Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
CDONin Black Friday -tarjoukset
 
Pages: 1 2 3 
Send Topic
Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?" (Read 4866 times)
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 7091

Helsinki - Finland
Gender: female
Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
16.08.2020 at 23:38:28
 
Jokin hajoaa ->  Just rebuild -> Is simple


Jos muiden postaukset sais kaivettua ni olis aika jees, mut mun niillä ei ole väliä, voin naputella ne sitä tahtia kun tulee asioita vastaan kun kuvat yms on jo valmiina kuitenkin.


Aloitan sillä postauksella minkä kanssa säätöketju meni solmuun:------------------------------


Eli tarkoituksenani oli käydä vähän läpi kaikenlaista, tehdä sellaiset siistimiset että kun asiat laittaa säilöön bokseihinsa jne niin ne olis sitten kätevästi otettavissa käyttöön seuraavan kerran.

S-videoliittimellisen euroversio Jaguarin menin myymään jo aiemmin, ja huomasin ettei kuolleista herätetyssä ollutkaan sellaista, joten piti nopeesti tehdä sellainen.

Enimmäkseen aikaa kului siihen että odotti että se liima jolla s-videoliitin oli liimattu peltiin kuivuis, ja vanhojen kuvien yms kaivamiseen että mikäs tää jaguarin s-videon juttu nyt olikaan.
...

Eli tämä on nyt se joidenkin vuosien takainen Jaguar joka oli saanu nintendomuuntajasta, sen takia ton virtapuolen luona on asiat vähän miten ne on. Siellä oli piirilevyllä kunnon palojäljet sen entisen hiiltyneen komponentin alla, joten piti vähän vetää asioita metallilangoilla. Samalla sitten kun tein ton uusin myös kaikki konkat samalla.

Nyt sitten tosiaan lisäsin otin pois vain RF modulaattorin ja lisäsin vain ton s-videoliittimen, plus laitoin 50/60 valinnalle kestävämmän switchin....

Tää ei ollu siis vielä ihan lopullinen, testasin vain että toimii ennenkuin tee jäähtyi. Otan noi vielä kerran irti ja laitan ton 3.5 ääniliittimen vähän paremmin, toi s-videoliitin sen sijaan on jo hyvin ja tarttee vaan johdot irti -> johdot takas.


Eli jaguarista saa S-videon niin että kuvan mukaisesti carttiliittimen takaa otetaan noiden pintaliitososien tinauksista:


- Oikea ääni  =  L17

- Vasen ääni =  L18

- Luma          =  L10

- Chroma      =  L8

Muut otetaan vaan suoraan, mutta chroman kanssa tulee sit se Jaguarien outous, eli sen sijaan että se olis sellainen kuin mitä normaali s-video voisi käyttää, onkin se sellainen millainen se olis esim 80-luvun alkupuolen laitteissa. Eli chromaan pitää laittaa about 300-330ohm vastus väliin tai muuten sen huiput menee liian korkealle, ja kuva on sen seurauksena joko mustavalkea tai sellanen vilkkuva sateenkaaren värinen sekasotku....

Pikkuisen liian vaalea kuva tuli, mutta tästä näkyy että vastuksen kanssa väri on ok. Jaguarissa ei ole mikään paras s-video värien osalta koska vanha motorolan encoder, mutta ihan sellaisen "johto kiinni ja pelaamaan" sillä kuitenkin saa.

Tää kyseinen konsoli on tosiaan US mallia eli värisysteemi on NTSC ja kokeilin myös käynnistää 50hz tilassa ja jos näyttö sattuu ymmärtämään 50hz ja NTSC väritaajuus niin sekin toimii.Hakusanoiks: Atari jaguar, S-Video


edit: Heitänpä vielä kuvan millanen tuli lopuks kun laitoin kiinni. Tossa tosiaan ei kuoret mene muutenkaan ihan kohdalleen ni siks se on takaa pikkuisen ylempänä kuin pitäis.

Eli kiinnitin 3.5 liittimen niin että suurensin jo aiemmin muovissa ollutta reikää pyöreämmäks missä oli aiemmin rf modulaattorin kytkin (keittiösakset ftw) ja sitten käytin sopivaksi leikattua kiinnitysvanteen palaa prikkana missä oli just sopivan kokoinen reikä valmiiksi.

Sekä s-videoliitin ja 3.5 liitin on kiinni tosiaan pellissä.

 
jaguar-svidyo4.JPG (447 KB | 10 )
jaguar-svidyo4.JPG
Back to top
« Last Edit: 17.08.2020 at 10:46:51 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 250+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 79.0  X11
Anna Huikka
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 151

Phnom Penh - Cambodia
Gender: male
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #1 - 17.08.2020 at 08:24:58
 
Radikus wrote on 16.08.2020 at 16:07:26:
RIP säätöketju, joka teki itsarin Jaguar-postauksesta.


