Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Poll Poll
Question: Lizkoäänestys, pelaanko Gexistä:

3DO version    
  5 (45.5%)
Sega Saturn version    
  2 (18.2%)
olen mirsku ja katson tulokset    
  2 (18.2%)
pelaa N64:llä vaikkei sitä edes ole sille    
  2 (18.2%)
Total votes: 11
« Last Modified by: Mirsku on: 29.11.2019 at 04:09:39 »

Pages: 1 2 3 
Send Topic
Mirskun streamit (Read 10309 times)
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****

does this look like the
face of mercy ?

Posts: 7019

Helsinki - Finland
Gender: female
Mirskun streamit
28.10.2019 at 04:18:27
 
Ihan alkuun linkkiä:


https://www.twitch.tv/mirskuismKuvaan sellanen vinkki että kannattaa vähän suurennella tai pienennellä sitä minkä kokoinen se video on esim selaimessa että ne linet on tasallaan. Ne nimittäin ovat silloin jos se kuva on sen 720 kokoinen. Fullscreeniin laittaminen voi kanssa toimia riippuen ihan siitä millainen reso näytössä on. 4K näyttöjen omistajien kannattaa kokeilla laittaa se 1440 kokoiseksi


Tässä kevään ja kesän aikana olen pikkuhiljaa haalinut kasaan ja rakentanut sopivaa laitteistoa siihen että pystyisin kanssa streamaamaan, ja nyt olis silleen peruskilkkeet kasassa.

Samalla oon myös lisäillyt useampia audio ja video outputteja eri laitteisiin vähän sen mukaan mitä on saanut rakenneltua mihinkin.

Se että mitä laitteistoa on käytössä kasvaa pikkuhiljaa ihan sen mukaan miten saan käytettyä resursseja mihinkin.

Nappaan aina s-videota sellaisistakin mistä ei sitä vakiona saisi, tai vähän parempaa kuin mitä vakiona saisi, paitsi jos on jokin erittäin hyvää syy sille miksi joutuis menemään komposiitilla, ja tällä hetkellä käytettävissä koska tahansa on ainakin seuraavat laitteet:

- Famicom + lisäkilkkeet, Super Famicom, Megadrive, Master System, 3DO, Atari Jaguar, Sega Saturn, PC Engine+IFU+CD, MSX2/MSX2+, PC FX

Lisäksi osittain käytettävissä olevat tai pienillä kompromisseilla olevat:

- PC-9821, tästä ei tulla saamaan ihan mitään 60fps irti mutta pienemmällä frameratella, ja mahdollisesti pienillä nykimisillä tulee onnistumaan kuitenkin. Tämä johtuu siitä että joudun ottamaan kaiken interlacettuna muutaman oman purkkaviritelmän, ja 20 vuotta vanhan videolaitteiston kautta.. jonka en olis edes odottanut että se voisi toimia tän kanssa.

- Atari ST, tämän kanssa on pakko mennä komposiitilla johtuen siitä että tapa jolla osa ohjelmistoista tekee kikkailua bordereiden kanssa on mahdoton kaapata modernilla digitaalisella laitteella.

- Sharp X68000, tämä rajoittuu peleihin jotka käyttävät 15khz näyttötilaa tai jotka voi asettaa käyttämään sitä. Saattaa olla vielä pari teknistä kysymysmerkkiä mut todennäköisesti ollaan good to go

Laitteet jotka ovat toistaiseksi vähän jäissä mutta ovat mahdollisia jatkossa:

- PC-8801, olen nyt tapellu tämän ja kaappaimen kanssa muutaman päivän, ja ongelmana on että kone antaa kovempaa virkistystaajuutta kuin mitä halpis s-videokaappaimet ottais. Saan koneesta kyllä normaalia 15khz signaalia, muutettua sen s-videoksi, joka toimii monitoreilla ihan heittämällä, mutta ongelma on vain yksinkertaisesti siinä että suurin framemäärä mikä kaappaimessa on, ei ole ihan riittävästi tälle ja kadottelee kuvaa kokoajan. Jos saan ton ohjelmistopuolella ohitettua jotenkin ni tämä menee välittömästi good to go listalle. Tässä vaikeuttaa vähän se että tää saattaa olla maailman ainoa PC-88 joka antaa tollaista videota ulos joten googlettelemalla ei hirveemmin löydy ohjeita  Cheesy

- Classic Amiga, tämän kanssa ainoa kysymysmerkki on että mulla ei ole muuntajaa tällä hetkellä, S-Videota pukkaava kone on kasassa mutta vain sellainen muuntaja joka ei leviä korkeamman virrankulutuksen vuoksi vaan toistaiseksi puuttuu. Commodoren omat ei nimittäin ole tarpeeksi vakaita tolle huollettunakaan.

