Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic
Snes ongelma, modattu pal konsoli (Read 2219 times)
Kon3
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 3

Snes ongelma, modattu pal konsoli
15.03.2019 at 11:31:33
 
Moro, eli mulla on ongelmia modatun pal senssin kanssa.
Rakentelin pal snessiin kytkin modaukset lockout chipille ja 50/60HZ modelle, jonka seurauksena ilmeisesti tuli sitten onglemia. Modauksen tein siten, että poistin rf moduulin ja laitoin kytkimet sen tilalle takaosaan. Konsoli toimi ennen modausta normaalisti. Samalla tein myös itse halvasta 3rd party rgb kaapelista parannetun version suojatulla kaapelilla ja ajattelin aluksi, että ongelmat johtuvat kaapelista, mutta kaapelin testasin toisella konsolilla ja totesin sen täysin toimivaksi.

Onglema on siis seuraavanlainen:
Konsoli käynnistyy Pal super streerfighter turbo 2:lla  ja sitä pystyy pelamaan normaalisti myös 60 hz modellakin toimii.
Lion King Käynnistyy alkuvalikkoon asti, mutta black screen iskee heti kun pelin starttaa alkuvalikosta eteenpäin. Kasetti toimii toisella konsolilla normaalisti. Donkey kong coutryssä on jotakin grafiikka virheitä, mutta peli kuitenkin pyörii jollakin tavalla.

Kasettiliitin on putsattu ja pelit myös putsattu. Kaikki toimii modaamattomalla koneella. Onko tuossa mennyt nyt jotakin ketuilleen vai sanoiko konsolissa joku komponentti sopivasti, että ei haluakaan enää toimia? Onko tämä vielä pelastettavissa?

Pahoittelut ulkoasusta ja jos teksti on jotenkin epäselvää tai aloitus väärällä alueella, olen uusi käyttäjä tällä alustalla. Roll Eyes
 
Back to top
 
  IP Logged   Chrome 72.0.3626.119  Windows 7
Kon3
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 3

Re: Snes ongelma, modattu pal konsoli
Reply #1 - 19.03.2019 at 08:46:33
 
Eilen saapui Japanista SFC Super Bomberman, ja lähti samantien tulille kytkimet ground asennossa.
Ja Eurooppaversio Theme parkista ei käynnistynyt ollenkaan...

Eikö kellään ole mitään aavistusta mikä voisi vaivata tätä konsolia? Undecided
 
Back to top
 
  IP Logged   Chrome 72.0.3626.119  Windows 7
nassekova
Offline
NES-Retro Expert
****

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 4039

Gender: male
Re: Snes ongelma, modattu pal konsoli
Reply #2 - 19.03.2019 at 09:18:05
 
Jos FB tili löytyy, niin kannattaa joinata tänne ja sieltä kysäistä:

https://www.facebook.com/groups/262095914209624/

Tuolla on jengiä/firmoja jotka tekee näitä ihan leipätöikseen ja paljon harrastajia. Täällä taas on melko vähän lopulta konsolien modaajia.
 
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Chrome 64.0.3282.140  Windows 7
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 6951

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Snes ongelma, modattu pal konsoli
Reply #3 - 19.03.2019 at 21:53:58
 
Ensinnäkin minkä takia "kytkimet" eikä "kytkin", molemmissa PPU:issa on yhdet jalat jotka pitää nostaa ja sit jalasta toiseen johto ja niistä sit yksi johto johon riittää yksi kytkin, vai onko toinen millä lockoutsirun jalka kytketään päälle tai pois?

Osa PAL peleistä ei halua toimia lainkaan 60hz tilassa vaikka lockout oliskin disabloitu, ja osa ntsc peleistä ei toimi 50hz tilassa vaikka lockout olis disabloitu.

Sellanen tilanne jossa konsoli on jäänyt pysyvästi 60hz tilaan on tullut vastaan kerran ja sellasta olen yrittänyt korjata. Ja syynä siihen tilanteeseen oli että PPU:n yhden jalan taakse oli jäänyt tinaa joka sitten oli yhdistänyt kaksi jalkaa toisiinsa. Ja vaikka sen tinan sai poistettua niin konsoli jäi edelleen sellaseks ettei se suostu millään menemään 50hz tilaan.

Kannattaa tarkastaa noi läpi ottamalla vaikka kännykän kameralla paljon kuvia eri suunnista ja sit zoomailemalla niitä ettei varmasti ole mitään epäilyttävää.

Muutenkin SNESin hz modaukseen ei kannata ikinä lähteä niin että "eihän se ole kuin tehdä noin ja noin" samalla kun yliluottaa kykyihinsä tehdä se, vaan kannattaa ottaa todella varman päälle ja ennemminkin tarkistaa ettei varmasti tee mitään väärin, siinä ei tosiaan tarvitse kuin sen että pikkuisenkin liikaa on vaikkapa tinassa epäpuhtautta niin se käyttäytyy jo eri tavalla.

Noita jalkojen nostamisia taas niin sitä ei ikinä kannata tehdä kolvinkärjellä jossa on tinaa, ja nostamiseen parhaat työkalut on joko taivutettu äärimmäisen ohut metallilanka ujutettuna jalan taakse, tai sitten hiottu nuppineulan kärki joka on väännetty sopivaan asentoon koukuksi.

Mut yleensä noi on vähän sellasia että kun näkee lopputuloksia niin hämmästelee lähinnä että on sattunut niin hyvä tuuri että ne ylipäätään toimii, suurin osa on nimittäin aika hirveen näköistä, ja siihen päälle vielä eri konsoleissa kestää sirujen jalat taivuttamista eri lailla (vuosikymmenten säilytysolosuhteet yms) , eikä sitä voi tietää kuin vasta siinä vaiheessa kun sitä nostaa. Joistakin on saanut käännettyä jalat ylös ja ympäri, joistakin taas jo vähällä nostamisella huomannut että jos vähänkään enemmän enemmän nostais niin se napsahtais poikki.
 
Back to top
 
Achievements: 10
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 65.0  X11
Jorma_
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 390

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Snes ongelma, modattu pal konsoli
Reply #4 - 23.03.2019 at 18:19:45
 
nassekova wrote on 19.03.2019 at 09:18:05:
Jos FB tili löytyy, niin kannattaa joinata tänne ja sieltä kysäistä:

https://www.facebook.com/groups/262095914209624/

Tuolla on jengiä/firmoja jotka tekee näitä ihan leipätöikseen ja paljon harrastajia. Täällä taas on melko vähän lopulta konsolien modaajia.

Kiitos muuten tästä, tuli kerrankin mielenkiintoista sisältöä Facebook-feediin  Smiley
 
Back to top
 
Achievements: 5
Church of NES-RetroInsiderTypical Apple UserClothed by NES-RetroItem Acquired
58420   IP Logged   Chrome 72.0.3626.122  Windows 10
Kon3
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 3

Re: Snes ongelma, modattu pal konsoli
Reply #5 - 27.03.2019 at 14:39:23
 
Päivitystä tähän, jos jollakin sattuu tulemaan vastaavia oireita vastaan ja ei tietoa mistä johtuu. Näyttää vahvasti siltä, että konsolin CPU piiri on tiensä päässä. Löysin tästä black screen ongelmasta tarpeeksi pengottuani keskusteluja joissa ongelmat olivat juurikin vastaavia.

Tässä yksi linkki:
http://projectvb.com/nss/logs.htm#whatif
 
Back to top
 
  IP Logged   Chrome 72.0.3626.121  Windows 7
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic