Choose Language:
 
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board  
  Discordiin mars - click to chat!  
  Home Recent LoginRegisterHelpSearch Map Achievements Database Quizzes   


Voit piilottaa tämän mainoksen kirjautumalla sisään.
     
     
 
Kampanjatori
 
Pages: 1 2 3 
Send Topic
Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?" (Read 4214 times)
Ed-Die
Offline
NES-Retro Insider
******

Boom!

Posts: 6594

Pää-Hese - Finland
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #30 - 08.10.2020 at 07:29:07
 
Joo, lehtikoteloa meinasin. Kaippa niitäkin pääsis tuunaamaan! vesi-erikeepper seoksella "liisteröi" kuvia täyteen. Smiley
 
Back to top
 
Achievements: 15
PlayStation Network Level 250+Not Too Old For This ShitInsiderNES-Retro White Glove Society24h MarathonKeyboard VeteranNES-Retro ChampionSocial AdventurerNES-Retro FailplayNES-Retro FailcabinChurch of NES-RetroTypical Apple UserBeer Mario Kart TournamentNES-Retro FailboatDonated to AVGN

You can't take any of this shit to the grave so better make some good memories of it at least..
Ed-Die-   IP Logged   Chrome 85.0.4183.121  Mac OS X
Mirsku
Online
NES-Retro Master
*****

does this look like the
face of mercy ?

Posts: 7052

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #31 - 10.10.2020 at 06:10:42
 
Pesin viimein ton Fujitsun tunerin piirilevyn ensin etikan ja sitten tislatun veden ja ipan kylvyssä ja hammasharjoilla. Voi saamari mikä työmaa ja varmaan puoli litraa ipaa hurahti menemään siinä. Nyt on vielä kuivumassa mutta mustat lähti kyllä, kuten myös lähti vastusten yms komponenttien jaloista kaikki vihertymät. Nyt sitten vaan syynää ne läpi että mitkä menee uusintaan ja mitkä antaa olla, minkä tinat uusitaan yms.

Olin ensin vähän juupas-eipäs sen etikan kanssa mut ne värit millaseks komponenttien jaloissa olevat pinnat oli menneet kielis kyllä vahvasti että vuotanut nimenomaan on ollut emäksistä happaman sijaan.

Isoin vaikeus tollasen ison piirilevyn etikkakylvettämisessä on yksinkertasesti se että se etikka pitäis saada sit poiskin joten sellaset piirilevyt mitkä on tollasessa kunnossa vedän etikkakylvyn perään ihan vaan vesikylvyssä huljuttelun, ja sit siitä siirtyy toisen kerran harjattavaks ipakylpyyn. Tarkoitus siis on laimentaa ensin vedellä se etikka pois ja sit tislatun veden ja ipan seoksella sekä pestä muuten (harjata vaurioalueella olevien sirujen allekin urkittaen yms) että myös saada se normaali hanavesi jolla etikka laimennettiin pois siitä.

Tossa vielä vaikeutti asiaa se että siellä on ne releet sun muut eli lopulta jos sinne jotain jää/menee sisään niin vähiten haittaa jos se on ipan ja tislatun veden seosta.

Kunhan on kuivunut tai oikeastaan haihtunut ni sit vaan odottamaan että seuraavassa konkkatilauksessa joskus tulevaisuudessa enemmän että siihen sit uudet samalla.

Tollanen on aikalailla maksimi mitä rupeaa kyllä tekemään noin, jos olis jokin vielä hirveemmässä kunnossa oleva ni sit kyllä pitäis tehdä toi ulkona jossain sopivassa muovilaatikossa ja sitä ipaa tartteis olla paljon enemmän. Eihän tossa ole hirveesti mitään järkeä tollasen laitteen kanssa, mut onpahan sitten kunnostettuna tollanen muistuttamassa siitä millaset tollaiset on olleet ihan ysärin alussa.

edit: Tossa kohtaa huomas kanssa että kunhan putsaan ton kylvetysboksin ni lähtee kyllä reunat siitä sit matalammaks, mulla on siis muovinen muuttolaatikko sellaisena koska tollaiseen kyseiseen ei löydä kantta mistään.


edit2:

Noniin miltäs täällä näyttää? Ihan jees ottaen huomioon vahingot. Vähän joutuu tinoja ottamaan pois ja pistämään uutta muuallekin, ja toi ihme valkee lähtee tarvittaessa harjalla kokonaan pois. (ei ole siis kalkkia tms vedestä vaan tota tulee aina jos tarpeeks vahvalla alkoholilla pesee, riittävästi tislattua vettä jos on seassa niin tota ei tule)

Toi liitin pitää kans varmasti vetästä lopuks vielä harjalla mut se on sit joskus lopuks. Alapuolelta samasta kohtaa ei ole kuvaa mutta se näyttää siltä ettei siitä näe että sillä kohdalla olis ollu edes mitään sen ihmeempää. 
Back to top
« Last Edit: 10.10.2020 at 09:33:23 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 250+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 79.0  X11
Mirsku
Online
NES-Retro Master
*****

does this look like the
face of mercy ?