- Fujitsu FM Towns, sama juttu kuin X68000 kanssa, paitsi että sen lisäksi näiden kunnostus on vielä vähän kesken. Townsin kohdalla se isoin kysymysmerkki tulee olemaan ihan täysin et miten paljon peli vaihtelee näyttötilaa, ne nimittäin vaihtelee sitä paljon useammin kuin mitä esim X68000:lla tekevät. Lisäksi siinä missä X68000:lla käytännössä on joko 15khz tai 31khz niin Townsilla näkyy paljon myös 24khz jonka kaappaaminen on käytännössä aivan out.

- Commodore 64, vaatii vähän lisäsäätöä, vähän modifiointia koneeseen, ja lainatun ultimaten, mutta voi järjestyä kyllä.

- DOS PC, tätä teoriassa pystyn kyllä kaappaamaan, se miten laadukasta tai laadutonta lopputulos sitten on riippuu ihan pelistä. Esimerkiksi jotain ei niin huippunopeasti toimivaa todennäköisesti saa kaapattua.

- Sharp X1, Sony SMC-777 yms tollaiset, nämä tulee listalle kunhan ensin ylipäätään laitan nämä toimintakuntoon, ja selvitän mitä ja miten teen näiden kanssa.


Pääpainona olisi siis että main olisi MSX2 / MSX2+ ainakin toistaiseksi. Siinä nimittäin on jo tarpeeksi monta videoulostuloa ja ääniulostuloa ja kaappain suostuu hyvin yhteistyöhön sen kanssa. Lisäksi jos mennään niiden tunnetumpien ja etenkin moduulipelien ulkopuolelle, niin sille on laaja ja monipuolinen pelivalikoima, joka sisältää paljon sekä "kukaan ei oo kuullutkaan" tason doujinpelejä, että porttauksia PC-88:lta.

Kokeilen siis pysyä myöskin siellä vähän laitapuolella ja pelata enemmän sellaista mitä näkee harvemmin.

Mutta en myöskään sulje esim PC pelejä ulkopuolelle koska muutamia sellaisia klassikoita olis mitä olis mukava streamata.
Seuraavanlainen streami ainakin on tulossa kunhan vähän vielä laitan tarvittavaa kasaan:

- MSX2 streami joka keskittyy joko muutamaan tai sitten useampaan peliin, riippuen ihan millaista halutaan. Ideana siis olisi että streamin alussa formatoidaan muistikortti MSX:ää varten MSX:llä, tehdään tarvittavat osiot, heitetään käyttiksen tiedostot kortille, ja säädetään tarvittavat tiedostot kuntoon, miten minkäkin osion saa otettua käyttöön millekin laitetunnukselle yms.

Eli ylipäätään sellainen pieni tekniikkaosio jossa aluksi neuvon miten käyttää kiintolevyviritelmiä MSX2:lla koska siihen yllättävän huonosti löytyy ohjeistusta, ohjeistus on monesti ristiriitaista, sellaista ohjeistusta mikä sopii riippumatta adapterista eikä varsinkaan suomeksi. Miksi mainitsen tästä reilusti etukäteen niin koska tarkoitus olis pätkäistä alun osio, ja  uppia se muutenkin talteen, niin mikäli MSX hommat kiinnostaa, ja epäilee että saattaa tulla tarvitsemaan tietoa asiasta, niin mikäli tulee heittämään kysymyksiä siinä samalla niin vastaukset ja ohjeet päätyy sitten tutorial videoonkin.


Muutenkin kaikki tekniset kysymykset liittyen siihen mitä ja miten on täysin sallittuja ja toivottaviakin. 

Huutelen sitten lähempänä kunhan tietää että mitä ja milloin, ja äänestyksiä tulee varmasti olemaan.

 
Back to top
« Last Edit: 07.11.2019 at 10:22:50 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Wellu
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 5801

Re: Mirskun streamit
Reply #1 - 28.10.2019 at 22:19:30
 
Yhen kerran oon kahtonu tätä streemiä ja täytyy sanoa että ei ollut erikoinen
 
Back to top
 
Achievements: 7
Keyboard VeteranDog PeopleNES-Retro ChampionChurch of NES-RetroHC Movie CollectorXbox Live Gamerscore 50000+Item Acquired
WelluEiSaatavilla   IP Logged   Firefox 69.0  Linux
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****

does this look like the
face of mercy ?

Posts: 7019

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mirskun streamit
Reply #2 - 28.10.2019 at 23:05:52
 
Menikin sit suunnitelmat uusiks samantien, onneks.  Cheesy

Eli PC-9821 poistuu mahdottomien listalta ja hyppää "streamattavissa kompromisseilla" listalle. Toi on oikeesti toiseks viimeinen laite mitä uskoin että sais mitään siitä mitenkään napattua mut.. 

Katotaas tuleeko vielä muita ylläreitä.


edit:

Peleistä tälleen alustavasti vähän mitä oon miettinyt et mitä kiinnostais pelata, niin nytkun PC-98 on optio niin sieltä tulee varmasti 46 Okunen Monogatari: The Shinkaronin englanninkielinen käännös koska sain sen toimimaan kiintolevyltä suoraan eikä tarvitse vaihdella korppuja tai lerppuja. Eli se on tämä SNESin EVOn edeltäjä.

Sen lisäks Popful Mailin PC-98 versio tulee, se pitää vaan kirjoittaa korpuille, mulla on se nimittäin vaan lerppuversiona, ja se haluaa just tietyn version DOSista joten parempi ajaa korpuilta.

Yks mitä oon vähän miettinyt kanssa niin konsolipuolelta ekan Gexin vois pelata uudestaan, mutta 3DO vai Saturn versio? Kumpikin käy mulle, 3DO version kanssa vaan menee aikaa vähän enemmän.

MSX2 puolelta yks mikä on aivan 100% varma niin Super Cooks koska se on vaan aivan loistava.   Cheesy


Mut tälleen muuten jos joku haluaa nähdä just jonkun tietyn pelin ja se on jotenkin järkevä (en pelaa esim Amigan Dennis the Menacea läpi koska se on mahdoton pelata läpi) niin jos sellaisia huutelee niin menee pelattavien listalle. Sitä varten esim toi 3DO on optio et sillä voi pelaa about mitä tahansa.Ja koska japanilaisille tietokoneille tunnetusti on paljon pelejä jotka sisältää kaikenlaista seksuaalissävytteistä ja alastomuutta, niin vedän rajan kaikelle tollaiselle niin että tulkitaan Twitchin sääntöjä täysin mitä ne sanoo, mutta vähän soveltavasti siltä osin mitä ne ei sano. Mikäli jotain peliä ei ole arvioitu tiettyjen ratingien mukaan, niin silloin se onko peli kielletty vai ei muodostuu sitä kautta minkä ratingin peli saisi esim japanin asteikolla. Mutta japanin asteikko ei ole niin yksiselitteinen, esim sellainen mikä olisi usassa M kamaa, voi mennä japanin asteikossa samaan, yhden alaspäin, tai yhden ylöspäin.

Tässä kevään aikana miettinyt vähän että miten sitten tulkitsisi ja arvioisi sellaisen pelin kohdalla mikä ei ole mennyt koskaan virallisen ratingin kautta. Japanissakin siis on ollut sitä että lätkäistään pelille vaikkapa suoraan korkein niin ei kukaan tule ainakaan valittamaan.

Joten vedetään raja siihen että kaikki sellainen mikä menisi japanin asteikon M vastaavasta herkästi yhden alaspäin. Yksi esimerkki mitä tämä voisi tarkoittaa, esim peli jossa on alastomuutta komedian vuoksi  eli pelataan sääntöjen mukaan mutta tehdään samalla mitä huvittaa

 
Back to top
« Last Edit: 29.10.2019 at 09:44:33 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****

does this look like the
face of mercy ?

