Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Pages: 1 2 3 
Send Topic
Ensimmäinen PC -kokoonpanosi? (Read 9681 times)
vinski the bard
Offline
NES-Retro Apprentice
**


Posts: 786

Turku - Finland
Re: Ensimmäinen PC -kokoonpanosi?
Reply #30 - 13.12.2018 at 12:48:09
 
Tj wrote on 19.10.2018 at 15:17:52:
Tämänmallinen Compaq Presario, hiirtä ja näppistä myöten, 486/66. Vuosi oli 1995. Siihen asti mentiin 8-bittisellä Nintendolla.

Olihan tuo melkoinen elämys päästä MULTIMEDIAN maailmaan mm. Encartan matkassa. Eniten pelailin ajan urheilupelejä, mutta ihan helvetisti myös Warcraftia ja etenkin ekaa UFOa ja Terror from the Deepiä. Jonkun verran myös seikkailupelejä. Threat, Scorch, Worms, Slicks, Colonization, mitä kaikkea näitä nyt on.

Luulin että nyt on melkoinen tehomylly kyseessä mutta itkuhan siinä meinasi päästä kun ei NHL 96 toiminut ilman ihan älytöntä käynnistystiedostojen virittelyä ja SVGA-tilassa ei ollenkaan. Myöhemmin sain sitten isäukolle myytyä idean että jos ostetaan ajankohtaan nähden ennemmin edistynyttä kuin vanhentunutta rautaa, sillä säästää paljon hermoja ja vaivaa pidemmän päälle.


Sama pönttö tuli meidänkin talouteen ja nautti myös suosiota ala-asteella, jossa näki Lion Kingin tai Chip's challenger pyörivän silloin kun ei ladattu jotain köyhää pornosivua.  Tämän mukana tuli hämärä Inca 2 - avaruusammuskelu-seikkailupelihybridi, jossa Asteekit hallitsivat tulevaisuutta?! Voisi vielä joku päivä palata.

Pelikaupassa ensimmäisenä haaviin tarttui Lucasarts Archives Vol 1-kokoelma, koska tarkan markan tenavana sai ostaa yhedn pelin ja tajusi että tässähän saatana 6 yhden hinnalla. Yllättäen päähänpisto oli yksi parhaita pelihankintoja koskaan - DOTT, Indiana Jones, Sam and Max olivat melkoista hunajaa, vaikkakin jotkut animaatiot leikkasi kiinni ja sitten yritettiin lotota oikeaa irq ja sound blaster-astetusta. Korpulta tuli kopioitua Wrestlemania ja Test Drive.

Juurikin samaisen NHL96:n ilmestymisen myötä tajusi, että 486:n pelit on pelattu, josta alkoi tuhannen ja yhden yön odotus seuraavaa konetta varten. Kaverieilla oli Mechawarrior 2:sta ja Monsertrucksia ja vaikka mitä kivaa, mutta köyhänä katsoin hupia vierestä. Odotus palkittiin -98, jolloin sitten sain Merocompissa valita kasattavan Meisaku-kokoonpanon, johon tulivat tykimmät osat, 233mhz ja voodoo1.  Synttärirahoilla matkasin paikalliseen PC-Superstoreen , ja tunnin pyörimisen ja tarkan punnitsemisen jälkeen palasin Carmageddon Splat Pack sekä Fallout mukanani. Ilmeisesti eivät olleet tarkkoja ikärajojen kanssa tuolloin, jos nytkään.
 
Back to top
 
Achievements: 1
Church of NES-Retro

Oil up and hit the gym with me.
102743 Pyrintofan pyrintofan vinskithebard   IP Logged   Chrome 70.0.3538.110  Windows 10
Pages: 1 2 3 
Send Topic