Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic
M: Huollettu Sega Saturn (myöhempi Model 1 japaniversio) + musta ohjain (Read 1010 times)
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 6918

Helsinki - Finland
Gender: female
M: Huollettu Sega Saturn (myöhempi Model 1 japaniversio) + musta ohjain
13.05.2019 at 05:33:08
 - MENNYT -Eli tosiaan huutelin tästä jo aiemmin discordissa et jos jollain on tarvetta kohta tämmöiselle ni voi nykiä hihasta. Eli japanilainen Model 1 Saturn, ja koska Model 1 ei sano oikeasti mitään kun näitä on niin monta erilaista samoilla kuorilla, niin tämä on sitä välimuotomallia (VA6 tai vastaava) missä on pienempi ja tiivistetympi emolevy, ja uudempi ei niin kuumuva poweri, mutta cd asema sit on identtinen kuin Model 2 malleissa, niin identtinen että tämä menee sellaseen heittämällä tai sellasen tähän. 


Kaikki emolevyn konkat on mitoitettu pikkuisen ylöspäin volttien osalta ja ovat fyysisesti isompikokoisia kuin alkuperäiset, käytännössä tämä tarkoittaa sitä että nämä uudet vaan yksinkertasesti kestävät paremmin kuin ne alkuperäiset. Eikä ole mitään kiinakonkkia vaan sitä samaa settiä millä huollan kaiken muunkin. 

Ohjain on puhdistettu, pesty, kasattu, testattu. CD Asema on pistetty paloiks, puhdistettu kaikki entiset tahnat, ratakset, yms yms ja kasattu uusilla rasvoilla takaisin samalla kun konkat on uusittu. Virtalähteessä on kaikki konkat kans taktikoitu niin että siellä on kestävämmät kuin mitä alkuperäiset oli.

Kun tämä kone tuli mulle niin kokeilin tätä toisen virtalähteellä ja komposiitti väpisi, äänet särisi yms perus mitä kuivuneilla konkilla oleva tämmönen tekee. Pelailin nyt recappayksen jälkeen kokeeks muutamaa ja mitään tollasta ei tietenkään ollut. Lisäksi toi asema on kuten mun käyttökoneessakin, eli eipä tota hirveesti ton paremmin ja nopeammin enää saakaan toimimaan.

Mitä en ole testannut ni s-videota koska mulla ei ole vakioliittimeen menevää johtoa, enkä RGB:tä mut käytännössä tän koneen videoencoder on sellanen et jos komposiittiki on hyvä niin sitten kaikki muu on kyllä kanssa tiptop.
Mitä yritän sanoa tässä niin joko voi ostaa tämmösen ei huollettuna ja siinä on samat ongelmat vähintään kuin mitä tässä oli ennen huoltoa, tai sitten voi ostaa tästä huolletun. (ja kyllä, kaikissa huoltamattomissa tämmösissä väpisee se komposiitti tai s-video vaikka ebaymyyjä sanois mitä koska näiden videoencoderit nyt yksinkertasesti vaan on nirsoja konkkien laadusta, ja reagoi silleen jos niiden konkat alkaa kuivua. )

Eli kuvan mukainen sisältä ja ulkoa pesty ja remontoitu konsoli, sille ohjain (joka ei ole saman alueen mut nämä konsolit ei välitä siitä) ja toi komposiittijohto. Lisäksi koneessa ei ole paristoa mutta käytännössä perusmarketista nappiparisto, luukku auki, paristo paikalleen. Se miks en laita paristoa ennen myymistä ni koska A just nyt ei ole ja B toi alkaa syömään sitä heti eli parempi että ostaja laittaa sellasen itse kunhan alkaa pelailemaan. Voin laittaa mukaan ei niin hyvälaatusen virtajohdon kans jos löydän sellasen.

Ja tosiaan tämä sitten syö japanilaista sähköä eli stepdown muuntaja väliin. Ja RGB johdon jos sellasen tarttee saa vaikka retrogamingcables vai mikä se nyt onkaan, toisin kuin eurooppamalleissa, tässähän on puhdas syncci vakiona. Eli todennäköisesti sopii hyvin sellaiselle laitteiden sekaan jolla on jo stepdownmuuntaja valmiiks, sen takia itseasiassa ensin katonkin täällä tartteisko joku tän.

Jos nyt katotaan et mitä tämmöset yleensä on plus vähän osakuluista ja huollosta vaivanpalkkaa päälle ni jos tästä about sata euroa sais.


edit1: Jostain syystä aina kaikki näyttää tän mun valon alla vähän keltasemmalta kuin mitä ne on ni laitan toisen kuvan vielä tollasen keittiön loisteputkivalon alta. Tää siis ei ole ihan täysin alkuperäsen värinen mut ei tää kyllä mikään keltanenkaan ole.