Posts: 7052

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #32 - 18.10.2020 at 04:35:44
 
Midijohtojen kanssa tulee vähän sellainen aina että yleensä tartteis sen 30cm ja sit niissä on se 3 metriä ylimääräistä ihan vaan että on ylimääräistä spagettia.


Joten piti viimein väsätä sopivamman pituiset midijohdot, ja kuvasta näkyy muutenkin miten noi sopii tohon sekaan missä ne on.

Ei ollu yhtään din5 liitintä joten otin din8 liittimiä joita oli liikaa ja vedin niistä vain 3 pinniä irti, halvoista liittimistä lähtee ylimääräiset pinnit kunhan vain kiskoo menemään. Vaikein homma olikin löytää tarpeeks huonoa johtoa tohon. Yleensä kaikki johdot täällä on sellasia kunnolla suojamaadotettuja mutta noille sopii just sellainen missä on vaan se folio johtojen päällä siellä kuoren sisällä.

Pistän vielä ison musta kutistesukan tohon liittimien päälle ni tulee siistimpi, mut kuvanottohetkellä ne on "testitilanteessa". Toi mikä toi valkea kutistesukka on toisessa päässä muttei toisessa ni kytkin maadotuksen vain toisesta päästä sen mukaan miten midikaavioissa olis ja eristin toisen pään. Eli valkea merkkaa kummasta päästä maadoitus on.
edit: BTW toi musta johto mikä tulee välistä eikä mene minnekään on se CD aseman äänijohto joka ei tosiaan mene minnekään ellei ole PC-FX GA koneessa kiinni, silloin se menee sen CD äänien sisääntuloon.


edit2: Pistän toisen kuvan josta näkyy mitä tarkoitan tolla että maa kytketty vaan toiselta puolelta. Eli johdon sisäinen (folio)kuori ja pari johtoa seassa menee OUTin puolelta keskimmäiseen pinniin muttei vastaanottavassa päässä.

 
Midi.png (155 KB | 0 )
Midi.png
Back to top
« Last Edit: 18.10.2020 at 06:03:27 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 250+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 81.0  X11
Mirsku
Online
NES-Retro Master
*****

does this look like the
face of mercy ?

Posts: 7052

Helsinki - Finland
Gender: female
Re: Yleinen säätämisketju 2 aka "Mitä säädit viimeksi ?"
Reply #33 - 18.10.2020 at 09:09:51
 
Mukavan sateinen sunnuntain aamuyö/aamu ni otin SC-3000:sesta entisen näyttiksen ja vram sirut irti että on valmiina siinä pisteessä kun sitten virittelee uutta. (kunhan nyt saapuis se näyttis suomeen jossain vaiheessa)

Tossa olis voinu tehdä kahdella tavalla jos ei ole desoldering gunia eli joko naksuttelee entiset jalat irti ja ottaa jalanpätkät ja tinat pois, tai sit lisää uutta tinaa ja vetää tinaimunauhalla jolloin saa sirut ehjänä. Koska tää oli yksipuolinen piirilevy ni sellaiseen toi tinaimunauha toimii hyvin eikä ole mitenkään vaivalloista, ni vedin jälkimmäisellä.
...


Ennen puhdistusta yläpuolelta tän näköinen alue. Otin noi 1-bit 16K muistit siis siksi että tuleva näyttis on pari vuotta modernimpi ja syö niitä 4-bit 16K muistisiruja jolloin niitä tarttee vaan kaksi. Otin myös osan keraamisista konkista yms pois, pitää sit lopuks laittaa niitä sen mukaan takaisin miten muistisirut tulee ja minne.

Kuvasta näkee myös miten system clock on toteutettu PAL mallissa, eli koska pal mallin näyttis tarvitsee erilaisen kiteen kuin ntsc mallissa, mutta kone muuten toimii ntsc väritaajuudella niin siksi tossa on toi HC04 ja sillä oma kide ja tollainen johto jolla system clock menee cpu:lle yms. Käytännössä voisin purkaa ton ja ottaa sit 60hz näyttikseltä sen ntsc taajuuden muuallekin kunhan laitan sen ja sille sopivan kiteen, mutta ei se haittaa mitenkään että toi system clock tulee noin joten se saa olla tollainen.
Eli tosiaan jos tää maininta jäi siihen kadonneeseen ketjuun, niin tarkoitus on pistää tähän 60hz näyttis joka antaa kuitenkin ne R-Y, B-Y jne ulos ja sit käyttää PAL kiteellä varustettua encoderia, eli about ntsc nopeudella toimiva vekotin mutta PAL värikoodauksella. Tollaista ei ole ilmeisesti ollut suoraan olemassa mutta koska on mahdollista ni sit pitää tehdä sellanen.