Posts: 7019

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mirskun streamit
Reply #3 - 30.10.2019 at 00:14:06
 
Lisään pollia ihan sellaisesta syystä että koska mulla on kuitenkin aika rajalliset resurssit käytettävissä per kuukausi, niin mahdollisesti kiinnostuneet voi äänestää mitä haluavat nähdä.

Eli otetaan vaikkapa tilanne että laite A ja laite B tarvitsevat vielä pikkuisen jotain ennenkuin ne ovat täysin good to go, niin se kumpi tulee nopeammin käytettäväksi riippuu siitä kumman peleille olis enemmän kysyntää.

Joidenkin laitteiden kohdalla esimerkiksi saattaa puuttua ainoastaan jokin enemmän streamauskäyttöön sopiva kaapeli, mutta jos on vaikkapa kolme laitetta ja yksi vaikeammin saatava liitin ni mihin sopivan rakennan ensin, ja mitkä siirtyvät myöhemmäksi. Tai jos on varaa ostaa yksi hxc / gotek niin mihin koneeseen se menee että sen saa nopeammin käyttöön yms tollaista.Voi valita useampia vaihtoehtoja ja jos jotain ei ole seassa niin silloin mulla ei ole sitä, tai vaihtoehtoisesti jollekin ei ole oikeastaan pelejä pahemmin. Lisäksi harkitsin myös Amstrad CPC:tä koska sellaiseenkin olis pääsy helposti, mutta toisaalta sit Amiga 500 ja Atari ST overlappaa sen pelien kanssa niin paljon että se on vähän turha. Esim ranskalaisilta pelitaloilta löytyy sellasia että Atari ST versio pelistä on muuten ihan samanlainen mutta Amstradilla vaan resoluutio ja värit olis paljon vähäisemmät.   
Back to top
« Last Edit: 30.10.2019 at 03:40:18 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Rami_Airola
Offline
NES-Retro Elite
******


Posts: 15457

Turku - Finland
Gender: male

NNID: Rami_Airola

Re: Mirskun streamit
Reply #4 - 30.10.2019 at 21:50:32
 
Äänestin:
MSX1 & MSX2 & MSX2+
Atari Jaguar
Atari ST / Atari STE
Sharp X68000
Commodore 64
Sega Master System
DOS PC:llä korealaisia sekoilupelejä
3DO
Fujitsu FM Towns

Kiinnostavimmat boldattu.
Kiinnostavin kullitettu.

Olis kyllä pitänyt vielä äänestää myös Sega Saturnia, mutta se nyt jäi.
 
Back to top
 
Achievements: 8
24h MarathonHC Movie CollectorNot Too Old For This ShitItem AcquiredKeyboard VeteranFirst Successful SaleDonated to AVGNInsider
13881 ramiairola ramiairola Airola Airola Airola   IP Logged   Firefox 70.0  Windows 8.1
Pioneeri^
Offline
NES-Retro Elite
******

Courage is the magic that
turn dreams into reality

Posts: 5228

Kuopio - Finland
Gender: male

Live: Pioneeri87
PSN: Pioneeri-87

Re: Mirskun streamit
Reply #5 - 31.10.2019 at 06:08:00
 
Commodore 64
Sega Saturn
DOS PC:llä korealaisia sekoilupelejä

Itse annoin ääneni näille.
 
Back to top
 
Achievements: 22
Pokémon MasterKeyboard VeteranSNES Game Master24h MarathonNot Too Old For This ShitNES Game MasterTypical Apple UserPlayStation Network Level 15+Shadow ManCat PeopleSocial AdventurerAchievement ArtistNES-Retro FailplayChurch of NES-RetroXbox Live Gamerscore 50000+NES-Retro FailcabinItem Acquiredbassokoira's Long Con VictimFirst Successful SaleClothed by NES-RetroNES-Retro FailboatInsider
WWW 202988 Pioneeri-87 Pioneeri87 Pioneeri87 PioneeriPlays 188 Pioneeri87 jami.ulmanen channel/UCX2Co3psb3I5bR__qCKmAJg   IP Logged   Chrome 77.0.3865.116  Android 9
Calondra
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
RetroAkka
******


Posts: 2153

Lohja - Finland
Gender: female
Re: Mirskun streamit
Reply #6 - 31.10.2019 at 22:29:11
 
Commodore 64 kiinnostelee eniten! Smiley
 
Back to top
 
Achievements: 15
Pokémon Master24h MarathonCat PeopleNES-Retro ChampionNES-Retro White Glove SocietyShadow ManSocial AdventurerFrom 'Retro with LoveNES-Retro FailboatNES-Retro FailplayTypical Apple UserClothed by NES-RetroNES-Retro FailcabinItem AcquiredInsider

En ois kyllä lähteny jos oisin tienny että tämä Mordor on näin kaukana.
462951 GiganttiFIN-KR RetroUkko ur69901651 anne.granqvist.94 lincolndevilish calondra1   IP Logged   Safari 11.0  iOS 11.3
natedogg
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
******

You are never too old
to play

Posts: 17816

Kuopio - Finland
Gender: male
Re: Mirskun streamit
Reply #7 - 01.11.2019 at 16:31:26
 
Mäsäxät kiinnostas eniten, koska niitä nähnyt vähiten.

Laitoin myös muita harvinaisempia listaan, koska niitä nyt ei vaan näe ihan joka päivä.
 
Back to top
 
Achievements: 8
Clothed by NES-RetroNot Too Old For This ShitBeersiderbassokoira's Long Con VictimKeyboard VeteranMedal of HonorInsiderDonated to AVGN

Special Power Glove programs on game pak enhance other joystick games.&&&&"TEH MOST BEAUTIFUL JOURNEY TROUGH DARKNESS THAT WILL KIRVESTÄÄ MEIDÄT KAIKKI! HAILATAAN HAILAUKSEN JÄLKEENKIN, HAIL HAIL HAIL AND KILL!" CODEath @ kännissä.
215494   IP Logged   Firefox 70.0  Windows 10
N3M0
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 116

Oulu - Finland
Gender: male

PSN: n3m045555

Re: Mirskun streamit
Reply #8 - 01.11.2019 at 18:54:04
 
Äänestin kaikkia!
 
Back to top
 
n3m045555 n3m02 n3m02 n3m02 n3m02   IP Logged   Chrome 76.0.3809.132  Android
Wellu
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 5801

Re: Mirskun streamit
Reply #9 - 02.11.2019 at 01:46:02
 
Mäsäxiä ja Korealaisia lonkeropelejä siis tulossa  Smiley
 
Back to top
 
Achievements: 7
Keyboard VeteranDog PeopleNES-Retro ChampionChurch of NES-RetroHC Movie CollectorXbox Live Gamerscore 50000+Item Acquired
WelluEiSaatavilla   IP Logged   Firefox 70.0  Linux
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****

does this look like the
face of mercy ?

Posts: 7019

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mirskun streamit
Reply #10 - 02.11.2019 at 02:52:08
 
Katotaan miltä näyttää äänestys vaikkapa noin about viikon jälkeen siitä kun se on avattu, niin kerron sitten miten se vaikuttaa siihen mitä tulossa mahdollisesti mitenkin äkkiä yms.

edit: Tavallaan vähän hirvittää toi DOS PC nousu, isoin kysymysmerkki siis on että ennen sitä täytyy kehitellä jokin toimiva kontrollointitapa pelejä varten.

Hyvin monet peleistä ovat nimittäin tasoloikintaa, mutta käyttävät silleen Commander Keenmäisesti esim Spacea ja CTRL:ia.. jokainen jolla on näppis edessään voi kokeilla miten sormet taipuu siihen että sellasella pelais jotain nopeampaa, ja miten sormet taipuu vielä huonommin mikäli space hyppää ja ctrl ampuu..  Smiley
 
Back to top
« Last Edit: 02.11.2019 at 23:40:52 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****

does this look like the
face of mercy ?

Posts: 7019

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mirskun streamit
Reply #11 - 06.11.2019 at 01:22:12
 
No niin katotaas vähän pollin tuloksia ja sitä miten mikäkin hyppää prioritylistassa. Toki voi vielä laittaa ääniä polliin mutta eiköhän tämäkin jo anna vähän sellasta suuntaa että miten pidemmällä aikavälillä tulee menemään.

Jos jonkin kohdalla on vielä epäselvää tai kysymysmerkkejä niin mainitsen niistä erikseen.

