 6
NES Game MasterPokémon MasterInsiderChurch of NES-RetroClothed by NES-RetroItem Acquired
SilentWinter   IP Logged   Chrome 73.0.3683.90  Android 8.0.0
Pages: 1 ... 4 5 6 
Send Topic