Kuka niitä muistaa, ei muuta kun lisää paskaa housuun. Asiasta kukkaruukkuun Macbook toiminu hienosti viimeiset viikot eikä enää käynnistämisen jälkeen hurahda tuuletin päälle. Pelaaminen viime aikoina melko vähäistä mut trendi on laskeva (06.-07.08. eteenpäin). 
CPU_Cores.png (1652 KB | 10 )
CPU_Cores.png
CPU_Proxy.png (1628 KB | 9 )
CPU_Proxy.png
Back to top
 
  IP Logged   Safari 13.1.1  Mac OS X
Jupp3
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 156

Helsinki - Finland
Gender: male
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #2 - 19.08.2020 at 20:23:10
 
Jonkin aikaa ideoinut, ja vihdoin myös säätänyt (kun posti vihdoin jaksoi toimittaa pari kiinan pakettia) adaptoria, jolla saa SNES ohjaimen suoraan kiinni NES-konsoliin. Koko komeuden ympärille sitten itse suunniteltu 3D-printattu kotelo.

Kuvassa piuhat vielä juottamatta (ja tulihan noi aikanaan leikattua turhan lyhyiksi, muutamaa joutunee jatkamaan).

Mitä hyötyä tuosta sitten on? No mikäli vaikka innostuu noista uusista langattomista ohjaimista, niin tuon kanssa tarvii ostaa vastaanotin vain SNES:lle.

Tai jos sitten värkkää kunnon arcadetikun, niin siihenkin sitten riittää vain SNES-johto.
 
snesadapt.jpg (191 KB | 9 )
snesadapt.jpg
Back to top
« Last Edit: 19.08.2020 at 20:26:09 by Jupp3 »  
Achievements: 3
NES-Retro FailboatChurch of NES-RetroNES-Retro Failcabin
  IP Logged   Firefox 76.0  X11
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 7091

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #3 - 20.08.2020 at 13:35:01
 
Mirskut on terveitä kun ne tekee valojuttuja.

Sattui olemaan 9V 300mA muuntajia muutama joille en keksinyt mitään käyttöä niin ne vois ottaa käyttöön valojuttuihin.

Kolvasin tollasia aluks 7 kappaletta ja nyt burn in testi tollaseen kytkentälevyyn vain nopeesti kolvattuna että saa selville ensinnäkin et mikä on värien voimakkuus suhteessa toisiinsa, ja miten paljon noi tarkalleen lämpenee.

Värien koska siellä on jokaisen magentan tai vaalean magentan kanssa sinivioletti valo kanssa joka ei ole ihan yhtä voimakas, mut se on just näitä taas mitä kamera ei poimi tosta ollenkaan. Käytän siis näppäimistöistä ylijääneitä tossa, ja kaksi kylkeä on sellasia että jos niistä katsoo sisään ni tulee infinity mirror efekti.

Miten tosta olis tarkoitus jatkaa ni punoa mustasta taipuisasta metallilangasta neljällä langalla sellaisia "lettejä" jotka sitten painaa jollain laajemmaksi keskeltä ja tehdä niistä taivutettavat kuoret tollaisille että niitä voi sit taivutella sopivaan asentoon ja ne pysyy siinä. Laskelmoin että 4 voisin tehdä tollaista vielä sit lisää mutta sen enempää ei tollasta muuntajaa viitsi kuormittaa. Sitten noiden ledien päälle taas tulee jotain kukan terälehden tapaista, en ole ihan vielä varma millaista lähden tekemään ja millaista saa tehtyä. Kuitenkin ylijäämärojua olis tarkoitus käyttää.

Kuvan värit on tosiaan vahvasti jotain sinnepäin, todellisuudessa siellä on neljää eri sävyä sekaisin joka menee silleen liukumana mutta mahdoton kuvata. Toi on nytkin siis sellanen että jos ton lyhdyn kahdella sopivalla sivulla osoittaa kattoon ni se värjää huoneen katon sellaisella magenta-violetti-sininen liukumalla. 
Back to top
« Last Edit: 20.08.2020 at 13:37:18 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 250+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 79.0  X11
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 7091

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #4 - 22.08.2020 at 13:13:58
 
Tää homma etenee, väsäsin muutamia lisää (9 on oikein hyvä luku) ja leikkasin tollasesta pehmuste vaahtomuovi mistälie "terälehtiä" joiden kiinnitys on aivan karseeta koska toi materiaali on hirveetä pitää aloillaan samalla kun niitä yrittää kiinnittää.

Testasin ensin kolmella mutta pitää varmaan lisätä kaikkiin reilusti noita että saa niistä lotusmaisempia, toi materiaali nimittäin hohtaa paremmin kuin mitä odotin että valoa tulee kyllä siltikin riittävästi vaikka "terälehtiä" olis enemmänkin.

Sit vähän testiä et miten nää 9 mahtuu, vielä ei ole mitenkään kunnolla kiinni eikä johtoja ole piiloteltu tai muutenkaan mitään alaosaa väsätty.

Jos ton laittaa väliaikaisena hyllyyn niin näyttää tollaselta kuin viimeisessä kuvassa. Bonuksena peilikalvo ei ole ihan tiivis joka puolelta joten seinille saa tollaset hienot pystyviirut jotka näyttää Francis Baconin maalaukselta.

Tossa ei ole kuin 170mA eli noin 1.5 wattia tehoa. Ja tollaisenakin toi alkaa olla vähän vaikea katsoa ja peiliefekti toimii vähän liiankin hyvin kun näkyy sellanen loputon pelto noita kun katsoo sopivasti, kännykän kamerassa ne heijastuvat näyttää blurrimmalta mut silmin ne näyttää yhtä terävältä, joten oikeesti näyttää siltä kuin noita olis tuhansia eteenpäin.

Jos olis 3 kertaa isompi lyhty ja laittais vaikka 2A  edestä valoja sinne ni alkais olee jo aika sairas viritelmä.  Tongue

 
Back to top
« Last Edit: 22.08.2020 at 13:17:39 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 250+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 79.0  X11
Wiizeli
Offline
NES-Retro Ad Infinitum
NES-Retro Beersider
******


Posts: 16730

Vantaa - Finland
Gender: male
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #5 - 22.08.2020 at 13:18:28
 
Kyl toi ainakin mun silmiin aika hienolta näyttää.
 
Back to top
 
Achievements: 14
BeersiderPlayStation Network Level 250+24h MarathonAchievement ArtistHC Movie CollectorSocial AdventurerNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroKeyboard VeteranTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatInsiderDonated to AVGN
Wiiseli Wiizeli Wiizeli Wiizelih M_Manninen Weazel   IP Logged   Firefox 79.0  Windows 10
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 7091

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #6 - 23.08.2020 at 07:36:33
 
Wiizeli wrote on 22.08.2020 at 13:18:28:
Kyl toi ainakin mun silmiin aika hienolta näyttää.


Kiits  SmileyTosiaan tarkoitin sillä vaikealla katsoa tota että se efekti yhdistettynä noihin väreihin saattaa aiheuttaa hiukan huimausta jos heiluu liikaa. Sitten taas jos on muutakin valoa niin tota ei havaitse niin "häiritsevän voimakkaana".

Kuvasin lyhyen pätkän jossa näkyy toi efekti.

Tosiaan lyhdyssä on kahdessa lasissa yksi kerros puoliläpäisevää peilikalvoa, ja kahdessa sitä on kaksi kerrosta päällekkäin, lisäksi sitä on pohjalla yksi kerros. Jos kaksi sivua olisi peiliä niin efekti olis vielä selkeämpi, mutta tarkoituksella peilikalvoa koska silloin toi toimii ihan valona muutenkin kun osa pääsee niiden läpi seinälle.

edit: Sen verran tollanen päästelee myös UV valoa että esim tietynlaista valkeaa muovia olevat seinälipun pidikkeet hohtaa vihertäväkeltaisena lähimmissä seinälipuissa, ja tollasilla materiaaleilla saakin tarkastettua miten pitkälle ne oikein tulee ja miten voimakkaana.

 
Back to top
« Last Edit: 23.08.2020 at 07:43:23 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 250+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 79.0  X11
nassekova
Offline
NES-Retro Expert
****

Now I am become death,
destroyer of the worlds

Posts: 4429

Gender: male
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #7 - 24.08.2020 at 20:40:43
 
Vaihdoin Iphone 7 uuden akun, niin saa poika tuosta vielä hyvän luurin, kun näyttökin on kesällä uusittu. Ainoo ongelma mitä akkua vaihtaessa tuli, oli nuo tarranauhat mitkä pitää akun paikallaan. Kummatkin vanhat ois pitäny pystyä vetämään vaan irti, mutta mulla molemmat repes heti alkuun  Angry

Joutu sitten lämmittään vähän hiustenkuivajalla ja nostaa ja vääntään akkua, että sai pinsetin kiinni sinne tarranjämään ja sitten vedettyä ne loputkin pois. Lopulta tuohon hommaan ei kuitenkaa menny puolta tuntia pidempää.

Nyt on suosituksen mukaan 8h ensin laturissa ja sitten näkee kuinka kauan kestää. Vanha oli 80% kunnossa ja tyhjeni alle vuorokaudessa jos sillä mitään teki. Tää ainakin näyttää nyt kunnoksi 100%.

Ainiin, ja pakko olla hyvä akku kun on BENGALIN TIIKERIN SEAL OF APPROVAL  Smiley Smiley
 
wanha_patori.jpeg (3294 KB | 9 )
wanha_patori.jpeg
uus_bengalin_akku.jpeg (3056 KB | 11 )
uus_bengalin_akku.jpeg
Back to top
 
Achievements: 6
BeersiderTypical Apple UserChurch of NES-RetroNES-Retro FailboatItem AcquiredFirst Successful Sale

What you call genocide, I call a day's work!
nassekova   IP Logged   Safari 13.1.2  Mac OS X
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 7091

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #8 - 26.08.2020 at 14:18:56
 
Testaamattomana myytyä Sega Mark III:sta  http://www.nesretro.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1593695950/112#112   puhdistanu ja laitellu kuntoon.

Vaikka konsoli oli ulkoisesti hyvin puhdas oli piirilevyllä sellainen epämääräinen kerros ei varsinaisesti likaa, mut jotain mikä vaikutti vähän kuin emäksiseltä. Pari tuntia menikin sit kaiken puhdisteluun niin että pääsi aloittamaan emolevyn kanssa. Eka asia oli ottaa irti entinen jänniteregulaattori ja heatsink pois tieltä.
...


Tutkin emolevyä läpi ja merkkasin mustalla mitkä konkat menee uusiksi ja mitkä jää paikalleen siksi että en vaihda niitä vaan testaan toimivuuden ja ne lähtee sit muiden viritelmien tieltä.

Lisäksi muutamissa paikoissa ei ollut konkkia ollenkaan vaikka ehdottomasti kannattais olla just tietyt. Ne on kai jätetty pois koska eivät ole aivan välttämättömiä mutta jos tollaisen haluaa saada toimimaan hyvin niin niillekin on pakko tehdä jotain.

Virtaliitin oli niin huonossa kunnossa että se lähti samalla ja vaihdan pikkuisen eri näköisen mutta huomattavasti toimivamman joka menee suoraan entisen paikalle.

Ton virtakytkin on aika hauska, se heilahtaessaan painaa vain kaks metallia toisiinsa jotka on näkyvillä. Mutta se toimii puhdistuksen jälkeen erinomaisesti.

Kantsii muuten huomioida toi card liitin parin leveän jäykän kaapelin varassa. Selvästi otettu tästä mallia siihen miten vastaava on toteutettu PC Engineissä. Tosin tässä noi olis tavallaan irrotettavissa liittimissä, mutta käytännössä ne on työnnetty niin tiukasti kiinni että piirilevyltä irtoaa varmaan tinat ennemmin kuin se rosopintainen johto lähtee liittimestään. Tämän takia toi card liitin kaikkineen roikkuu ja heiluu tossa kaiken säätämisen ajan.
...


Toiselta puolelta piirilevyä meni kaikki uusiks, tässä taas kuvassa ne mitkä on uusittuja vasemmalla puolella.

...


Se syy miksi jätin ton tietyn rykelmän uusimatta niin kaikki komponentit sillä alueella liittyy vain tohon videoencoderiin. Miksi ne taas jäi uusimatta niin koska tulen repimään ne kaikki kuitenkin pois että saan ton vihertävänharmaalla merkityn alueen vapaaks ja väsättyä myöhemmin muuta siihen.

Ylempi alue taas on lisää tilaa säätämiseen, siinä oli siis RF modulaattori joka oli sekä ruosteessa että äärimmäisen tarpeeton niin ennemmin siihenkin lisätilaa.

...


Tässä vaiheessa ohjaimet on jo puhdistettu, aika monta muutakin asiaa on käyty läpi, vanulaput loppuneet kesken, niitä haettu välissä lisää yms yms perus.

Uusi regulaattori ja jäähy kiinni. Jätin tarkoituksella laittamatta piitahnaa regun ja jäähyn väliin koska puran ton vielä ainakin kerran irti. Tässä vaiheessa tää olis siinä pisteessä että sitä vois testata.

...


FM unitin otin auki ensimmäisenä jo paljon aikaisemmin ja se on tässä vaiheessa puhdistettuna, uusilla konkilla, ja odottamassa.
...


Konsolin piirilevy lattialle, peli sisään, jäähyn päälle muovinen rasia jonka päälle FM unitin piirilevy ja kaikki kiinni.

Kaikkein hankalin tilanne vältetty eli VDP on kunnossa, tosta hetken kuluttua kun alkaa pelin introhommat ja tapahtumaan muutakin selvisi myös että muistit on ok, erittäin hyvä, ei tarvitse niitä tilata tai repiä mistään. Kuitenkin äänet ei toimi ollenkaan ja kuuluu vain epämääräistä kohinaan ja napsetta.

Tossa vaiheessa nappaan fm unitin irti ja kolvaan nopeesti piirilevyn alta audiojohdon että voin testata että PSG äänet sentään toimii. Ja niissä ei ole mitään muuta kuin ne on vain aivan helvetin kovalla.

Eli FM unitissa jotain vielä tekemistä, konsoli itsessään olis täysin valmis vaiheeseen B. Odotin että olis toisin päin että fm unit olis kunnossa mutta konsolissa olis vähintään joku muistisiru mennyt tms.

Tässä vaiheessa on vähän vaikea laittaa mitään kuoriin koska kuoret on vielä kuivumassa toisaalla. Ton tasoista komposiittia ei muuten tarvitse enää kertaakaan katsella tän jälkeen koska laitteen kanssa ei ole oikeastaan kuin kaksi asiaa, vetää videopuoli uusiksi, ja löytää sopiva volumetaso PSG äänille jotka on nyt aivan liian kovalla. 


Sitten ohjainten kasaamisen kimppuun.

...


Lupasin discordin puolella että otan kuvat miten ohjainten ristiohjaimen näppäinkumit on toteutettu eli ohjaimia kasatessa tuli otettua muutama.

Piirilevy ja kontaktipinnat taitais olla samanlaiset kuin master systemeissä yleensäkin. Ristiohjain tai toi ihme neliö on kanssa aika samanlainen mut ainakin itselleni nää näppäinkumit tuli vähän yllätyksenä. Segamaisemman sijaan nää vaikuttais olevan samanlaiset kuin pc enginen horin ohjaimissa jäykkyyttä myöten.
...


8 suuntanen ristiohjain menee paikalleen ja näppäinkumi tulee noin, eli on käännettävissä siinä vaiheessa kun kaksi suuntaa tuntuu kuluneemman enemmän kuin kaksi muuta että löystyis tasaisemmin.
edit: Sen verran sit rajannut missä mahdollisesti vois olla ongelmaa että toi OPLL itsessään on mitä ilmeisemmin hajalla. Pitää laittaa joku siisti sirukanta tilalle sellainen mistä vois laittaa ja irrottaa sirua helposti ni saa tästä samalla sit OPLL siruille testausalustan. Toinen mitä oli pakko testata niin KBSEL signaalin kun leikkaa FM unitin piirilevyltä ja vetää sen menemään switchin läpi, niin switchillä voi kytkeä fm unitin pois käytöstä silloinkin kun se on paikallaan. Eli toimii SEGAn alkuperäisen kanssa samalla tavalla kuin uusiototeutusten.

Mitä taas muuten miettinyt, niin konsolin liitinhän antaa RGBS ja (PSG) monoäänet kun vähän säätää. Mietin että väsäis todella siistin johdon tohon FM unittiin niin että se ottais ne kaikki sisään ja vaihtais siihen samanlaisen liittimen. Eli vakiona tossa on että se päästää vain komposiitin ja äänet läpi niin modifiois sen niin että kaikki läpi.

Paitsi se svideo jonka laitan taas vähemmän yllättäen RF modulaattorin liittimeltä jääneeseen reikään suoraan konsolin taakse.

 
Back to top
« Last Edit: 26.08.2020 at 15:03:15 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 250+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 79.0  X11
statisti
Offline
NES-Retro Novice
*


Posts: 471

Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #9 - 27.08.2020 at 00:52:22
 
Edellisessä postauksessa, joka oli kadonneessa ketjussa, jäi valko-GB säädöt kesken, kun emolevyltä korvattavia kondensaattoreita puuttui ja valkoinen ledi jäi vaihtamatta. No nyt on kaikki kasassa ja tuoreet konkat ja ledi vaihdettuna  Cool

Punaisen ledin irroitus RIPS-lankusta oli melkoista äherrystä, kun se istui niin tiukassa. Aikansa kun lämmitti ja nitkutti niin lopulta se irtosi.
Kitin mukana tulleen valkoisen ledin jalat olivat liian paksut pikkuisiin reikiin, kun olivat tarkoitettu alkuperäiselle piirilevylle eikä RIPSille, niin tinasin kiinnitysreiät umpeen, katkoin ledistä jalat tarpeiksi ja tinasin ne reikien päälle. Ehkä vähän ghettoratkaisu, mutta toimi ihan ok.
 
Back to top
« Last Edit: 27.08.2020 at 01:06:19 by statisti »  
  IP Logged   Unknown   iOS 13.6.1
Radikus
Online
NES-Retro Administrator
******

'Nuff Said!

Posts: 72351

Helsinki - Finland
Gender: male

Live: Radikus
PSN: Radikus
NNID: RadikusRe: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #10 - 27.08.2020 at 06:56:12
 
Hiano!
 
Back to top
 
Achievements: 20
Beersider24h MarathonHC Movie CollectorCat PeopleNES-Retro ChampionSocial AdventurerAchievement ArtistNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroRetro Dealerbassokoira's Long Con VictimKeyboard VeteranClothed by NES-RetroItem AcquiredFirst Successful SaleTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatMedal of HonorDonated to AVGN

I used to think that my life was a tragedy, but now I realize, it's a comedy.
WWW 47361 Radikus Radikus Radikus Rad1kus 4 ur9969391 Radikus Radikus Rad1kus   IP Logged   Safari 13.1.2  iOS 13.6.1
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 7091

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #11 - 28.08.2020 at 05:31:14
 
Mark-III homma on vielä vähän vaiheessa mutta sain selvitettyä missä tarkalleen ottaen oli vika. Ongelma ratkesi siinä vaiheessa kun ei miettinyt mikä siruista voisi olla hajalla, vaan minkä sirun sisäinen gate on hajalla.


Kun tuli sitten napsittua kuvia niin ajattelin että voisi heittää vähän sellaisista muista pikkujutuista mitä tossa oli, kun sellaisia ei yleensä tule mainittua ja vähän muutenkin sit niistä.

...


Kuorien muovi ei ole tässä vaiheessa sellaista että se olis kellertynyt ja lohkeilis, vaan mitä tälle on käynyt on enemmänkin sitä että muovi on turvonnut ja mennyt sellaiseks juustomaisen höttöiseks. Näissä tilanteissa kun alkuperäiset ruuvit ottaa sit irti, murenee niiden pidikkeet yleensä aika lailla.

Kokeilin sitten jos kestäis edes jotenkin sillä että liimaa, mutta kuvan ottamisen jälkeen kun varovasti laitoin emolevyn paikalleen, niin eikös toisesta lähtenyt just se puoli muovista mitä ei ollut liimattu. Vahvistin carttiliittimen tinaukset sen verran hyvin että tuskinpa on liikkumassa minnekään, näissä nimittäin yläkuori painaa myös emolevyä alaspäin paikalleen carttiliittimen molemmin puolin. Mutta jos sekään ei riitä niin virittelen varmaankin jonkinlaiset metalliset mutterit tohon ja vaihdan carttiliittimen kiinnitysruuvit niille sopiville kierteille.

...


Alunperin tossa carttiliittimen luona on mustasta pahvista tehty pölysuoja joka on carttipaikan pohjalla. Se olikin sitten revennyt sen verran että sain varovasti käytettyä sitä mallina, ja leikkasin tollaisesta mustasta ohuesta muovista mattoveitsellä sopivan korvikkeen tilalle. Huonona puolena tossa oli kohokuvioilla kirjoitusta yhdessä kohdassa, mutta eipä haittaa kun kestävyys on ihan eri luokkaa kuin pahvisella olis.

(Toi vaihtamattomien konkkien keskellä näkyvä musta pitkulainen siru on itseasiassa tollaisen vakio komposiittiencoder ZIP pinnityksellä. Noi kondensaattorit ja kaikki muut komponentit siinä ympärillä on vain pelkkää komposiitin tekevää circuitryä, se ei outputtaa RGB:tä suoraan, tai tee erityisemmin mitään s-videoon liittyvääkään ilman hirveää määrää muita osia. Noi kaikki on vain komposiitin takia. )
...


Sitten tämmöinen pikkujuttu minkä tykkään tehdä jos laitteessa on pahvinen/paperinen tarra jossa on vain todella ohuet muovikerros. Pohjaa siis ei ole ton tarran takia liotettu pesuainevedessä kuten muita kuoren osia, vaan puhdistettu vain nopeasti niin että varottu tarraa.

Kirkas pakkausteippi tai kiiltäväpintainen kontaktimuovi onkin sit ihan kätevää jos haluaa saada tollaista vähän kestävämmäks. Eli ekassa kuvassa on tarra ennen, tokassa laitettu pakkausteippiä niin että paineltu se tiukasti tarraan mutta jätetty reunat painelematta. Sit vaan viilletään mattoveitsellä varovasti ja nostetaan ylimääräiset.

Tämän jälkeen tarran päällä on muovia enemmän niin että jos sattuis pieni kolhu niin se ei repäisis tarrasta paperia. Tein samanlaisen SC-3000:senkin tarralle aiemmin, ja kuten siinäkin, myös tässä kaksi kerrosta teippiä.

Kuvassa näkyy myös millaiset kumitassut pohjassa on, eli ei ole kumitassuja ollenkaan vaan tollaiset kotelon muovista olevat ulokkeet. Toi on yksi asia minkä tulen vielä muuttamaan, eli takana on noita ulokkeita, edessä taas muutama mustaa kovaa muovia oleva tassu. Ne kovat tassut otan vielä irti ja korvaan vastaavan näköisillä mutta kumisilla, niin pysyy laite vähän paremmin sit paikallaan.
...


Tässä vaiheessa sitten FM unit on tosiaan vielä vaiheessa kunnes haen muutamia siruja mitä laatikossa ei ole, joten pelasin sit samalla vähän fantasy zone kakkosta psg äänillä samalla kun mietin miten tekis sit seuraavat vaiheet siististi.

Toi switchi tosiaan kytkee KBSEL signaalin päälle tai pois eli käytännössä FM päälle tai pois riippuen kummassa asennossa se on kun laittaa virrat päälle. Laitan varmaankin lopullisen niin että tulee sellainen siirtokytkin tohon kylkeen, en nimittäin tahdo tota signaalia vetää liian kauas johdoilla.