Se miksi tietokonehommat vaikuttavat vähän vaikeilta ja monimutkaisilta johtuu ihan siitä että ne ovat vaikeita ja monimutkaisia, minkä lisäks operoin suurinta osaa ilman mitään kaavioita, ja törmään kokoajan ongelmiin jotka saattavat olla esim että juuri tietty poweri oireilee juuri tietyllä tavalla yms.  Laitteistokokoonpanoja kuitenkin on erilaisia ja näissä on vähän se että sillä ei ole oikein mitään väliä jos esim joku on tehnyt jossain "helppo ratkaisu toteuttaa gotek PC-88:lle", koska se saattaa olla mahdollinen vain just sille tietylle yhdelle mallille mutta puolimahdoton taas soveltaa edullisesti esim sitä seuraavalle. MSX hommat

Tämä oli erittäin jees että nous ykköseks, sillä tämän toteuttaminen ei tule todellakaan olemaan vaikeaa, kuten aiemmin todettu niin tälle on jo laitteisto ilman lisäsijoituksia, ja esmes MSX1 pelejäkin voi käynnistellä helposti. Näitä tulee olemaan paljon eivätkä ole kiinni ollenkaan siitä onko tippaakaan rahaa vai eikö ole.


FM Towns vs Amiga 500 vs Atari ST/E vs X68000

Näitä vertaan lähinnä sitä kautta että koska kaikkia näistä tarvitsee vielä laitella vähän, niin mitä asioita priorisoin.

Toi Towns nousi varmaan osittain senkin takia että siitä ei ehkä ole monella niin tietoa mutta kiinnostusta varmaan olisi, siinä vain on sellainen juttu että FM Townsithan eivät todellakaan ole konsoleita. Ainoastaan ne pari mallia on konsoleita ja muut ovat tietokoneita joissa sitten kokoonpanot vaihtelevat aika laajalti. Joku mainitsikin että Townsille olis cd aseman korvaajia, tämä oli jo tiedossa mutta ne ovat vain juuri niille tietyille malleille (koska ovat asemakohtaisia) ja ne tietyt mallit on juurikin ne low endeimmät konsoliversiot, joita itselläni siis ei ole.

Eli näillä näkymin kun priorisoin niin X68000 ja Towns menee Amigaa ja Ataria edelle sekä siinä mihin laittaa resursseja että siinä miten paljon mitäkin tulee olemaan.  X68000 puolella on paljon parempi tilanne, mutta mulla on työn alla sellaisiin astetta parempia virtalähteitä yms joissa on vielä kysymysmerkkejä jotka pitää ratkaista.

Townsin kaappaamisen kanssa ollaan samassa pisteessä kuin PC-98:n kanssa eli se puoli onkin jo ratkaistu.

Amiga ja Atari overlappaa kans sen verran että joistain peleistä voi ottaa Atariversion ja joistain Amigaversion, yksi mikä kiinnostais esim olis pelata jokin ranskalaisten tekemä point & click seikkailupeli, niissä kuitenkin on sellainen omanlaisensa meininki.

Näitä kokeilen saada mahdollisimman paljon mukaan ihan sen puitteissa et miten mahdollista mikäkin on.


PC-98, PC-88, C64

Näissä tilanne on sellainen et kaikki onnistuvat hyvin helposti, ainoastaan PC-88:n kanssa on enää vain kaappauksen kohdalla pari kysymysmerkkiä.

PC-98 on täysin good to go, ehkä ainoa juttu on että mun pitää vain rakentaa usb hiirulle adapteri koska pallohiiret, ei.

C64 ei tule olemaan tosiaan mikään ongelma, puhutaan siis 5 euron osista et mitä siihen pitää vielä tehdä. Lähinnä se kysymys on vain et millon siihen on aikaa.

Yks mikä pitää mainita tässä vaiheessa niin koska PC-98, Towns ja X68000 myös overlappaa että samoja pelejä saattaa olla kaikille noista, niin sellaisten tapauksessa mennään mielellään PC-98 versiolla ellei ole jotain erityistä syytä tehdä toisin. Tämä ihan siksi että yksinkertasesti usein multiplatform peleissä PC-98:n laitteistolla (parempi CPU, paremmat sisäiset asemat, enemmän muistia yms) on aivan hemmetinmoinen etu tietyntyyppisissä peleissä.

Lisäks näiden kolmen kanssa ollaan vähän sellasessa "mahdollista pelata ihan mitä tahansa" tilanteessa muutenkin.


Super Famicom, Segan konsolit, Famicom, PC pelit yms

Nää taitaakin olla jo vähän nähtyjä muualla joten en ota näitä niin paljoa ja itseasiassa laitan nämä silleen "otetaan kaapista tarvittaessa". Toi PC pelit kohta tulee olemaan sen verran että pari tiettyä PC peliä on jotka tahdon pelata, ihan vaan koska ne on jääneet aiemmin kesken.
Spoiler:
Vampire the masquerade bloodlines


Eli näitä tulee kyllä muttei ihan niin paljoa, ja joo onhan nää itsellekin vähän nähtyjä joten niitä tunnetuimpia nimikkeitä vähän turha jauhaa monettako kertaa.


PC Engine, Jaguar, 3DO, PC-FX

Nämä niputan vähän samaan siinä mielessä että näitä voi ottaa sellasina "aina välillä" pelitarjontaa näille ei ihan niin överimääriä itseltä löydy kuin joillekin muille alustoille mutta esmes Jaguarin peleistä voidaan pelailla vaikka kaikkia mitä multa löytyy.  Smiley  Myös 3DO on sellainen että sillä voidaan pelata about mitä tahansa.


DOS PC ja korealaiset pelit

Tää oli Townsin ohella yllätys et miten tää nousi. Mut koska tää nousi tän verran ni tehdääs silleen ettei tule DOS PeeCeetä vaan tulee DOS PeeCeitä. Ajattelin ensin vähän silleen että näytän yhdellä koneella vähän sitä sun tätä, mut laitanpa sitten kaks pikkuisen eri spekseillä olevaa sellaseen jamaan että niitä voi molempia käyttää.

Tämä siksi että monet pelit tarvitsevat esim tietyn tasoisen CPU:n toimiakseen, mutta sitten taas osalle se ei saakaan olla liian nopea. Ja monet pelit ovat todella nirsoja näyttiksen suhteen kun taas osa ei ole lainkaan.

Eli ei ole mitenkään ongelma pistää kaksi fyysisesti pienikokoista käyttövalmiiks niin että toisella voidaan pelailla vanhempia ja sellaisia mitkä nirsoilee, ja toisella sitten vähän uudempia jotka ei niin nirsoile.

En ota ihan ensimmäisenä asiana varmistaa että nää menee good to go valmiiks, mutta kuitenkin suht nopeasti. Näitä voi odottaa tulevan aiemmin kuin mitä tulen saamaan FMT/X68000/Amiga/Atari osastoa ulos.


Sharp X1 ja muut tollaiset

Niitä tulee sitten kunhan saan koneet esim ensin kasaan. Jos tähän ottaa vielä PC-88 mukaan niin itseasiassa koska uudemmat koneet tukee yleensä myös taaksepäin pelejä niin näillä saadaan sit (uudempienkin lisäks) katsausta sinne varhaishistoriaan koska myös 80-luvun alkupään pelit on ihan mahdollisia.


 
Back to top
« Last Edit: 06.11.2019 at 01:35:27 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****

does this look like the
face of mercy ?

Posts: 7019

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mirskun streamit
Reply #12 - 06.11.2019 at 04:28:27
 
Tässä vaiheessa mun piti ilmoittaa että eka streami olis varmaankin viikonloppuna, mutta sen sijaan ilmoitankin että tää lykkääntyy ennaltamäärittämättömäks ajaks.

Mikkipuoli mitä lainasin nimittäin ei suostu yhteistyöhön ellei pidä omaa volumea vähän tarpeettomankin kovalla, ja koska nää tulee kuitenkin olemaan aikoihin jolloin sitä meteliä ei hirveesti halua pitää niin homma lähtee kunhan löydän jotain mikä soveltuu paremmin. (Lue: useampi halpismikki melkein suuhun kiinni, niille miksaus yhteen purkkavirityksellä ja loput softalla)

edit: Mitähän taajuuksia kannattaa säätää ettei mikillä napatussa korostu kymmenkertaseks essm sse että kuuloshstaa sammakonja käärvmen valimuodolta ?
 