Toki sitten uus näyttis ja muistit ei mene suoraan paikalleen, eli en voi heittää vaan kahteen paikkaan muisteja vaan joudun sit vähän vetämään johtoja muistien jaloista näyttikselle mut se ei ole iso ongelma. Saattaa olla että väsään pienen piirilevyn johonkin tohon entisten muistien alueelle johon tulee sit kahdelle muistille sirukannat.

Muutenkaan en ole vielä katellu onko pinout täysin sama näyttikselle mut eihän se ole kuin vähän johtoja sit uusiks jos ei ole sama. Näyttiksen kohdasta puuttuu myös kaks hyppylankaa jotka lisään sitten kun pistän kannan uudelle näyttikselle. Tosta äänisirusta joka on kannassa näkee hyvin millainen korkeus voi olla että se videopiirilevy mahtuu sit tohon päälle, ja kunhan saan tän toimii ni teen varmaan paremman sellaisen siihen sit, että saan sen s-videon kanssa mitä oon suunnitellut.

Sellainen pitää myös mainita että toi NECin D8255AC on programmable peripheral controller eli toisinsanoen se on se siru joka tulkkaa näppäimistöä yms, mut se on ainoa siru jota en aiemmin troublehootatessa uusinut koska ei ollut sellaisia ylimääräisiä. Eli on mahdollista että lopuks paljastuu vielä että sekin on paskana mutta noita pitää jossain kohtaa ottaa kuitenkin (koska tää ei ole ainoa kone joka käyttää noita todellakaan) niin ei ole ongelma
...


Sama alue alapuolelta sen jälkeen kun vähän pumpulipuikolla putsannut noi. Ne fluksit mitä mulla on tinassa tai tinaimunauhassa on sellasta mikä ei tarvitse puhdistusta, mutta puhdistan sen takia että saa kuonat entisistä tinoista pois solderpadeista. 80-luvulla ei ole osa tinoista mitä käytetty nimittäin sieltä puhtaimmasta päästä ja sen huomaa kyllä jos kolvaa jotain suoraan et millanen käryävä sekasotku se on jos ei puhdista. Tosta huomaa samalla myös että entisten 1-bit sirujen jalat 1 ja 9 ei ole ollu kytkeytyneenä yhtään minnekään.

Noi uusitut tinaukset eri puolilla on sellaisia mitä vetelin uusiks troubleshootatessa aiemmin että onko vika missä vai vaan huonoissa tinauksissa. Ja ohjainporttien entisten tinojen poisto, puhdistus, ja uudet tilalle on ihan vakio tämän tyyppisissä että se kannattaa aina tehdä samalla jos tekee yhtään mitään muuta koska hyvin monesti siellä on joko huonot tinat tai murtumia muuten yms koska ohjainportteja aika vähän veivataan edestakaisin vaikka ne oliskin varmistettu ruuveilla.
...


Ja koska otin entiset muistit irti ehjänä niin puhdistan jossain vaiheessa näiden jalkoja vähän ja sitten laittelen nää eprommeriin yksi kerrallaan, tossa omassa 2010 luvun alun kiinavekottimessa on nimittäin sellainen kanssa softassa että kun sille kertoo millainen muisti on kiinni niin sen voi laittaa ajamaan muistitestejä. Eli koska nää otti ehjänä irti ni testit näille ja ehjät sit talteen jos joku tartteiskin tai johonkin tartteiskin retrompia muistisiruja. 
Back to top
« Last Edit: 18.10.2020 at 09:28:48 by Mirsku »  
Achievements: 10
PlayStation Network Level 250+Keyboard VeteranSocial AdventurerNES-Retro White Glove SocietyNES Game MasterFirst Successful SaleTypical Apple UserChurch of NES-RetroItem Acquiredbassokoira's Long Con Victim

"Pelien avulla voidaan opettaa todella syvällisiä asioita. Oppilas voi esimerkiksi kuvitella olevansa Neuvostoliiton maatalousministeri.  "

" Mee töihin siitä normo kun oot noin looginen perkele "
Mirsku mirskuism   IP Logged   Firefox 81.0  X11
Pages: 1 2 3 
Send Topic