Sitten olis toi FM unitin muovin omituinen kohta vasemmalla. Se näyttää siltä kuin olis ollu suunnitelmissa tehdä erillinen rca liitin tms FM äänille, tai jokin volumesäätö tai vastaava, mutta siinä ei olekaan mitään. Mietin itse vähän että hyödyntäisin sen niin että laittaisin sinne syvälle 3.5 liittimen ääniä varten. Tai ehkä RCA liittimen, riippuu nyt kumman sinne saa siististi ja mahtuuko paksumpi johdon liitin sinne syvennykseen.

Tossa näkyy myös hyvin miten toi unit kytkeytyy konsoliin, eli tosiaan tolla johdolla otetaan PSG ääni ja komposiitti konsolin takaa, ja sit tosta liittimestä mikä unitin piirilevyllä on saakin ne otettua.

Ton kanssa tosiaan teen varmaankin sellaisen että vaihdan ton unitin liittimen din-8 liittimeks, ja sit otan johdolla jossa on enemmän johtimia kaiken tuolta takaa tonne FM unitin sisään. Isoin kysymysmerkki on että miten saada urospuolinen din-8 liitin jossa on samalla tavalla 90 astetta taivutettu toi liitin. Ehkä otan liittimen kuoren tosta ja käytän toista liitintä tai jotain.

Kuitenkin se homma on vasta sitten kunhan modifioin konsoliin encoderia toiseksi. Eli operaatio jonka teen vasta kunhan muu on kunnossa, eli kunhan tää on siinä kunnossa missä se olis ihan vaan kunnostettuna. Konsolihan on jo sellaisessa kunnossa ja siksi sillä pystynkin jo pelaamaan (vaikkakin sillä komposiitilla vaan)edit: Aa ja kun mainitsin aiemmin että PSG äänet oli konsolissa liian kovalla, niin kokeilin ensin 1K vastusta mutta sillä meni liian hiljaiseks. Sopiva vastus olikin sit about 470 ohmia ja 10uF konkka niin että plus on äänen tuloon kohti ja miinus liittimelle päin. Tollainen oli sopiva volume ainakin kun kytkin Superluxin Evot kuulokkeiks suoraan.

 
Back to top
« Last Edit: 28.08.2020 at 06:18:14 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 250+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 79.0  X11
biblo
Offline
NES-Retro Guru
******

en voi hyvin

Posts: 10325

Turku - Finland
Gender: male
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #12 - 29.08.2020 at 15:25:53
 
Mittään kuvia jaksanu ottaa mutta räjäytin tuon ostamani Kawain auki ja putsailin kaikki mahdollisen dadan sisältä erinäisillä puhdistusaineilla ja imurilla.

Sain vielä kasaankin ja toimii edelleen Shocked

Muutamat nappulat kun sai irti nyppäämällä niin laitoin lillumaan vanishiin. Jos vaikka pahimmat värjäymät lähtisi.
 
Back to top
 
Achievements: 6
Dog PeopleKeyboard VeteranNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroNES-Retro FailcabinTypical Apple User

”Olen Nikander, entinen teurastaja, nykyinen roskakuski, huonot hampaat, samoin vatsa, maksa toimii siinä ja siinä. Turha siis kysyä mitä minä haluan.”
iivil_clown   IP Logged   Chrome 85.0.4183.83  Windows 10
Mirsku
Offline
NES-Retro Master
*****


Posts: 7091

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #13 - 31.08.2020 at 07:38:55
 
Mark kolmosen kanssa ROUND 3 FIGHT!


Sain välissä jo FM unitin toimimaan, mutta sellaisen vakiocircuitry ei ollut ihan sillä tasolla äänenlaadun suhteen kuin mitä olis voinut odottaa. Vakiona noissa menee äänet ton switchinä toimivan sirun kautta joka ei tee niille välttämättä hyvää. Sen lisäksi vahvistus on toteutettu huonosti siinä mielessä että ensin vahvistetaan liikaa ja sitten ei oikeastaan ollenkaan.  Kaksi vaihetta joista kumpikaan ei boostaa liikaa vaan silleen vähän ja vähän on parempi kuin että heitettäis kerralla volumea paljon ylöspäin.

Äänenlaadun lisäksi myös konsolilta tulevan äänen miksaus ja vahvistetun OPLL äänen miksaus jätti toivomisen varaa koska sellaista ei käytännössä oikein ollutkaan. Kuitenkin esim MSX2 koneissa ja etenkin MSX2+ koneissa on miksattu useampi monoääni sisällä keskenään, ja mitä vilkaisin vähän esim viletimin vanhoja kaavioita niin myös uusio FM jutuissa on menty sellaisella että useampi äänilähde yhteen vähän fiksummin.

Koska alkuperäinen ei toimi toivottavasti niin tässä kohtaa heitetään siistillä vesilintua ja mennään sillä että sen pitää toimia kunnolla.

...


Eli päätin tehdä sellaisen sekasotkun jossa on vaikutteita sekä viletimin tekemästä, että myöskin millaista on MSX puolella tullut vastaan. Aiemman vahvistuscircuitryn repimisen jälkeen tilaa oli piirilevyn oikean ylänurkan verran, eli asiat piti saada mahdutettua sinne. Aluksi katkaisin aiemman vahvistussirun paikasta johtimet ja sen jälkeen vedin ihan tavallisen LM324 sirun kiinni niin että käänsin jalat 5,6,7,8,9,10 sivulle ja sitten laitoin sirun 180 astetta siihen nähden missä alkuperäinen oli ollut että sain suoraan vitosen sille samasta paikasta.

Kaavioita ei ole koska niitä ei ole, vaan toi muuttui kesken tekemisen vähän sen mukaan mitä vastusarvoja sattui olemaan ja millaisia saan yhdistämällä aina kaks vastusta niistä mitä mulla sattui olemaan. Toi sekasotku tosiaan johtuu ihan siitä että yksinkertaisesti ei ole paikkoja minne laittaa noita muuten, ja useassa tapauksessa sirun yhteen jalkaan piti vetää kiinni 4 komponentti menemään jonnekin.

...


Sama sekasotku toiselta puolelta. Tosiaan 8,9,10 jaloissa ei ole mitään mutta jätin ne vielä paikalleen siksi että jos sattuisikin tarvitsemaan tehdä vielä jotain tolle. Hyödynsin myös osittain alkuperäisen circuitryn osien paikkoja mutta loppujen lopuks ei ollut hirveästi miten pystyis tekemään joten lähinnä tuli sit kasattua asioita asioiden päälle.

Lisäksi tossa on sellainen että päätin käyttää sen vakiona olevan pyöreän reiän kuitenkin niin että laitan FM päälle-pois kytkimen siihen koska mulla on juuri sellaisia mitkä näyttäis ok sopivilta siinä joten myöskään piirilevyn yläpuolella ei ollut tilaa juuri ollenkaan.

...


Tollaisen kytkimen mikä tossa päällä on siis ajattelin että laitan taakse niin että suurennan ton reiän neliskanttiseksi.


Nyt sitten puuttuu enää siistimiset, suojamaadotettujen johtojen käyttö kunhan vetää asioita tonne paremmin, videoliittimen vaihto toisenlaiseksi yms tollaiset. Mutta circuitryn osalta toi FM unit olisi nyt valmis joten seuraavaks konsolin kimppuun muuten.

Ainiin unohdin kokonaan, vakiona tollaisessa on oma reset circuitrynsä joka on vähintäänkin kummallinen koska liittimessä ja johdossa on vapaata mitä ei ole kytketty menemään konsolin suunnalta. Joten nappasin samalla ton reset circuitryn mäkeen ja vedin vaan konsolilta resetin tonne.

...


Ton kaiken vastuspuljaamisen jälkeen pöytä näyttikin sit kuvan mukaiselta kunnes keräsin noi takaisin pussiinsa.  Cheesy--------------------------------------

Tässä ääninäyte miltä kuulostaa nyt äänet, ne ei ole vakiona todellakaan tollaiset. Oikeastaan alkuperäisissä eniten vaivasikin se miten epäFM sirumaiselta ne vakiona kuulosti sen lisäks että niissä oli kyllä noisea paljon. Nyt kuulostaa sellaiselta aikalailla samalta miltä toi kyseinen siru kuulostaa MSX puolellakin.

Noissa siruissa on muuten sellainen jännä että ne ovat yksilöitä siltä osin että miten voimakkaalla tietyt instrumentit on suhteessa toisiin. Eli esim tossa noi lyönnit kuulostaa olevan pikkuisen kovemmalla esim bassoon verrattuna, mutta toisessa yksilössä samaa sirua ne saattaakin olla yhtä kovalla, tai toisinpäin. Toi on se siru joka tossa oli vakiona joten annan sen olla siinä vaikka oliskin muutama varasiru.


 
Back to top
« Last Edit: 31.08.2020 at 07:51:51 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 250+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 79.0  X11
biblo
Offline
NES-Retro Guru
******

en voi hyvin

Posts: 10325

Turku - Finland
Gender: male
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #14 - 31.08.2020 at 17:31:36
 
biblo wrote on 29.08.2020 at 15:25:53:
Muutamat nappulat kun sai irti nyppäämällä niin laitoin lillumaan vanishiin. Jos vaikka pahimmat värjäymät lähtisi.


Vois vaikka näemmä maalata noi. Eihän noista mitään irronnu.
 
Back to top
 
Achievements: 6
Dog PeopleKeyboard VeteranNot Too Old For This ShitChurch of NES-RetroNES-Retro FailcabinTypical Apple User

”Olen Nikander, entinen teurastaja, nykyinen roskakuski, huonot hampaat, samoin vatsa, maksa toimii siinä ja siinä. Turha siis kysyä mitä minä haluan.”
iivil_clown   IP Logged   Chrome 84.0.4147.125  Android 10
Pages: 1 2 3 
Send Topic