Back to top
« Last Edit: 06.11.2019 at 07:21:18 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Ed-Die
Offline
NES-Retro Insider
******

Boom!

Posts: 6586

Pää-Hese - Finland
Re: Mirskun streamit
Reply #13 - 06.11.2019 at 21:38:20
 
Mirsku wrote on 06.11.2019 at 04:28:27:
Mitähän taajuuksia kannattaa säätää ettei mikillä napatussa korostu kymmenkertaseks essm sse että kuuloshstaa sammakonja käärvmen valimuodolta ?


https://recordmixandmaster.com/2010-02-what-is-a-de-esser
 
Back to top
 
Achievements: 14
Not Too Old For This ShitInsiderNES-Retro White Glove Society24h MarathonKeyboard VeteranNES-Retro ChampionSocial AdventurerNES-Retro FailplayNES-Retro FailcabinChurch of NES-RetroTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatDonated to AVGN

You can't take any of this shit to the grave so better make some good memories of it at least..
Ed-Die-   IP Logged   Chrome 78.0.3904.87  Mac OS X
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****

does this look like the
face of mercy ?

Posts: 7019

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Mirskun streamit
Reply #14 - 06.11.2019 at 23:24:25
 
Ed-Die wrote on 06.11.2019 at 21:38:20:


Kiitos! Pitää vilkasta ajatuksen kanssa ja kokeilla vaikka parilla käppäsellä mikillä säätää että saa selville millaisen mikkityypin tarvitsee.  Kokeilin muutamia plugineja säätää silleen että vähän vilkuilin just jotain "miten tää ja tää yleensä kannattaa olla" mutta siitä ei tullu ainakaan nopeesti yhtään mitään.

Mulla on ollu teoria jo jonkin aikaa mitä oon ite vähän huomannut että jos puhun normaalisti (se totinen hitaampi missä monitoroi itse kokoajan että ikäänkuin clears kaikki s:t ja h:t ei ole tod se normaali, ja se on äärimmäisen rasittavaa) eli selitysvauhdilla jossa ei keskity sanoihin ollenkaan kirjaimina, vaan ne tulee enemmänkin kuin nopeina aaltoiluina jossa äänteet menee "about oikein", niin silloin esim S menee sellaseks S, F, Z, C sekoitukseks riippuen mitä muita kirjaimia lausuu sitä ennen tai sen kanssa.

Kahdella erilaisella ja eri lailla valmistetulla mikillä paljastui että noi tietyt konsonantit on kanssa todella paljon vaimeampia, esim sana "se" on mulla sellanen nopea "zzHE" joka on täysin päinvastainen siitä kuin miten esim sana "todella" joka taas on enemmänkin "THOdela". Kuulen siis konsonantit itsekin eri voimakkuuksilla, mutta se vaihtelu mikä mikillä paljastui oli vähän enemmän kuin mitä olis osannu odottaa.

Toi sitten aiheuttaa sen että osassa konsonanttien lausumisia sekä konsonantti itsessään että sitä seuraava vokaali on sekä vaimentunut, että menee sellaseks suhinaks tai tallentuu mutinana. Kokeilin lainatulla puhemikillä ensin ni kun kuuntelin nauhoitettua pari kertaa niin en saanut itsekään selvää mitä sanon kun ikäänkuin konsonantit katoais (koska ne on vaimeampia) mutta sitten esim käppänen mikki+kuuloke yhdistelmän mikki ottaa ne kyllä mutta vetää just sellaseks samanlaiseks sihinäks riippumatta siitä mitä siellä on s:n yhteydessä -> joka taas sit vääristää pahimmillaan koko sanan. 

edit: kaksi peräkkäistä sanaa mitä mikit vaikuttais vihaavan kaikista eniten: "..sellanen missä.."

edit2: Yks mikä kanssa kiinnostais tietää ni miten ihmisten aivoissa tollanen S:n suodatus toimii, kuuleeko ne sen mutta aivot automaattisesti prosessoi sen niin että se ei ole niin häiritsevä, vai kuuleeko ne sen mutta kukaan ei sano siitä?

 
Back to top
« Last Edit: 06.11.2019 at 23:58:29 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 15+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 68.0  X11
Pages: 1 2 3 
Send Topic