Ja jos yhtään mietityttää et onko siellä kunnolliset konkat varmasti yms ni sisäkuvia saa pyytämällä, mä napsin niitä muutaman tossa kun konsoli oli auki. Ja tosiaan jos tarttee esim s-videoliittimen erikseen siihen paristoluukkuun kiinni tms, ni pienestä lisäkorvauksesta voin lisäillä tollasia extroja.

edit2: Ja näitä tämmösiä on kasattu monessa paikkaa mut tää kyseinen on muuten ihan kotimaassaan kasattu.  SmileyMahdollisia kysymyksiä ja vastauksia:


K: Toisaalla ketjussa lukee että ykkösmallien powerit ylikuumuu, miten tässä voi olla ettei ylikuumu?

V: Ykkösmalleja on japanin ulkopuolella vaan muutamaa erilaista, mutta japanissa niitä on ollu enemmän erilaisia. Tässä sattuu olemaan se vähävirtaisempi kombinaatio.


K: Miksi et anna mukaan RGB johtoa?

V: Koska mulla ei ole tämän liittimeen menevää sellaista eikä ole koskaan ollutkaan. Normaalisti omissa käyttökoneissa vaihdan koko liittimen erilaiseks ja väsään sellaiseen sopivan johdon. Tässä alkuperäinen on koska noh keräily ja esteettisyys tai jotain.


K: Ihan perseestä ettei voi käyttää suoraan suomalaisessa pistorasiassa.

V: Tossa on kaksi asiaa, ensinnäkin stepparin käyttö siirtää osan lämmöntuotosta koneen ulkopuolelle. Eurooppapowerilla olevat mallit siksikin kuumuvat paljon enemmän. Toisekseen europowerin saadakseen tarvitsisi sellainen ryövätä eurokoneessa jossa olis just tähän emolevyyn sopivat jännitteet antava sellanen. Just tän kohdalla voi olla vaikea löytää, ja mulla ei ole ylimäärästä eurokonetta josta ottaa poweria, etkä säkään varmasti halua maksaa kahdesta konsolista joiden osista on kasattu yksi.


K: Mitä tää s-video paristoluukkuun meinaa?

V: Konsolin kuorissa on vähän vaikea löytää sopivaa paikkaa jos haluaa lisätä jotain liittimiä (niin että sen sais paloiks ja kasattuakin helposti), ja paristoluukku on sellainen missä sitä tilaa on, eli s-videoliittimen voi lisätä paristoluukun kohdalle.


K: Miksi et laita mukaan jotain pelejä?

V: Koska vaikka mulla olis joitain 100 jenin mahjonggpelejä ni ei niitä kukaan kuitenkaan halua pelata. Veikkaisin vahvasti että Saturnin ja etenkin huolletun sellaisen ostaja tietää kyllä oman pelimakunsa ja mahdollisesti onkin jo vähän päättänyt että mitä aikoo hankkia sille. Ne mahjonggpelit harvemmin on niitä sellasia.


K: Eli millasen pariston tää syö?

V: Ihan sen perus 3V litteän nappipariston mitä myydään vaikka s-marketissa pari kappaletta per pakkaus. Avaa vain luukku, laita paristo pidikkeeseen, sulje luukku. Kannattaa käyttää jotain muuta kuin sitä halvinta koska pelitallennukset on koneessa niin pitkään kun paristossa on virtaa. Huonot paristot menee aiiiika äkkiä.  Cheesy

K: Eli tälle pitää sit etsiä stepdown converter, mistä sellasen löytää?

V: Koneen takana on merkitty 12W ja tää ei ole todellakaan virtasyöpöin malli, eli todella perus riittää kunhan ei ole pilipalilaatuinen. Sellasta ei tarvitse etsiä itse ja arpoa mikä olis sopiva, vaan mielelläni metsästän sopivan tarvittaessa. Noin 15-20 euroa sellasesta vain köyhtyy, eli tarvitse todellakaan ostaa mitään satasen ylitehokasta.

K: Eli koska tässä on samanlainen asema kuin Model kakkosissa niin mikäli haluaisin laittaa tähän jonkinlaisen modchipin..

V: ...olisi tähän kyseiseen helppo löytää sellanen koska ne eivät ole todellisuudessa mallikohtaisia vaan nimenomaan asemakohtaisia.

 
Back to top
« Last Edit: 02.06.2019 at 11:35:46 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 67.0  X11
Lumienkeli
Offline
NES-Retro Journeyman
***

Mikä megamunaus!

Posts: 2039

Gdansk - Poland
Re: M: Huollettu Sega Saturn (myöhempi Model 1 japaniversio) + musta ohjain
Reply #1 - 28.05.2019 at 10:49:08
 
Mulla olis kiinnostusta. Laitan myöhemmin privaa.
 
Back to top
 
Achievements: 2
Item AcquiredTypical Apple User

Pelaan: Final Fantasy XIV
1992315   IP Logged   Safari 12.0  iOS 12.1.4
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic